REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Fake news pe rețelele sociale în numele Poștei Române

Fake news pe rețelele sociale în numele Poștei Române

Marieta STEFAN 13 octombrie 2023 | 00:00 984

Luna aceasta, pe rețelele sociale au apărut diferite postări, în mediul online, în numele Poștei Române, prin care populația este invitată să cumpere coletele nerevendicate din depozite, la prețul de doar 9,90 lei. În urma sesizărilor primite, compania Poșta Română a anunțat că știrea care circulă pe internet este falsă și că pagina de pe site-ul de socializare "Poșta - Distribuția coletelor" nu aparține companiei.

Fake news pe retelele sociale in numele Postei Romane

În mediul online, au apărut, luna aceasta, diferite postări în numele Poștei Române, pe rețelele sociale. Prin aceste anunțuri, populația este invitată să cumpere coletele nerevendicate din depozite, la prețul de doar 9,90 lei. Poșta Română a primit unele sesizări în acest sens și de aceea, a anunțat că știrea care circulă pe internet este falsă și că pagina de pe site-ul de socializare "Poșta - Distribuția coletelor" nu aparține companiei.

„În fiecare an, numeroase colete uitate se acumulează în depozite. Conform noilor reguli, Posta Română organizează extrageri aleatorii de colete printre persoanele care depun cereri, toate acestea pentru doar 9,90 lei. Coletele pot conține diverse obiecte, de la electronice și bunuri de uz casnic până la accesorii și cadouri. Puteți depune cererea dvs. prin intermediul următorului link“, astfel sună anunțul publicat pe contul de pe site-ul de socializare, denumit "Poșta - Distribuția coletelor". 

Pentru a putea face o eventuală comandă, oamenii sunt sfătuiți să apese pur și simplu pe link-ul de sub text. Postările din ultima lună sunt însoțite de comentarii și de fotografii de la presupuși clienți, care se arată încântați de produsele cumpărate cu doar 9,90 lei.

Știrea care circulă pe internet este falsă

Poșta Română a anunțat, săptămâna aceasta, că știrea care circulă pe internet este falsă, dar și că pagina de pe site-ul de socializare "Poșta - Distribuția coletelor" nu aparține companiei. 

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media «Poșta-Distribuția coletelor» nu aparține Companiei, folosindu-i-se ilegal identitatea. Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate", transmit reprezentanții Poștei Române, care publică și o serie de sfaturi pentru a nu cădea în capcana știrilor false. Unul dintre ele este să verificați cu grijă sursa, pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă. De asemenea, este bine să intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Coletele nu raman nerevendicate , incompetenta postei Romane duc la acumularea acelor colete . Astept un asemenea colet de o luna. Intrebarea este ce fac ei cu aceste colete ? Oare le inpart intre ei?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407