REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

După IADUL ALB vine BOMBA ECOLOGICĂ: plaja din sudul litoralului a fost transformată în GROAPĂ DE GUNOI! VIDEO

După IADUL ALB vine BOMBA ECOLOGICĂ: plaja din sudul litoralului a fost transformată în GROAPĂ DE GUNOI! VIDEO

Replica API 2 martie 2018 | 00:44 545

În atenţia autorităţilor! Scuturaţi-vă de zăpadă şi luaţi măsuri!

În atenţia autorităţilor! Scuturaţi-vă de zăpadă şi luaţi măsuri!

Plaja din sudul litoralului, mai exact între Saturn şi Mangalia, este o imensă groapă de gunoi! După furtună de zilele trecute, cu valuri de circa 9 metri, la mal au fost aduse o puzderie de PET-uri şi alte resturi menajere. Un adevărat focar de infecţie, combinat cu munţi de alge! Imaginile sunt dezolante şi sunt un semnal de alarmă pentru autorităţi, cât şi pentru cetăţeni.

Există mai multe variante: fie este „recolta” din sezonul estival trecut, semn că turiştii sunt de o nesimţire de-a dreptul scandaloasă, fie este rezultatul unor gesturi de genul celor înregistrate, acum câţiva ani, la Eforie, când mai mulţi indivizi au cărat, cu o barcă, saci cu gunoi şi moloz în larg. Au aruncat sacii în mare, însă au fost fotografiaţi în timp ce făceau acest lucru, situaţie care a determinat reprezentanţii Administraţiai Bazinale de Apă Dobrogea Litoral să admită că fenomenul semnalat de presă există!

Sau, mai poate fi şi varianta ca gunoiul să fie aruncat peste bord de pe nave, iar furtuna din aceste zile le-a adus la mal. Această ipoteză a fost luată în calcul şi de Garda de Mediu Constanţa. “Posibil să fie şi aşa ceva, vom sesiza reprezentanţii Apelor Române, să se deplaseze în cel mai scurt timp în teren, pentru a dispune măsuri”, a declarat Marian Râşnoveanu, şeful Gărzii de Mediu Constanţa.

Aşteptăm, aşadar, răspunsul celor de la Apele Române, o instituţie care, de la un timp, a dat senzaţia că “doarme în bocanci”.

Totodată, cerem Prefecturii, Consiliului Judeţean Constanţa, Gărzii de Coastă, Consiliului Local Mangalia, Primăriei Mangalia şi aşa mai departe să nu mai doarmă în comandamente de iarnă inutile, să se scuture de zăpadă, şi să ia măsuri în consecinţă! Ipoteza conform căreia deşeurile ar putea proveni de la navele aflate în larg este una foarte serioasă şi îndemnăm autorităţile să dispună verificări.

A.C.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Apele romane sa gaseasca solutia ca e stapana apelor si a plajelor.Cand isi fac bugetul de venituri sa-l ia in calcul si pe cel de cheltuieli, respectiv de ecologizare..
0
0
sa faca curat cei care au acolo sectoare de plaja,ca stiu vara sa puna sezlonguri pana in apa si sa nu lase loc pt prosoape nu stiu cum sa faca bani,acum cu munca e greu,rusine sa le fie si merita amendati! e plaja lor mereu nu doar vara!
12
1
Faceti gurat mai rebede ka eu pescuit calcan ilegal la voi in ape si calcan nu gazim daca murdara apa e.
6
1
Cam la fel de mult gunoi este in capetele celor care arunca gunoaiele unde apuca.
6
0
sa nteleg ca plajele sunt in concesiune doar vara cand se iau banii pentru orice fir de nisip.iarna sa plateasca statu nu?
18
0
E greu tare sa vezi daca pet-urile si dozele sunt autohtone sau nu...
7
1
conditii nemaipomenite"blue flag"preturi"atractive"circ gratuit-pacat ca nu mai e mazare,Fatalau organizeaza iar NeverSea.Mai rau stam la capitolul infrastructura,parcari,curatenie dar ce vreti nicaieri nu veti gasi cartier de negrii in centru sau loc de cautat fantome-la Cazino.cine are creier,merge la bulgari sau mai departe in vacanta.
12
1
Lasa ca platiti mai tarziu cu bereghata.
2
3
Scuze , am aruncat peste bord ca la voi la Rumania e scump platim gunoi santina si pus ceva virusi la stigla sa mai scada la voi bobulatie ca e prea mult. Origum venim la voi refugiati multe.La voi plaja Zadurn Benus e la Raim ji Sava inghiriad. Fete giugiuc dadeam da mine ceva dimb in urma.
8
1
Iadul alb a fost in capul vostru de satanisti.Bomba ecologica e si in sediul vostru. Numai putori.
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108