REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fabrica de pâine Balbo îşi varsă reziduurile în stradă şi în curţile oamenilor!

Fabrica de pâine Balbo îşi varsă reziduurile în stradă şi în curţile oamenilor!

Replica API 14 mai 2018 | 00:00 536

Incredibil!

Incredibil!

După controlul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor la fabrica de pâine Balbo, din Constanţa, aceasta intră, din nou, în atenţia opiniei publice printr-un nou aspect: scurgerile de ape uzate din curtea unităţii atât pe domeniul public, cât şi pe domeniul privat, în curtea unui localnic.

Oamenii din zonă au adus la cunoştinţa conducerii fabricii despre aceste nereguli, dar, potrivit acestora, nimeni nu i-a luat în seamă până în prezent. „Fabrica de pâine Balbo din Constanţa, cea care a fost amendată, are scurgerea din curtea fabricii în strada Crasna și de acolo în curtea unui cetățean. Spală mașinile și curtea, iar toată mizeria merge pe strada Crasna.

Proprietarul a fost rugat de locuitorii din zonă să ia măsuri, dar nu au fost luați în seamă. Și primăria a fost sesizată, dar la fel, nici o măsură nu a fost luată”, susţine cel care a făcut reclamaţia. De precizat că Noul Cod Civil prevede, la art. 1376 alin. (1): „Oricine este obligat să repare, independent de orice culpă, prejudiciul cauzat de lucrul aflat sub paza sa”, unde „lucrul” se identifică cu fabrica de pâine, iar noţiunea de „pază” reprezintă „gestionare”, „întrebuinţare”, coordonare” etc.

Practic, proprietarul fabricii este strict răspunzător pentru prejudiciile cauzate de apa uzată, care poate conţine şi alte substanţe periculoase, dacă provine de la spălatul maşinilor şi utilajelor, de exemplu, mai ales că apa respectivă ajunge şi în curţile oamenilor.

Este posibil ca unele cantităţi de apă să provină şi de la ploi, dar este tot responsabilitatea celor care manageriază această fabrică de pâine să asigure scurgerea dirijată a apei pluviale în sistemul de canalizare, nicidecum în alte curţi. Oamenii spun că apa curge din curtea respectivă şi atunci când nu plouă, deci nu ne referim exclusiv la apa pluvială.

Am încercat să luăm legătura cu un reprezentant al unităţii pentru a obţine un punct de vedere, însă numerele de telefon găsite pe internet, pe mai multe site-uri de specialitate, nu erau valabile. Prin urmare, aşteptăm să se sesizeze pentru a remedia această problemă pe care oamenii din zonă au reclamat-o de mai mult timp, fără a se lua vreo măsură.

Reamintim că unitatea a primit, recent, „vizita” OPC, care a descoperit mai multe nereguli legate de igienă. Fabrica a fost închisă temporar, s-au aplicat sancțiuni în valoare de 22.000 de lei, s-a dispus oprirea livrărilor, dar s-a solicitat și returul loturilor deja livrate în centrele comerciale, în acel moment.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I-am avut vecini, sunt oameni harnici, un firicel de apa nu i o calamitate, fabrica a fost prima in zona, apoi au aparut casele
3
2
Fuck make!!!!
6
2
sa depuna plangere la politie si procuratura si sa ceara daune pentru ca le pune sanatatea si viata in pericol, asta e solutia, sa plateasca astia pana nu mai pot, asa e corect
4
0
se vede clar ca astia cu fabrica au intrat in vizorul cuiva, si nu-i mai lasa in pace pana nu-si incaseaza "dreptul"
9
4
Cineva a pus ochii pe voi. Va vor la pamant. Vedeti ca este tot un machidon de-al vostru. Astia sunt cei mai mari turnatori. Ar turna-o si pe ma-sa pentru parati.
17
5
Tot machidonii astia imputiti??????
23
3
... un tupeist nesimtit care pute a branza !
19
2
Efectul cipanizarii orasului.
23
1
Printre rezidurile fabricii se numara si ruxanda iulian din medgidia
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108