REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Expert: Bugetarii, mai bine plătiți cu 2.000 de lei, în medie, față de angajații de la privat

Expert: Bugetarii, mai bine plătiți cu 2.000 de lei, în medie, față de angajații de la privat

Replica API 30 august 2021 | 20:46 1847

Salariul mediu brut al bugetarilor este cu aproximativ 2000 de lei mai mare decât cel al angajaților din mediul privat. Această diferență majoră între salarii afectează grav companiile private, care se plâng că nu mai au forță de muncă.

foto: Antena 3

Unul din patru angajați care lucrează la stat are un salariu mult mai mare decât la privat.

"Explicația este simplă, este politică. Pentru că politicienii pur și simplu au cumpărat voturile celor de la stat.", este de părere expertul în resurse umane, George Butunoiu.

Astfel, românii sunt din ce în ce mai interesați să lucreze în instituții sau companii de stat. În comparație cu sectorul privat, se câștigă mult mai bine și munca este, de multe ori, mai puțină.

Cei care sunt bugetari și conduc un departament câștigă chiar și 4000 de euro, de două ori mai mult decât cel mai bine plătit angajat la privat, pe un post similar. În plus, un bugetar nu poate fi dat afară la fel de ușor ca la privat, dacă nu este performant în ceea ce face.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu spuneti si de sporurile care le iau. dupa ce ca nu fac nimic, cei de la stat degeaba iau o caruta de bani lunar salariu plus sporuri de tras chiulul si frecat de ziduri
0
0
Consiliu judetean
0
0
sunt votantii edilului si a politicii care o face, ei mobilizeaza se sacrifica! pentru ...perpetuarea speciei !
0
0
Patronii trebuie obligati prin lege sa acorde acelasi salariu ca la stat pt aceleasi functii, pregatire, studii. Au bani, nu-i vaitati. Au acelasi profit, sau mai mare ca cei de afara.
7
3
Nu va spun unde ca peste tot e la fel, dar functionarii stau toata ziua la tigara pe langa institutie si la barfe. Cred ca cel putin doua ore din opt stau pe afara, grupuri, grupuri......zilnic vad asta ca sunt vecin cu institutia respectiva. Vai de noi daca i platim cu asa salarii babane cum ziceti.
6
2
O mizerie de articol ! Nu este nimic adevarat ,este scris doar sa asmuta oameni uni impotriva celorlalti Politica dusa de neo marxisti!Si bugetari sunt la fel de saraci ca noi!
9
5
acest lucru nu este normal , nu este posibil ca cei care nu produc nimic sa castige mai mult decat cei care le platesc salariile , mie personal , ca angajat in sistemul privat , imi sar fulgii ca sa-mi castig salariul , deoarece patronul daca nu are incasari nu are de unde plati , poate suporta o luna , doua , trei sa plateasca din buzunar dar la un momendat pune lacatul pe usa si pleaca acasa si el daca afacerea nu este profitabila , dar la stat nu este asa , salariul merge indiferent de cum functioneza economia .
6
3
Nicaieri in lume bugetarii nu au salarii mai mari ca angajatii la privat, nu mai vorbim de programul de lucru de 4 zile jumate, vinerea pana la 13. E o Nebunie care o sa prabuseasca economia si atunci bugetarii nu vor primi deloc salarii. Daca maine dai afara jumate din bugetari treburile vor merge mai bine nu mai rau.
5
7
si a inceput ...again ...dezbina si cucereste! sigur se mai pregateste ceva de incercati iar sa ne distrageti...viva LATRINA 3!
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212