REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Echipamente de INVESTIGAŢII MEDICALE MODERNE la Spitalul Medgidia

Echipamente de INVESTIGAŢII MEDICALE MODERNE la Spitalul Medgidia

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 1841

Din primăvara acestui an

Din primăvara acestui an

Anul 2019 se anunță a fi benefic pentru Spitalul Municipal Medgidia și mai ales pentru bolnavii din zonă: conducerea unității spitalicești spune că în primăvară, cel mai probabil, va fi dat în folosință laboratorul de imagistică al unității, care va fi dotat cu aparatură de investigație de ultimă generație.

În sfârșit, Spitalul Medgidia va avea în dotare un Computer Tomograf și un RMN, atât de necesare în ziua de astăzi pentru diagnosticarea corectă a afecțiunilor! Totodată, va fi modernizat și laboratorul de endoscopie, iar șapte posturi pentru medici au fost scoase la concurs. Acestea sunt doar câteva dintre îmbunătățirile anunțate, pentru acest an, la spitalul din Medgidia.

La Spitalul Municipal Medgidia vor putea fi realizate, cel mai probabil din luna aprilie a acestui an, investigații performante în noul laborator de imagistică al unității sanitare. Iar, după cum a declarat Eugen Aglițoiu, managerul unității spitalicești, pentru „Replica de Constanța”, acesta va avea în dotare un computer tomograf și un RMN, aparatură de investigații pe care spitalul nu le-a avut până în prezent în dotare.

Spitalul Medgidia nu a avut, până în prezent, RMN!

Acesta este și motivul pentru care, la sfârșitul lunii decembrie 2018, în cadrul celei de a treia campanii de angajare de medici, Spitalul Megdidia a scos la concurs și un post de medic specialist radiologie imagistică. „Avem un medic radiolog, cu competență CT, care în prezent își face competența și pe RMN și am mai scos la concurs un post. Este nevoie de aceste investigații performante, la clinici sunt liste de așteptare pentru trei – patru luni. Noi nu am avut aceste echipamente de investigații. De acestea vor beneficia pacienții internați în spital, cât și cei din ambulator”, a afirmat Eugen Aglițoiu.

De asemenea, o altă veste bună vizează laboratorul de endoscopie, care a fost modernizat și va deveni funcțional în aproximativ două săptămâni. Și la acest capital spitalul era deficitar. Laboratorul a fost dotat cu un echipament de investigație gastroenterologică în anul 2008, dar s-a defectat și nu au mai fost făcute investiții în acest departament. Dar, în prezent, spitalul are și gastroenterolog și, după cum a arătat Eugen Aglițoiu, în luna februarie va fi dat în folosință și noul echipament.

Planuri de reabilitare sunt și în ceea ce privește Maternitatea Spitalului Medgidia. Renumele câștigat în rândul mămicilor, atât din județul Constanța, cât și din județele limitrofe, pentru condițiile de cazare și calitatea actului medical, trebuie păstrat. Dar cum de câțiva ani nu au mai fost făcute investiții în blocul materno-fetal, acestea au devenit absolut necesare. Conducerea spitalului a precizat pentru „Replica de Constanța” că în prezent se fac demersuri la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea pentru obținerea autorizațiilor în vederea începerii reabilitării blocului materno-fetal, sprijinul financiar fiind acordat de militarii americani.

În prezent, sunt în desfășurare lucrările de reabilitare la policlinica spitalului. „Lucrările au fost realizate în proporție de 70%, ne-a ținut în loc timpul rece. Dar cât de curând vor fi finalizate”, a mai precizat managerul spitalului. Iar ulterior, intenția conducerii spitalului este să mărească numărul de specialități medicale din ambulatoriul unității spitalicești.

„Dorim să avem un ambulatoriu integrat, cu specialități diverse. Dorim să mai angajăm un cardiolog, un nefrolog, un oncolog etc, astfel încât să oferim o paletă larg de specialități, pentru a acoperi necesitățile locuitorilor Medgidiei și a celor din împrejurimi”, a mai adăugat Eugen Aglițoiu.

Lucrarea cea mai amplă rămâne reabilitarea termică a spitalului, investiția de aproximativ 4 milioane de euro, în cadrul căreia va fi înlocuit tot ce înseamnă rețea energetică, electrică, clădirea va fi anvelopată termic, acoperișul va fi înlocuit etc. De asemenea, vor fi schimbate lifturile spitalului și vor fi realizate reparații capitale la toate etajele.

Șapte posturi pentru medici, scoase la concurs

În contextul acestor schimbări, mai este nevoie de medici. Drept pentru care, reprezentanții spitalului au scos la concurs șapte posturi de medici: un post de medic specialist confirmat în specialitate radiologie imagistică, un post medic de anestezie terapie intensivă, trei posturi cu normă întreagă pentru medicina de urgență pentru Compartimentul Primiri Urgențe, un post neonatologie – de menționat că postul respectiv a fost scos la concurs și în 2018, dar nu s-a prezentat niciun doritor – și un un post medic diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Cabinetul de Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Florentina BOZÎNTAN

INVESTIŢII în Spitalul Medgidia, pentru ca pacienţii să nu mai fie aduşi la Constanţa pentru orice durere în piept!

Spitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nesesar.. Foarte bine. Felicitari
1
1
Infectiile le putem uita. Da de unde luam medicii care stiu sa umble cu aparatura asta noua ??? Muie dragnea, muie pesede !!!
1
0
Echipamente MEDICALE MODERNE intr"un spital vechi si plin de infectii ?
6
4
Feliciatari
10
4
Comentariul este lipsit de substanta ! Florentina Bozantan , cred ca esti paralela cu jurnalismul !
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614