REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dragoș Petrescu: În localurile din România NU se poate implementa TAXA COVID

Dragoș Petrescu: În localurile din România NU se poate implementa TAXA COVID

Replica API 10 iunie 2020 | 00:23 1536

În România a apărut „taxa COVID” în restaurante. Un restaurant din Bucureşti, de pe Calea Victoriei a început să suplimenteze nota de plată cu încă 5 lei. Atât reprezintă taxa pentru COVID-19. În Constanţa nu există deocamdată semnale că s-ar putea introduce această taxă. Celebrele cafenele de pe bulevardul Tomis şi din Portul Tomis nu au adoptat această procedură.

Dragoş Petrescu: În România nu se poate implementa aşa ceva

Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), a declarat că această taxă ar di justificată, deoarece proprietarii de restaurante trebuie să îşi acopere din cheltuielile date pe materialele de protecţie împotriva virusului SARS-COV-2. “În România nu se poate implementa aşa ceva. Piaţa nu va fi de acord. Se face foarte mare tam tam pe acest subiect. Oamenii trebuie să îşi acopere o parte din costuri pe care le-au dat pe măşti, materiale dezinfectante. Costă 2.000 de euro pentru fiecare restaurant aceste achiziţii. De unde să plătească banii aceştia? Nu mai vorbim de alte costuri, cum ar fi chiria, angajaţii, să mai plătească şi aceste materiale? Este foarte mult”, a punctat el.

Dragoș Petrescu

Dragoş Petrescu: Ar fi normal să existe o astfel de taxă, dar eu nu o cred viabilă din punct de vedere economic

Dragoş Petrescu a făcut referire şi la “coperto”, o taxă care se percepe în restaurantele din Italia, însă, românii nu par a fi dispuşi să plătească suplimentar, mai ales în contextul economic din prezent, nu mai vorbim de viitor. „Este foarte mult spus că a apărut această taxă COVID în România. Faptul că un restaurant sau altul, în disperare de cauză încearcă să îşi acopere din costuri, este un fapt normal. Din păcate, clienţii nu sunt dispuşi să plătească suplimentar. Din punct de vedere legal administrativ, evident că poţi cere aşa ceva. Există coperto, care se practică în alte ţări din Europa şi este o practică normală. Ar fi normal să existe o astfel de taxă, dar eu nu o cred viabilă din punct de vedere economic”, a mai spus Dragoş Petrescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA).

Taxa COVID în Europa

Taxa COVID a luat naştere în SUA şi în câteva ţări din Europa, cum ar fi Danemarca. În Italia de exemplu, nu ar mai fi nevoie de această taxă, deoarece în Peninsulă există „coperto”. Coperto este o taxă aplicabilă fiecărui client, care se adaugă la nota finală de plată. Clientul plăteşte o taxă fixă, mai mare sau mai mică,în funcţie de ceea ce oferă restaurantul respectiv. O taxă de acoperire, sau ”coperto”, este adesea inclusă în nota de plată, şi acoperă, de asemenea, pâinea adusă la masă care este taxată indiferent dacă o consumaţi sau nu.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei care se duc la localuri, restaurante sau cluburi. Astia sunt cei mai mari evazionisti. Deci urlati ca vreti o tara ca in afara dar sprijiniti evaziunea ca chipurile trebuie sa iesiti din casa. Se gasesc si alte activitati, romanii sunt inventivi.
2
1
O vrajeala... totul in carca clientului ! Totul numai pe japca !
4
2
Nimic in plus. Nu am de ce sa acopar chetuielile prestatorului separat. Ele trebuie sa se regaseasca in pret. E pretul mare si nu l pot plati nu ma duc.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102