REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Expiră contractul de închiriere pentru spațiile pe care Primăria Constața le are în City Mall

Expiră contractul de închiriere pentru spațiile pe care Primăria Constața le are în City Mall

Andreea VLAICU 19 martie 2024 | 00:00 1813

Primăria Constanța, după cum se știe, nu are spații proprii adecvate desfășurării activităților aparatului de specialitate, fiind găzduită, prin contracte de comodat, de mai mulți parteneri de la privat. Printre aceștia este și City Park Mall, de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, acolo unde funcționează Centrul de Informare Cetățeni. Contractul a fost semnat în 2013, cu Constanța Shopping City, firma care deține City Park Mall, și renegociat în 2021. Renegocierea expiră în luna iunie a acestui an, iar municipalitatea a inițiat, deja, o corespondență cu locatorul pentru a obține toate informațiile necesare și luarea unei decizii.

Expira contractul de inchiriere pentru spatiile pe care Primaria Constata le are in City MallCentrul de Informare Cetățeni, din City Park Mall

Este foarte bine cunoscut faptul că Primăria Constanța nu are sedii specifice activităților aparatului de specialitate. De exemplu, Centrul de Informare Cetățeni își desfășoară activitatea, încă din anul 2013, în clădirea City Park Mall. În anul 2021, primăria a renegociat chiria cu conducerea mall-ului. Inițial, conducerea City Park Mall a propus chiria pe spațiu de 10 euro/mp+TVA, însă primăria a cerut 8,5 euro, cost la care au și căzut de comun acord.

Chirie de 30.000 de lei, pentru Centrul de Informare Cetățeni

În urma negocierilor din 2021, municipalitatea plătește firmei care deține City Park Mall peste 30.000 de lei lunar, compusă din valoarea chiriei de 8,5 euro/mp+TVA și costurile cu cheltuielile de întreținere de 5,5 euro/mp+TVA, la care se adaugă utilitățile. Contractul de găzduire a fost semnat pe o perioadă de trei ani, urmând ca pe 1 iunie 2024 să expire. 

Expira contractul de inchiriere pentru spatiile pe care Primaria Constata le are in City Mallextras din renegocierea din 2021, a contractului cu conducerea City Park Mall

Contractul cu City Park Mall va fi renegociat

Contactat pentru un punct de vedere, Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, a transmis că va fi renegociat contractul cu conducerea City Park Mall. „În anul 2021, în baza HCL nr. 73/26.03.2021, s-a desfășurat negocierea cu privire la prelungirea contractului de închiriere nr. 44508 /01.04.2013 până la 01.06.2024 act adițional aprobat prin HCL nr. 156/2021. Având în vedere ajungerea la termen a actului adițional sus menționat, Direcția Logistică - Serviciul Administrativ a inițiat o corespondență cu locatorul pentru a obține toate informațiile necesare și de a le prezenta mai departe conducerii primăriei și Consiliului Local Municipal în vederea luării unei decizii”, a transmis Ionuț Rusu pentru Replica de Constanța.

Expira contractul de inchiriere pentru spatiile pe care Primaria Constata le are in City MallPrimăria Constanța

Primăria Constanța plătește o căruță de bani pentru sediile din Constanța

Pe lângă sediul Centrul de Informare Cetățeni, Primăria Constanța plătește chirie și pentru sediul Poliției Locale, care funcționează în clădirea de pe strada Amzacea numărul 13. Pentru aceasta, municipalitatea plătește nu mai puțin de... 20.000 de euro.  Până în anul 2022, unul dintre sediile SPIT era pe strada Sulmona nr.22, locație pentru care primăria plătea 12.000 de euro. După ce contractul cu proprietarul clădirii a expirat, sediul s-a mutat în Tomis Mall, unde, acum, chiria ajunge la 1.500 de euro. Bani grei se dau și pe sediul SPIT de pe bulevardul Tomis nr. 112. Mai exact, proprietarii primesc de la primărie 15.000 de euro pe lună.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aberatiile postdecembriste ale infractorilor psdnl: primarie de municipiu fara spatii proprii asta e rezultatul a 34 de ani de jaf ordinar si afaceri imobiliare mafiote ilegale ale mafiei psdnl si asociatilor ramane sa-i pedepseasca dzeu ca justitia, notarii, etc au fost complici la tot acest jaf
0
0
Sa plateasca din salriile lor nu din bani furati de la cetateni.Cu acesti bani reovau o cresa de copii,o scoala.o gradinita .Nu,ei sunt in stare numai sa demoleze si sa vanda ternurile sa faca parcare intre trei cimitre sa isi aduca mamele in acea parcare canu va parca nic dracu in parcare de acolo.Doar mortii, chitac cu primaria si tot neamul lor vor parca impreuna cu mortii lor in cele 3 cimitire in acea parcare unde vor parcasa o faca in locul gradinitei si cresei Integrata.Sa puna apoi taxe pe parcare sume enorme o sa intre doar dracii din primarie ,chitac dracul sef sa parcheze acolo si mortii mamii lor la toti. Sa ne mareasca taxele si impozitele. Sifonarea banilor publici.vand terenui de oleaza cladiri.Daca nici acea cladire nu are teren,atunci unde sunt crese si gradinite auorizate in toate casele private fara spatii astea trebuie inchise toate si ridicate autorizatiile.Pe cine incercati sa mintiti sarlatanilor sa puneti mana pe ternul acela?
2
0
In Coiciu zace o cladire in paragina. Fosta biblioteca de langa scoala 10. Se poate amenaja foarte fumos. Dar e mai bine sa se plateasca paza la ruine. Pe banii nostri, ai contribuabililor.
5
1
nu mai umblati cu dezinformari, ca nu are spatiu primaria, sau inmultit trintorii cu pile.
5
1
Curtea de conturi se face ca nu vede aceste lucruri grave...Banii comunitatii se duc in buzunarele baietilor destepti !Cat se plateste chirie pentru spatiul din Piata Grivitei unde este Serviciul administrare cimitire ,intreb si eu ?De ce nu mai au personalul in spatiile de birouri din cimitire asa cum era in urma cu ceva ani ? Coruptia
7
0
Acum este momentul ca Chițac & Rusu sa dea un ultim tun financiar ,inainte de alegeri. PS.Urmatorul primar ori o sa ia si el o mica spaguță si o sa invoce "vechea mostenire" ori o sa depuna plangere penala la DNA.
6
0
Toti o apa s-un panant. La 60 000 euro pe an, cat costa chiria,puteau sa isi faca ditamai sediul oriunde voiau ei. Borfasii dracului…cine ia prandaratul de la sikim mall?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108