REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FILAJE, URMĂRIRI și FOCURI de ARMĂ în sudul litoralului! Iată declaraţiile hoţilor! VIDEO

FILAJE, URMĂRIRI și FOCURI de ARMĂ în sudul litoralului! Iată declaraţiile hoţilor! VIDEO

Replica API 22 august 2017 | 22:15 356

Oamenii legii continuă cercetările în cazul grupării infracționale care a acționat în sudul litoralului, trei membri fiind prinși în flagrant în seara de duminică, 20 august, la Eforie Nord. Astfel, anchetatorii au refăcut traseul flagrantului, fiind vorba, după cum bine se înțelege, de o reconstituire. De asemenea, menţionăm că indivizii au fost prezentaţi luni seară cu propunere de arestare, magistraţii decizând ca ei să rămână după gratii pentru următoarele 30 de zile. Fiind întrebaţi de ce fură, ei au răspuns: "De sărăcie!"

Precizăm că poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul luptătorilor de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au acționat în forță duminică seara, 20 august! Este vorba despre urmăriri în trafic și reținerea a doi bărbați și o femeie din Cumpăna.Aceștia erau implicaţi în spargeri din locuinţe şi unităţi de cazare de pe raza staţiunilor Eforie şi Costineşti.

Cei trei, care foloseau la spargeri mănuşi şi cagule, sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi furt calificat. Au fost probate 7 fapte, 5 în Costineşti şi 2 în Eforie, iar cercetările sunt în toi, existând suspiciunea că, de fapt, la mijloc este vorba de mult mai multe fapte. Prejudiciul, estimat la 15.000 de lei, a fost recuperat în proporţie de 95%. De precizat că oamenii legii au prins în flagrant şi reţinut 3 persoane - R.D., de 35 de ani, G.E., de 40 de ani şi R.C., de 35 de ani -, însă din grupare mai fac parte alte două persoane, respectiv R.G., de 33 de ani şi R.B., de 27 de ani!.Totodată, menționăm că nu este exlcus nici faptul că, de fapt, în faptele infracționale să fie implicați și alți indivizi. Cercetările continuă în acest sens. Flagrantul cu cei 3 a avut loc în Eforie Nord, autoturismul cu care se deplasau hoţii fiind blocat în trafic. Cei trei au fost filaţi pe traseu încă de la plecarea de acasă, din localitatea Cumpăna. Au mers în Eforie Sud, unde au spart o locuință, apoi, ajungând în Eforie Nord, oamenii legii au folosit echipamentul din dotare, efectuând două focuri de avertisment în plan vertical, fără ca vreo persoană să fie rănită.

Apoi, oamenii legii au efectuat 12 percheziții domiciliare, la domiciliile suspecților, acolo unde a fost găsită o parte din bunurile sustrase, fiind vorba de tablete, ceasuri, telefoane, scule electrice etc..

Suspecţii, la instanţă: "Furăm de sărăcie! Da' ăia care fură miloane??"

Amintim și faptul că persoane necunoscute au pătruns în patru locuințe, în noaptea de 17 spre 18 august a.c., fiind vorba și de spații de cazare, de unde au furat tot ce le-a picat în mână. De la bani și bijuterii, la aparatură electronică. Un turist susține că prejudiciul în cazul lui s-ar ridica la suma de 5.000 de lei, însă acest aspect urmează a-l stabili anchetatorii. Totodată, martorii susțin că e și vina oamenilor pe de o parte pentru că, practic, invită hoții. Și asta pentru că, spun ei, dorm cu ușile și geamurile deschise larg! "Spun că le e cald și din cauza aceasta. Dar nu e normal așa ceva. Oricum, în Eforie este un lucru des întâlnit asta cu turiștii care dorm cu ușile și geamurile date de perete. Oare și acasă la ei la fel fac?", potrivit localnicilor. După cum bine se poate observa, suspecții nu aveau nici o problemă în a intra în case peste oameni, când aceștia dormeau. În plus, aveau același mod de a acționa în toate cazurile: intrau în special în spațiile de cazare, cu cagule pe față și mănuși. Dacă ușile erau asigurate se foloseau de răngi și preferau un interval orar mai spre dimineață (cam între ora 3.00 și 5.00).

În seara de luni, 21 august, indivizii au fost prezentaţi Tribunalului cu propunere de arestare. La intrare în clădirea instanţei, ei au fost întrebaţi dacă regretă ce au făcut. Cu jumătate de gură au spus nu, după care au adăugat că au făcut asta de... sărăcie. "Aţi intrat peste oameni în case, i-aţi speriat", au spus reporterii. La care suspecţii au răspuns: "Da' ăia care fură milioane nu-i sperie??". Într-un final au recunoscut că le este frică de închisoare.

Toţi 3 au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Liliana CHIRU

Video:

Citește și: TURIȘTI JEFUIȚI în plină noapte: "Dormeau cu ușile deschise…"

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot ,,de saracie'' au furat si cei mari,mana in mana cu autoritatile si serviciile secrete? De saracie ticalosii au devalizat tara? Cum mama dracu' saracii Romaniei traiesc umili si muncesc pe salarii de tot cacatul pentru niste insi fara scrupule,pentru niste javre ? De saracie sunt cei care fura paine,un salam,ceva sa nu crape de foame,aia da saraci disperati. Hotii de genul prezentat mai sus, sunt pur si simplu infractori nemernici si gata.Hotia este o plaga de eliminat. Mila ioc! Chiar nu merita.
1
0
Ce e aia infractiune flagranta ........
1
0
Scopul era sa-i prinda cu probe asupra lor , adica bunurile sustrase. De aia s-au uitat la ei.
4
0
Deci, sa fiu sigur ca am inteles bine: politia i-a urmarit din cumpana, S-AU UITAT LA EI cum sparg o locuinta in sud si i-au prins abia in nord ?!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102