REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Firma care dădea ŞPAGĂ fostului manager al Spitalului Județean, AMENDATĂ PENAL!

Firma care dădea ŞPAGĂ fostului manager al Spitalului Județean, AMENDATĂ PENAL!

Replica API 2 iunie 2018 | 00:00 475

Justiţie

Justiţie

Firma care dădea mită, în formă continuată, fostului manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost amendată penal cu suma de 49.950 lei. Este vorba de o decizie luată de magistrații Tribunalului Constanța, la finele lunii mai, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La finele anului 2017, Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța era trimis în judecată, alături de Sorin Strutinsky, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită în formă continuată și trafic de influenţă. Este vorba despre contracte încheiate, pe vremea când Căpățână era manager al Spitalului Județean, cu mai multe firme, între care și S.C Cubik Stone SRL, care are ca domeniu de activitate spălarea și curățarea (uscată) articolelor textile și a produselor din blană.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2010 – decembrie 2014, Căpăţînă Dănuţ, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins de la reprezentanții societății mai sus menționate remiterea unor comisioane de: 10% din valoarea facturilor încasate de una dintre firme de la unitatea medicală (în cadrul unui contract prin care s-au externalizat serviciile de spălătorie).

Concret, spun procurorii, banii respectivi au fost pretinși și primiți de el atât pentru a truca procedurile de atribuire a unor contracte cât și pentru a introduce în caietul de sarcini şi în documentaţia de achiziţie cerinţe de calificare pe care să nu le poată îndeplini decât firmele agreate.

De asemenea, în perioada 2011 - 2012, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență a facilitat, la cererea lui Sorin Strutinsky, atribuirea unor contracte având ca obiect servicii de spălătorie către inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L., firmă controlată de către un apropiat al lui Strutinsky, comisioanele în valoare de 15% din valoarea contractului urmând să fie împărțite între cei doi, după cum au precizat anchetatorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța. Apoi, pe 27.12.2017, a fost înregistrată sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei, inculpat fiind societatea în cauză. Pe 25.05.2018, magistrații au decis: ”Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 19.12.2017, între procuror și i inculpata S.C. Cubik Stone S.R.L. Cumpăna, jud.Constanţa. În baza art.396 alin.2 C.p.p., cu aplicarea art.480 alin.4 C.p.p.: 1. In baza art.290 alin.1 Cp. rap. la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 al.1 C.p. şi cu aplicarea art.137 al.4 Cp., pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, aplică inculpatei S.C. Cubik Stone S.R.L., ...., având ca acţionar unic şi administrator pe inculpata Vâju Elena, ...., pedeapsa de 49.950 lei amendă penală, reprezantând 135 zile amendă, în cuantum de 370 lei/zi amendă”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La spitalul din harsova cine ia spga pentru firma de PAZA MANAGERUL SAU PRIMARUL CARE A MAI FACUT SI angajari de INFIRMIERE PE NEDREPT SI RELATII
0
0
SPINOCHE MARIUS LA CERNAVOA E TATICUL SPAGILOR!!!!!!!
0
0
mita nu intra la penal ?.Adica numai cei care lua spaga se duc la haules iar cei care o dadea spaga doar amenda ?.
1
0
Sunt toti din acelasi grup. Baieti cu ochi albastri. Impart banii iar caolpeteniile nici ju au numele publice. Astia sunt baietii scosi la inaintare. Unul ia asupra lui tot si nu tiarna in schimb are bani pentru cateva generatii. Care toarna are deodata o dorinta apriga sa se sinucida. Hai ca nu suntem toti prosti
5
1
Si cei care luau spaga nu sunt persoane fizice sau juridice?.Si de ce nu ssu dus si ei la parnaie dlor de la cacatul numit DNA ?.Acolo merg doar prostii ?.Muie DNA !
3
0
Sa iei spaga din Spital si pacientii sa sufere, asa e si prin tarile AFRICANE , de-aia m-am dus acolo, am facut mai rau ca un tigan, tot cu tiganii imputiti stau si ma distrez
5
0
Pao dadea spaga si acum a castigat dinou comtractul?????
6
0
capatana, un corupt arogant care va putrezi in puscarie pt toate vietile distruse
9
0
Astfel de specimene ar trebuii executate. S-au jucat cu sanatatea atator oamenii suferinzi. Cazul Hexi Pharma.
9
0
DADEA SPAGA FOSTULUI MENEGER.HAI SA NE KKM PE NOI DE SPAGA CARE II PRIMITA AZI DE ACTUALUL MENEGER GRASA NU VB NIMENI. VEDETI CE FIRMA SA CISTIGAT CURATENIA LA SF ANDREI SI DUPA VB.CIT A FOST SPAGA VA POATE SPUNE DOAR SI DOAR MENEGERUL GRASA CATALIN.SPERAM SA AJUNGA CIIT MAI REPEDE DUPA CAPATINA UNDE II ESTE LOCUL.
6
2
Deci i-a rupt, i-a spart, i-a terminat. Deci combinatie, stii ce zic?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212