REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Video

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Video

A.F. 24 septembrie 2023 | 00:00 2412

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita. VideoDumitru Buzatu

Decizia instanţei a fost anunţată de avocatul lui Buzatu, Daniel Atasiei.

Dumitru Buzatu a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Video

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Video

"În perioada 8 mai - 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (...) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea c a obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor).

Dumitru Buzatu, arestat preventiv, in dosarul in care este acuzat de luare de mita. Video

În context (...), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", preciza DNA, scrie Agerpres.

Buzatu: „Totul este o înscenare“

Buzatu a declarat că ar fi cerut 125.000,de lei împrumut, nu 1.250.000 de lei, și că totul este o înscenare. Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui a mai spus că nu știa că sunt 1,25 milioane de lei în geantă. „Sunt bani din economiile mele”, ar mai fi spus Buzatu.

Președintele CJ Vaslui a fost exclus din PSD, sâmbătă, cu unanimitate de voturi. În locul său a fost numit interimar Dragoș Benea. Tudor Buzatu, fiul liderului vasluian, a demisionat din funcția de secretar de stat. De asemenea, soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De treizeci de ani politicienii fură țara ăsta e un caz Cel puțin trei sferturi din ei au furat bani de la stat și au primit spagă Putrezi de bogați deși mulți nici nu au afaceri Cum e țara furată azi r*mânia nu-și revine niciodată Taxe și impozite plătesc doar fraierii țării
2
0
cat a cotizat taticu nici prin cap nu va trece!
0
0
Spaga cu cine o impartea ? Ca sigur nu oprea toata pentru el ,trebuia sa faca ceva trafic de influenta care sigur nu era gratis
1
0
E plina tara e ''Buzati ''de astia /asta a fost mai p***t de la prins , era cam pe drojdie cu lovelele ! Huo , la puscarie cu totiii !
3
0
Asta a facut presiune sa i-a spaga, e santaj nu spaga. D-atii maximul 12 ani puscarie, confiscata toata averea
3
1
cumatrul o ardea pe Duster, pe modestie. Si-n portbagaj erau bani de G Klasse
4
1
Ăsta nu mai dădea și mai sus...l-au executat
3
1
Puscaria, chiar pe viata nu va rezolva canrena coruptiei care a acaparat tara. Confiscarea extinsa a averilor, tot, absolut tot, cazat intr-o baraca, acordat un ajutor social si atunci sa vedem daca mai fura careva. 5 ani sau 10 din care vor executa fractiuni sau sanctiuni cu suspendare sunt injectii cu apa.
6
2
La pușcărie pe viata!! Ăștia ne conduc pe noi! Hoți ordinari! Acum este înscenare??? Bai hotule,romanii nu sunt p****i sa creadă minciunile tale!!
9
1
A fost vandut. Un spagar de mare calibru, bazat psd, fost colonel in securitatea ceausista, profesionist in hotii de partid,nu cadea asa usor. Dar varsta, aroganta, rutina spagii, joaca de-a Dumnezeu l-au orbit. A fost un super bogat in cel mai sarac judet.
14
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436