REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Filiera relațiilor familiei beizadelei ucigaşe din 2 Mai. O judecătoare face dezvăluiri

Filiera relațiilor familiei beizadelei ucigaşe din 2 Mai. O judecătoare face dezvăluiri

A.F. 22 august 2023 | 23:35 2309

O judecătoare a făcut dezvăluiri despre relațiile pe care familia Pascu, familia tânărului de 19 ani, drogat la volan, le are cu oameni influenți din România.

Filiera relatiilor familiei beizadelei ucigase din 2 Mai. O judecatoare face dezvaluiri

Judecătoarea Mihaela Ciocea a susținut într-o postare pe pagina sa de Facebook, faptul că Mihai Pascu, tatăl lui Matei-Vlad Pascu, ar fi dat bani cu camătă și ar fi luat apartamentele mai multor români în anii 2000.

„Începând cu anul 2000, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest "investitor imobiliar", Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul.

Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi îi și executa silit", a precizat judecătoarea.

Totodată, ea a precizat că în acea vreme, românii nu cunoșteau foarte bine regulile Codul Civil cu privire la împrumuturi.

"Vă reamintesc și faptul că românii nu cunoșteau regulile Codului Civil referitoare la împrumuturi, contractele de împrumut private fiind căzute în desuetudine în toată perioada comunistă. Îmi amintesc că am soluționat totuși în favoarea împrumutaților un caz sau două. Unul dintre împrumutați, un intelectual târât în judecată, îmi spunea: "Dna președinta, devenisem atât de buni prieteni că mă jenam să îi cer chitanțe", a spus Mihaela Ciocea, scrie antena3.ro.

Judecătoarea își amintește că, deși avea avocați, Mihai Pascu era de fiecare dată prezent în instanță. "Mihai Pascu avea avocați, dar era tot timpul prezent el însuși în instanță, deoarece se prevala și de aspectul lui de om serios, cu aspect de tip fin, înalt, cu plete, semănând mai mult a rocker decât a escroc.

În aceste condiții, credeți ca a avut vreo reținere să plătească la DIICOT sau să recurgă la traficul de influență, pentru ca aceasta structură să renunțe la urmărirea penală a fiului său? Cine își mai amintește că înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și la începutul anilor 2000 un fenomen de masă, căruia i-au căzut victime sute de mii de oameni?", a menționat aceasta.

Mihaela Ciocea a fost exclusă din Magistratură anul trecut. În 2014, judecătoarea a intrat în greva foamei în fața Curții de Apel București, iar în 2019 a protestat față de "poliția politică” din sistem.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stat esuat si mafiot gradina diavolului
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407