REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firma deputatului Mitralieră face drumuri în Castelu

Firma deputatului Mitralieră face drumuri în Castelu

Replica API 6 august 2019 | 23:56 1223

Contract de 5,5 milioane de lei

Contract de 5,5 milioane de lei

Firma controversatului deputat PSD Cătălin Rădulescu, poreclit „deputatul mitralieră”, va construi drumuri în comuna constănţeană Castelu. Politicianul celebru pentru faptul că a păstrat amintire de la Revoluţie o mitralieră, cu care ameninţa că va ieşi în stradă să tragă în protestatari, s-a asociat alte trei firme pentru un contract de 5,5 milioane de lei. Rădulescu a ieşit scriptic din firmă în 2017, după ce a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupţie comise în numele acestei societăţi, pe lângă faptul că era şi incomaptibil, fiind atât deputat, cât şi administrator.

Primăria Castelu a atribuit pe 1 august 2019 un contract pentru „Proiectare şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii „Sistematizare zone de lotizări””, în urma unei proceduri simplificate de achiziţii iniţiate pe 25 aprilie 2019. Potrivit caietului de sarcini, „Amplasamentul investiţiei este în intravilanul comunei Castelu, satele Castelu şi Nisipari. Principalele lucrări ce se vor executa constau în: - realizare drumuri de acces în zonele de lotizări - realizare sisteme de preluare a apelor pluviale - iluminat stradal pentru drumurile proiectare; LES - organizare de şantier. Amplasarea se va face pe spaţiul aparţinând domeniului public, în zonele de lotizări pentru locuinţe. Accesul se face din străzile adiacente, la care se vor racorda străzile noi proiectate. Iluminatul public se va realiza cu stâlpi de iluminat amplasaţi la distanţe de 20 m şi LES pentru alimentarea cu energie electrică a acestora. Facem precizarea că prezentul contract este finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, transferul sumelor aferente situaţiilor de plată făcându-se în conformitate cu prevederile OUG NR.28/2013 aprobată prin Legea nr.89/2015 şi a Normelor Metodologice, în limita creditelor bugetare aprobate în buget”.

Asociere de 4 firme

Câştigătoare a fost desemnată singurul participant la procedură, asocierea alcătuită din Project-Ank Util SRL din Cernavodă (lider, reprezentată de Anca Dumitrescu), Consorzio Stabile EBG din Italia (Nicola Messina), Concordia Con Strade SRL din Piteşti (reprezentant Corneliu Vicenţiu Rădulescu) şi Elektra Renewable Support SRL din Cernavodă (reprezentantă Elena Popescu, subcontractant cu 15%). Firmele vor împărţi pentru lucrările ce le vor realiza la Castelu 5.563.292,45 lei, fără TVA. Project-Ank Util SRL, liderul asocierii, este o firmă de inginerie care a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 826.154 lei şi un profit net de 186.484 lei, cu 3 angajaţi.

Cu suspendare

Cel mai interesant nume din asociere este însă Concordia Con Strade SRL, o firmă de construcţii cu afaceri de 1.075.759 lei în 2018 şi un profit net de numai 1.558 lei, cu 7 angajaţi. Patronul firmei care va construi noi drumuri la Castelu a fost până în 2017 celebrul deputat „mitralieră” Cătălin Rădulescu, care s-a retras după ce a fost acuzat de DNA pentru incompatibilitate cu funcţia de parlamentar, lăsând afacerea pe numele fratelui său, Corneliu Vicenţiu Rădulescu. Deputatul mitralieră a fost trimis în judecată în aprilie 2014, de procurorii DNA, care l-au acuzat că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, s-ar fi ocupat și de administrarea și controlul societății comerciale SC Concordia Con Strade, activitate incompatibilă cu funcția de deputat. Procurorii l-au mai acuzat pe deputatul PSD că, la 27 august 2013, în cadrul unei întâlniri cu un manager de proiect, privind construirea unei parcări pentru un supermarket din Pitești, i-ar fi promis acestuia 10.000 lei. În schimbul banilor, funcționarul ar fi trebuit să semneze procesul verbal de recepție, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 de lei pentru lucrările prost executate. În 2016, deputatul a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru „dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar cunioasteti analfabetul , fost penal, plimbat pe la ''N'' partide -primarul comunei Castelu?, va spun eu'' un neica nimeni- dintr-o familioe de tigani''- nu am nimic cu tiganii, a nu se interpreta. Acest analfabet- primar- nu a invatat sa sew iscaleasca, in schimb este detinator de licente- cumparate logic
3
1
Pai era si normal s-a dus omul la minoritari lui.Domilor de la C.C.R.care ati spus ca referendumul din 26 mai nu inseamna nimic va rog sa spuneti si ca un condamnat pentru fapte de coruptie poate sa ocupe un post in parlamentul tari care elaboreaza legi,asta doar asa sa stie tot romanul ca in Romania nu votul popular conteaza ci vointa coruptilor cu acte.
9
2
...ia-l...
3
2
Contracte cu statul? Oare de ce nu ma mir?
14
2
in care orice infractor ajunge sa se pise in capul populimii votante de pesede !!!
16
2
Mitraliera trage cu mitraliera la banii statului !
16
1
Ati vazut de ce tipa animalul la tv. Afacerile cu statul sub aripa pezede ii merg bine.
18
1
Asta merita poporul .
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108