REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

EXCLUSIV! Ce spune ambasadoarea Olandei la Bucureşti despre soarta Şantierului Naval Mangalia

EXCLUSIV! Ce spune ambasadoarea Olandei la Bucureşti despre soarta Şantierului Naval Mangalia

Replica API 16 mai 2018 | 00:40 680

În perioada următoare, situația de la Șantierul Naval Mangalia – 2 Mai ar trebui soluționată. Acest lucru se poate face doar prin finalizarea negocierilor cu gigantul DAMEN care urmează să fie partenerul Statului Român în administrarea șantierului. Este clar că negocierile durează de mai bine de jumătate de an, fapt care a condus la tensiuni fără precedent în rândul angajaţilor. Personalul s-a diminuat, încrederea oamenilor care au mai rămas să muncească este la pământ, iar oficialii țin „ascuns” momentul adevărului, alegând un low profile în ceea ce privește transparența. Nu sunt singurii de această părere.

Într-o vizită oficială la Constanța, ambasadorul Olandei la București, Excelența Sa Stella Ramor-Grubacic a declarat în exclusivitate pentru cotidianul „Replica de Constanța” că dorește să vadă negocierile duse la finalizare.

„Da, consider că este un aspect important pentru România și Olanda. Știu că încă sunt în desfășurare negocierile pentru semnarea contractelor. Nu doresc să intru în prea multe detalii căci nu am fost implicată în acest proces. Însă, sunt sigură că lucrurile vor avea o finalizare bună, iar pentru România este un câștig implicarea companiei olandeze, cât și pentru Olanda”, a declarat ambasadoarea.

De asemenea, Excelența Sa a punctat faptul că în cursul săptămânii trecute, când s-a aflat în vizită la Galați, s-a întâlnit cu CEO DAMEN aflat în șantierul de acolo pentru inaugurarea unei nave. Ea a punctat că așteaptă cu nerăbdare finalizarea și semnarea contractelor pentru a scăpa opinia publică de nesiguranța care s-a lansat în jurul acestui subiect.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână, angajații din șantier erau informați că urmează să fie semnat contractul cu olandezi joi, 10 mai, însă printr-un mesaj oficial aceștia au anulat momentul. Reprezentanții Guvernului au punctat pentru „Replica” faptul că semnarea contractului se va face într-o săptămână-două.

Surse oficiale au confirmat totuși că atât contractul de cesionare a acțiunilor, cât și cel de asociere mixtă, vor fi semnate în același timp! Oficiali guvernamentali au explicat pentru cotidianul „Replica de Constanța” că în momentul de față s-a intrat în etapa a doua de negociere care prevăd și negocierile de contract de asociere mixtă, astfel încât când acestea se vor finaliza, se vor semna atât cesionarea acțiunilor de la Damen către Șantierul Naval Mangalia – 2 Mai, cât și contractul de asociere mixtă.

Mai mult, marți, 15 mai, în timp ce ambasadoarea se pregătea pentru evenimentul de la Constanța, oficialii DAMEN au avut o echipă în inspecție în șantierul de la Mangalia.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Penal cu acte in regula.Va rezervat o masa cu spaga doamna ambasadoare. Restaurantul este a lui DORIN COCOS.
8
1
cei care au jefuit santierul,acei directori stiu ei care
13
1
In nici un caz nu va fi mai bine pentru cei ramasi inca in santier. Se vor mentina aceiasi ticalosi la butoane,se va lucra tot prin motivatii negative,ca de obicei.Salariile vor fi tot de rahat,comparativ cu media din domeniul specific, anghajatii fiind indoctrinati in continuare ca trebuie sa dea tot ce pot,chiar si viata pentru ,,companie''. Un management al resurselor umane de tip modern,european este exclus.Nu ai cu cine ,stabimea are mari lipsuri de educatie in domeniu si multa ciufutareala,placere de a face rau.
14
1
sa-l inchida dracului odata sa plecam toti acasa
12
2
asteapta sa mai creasca valoarea fierului vechi , pentru ca olandezii sa obtina un pret mai bun din vanzare , ei fiind interesati doar de Sectorul de Reparatii al Santierului. Restul :scrap.
7
1
Doamna ambasador nu stie nimic dar saptamana trecuta a fost la Galati unde e Damen si acum vine pe aici unde o sa fie Damen.
5
1
Ne duc cu zaharelul pana cand intra santierul in faliment si dupa aia il cumpara cu o naveta de bere!
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102