REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Electrocentrale SA, dată în judecată de un angajat: ‘Am deviat 5 minute de la traseu, cât am avut nevoie la toaletă!’

Electrocentrale SA, dată în judecată de un angajat: ‘Am deviat 5 minute de la traseu, cât am avut nevoie la toaletă!’

Replica API 5 iulie 2018 | 23:28 337

Sancţionat disciplinar cu 10% din salariu, două luni

Sancţionat disciplinar cu 10% din salariu, două luni

Electrocentrale Constanţa a fost dată în judecată de un angajat, care a fost sancţionat disciplinar la un moment dat pentru o abatere de… 5 minute! În replică, angajatorul arată că a fost întrunită comisia de disciplină, care, în unanimitate, a adoptat măsura cu pricina, dar că a fost respectat Codul Muncii.

Mai exact, un operator reţele termoficare susţine că a fost sancţionat de către Comisia de disciplină a Electrocentrale Constanţa SA cu 10% din salariul pe două luni de zile pentru că a deviat pentru 5 minute traseul de muncă. Potrivit acestuia, în cursul zilei de 27 februarie 2018, în timp ce îşi efectua munca pe teren, acesta a fost surprins de şeful său ierarhic că a lipsit de pe traseu pentru 5 minute. A urmat întrunirea Comisiei de disciplină a Electrocentrale Constanţa, care a decis sancţionarea acestui angajat, dar şi a colegului acestuia. Angajatul SC Electrocentrale Constanţa susţine că luni, 2 iulie a.c., a depus o contestaţie la Tribunalul Constanţa.

“Am fost la Tribunalul Constanţa şi am depus acţiune pentru că aici abuzurile în serviciu sunt la ordinea zilei aproape. Am o decizie de sancţionare pentru că am avut neobrăzarea să nu îmi anunţ şeful ierarhic că trebuie să mă duc la toaletă. Regulamentul nu prevede expres această regulă. Conducta magistrală era vis-a-vis de hipermarketul de la ICIL. Noi mergem pe jos chiar şi 10 km pe zi, deschidem capacele şi verificăm dacă curge apă sau nu.

Verificam gurile de vizitare a reţelei de termoficare. Am plecat să îmi fac nevoile fiziologice, iar şeful meu de sector era pe cealaltă parte a drumului. M-a văzut că mă duc împreună cu colegul meu care este mai nou şi pe care îl învăţam reţeaua. L-am luat cu mine că eram amândoi şi avea şi el nevoie. Şeful ierarhic era în maşină şi de obicei aşa face, ne urmăreşte să vadă dacă ne facem serviciul respectiv. Este în control ascuns, efectiv.

M-a sunat şi i-am spus care îmi este ruta şi unde am plecat de am deviat puţin de la traseu. Eram îmbrăcaţi în uniformă, nu aveam unde să mergem în altă parte. Aceasta s-a întâmplat în data de 27 februarie anul acesta. Decizia s-a dispus o lună mai târziu. Vă spun că nu am primit nici un referat vreodată. Mi-a fost refuzat acest drept şi la Comisia de disciplină.

Au fost şase inşi ca să gândească situaţia mea şi anume că am părăsit locul de muncă, terenul, pentru 5 minute pentru a-mi face nevoile. Pentru asta, în urma deciziei pe care am primit-o în data de 28 iunie a.c., mi se opreşte pentru două luni de zile 10% din salariu, iar colegului care era cu mine, 5%., a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, Lucian Marius Neacşu.

Neacşu a atacat măsura. Contestaţia este înregistrată la Tribunalul Constanţa în dosarul cu numărul 3980/118/2018, la secţia I civilă, în materie de litigii de muncă. Dosarul face obiectul constestaţiei împotriva deciziei de sancţionare aplicată reclamantului Lucian Marius Neacşu de către pârâtul SC Electrocentrale Constanţa SA, urmând să se stabilească primul termen în proces.

Punctul de vedere al Electrocentrale

În replică, Electrocentrale a precizat, prin intermediul directorului tehnic, Monica Neacşu: „Electrocentrale S.A. precizează că a respectat, respectă și va respecta întocmai prevederile Codului Muncii, ale regulamentului și normelor interne, în cazul sancțiunii aplicate angajatului respectiv. Comisia de disciplină care a analizat cazul a votat în unanimitate sancționarea sa, cu 10% din salariu, pentru două luni, pentru părăsirea locului de muncă. Prin această sancțiune avem în vedere nu pedepsirea angajatului, ci responsabilizare sa. Într-o unitate ca a noastră, ca de altfel în multe altele, abaterile de la disciplină pot duce la consecințe deosebit de grave”.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai secret tu ai ajuns sa judeci oamenii dupa o emisiune . Crede ma ca ai doar un singur neuron si ala zburda liber . Pai ca fapt divers acele emisiuni sunt facute in asa fel sa faca rating pe intelesul neuronului tau se face teatru cu oameni normali . Acum revenind la oile noastre ce treaba are asta cu emisiunea . 2 daca la locul tau de munca nu ai fi lasat de la ora 8 fimineata la 5 dupamiaza sa mergi 5 minute la munca cum ar fi ? Iti zic eu sar caca neuronul ala pe el .. ca deja mirose din ce ai putut sa scrii
2
1
Nu va mai dati cu replici daca nu cunoasteti tot adevarul? Daca este un specimen corect asa cum se lauda acesta, oare de ce a avut probleme si la RADET? Este o lepra care asa cum are mizerie acasa "Vezi - Schimb de mame" asa este si caracterul lui.
6
1
Inclin si eu sa cred ca salariatul minte si nu era la prima abatere de era urmarit, ca asa e la noi la romani cand nu suntem supravegheati ne batem joc de munca si vrem salarii ca in occident. Acum sunt convins ca opinia mea va fi dezaprobata de cei care in general nu au chef de munca si intotdeauna gasesc tot felul de scuze sa traga chiulul.
3
3
Sa inteleg ca nu numai directorii si loazele lor se angajeaza pe pile ci si la pozitia de muncitor se da spaga...
5
0
Daca le dai mielu te pisi 2 zile in mamaia si primesti si prima de merit.
4
0
Si daca salariatul minte?
4
8
Dar sefimea cand se incaiera cu subordonatele prin birouri cine le ia 10 % din salariu?
5
0
trebuia sa se HANDEASCA pe el .... ca la Romania nicaieri !!!!
7
0
bagati ma in regulamentul intern ca se pot pisa pe ei sau dotatii cu pampersi sau toalete portabile. oricum si CET la fel ca si RADET au conduceri de kkt-numiti politic, structuri mafiote in toata regula.
9
1
Unde ai vazut sanctiune prin avertisment ! ??? Direct decapitare, doar suntem in anul de gratie 1200
8
0
dati in judecata si solicitari de daune pentru acesti stapani care injosesc oamenii, e clar ca nu trebuie sa ne mai fie frica de aceste personaje
11
1
Rautate si prostie ca la noi, mai rar!
10
1
prima sanctiune la art. 248 lit. a din codul muncii este avertismentul pentru care nu se efectueaza cercetarea disciplinara prealabila si numai pentru cele prevazute de la b la f. Daca as fi in locul salariatului l-as sicana pe domnul sef ori de cite ori as avea nevoie la toaleta si i-as spune pe sleau ce voi face...
14
2
trebuia sa te caci in capu lui de tantalau.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614