REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Făgădău vrea să CUMPERE magistrala CET și să o modernizeze cu bani europeni. Consilierii PNL NU au votat proiectul

Făgădău vrea să CUMPERE magistrala CET și să o modernizeze cu bani europeni. Consilierii PNL NU au votat proiectul

Replica API 15 august 2019 | 15:28 703

Nu mai este o noutate pentru nimeni conflictul juridic dintre RADET, regie aflată în subordinea Primăriei Constanța, și Electrocentrale SA, căreia cea din urmă îi este datoare cu sume uriașe. Ba chiar, în trecut, constănțenii au stat zile întregi în frig pentru că regia nu achitase un debit către CET. Nu de puține ori, adminsitrația locală a anunțat că face demersuri pentru preluarea CET, iar asta presupune și angajarea unei case de avocatură care să demareze procedurile și să găsească soluții în acest sens. Până când tranzacția se va concretiza, primarul Decebal Făgădău a găsit o primă soluție: cumpărării rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentale Constanța S.A, aflată în insolvență. Proiectul a fost supus spre aprobare consilierilor locali, în ședința extraordinată ce a avut loc miercuri, 14 august. Însă, surpriză! Consilierii PNL s-au opus și acestui proiect.

Administrația locală intenționează să acceseze fonduri europene în vederea modernizării magistralelor care distribuie energia termică. "Până la inceputul lui septembrie depunem un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea rețelei de termoficare. Sunt pierderi pe care le plătim cu toții, noi, constănțenii", a spus Decebal Făgădău, înainte de votul consilierilor. Nu va reuși să realizeze acest proiect, cel puțin nu în viitorul apropiat, în contextul în care consilierii locali PNL s-au opus acestei tranzacții, motiv pentru care proiectul nu a trecut. ”Cumpărăm 70 de km de conducte fără să știm starea ei tehnică?! Nu ne putem asuma acest lucru, trebuia să negocieze”, a spus Adriana Arghirescu, consilier PNL.

După ședință, Decebal Făgădău a răbufnit și a făcut un apel către conducerea PNL Constanța să-și revizuiască decizia și să nu mai blocheze proiectele importante. "Am avut nenumărate înbtâlniri pentru a identifica o soluție de diminuare a pierderilor. Astăzi, rețeaua de transport este supradimensionată, este ciuruită și este un generator de pierderi. Noi plătim cel puțin jumătate pierderi pe rețea de transport. Le-am propus consilierilor să cumpărăm rețeaua. Pentru că astăzi, cei de la PNL nu au votat cumpărarea rețelei de transport a energiei termice de la Electrocentrale, cu 2 milioane de lei în rate, pierdem bani europeni, în valoare de 65 de milioane de euro, pentru modernizarea unor țevi, unor conducte care sunt ciuruite. Pentru că n-au votat acest proiect, căldura pentru iarna 2019-2020 este în pericol. Sunt extrem de dezamăgit de modul în care fac politică, în batjocoră față de constănțeni. Fac tot ce se poate să blocheze toate proiectele. Să penalizezi constănțeni pentru că așa înțelegi tu să faci politică, este inacceptabil”, a declarat, vizibil supărat, Decebal Făgădău. ” Vom reveni cu acest proiect și vom invita la ședința CLM președinții de asociații să vedem dacă lor le convine să plătească jumătate pierderi. Trebuie să ne apucăm de treabă. Sistemul energetic al Constanței are nevoie de bani și de specialiști" a mai completat edilul, care a făcut un apel către conducerea PNL Constanța: „Sper ca Bogdan Huțucă, Septimiu Bourceanu să revizuiască această decizie. Este incredibil ce au reușit să facem astăzi: să pierdem 65 de milioane de euro. Așa ipocrizie nu am văzut niciodată”, a conchis alesul șef al municipiului Constanța.

Mirela PASCAL

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/liberalii-reactioneaza-dupa-sedinta-clm-primarul-constantei-isi-face-treaba-de-mantuiala-dar-acuza-pnl-de-rea-vointa-399902/

https://www.replicaonline.ro/psd-constanta-pierde-65-de-milioane-de-euro-bani-europeni-din-cauza-pnl-399915/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu suntem de acord. Indiferent ce hotarasc sau propun cei de la putere noi PNL-istii nu suntem de acord. Am invatat asta de la mentorul nostru Werner Klaus I zis si plavanul
4
2
n-are bani de renovat Cazinoul dar gaseste bani pt CET, ca sa vezi
3
2
Eu zic sa faci toate strazile din Constanta cu sens unic, sa faci toate locurile de parcare cu plata prin sms, sa pui stalpisori pe toate trotuarele si sa dai in continuare autorizatii pentru blocuri pe spatii verzi...
6
1
Faga la puscarie ce oaie ai fost si ce bou ai ajuns !
7
1
prost sau te faci?lasa dracu cetul si radetul sa moara si lasa lumea sa isi puna gaze.Ti-e frica ca nu mai ai prosti sa ii mulgi sa ii tii pe boratii din HC gratis,cu cladura si apa calda?lasa ca ies romanii la vot si o sa mutam pe roti cartierul minune in Palas,sa stea singuri acolo,sa ii vada brigada mobila de jandari ce fac,caci camerele tale pe strazi nu vor veni niciodata,cum au alte orase din tara civilizate.Asta crede ca inca umfla preturile ca sa isi tina votantii,daca ne mai tine la cet.S-a terminat cu jupuiala,vrem gaze cum ai si tu acasa,Faga,ajunge s-au lafait tiganii pe banii nost
11
0
Primar care incurca trafic pe strazi. Tu nu ai bani sa renovezi spitalu dar cet vrei sa il furi si sa io faci privat idiotule
9
1
Daca vroiai sa faci, faceai in primul an de mandat, sa termini pana la urmatoatele alegeri. Tu te crezi smecher in prostia ta, dar nu mai pune nimeni botul. O sa iei cate voturi a luat pntcd-ul in 2000.
12
0
Indiferent ce partid se opune este jignitor si nepasatori cu greutatile oamenilor din oras care se chinuie saplateasca o Gcal f f scumpa si care n-au posibilitati ptr centrala gaze !---La vot vom sti ce vom face !
2
7
Sa ne zica fagabou de ce a pierdut voit in instanta procesul cu polarisul lui martin!!
12
0
Care fonduri? Acest subiect a fost inclus si in campania din 2016. Prosteala pentru votanti. Pana acum de ce nu au accesat fonduri?
8
1
ca resuscitati un mort??? Bine,cu banii europeni umfla niste firme prietene,nu conteaza orasul,radet-ul...oricine isi da seama ca centralizarea nu are viitor da ei batman,batman!
9
1
Uite ca mai are acest cretin dovedit sustinatori pentru a fi reales , altfel nu ar arunca cu promisiuni... Acest tractorist cu freza de ginere mort din Beidaud cu un IQ foarte mic demn de a fi studiat de psihologi , a aratat tuturor cum nu ar trebui sa fie un primar...
9
1
Din pacate daca votezi contra doar ca sa votezi contra PSD mai apar si astfel de situatii rele. Reteaua trebuie schimbata si numai primaria poate primi bani europeni pentru asta. Nu sunt putini constantenii racordati la termoficare, nu mai dezinformati. Daca s-ar desfiinta reteaua ar fi un chilipir de afacere cu instalatii de gaz. Cateva zeci de mii. Are PNL si alti Gica-contra prietenii cu astfel de firme? Si mai mult, sunt orase in care termoficarea merge, noi ce am avea aici la constanta, doar poluare cu zeci de mii de instalatii de bloc, sau sute de cartier. Nici UE nu aproba asa ceva.
7
8
Nu exista modernizarea retelei de termoficare ! Trebuie sa schimbe toata reteaua de tevi subterane din oras, ceea ce este imposibil, doar ii vedem cat stau ca sa inlocuiasca o teava de 50 cm, cand au o avarie...Adio Radet!
15
2
Nu sunt fan Fagadau insa pe fonduri europene asta era un proiect bun printre putinele bune ! Asta e..o sa platim in continuare pierderile de pe retelele vechi de 50 de ani !
7
7
putinii constanteni care au mai ramas racordati la RADET or sa plece si ei incet, incet. In cartierul Faleza Nord s-a desfiintat punctul termic, si o sa se desfiinteze si alte puncte termice din alte cartiere.Pentru ce mai vrea asta sa resusciteze un mort?nu mai sta nimeni la ei, orice om a inteles ca ei au costuri duble, si apa calda vine cu rugina, asta este noua lor gaselnita,au bagat rugina-n apa ca sa tot dai drumul si sa consumi pana vina apa curata,ca si asa fara rugina apa calda venea greu, acum vine si mai greu.
10
4
daca modernizarea asta o sa dureze 10 ani ca si modernizarea podurilor de la butelii si de pe aurel vlaicu macar sa desfiinteze raja si sa ne lase sa ne debransam .oricum ce cumpara ei acolo e doar fier vechi pt ca totul e peticit si ruginit
9
2
Fagadau vrea. vrea. vrea. Doar ca NU poate.
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108