REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Două lăcașe de cult, LĂSATE fără BANI de un individ care trebuia să execute lucrări de construcție!

Două lăcașe de cult, LĂSATE fără BANI de un individ care trebuia să execute lucrări de construcție!

Replica API 26 noiembrie 2019 | 12:04 369

Un bărbat a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani și 8 luni, el fiind trimis în judecată pentru înșelăciune. Acesta a fost acuzat că ar fi luat bani pentru efectuarea unor lucrări la lăcașe de cult, însă nu nu le-a mai executat. A fost condamnat de prima instanță, urmând acum a se judeca apelul.

În actul de sesizare al instanței s-a reținut că inculpatul Petrică L. în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, cu prilejul încheierii contractului de execuție lucrări de construcție cu Biserica Sfinții Trei Ierarhi, a indus în eroare persoana vătămată cu suma de 100.000 lei reprezentând contravaloarea lucrării contractate, fără ca această lucrare să fie executată. Apoi, același inculpat ar fi emis file CEC, deși la data emiterii acestora nu avea drept de semnătură în bancă în calitate de reprezentant al respectivei societăți comerciale și nici disponibilul bancar necesar pentru a acoperi suma de 122.400 lei cauzând astfel un prejudiciu. Mai mult decât atât, potrivit anchetatorilor, a indus în eroare Parohia Înălţarea Domnului Moineşti, cu prilejul încheierii contractului de execuție lucrări de construcție cauzând un prejudiciu în cuantum de 70.000 lei. Dosarul a ajuns în instanță pe 9.05.2018, iar Judecătoria Constanța s-a pronunțat pe 2.10.2019. Pentru una dintre fapte a fost achitat, fiind condamnat pentru celelalte.

”Achită pe inculpatul L.P. sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune (persoana vătămată PID). Condamnă pe inculpatul L.P. la o pedeapsă 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune (persoana vătămată PSTI). Condamnă pe inculpatul L.P. la o pedeapsă 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune (persoana vătămată SC AC SRL). Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 (doi) ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, respectiv de 8 (opt) luni închisoare, rezultând o pedeapsă finală de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenţie. Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă PID în contradictoriu cu inculpatul LP. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă PSTI în contradictoriu cu inculpatul LP. Obligă inculpatul LP la plata către partea civilă PSTI a sumei de 80.000 de lei reprezentând daune materiale”, potrivit portalului instanțelor de judecată. Decizia nu a fost definitivă, iar apelul se va judeca pe 16.01.2020.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde stim noi ca excrocul nu imparte presupusul furt cu presupusii pagubiti ? Oricum, acestia din urma au experienta la furturi mascate sub forma de donatii.
2
0
se pot demola,se strang bani pentru asta,spagoveanu a furat de peste tot,din trotuare,din rezervatii naturale,parpanghel de suceava,homo si secu,ce rost are sa te rogi in cotetul Diavolului,caci altfel n-ai cum sa-i zici
2
0
de ce mi-ati scos comentariul? pe cine deranja?
2
1
Ba sunteti rai , abia avem in constanta 30 de biserici , trebuie mai multe , fiecate strada cu biserica ei ! Ca doar suntem popor de credinciosi nu ?
6
2
bine le-a facut...sa ii lase pe fomistii astia de popi fara bani
8
3
Cinste lui!!! Poate asa mai scapam de boschetariile astea numite lacase de cult!
15
5
Bai nu cred! Hotul furat de hot. Lasa ca ajunge la judecata divina, este? Oricum, banii, nu erau munciti. Asa ca , bagati tare la lumanari si smiorcaiala la babe. Propun decernarea titlului de cavaler , hotului.
13
2
partidu face minuni
8
0
Un nemernic. Un om lipsit de caracter.
4
13
un hot i-a furat pe niste hoti mai mari !
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367