REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Enoriașă, către ÎPS Teodosie : „E păcat să folosesc bonurile dacă sunt pe card?“ Ce răspuns a primit

Enoriașă, către ÎPS Teodosie : „E păcat să folosesc bonurile dacă sunt pe card?“ Ce răspuns a primit

A.F. 25 decembrie 2022 | 07:56 3083

Majoritatea celor care au citit Cartea Sfântă știu de precizările referitoare la numărul 666 și simbolistica sa. Ba mai mult, ultracredincioșii au mers până acolo, încât cred și azi că banalul card de credit, de debit, sau orice altă formă, ar fi de fapt, reprezentarea tentațiilor Diavolului. Nu negăm faptul că majoritatea sunt tentați în a folosi aceste instrumente. Dar partea cu simbolistica mai puțin.

ÎPS Teodosie

În acest context ÎPS Teodosie a avut parte de câteva întrebări de la enoriașii săi. Una dintre ele are legătură cu cardul social, pe care autoritățile emit voucherele de alimente, anunță playtech.ro.

Simbolistica, teoriile conspirației și ultracredincioșii

Încă de pe vremea Fiului, Iisus Hristos, au existat cei care au dus la extrem perceptele religioase. Pe vremea lui Iisus erau cunoscuți a zeloți. Aceștia se numesc ultraradicali, ultracredincioși, și majoritatea cred în simbolistica numărului 666 și derivatele sale. Printre acestea, inclusiv cardul bancar apare ca o unealtă a Diavolului, plecând de la premisa că citit invers, apare numele acestuia (card – drac).

O altă simbolistică sau teorie a conspirațiilor, a apărut odată cu apariția celebrului cod de bare, inventat de Joe Woodland. Vorbim de acea colecție de linii și numere folosite pentru a vă înregistra cumpărăturile de fiecare dată când mergeți la supermarket.

După ce acest vechi angajat IBM a murit în 2012, la vârsta de 91 de ani, reacția din anumite părți ale internetului a fost mult prea previzibilă. „Este semnul fiarei!”, a scris un comentator, arătând cititorilor versetul 16 din capitolul 13 al cărții Apocalipsa. Apocalipsa este ultima carte a Noului Testament al Bibliei. Printre altele, prezice o apocalipsă în care o fiară se va ridica de pe pământ, va ploua cu foc din ceruri și își va pune semnul pe toată omenirea. În Cartea Sfântă se vorbește de un semn folosit pentru a cumpăra și a vinde.

„El face ca toți, mici și mari, bogați și săraci, liberi și sclavi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte. Nimeni nu poate cumpăra sau vinde decât cel care are semnul sau numele fiarei, sau numărul numelui ei. Cine are pricepere să calculeze numărul fiarei, căci este numărul unui om: numărul ei este 666.”, se arată în capitolul 13.

Ce l-a întrebat o femeie pe ÎPS Teodosie

Deși unii încă mai cred, și până la urmă este dreptul lor, alții își vă de viața de zi cu zi. Dar, iată că, recent, ÎPS Teodosie a fost întrebat exact același lucru. În cadrul emisiunii de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie, ca de obicei, a fost în dialog cu enoriașii constănțeni. Printre interlocutorii acestuia a fost și o femeie care l-a întrebat pe ÎPS Teodosie: „Sunt reținută în a-l folosi, e păcat? Până acum le primeam ca tichete de la serviciu, dar acum e pe card“.

Răspunsul a venit din partea preotului Eugen Tănăsescu, iar răspunsul avea să fie confirmat și de ÎPS Teodosie: „Există unii credincioși cu frica aceasta că în card s-ar ascunde Necuratul“, a explicat preotul Tănăsescu. „Da, anumite coduri, cifre… Să știți că acele cifre n-au nicio importanță. În Sfânta Scriptură, am spus de atâtea ori, în Cartea Apocalipsei, avem scris expres numărul 666.

Nu e în fond răul în cifră, ci în simbol. Nu e o pecete care intră în noi, nu trebuie să intrăm cu asemenea cip. Cu asemenea cifre sau bare sau semne de pe un tichet, un aliment, acestea nu sunt în sine lucruri dăunătoare“, a spus ÎPS Teodosie, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CRISTI draga esti pe cîmpie total. Sint cu Dumnezeu Sint de fapt cu încasările de la habovnici ca tine si cam atiit Grupulete de inocenți k tine si ei prospera
1
0
E păcat dacă o vîr in anus unuia care si o dorește mult de tot.E păcat dacă am 22cm si ii las înăuntru celui care îi vrea cu atiita plăcere.In fapt nu ii las ii doar un du-te vino asta pt plăcerea acestuia.Ii păcat dacă încaseze dupa si ceva mărunțiș aduca ce o 10milioane.Atit consideră dormitorul ca permit pt serviciul prestat.Sa nu uit ii atiit si e atiit de strîmt in rect de chiar i mi place si mie sa lucrez la el
1
0
Psît psît ai ai ceva maron la gura Posibil sa fie HINDEL Posibil sa fie Meclem Sterge ca arata urît iubire
2
0
cata inapoiere ca ramai mut
4
0
Satana ! Dracul gol ! Adica spagoveanu hotul !
5
0
Da, e pacat, transfera-mi le mie!
6
0
Mereu un răspuns ambigu niciodata clar sa dati impresia ca sunteti importanti
6
1
Preotii ne lamuresc mereu in marea acestei vieti. Pt ca ei sunt cu Dumnezeu
4
12
Un sarlatan !
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272