rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O înfierează cu mânie proletară, dar îi dau contracte

Firma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat

Imagine din interiorul Cazinoului Constanţa

Eldiclau SRL din Craiova, firma care blochează cu rea voință lucrările de reabilitare a Cazinoului Constanța, își vede nestingherită de treabă și continuă să adune zeci de milioane de la stat. Zilele trecute, Consiliul Județean Arad i-a băgat în conturi peste 500.000 lei, în cadrul unui contract pentru întreținerea unor drumuri din județ, pentru care Eldiclau a încasat deja peste 7,5 milioane lei.

Cea mai detestată firmă a momentului din România a încasat pe 14 octombrie 2019 suma de 517.082,55 lei, fără TVA, parte a contractului atribuit de Consiliul Județean Arad (CJA) în octombrie 2018, pentru întreținerea unor drumuri județene. În noiembrie 2018 și în martie 2019, aceeași Eldiclau SRL a mai încasat câte 3.522.216,9 lei, ridicând astfel valoarea banilor primiți numai de la CJA la peste 7,5 milioane de lei.

Pe 12 august 2019, firma craioveană a primit de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) un contract pentru servicii de arhivare fizică și depozitare a proiectelor PNDR 2007-2013, în valoare de 11.692.680 lei, fără TVA. Oltenii care blochează reabilitarea Cazinoului Constanța se dovedesc astfel buni la toate, nu numai la lucrări de drumuri și construcții, ci și la depozitarea unor hârțoage, pe bani grei.

Pe 23 iulie 2019, Eldiclau SRL a pus mâna și pe lucrările de extindere a terminalului de sosiri și plecări ale Aeroportului Craiova, oferite de Consiliul Județean Dolj. Valoarea totală a contractului este de 25.199.216,81 lei, fără TVA.

O groază de bani și de la SRI

Pe 28 decembrie 2018, Eldiclau SRL a fost cadorisită și de Unitatea Militară 0148 București cu 17.527.786,41 lei, fără TVA, pentru construirea unei structuri clasificate. UM 0148 este o unitate din subordinea Serviciului Român de Informații (SRI).

Pe 18 decembrie 2018, ”îndrăgita” firmă din Craiova s-a pricopsit și cu 19.020.241,37 lei, fără TVA, de la Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara, pentru construirea unui terminal de pasageri. Un contract cu cântec, din moment ce directorul aeroportului Daniel Idolu a fost suprins luând masa, în preajma semnării contractului, cu bunul său prieten Elton Dincă, patronul din umbră al Eldiclau SRL.

Pe 8 octombrie 2018, Eldiclau SRL a mai pus mâna pe un contract de la Consiliul Județean Arad, pentru construirea unei secții de oncologie la spitalul județean. Valoarea contractului: 9.339.050,64 lei, fără TVA.

20.000.000 de euro într-un singur an

Una peste alta, Eldiclau a primit numai în ultimul an peste 90.000.000 de lei de la stat, echivalentul a circa 20 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Sume uriașe de bani pentru o firmă din categoria constructorilor mici. Eldiclau SRL a raportat pentru anul 2018 afaceri de 19,3 milioane lei și un profit net de numai 230.000 lei, cu 40 de angajați, dar și datorii de peste 13 milioane de lei.

Succesul fulminant de care se bucură această mica și rea firmă din Craiova nu poate fi încă pe deplin explicat. Un indiciu este dat de numele patronului real, Elton Dincă, un apropiat al celebrului Ovidiu Tender. Un alt indiciu ar putea sta în postura foarte înaltă pe care o ocupă fratele afaceristului, Cornel Darmasco Dincă. Potrivit lumeapolitica.ro, acesta este doctor la Academia de Poliție și expert în securitatea națională.

În acte, Eldiclau SRL este deținută Ștefania Dincă, o tânără total inocentă în afaceri, care a preluat firma în 2009 de la o anume Doina Șarpe, care, la rândul ei, o cumpărase cu doar 20.000 de lei de la Elton Dincă, unul din oamenii de încredere ai controversatului afacerist Ovidiu Tender.

Eldiclau SRL a primit în ultimii ani numeroase contracte de la instituții de forță, precum SRI, Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI, fostul Doi și-un Sfert, serviciul secret al MAI) și chiar DNA, în valoare de peste 5 milioane de euro. Valoarea totală a contractelor primite de Eldiclau de la stat depășește 30 de milioane de euro, numai în ultimii ani.

Oltenii pot să rămână mândri că din cauza lor se duce Cazinoul în mare

Oltenii de la Eldiclau au ”șansa” unică de a rămâne în istorie ca oamenii fără scrupule din cauza căruia s-a prăbușit Cazinoul din Constanța, unul din monumentele reprezentative ale României.

Firma contestă la foc automat licitația de 60 de milioane de lei pentru salvarea monumentului de la malul mării, făcând astfel imposibile lucrările de reabilitare.

Gustul amar pe care i l-au lăsat vicepremierului Dan Suciu

Dan Suciu a venit pe 28 octombrie 2019 la mare vicepremier și s-a întors la București drept un penibil demnitar. Vizita care trebuia să ducă la semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului a eșuat, iar Suciu a zis că toată situația i-a lăsat un ”gust amar”.

”Cred că nu puteam face nicio excepție în a veni la Constanța puțin cu capul plecat.

Dați-mi voie să mă și explic, am sperat din tot sufletul că după 7 ani de zile de discuții, de contestații, de orgolii, de povești, de bani, de interese, credeam că astăzi reabilitarea Cazinoului putea deveni realitate.

În 8 luni de mandat nu am pomenit nici măcar odată o asemenea batjocură. Iar de data aceasta voi face o excepție și cred că va fi și ultima dată când mă voi referi la orgolii, la interese, la bani și la o cronologie o nesimțirii.

Nu cred că am avut în acest mandat un gust mai amar decât în luna septembrie, când în ultima zi în care se puteau depune contestațiile firma Eldicalau a depus această contestație.

Și vreau să vă spun că numai cred în coincidențe când vorbim despre Cazinoul din Constanța. Contestație depusă ieri este 95% acelați text depus în luna septembrie, au adăugat doar o îndoială. Cum de a răspuns o firmă în trei zile la clarificări, aceasta a fost preocuparea firmei Eldiclau în asociație cu Telekom și încă două firme.

Și dacă am tăcut în luna septembrie crezând că nu se va mai întâmpla acest lucru, de data aceasta numai tac. O să vă pun la dispoziție o cronologie a neputinței și a contestațiilor, dar în continuare sunt optimist că atât CNSC-ul cât și instanțele de judecată vor face într-un termen foarte scurt lumină în acest caz și am să vă spun pe foarte scurt: la licitația pentru reabilitarea Caznoului din Constanța s-au prezentat trei firme, din cele trei, una a fost descalificată pentru documentație tehnică neconformă, când s-a adjudecat licitația, această firmă care a fost descalificată a făcut contestație la CNSC.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) i-a respins firmei contestația și a cerut celorlalte două firme lămuriri suplimentare și să întocmească un nou raport al câștigătorului, lucru care s-a și întâmplat dar aceeași firmă care nu mai era parte a acestei licitații, ieri, a contestat din nou licitația, adică firma Eldiclau.

Firma aceasta a atacat și la CNSC iar eu sunt obligat să aștept termenul când se vor pronunța. Până la urmă, indiferent cine va fi ministru sau la Compania Națională de Investiții (CNI), eu chiar cred că orașul Constanța merită să aibe Cazinoul reabilitat.

Și o să îmi pun întrebarea mult timp de acum înainte, cum Doamne, o firmă unde statul român este acționar este parte a acestei contestații și mă refer la firma Telekom, nu am să dau mai multe detalii, aștept ca în termenul legal CNSC să dea un răspuns favorabil nouă din moment ce 95% din textul contestației este același și să-l respingă, iar următoarea zi contractul să fie semnat.

Este suficientă această bătaie de joc. Acest edificiu nu se poate reabilita cu amatori. Intenția a fost clară de întârziere a contractului, pentru că ieri firma a spus că nu a depus acea garanție și că așteaptă ca CNSC eventual să ceară dovada plății acesteia, totul a fost doar din dorința de a întârzia acest obiectiv și nu înțeleg de ce. Am citit printre informații despre această firmă și sunt aici și o spun clar, această firmă nu a făcut altceva decât să blocheze investiția”, a declarat ministrul Daniel Suciu.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-cu-reabilitarea-cazinoului-407030/

joi, 31 octombrie 201913782
Comentarii

04Roman(6 dec 11:20)
Daca doreau Primarii si Guvernantii sa faca ceva cu acesasta cladire mult Blamata in Minciuni si Suspiciuni de fiecare data la alegeri,nu se impiedicau de o firma,povesti nemuritoare ptr.copii,Trebuie sa treaca 100 de ani ca sa putem face ceva in acest oras,condus dupa BUZUNARUL si INTERESUL politicienilor,nu va mai crede nimeni,nu mai PROSTITI pe NIMENI cu povestile VOASTRE..ati crezut ca ROMANUL e PROSTUL VOSTRU...RUSINE..
05roman(4 dec 07:35)
Cine e firma Edilclau,asa ceva n-am mai auzit,cum reuseste aceasta firma,cine e proprietar de nu poate fii strunit de unde are informatii despre licitatiile de la Cazinou,daca e o fufa din Craiova,sau mai bine zis cine are interes ca acea cladire sa cada,pare absurd sa ajungi la mana unei firme de rahat care face afaceri cu statul,e clar e mana POLITICIENILOR nostrii care mananca CACAT ca nu au putut face nimic timp de 30 de ani dar VOTURI cer in alegeri si promit marea cu sarea...RUSINE,rusine,rusine...
47Krx(1 dec 13:06)
Nu uitati: M U I E PESEDE SI TTUTUROR CELOR CARE-I VOTEAZA.
05boul baltzii(22 noi 22:15)
nici nu e nevoie sa ne atace rusii.fac bajetzii de la interne toata treaba.Onoare muncii.deasupra noastra nu e decat cerul.
32Mihnea(17 noi 14:32)
Ce aberatii. A vorbit cineva de la Replica cu un arhitect? Cazinoul nu e in pericol de prabusire.
25Cuza Florin(14 noi 12:03)
R.C. de la Replica, iti cam bati joc de limba romana. Ca jurnalist e cam jenant! Vezi folosirea cuvantului "Numai".
17Putin efort(12 noi 20:37)
Ce este asa o filozofie si o mare greutate in reabilitarea cazinoului cand 40 de kg de cel bun mortar costa 15 lei, iar materialele de constructie sunt foarte ieftine. Cladirea are o structura solida din piatra facuta sa dainuie si putina bunavointa cladirea istorica ar straluci iar la malul marii.
034Sunt bani multi de la(4 noi 14:29)
buget de furat. De aceea securistii cauta cu toate mijloacele sa-si adjudece felia cea mare !!! Muie securistilor !!! Cu cacat !!!
410sa vina DNA SRI politia(1 noi 23:17)
ajutor petrescu raul cristian strange bani pentru psd de la toti prorietarii de terase si restaurante de pe litoral prin agetile de inspectori care ii trimite abuziv sa efectueze controale la agentii economici. ne-am saturat de abuzurile si spagile cerute de machedonii din tulcea care vin sa jumuleasca constanta. poate vine dna si sri si spp sa verice de unde au astia bani si cum raul isi trimite amanta mihaela stan sa ceara bani de la noi oamenii pentru campania electorala psd ne-am saturat de machedoni fagadau babu nu mai rezistam sa dam bani pt ei
156firma securitsa(1 noi 14:13)
tot injurati machedonii, tiganii si turcii dar astia sunteti ma niste homosexuali de romani cu parinti securisti si turnatori o tara de tradatori si handicapati!
37Aurelian(31 oct 21:44)
Adica daca am o firma de constructii pot sa opresc orice proiect care a luat spaga?
130Cooperativa ochiul si timpanul(31 oct 11:54)
Cred ca firma ar trebui sa se numeasca, mai degraba, ELDICLAU SRI. Asa s-ar explica multe...
127constantean(31 oct 10:28)
Ordinul este clar politic venit pe filiera securista. Daca firma asta are contracte cu SRI se subintelege.
718cezara(31 oct 10:08)
lasa, ca vine Codruta peste ei, sa vedem atunci ce o sa mai faca
1127Asta e mana PSD-ului(31 oct 09:52)
Fagadau stie despre ce este vorba dar face pe prostul.Partidul asta de cacat ,PSD,a putut sa schimbe codurile penale dupa placul lor,sa elibereze criminalii din puscarii dar nu poate modifica legea achizitiilor publice.Huooo PSD ! Huoooo Fagadau ! Fagadau,la anul iti cauti de lucru,nemernicule !
231Lia(31 oct 09:10)
Contractu trebuia incheiat cu o firma din China! Cred ca intr-o luna Cazinoul era ca nou. Nici nu plateai o caruta de bani hotilor de aici, din Romania. La noi este simplu, platesti mult, pentru o lucrare proasta. Sictir!
931Fagaboul darama cazinoul(31 oct 08:59)
Sa fie clar cazinoul se prabuseste din cauza incompetentei primarului fagabou care nu a fost in stare sa il reabiliteze si a incercat fel ai fel de tertipuri ani la rand
433Marina(31 oct 08:37)
Mizeriile lui Dragnea. Si cu ce drept Craiova aia plina de tigani si criminali vine sa face legea in Constanta.
237psd(31 oct 08:35)
olteni prosti pusi de cei de la putere sa boicoteze
239Ciudat(31 oct 08:29)
Nu se poate ca pentru cazuri speciale, de tipul Cazinoului, ministrul de resort sa si asume responsabilitatea printr o hotarare de ministru si sa dispuna renovarea in mod direct, cu o firma recunoscuta pe plan international, astfel incat sa i poate ocoli pe JEGOSII de tipul celui din articol??? Eu cred ca se poate...dar trebuie vointa si cohones...Din pacate n avem asemenea oameni de stat!!!
1221Andu(31 oct 08:26)
Niste jeguri...si toti ii pun in carca lui Fagadau ca nu face nimic.Ce sa faca daca dnii sunt cu dedicatii
034GORE(31 oct 08:10)
Dar de ce tine cu dintii aceasta firma sa castige Cazinoul ? Daca are atatea alte contracte, se simte bine sa blocheze reabilitarea unui imobil unic in Romania ? Niste patroni nesimtiti care trebuie tratati cu spatele. Rusine sa le fie.
1617Oportun(31 oct 08:00)
De ce aruncam cu pietre in aceasta firma? Oare cu ajutorul cui s-a catadorisit cu atatea contracte aceasta firma? Trebuie sa ne uitam la cei care, au inchis ochii si si-au umplut conturile personale, si care au oferit acele contracte. Ei , sunt doar oportunisti.
239mari(31 oct 07:56)
Niste boi de politicieni care n-au schimbat legea privind contestatiiile !----astia merita puscarie ptr sabotaj
228Pai, atunci...(31 oct 07:47)
... MOARTE ediclau !!!
mai mult...Anchete
20 mai 00:26AncheteÎn zona metropolitană Constanţa NU aveți nevoie de DECLARAȚIE!

Constănțenii sunt nedumeriți și nu știu dacă au nevoie de declarație pe propria răspundere atunci ies sau intră...3854

16 mai 23:05AncheteATAC în stil MAFIOT! O familie din Constanța, TERORIZATĂ de doi cămătari30760
16 mai 16:24AnchetePatronul de la plaja Dacica a intrat în BELELE mari cât casa25430
14 mai 00:18AncheteCrinu de la Marco Polo, supărat că se impozitează și șomajul tehnic

Industria ospitalității din România, formată din baruri, restaurante, cafenele așteaptă un semn din partea...11845

13 mai 00:09AncheteVIDEO: A murit băiatul băgat în comă de interlopul din Hârșova!8214
13 mai 00:01AnchetePolițistă din Constanța, cercetată după ce s-a relaxat pe plajă în Mamaia!195922
12 mai 00:02AnchetePrimii clienți ai beach barurilor din Faleză Nord au fost procurorii!

În urma unui control efectuat săptămâna trecută pe plaja Dacica din Faleză Nord, din municipiul Constanța,...24644

13 mai 00:20AnchetePovestea unui „smardoi“ tomitan: prostituție și AMENINȚĂRI cu LOVITURI de CUȚIT!27554
28 apr 00:22AnchetePrimarii de comune preferă să arunce banii pe chilabale decât să cumpere calculatoare pentru școala online2519
27 apr 00:27AncheteInterlopul Drugă, din KM 4-5, îşi trage bloc lângă Doraly

În apropiere de Doraly Mall, mai exact la intersecţia străzilor Sergent Nicolae Grindeanu și șoseaua Mangaliei,...18446

27 apr 11:26AncheteDupă ce au “MĂTRĂŞIT” Parcul Tăbăcărie, apare altul pe Aurel Vlaicu6994
26 apr 00:31AncheteMărturii cutremurătoare! Cum a murit românul plecat în Germania3311
Vremea
13.3°12.8° - 13.3° marţi, 26 mai 2020
ConstanțaUmiditate: 77%
Vânt: 3.25 m/s
Presiune: 1020 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mai 00:00SportGlasgow Rangers şi Genk, foarte aproape de concretizarea transferului lui Ianis Hagi

...387

26 mai 00:00SportEchipa Israel SN va relua competiţiile la Turul Sibiului

Echipa de ciclism Israel SN va relua competiţiile odată cu Turul Sibiu, începând cu 2 iulie, înainte de a reveni...302

26 mai 00:00SportJoao Felix, atacantul echipei Atletico Madrid, s-a accidentat la antrenament şi va fi indisponibil o perioadă

Atacantul echipei Atletico Madrid, portughezul Joao Felix, s-a accidentat la antrenamentul de luni şi va fi...309

26 mai 00:00SportSezon abandonat pentru Euroliga şi EuroCup

Comitetul executiv al Euroleague Commercial Assets, format din 11 cluburi acţionare, a decis să anuleze actualul sezon...309

Local
26 mai 21:42LocalȘoferii seniori au luat-o razna: femei și bărbați, mangă la volan!

Polițiști din cadrul Poliția orașului Hârșova, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 23.00, au identificat un...1359

26 mai 21:41LocalCondamnat pentru că a condus fără permis

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 23 mai a.c., au depistat un bărbat, de 48 de ani, pe...654

26 mai 21:40LocalAccident cu victimă în municipiul Constanța

1321

26 mai 00:00LocalNici măcar 1% din comunele din România nu au servicii publice de asistenţă socială

Sub 1% din comunele României au servicii publice de asistență socială și sub 10% din comune nu au un asistent...356

26 mai 00:00LocalLaboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri va fi modernizat

Centrul de Scafandri a început luni, 25 mai, o nouă filă a scafandreriei românești. Laboratorul Hiperbar, din...440

26 mai 21:43LocalS-a aprobat calendarul admiterii la liceu pentru anul şcolar 2020-2021

Ministerul Educaţiei a anunţat, luni, noul calendar privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în...635

26 mai 21:40LocalAccident rutier pe A2

În cursul dimineții, în jurul orei 10:00, în condițiile unui carosabil uscat, pe Autostrada A2, la km 94, pe sensul...788

26 mai 21:39LocalA fost aprobat noul calendar de organizare și desfășurare pentru Bacalaureat

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a aprobat, prin ordin, noul calendar de organizare și...737

26 mai 21:38LocalCOVID-19: Noi decese anunțate. Unul înregistrat la Constanța

1199

Politică
26 mai 00:00PoliticăSimonis: Fac apel la PNL şi la Ludovic Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, luni, referitor la anunţul PNL privind depunerea unui proiect...413

26 mai 00:00PoliticăNicolae Ciucă: Parteneriatul Strategic cu SUA - pilon esenţial al securităţii României

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că Parteneriatul Strategic cu SUA este un "pilon esenţial...339

26 mai 00:00PoliticăPirtea (PNL): 64% dintre mandatele din Educaţie, după Revoluţie, au fost de la PSD

276

Interviuri
13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

Maria Obreja, comisar în cadrul Protecției Consumatorului (CJPC), care-l acuză pe viceprimarul Dumitru Babu că a...4967

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7042

13 apr 15:21InterviuriINTERVIU. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: Ne aşteptăm la un aflux mare de pacienţi

6602

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...2988

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

În contextul pandemiei de coronavirus, și în Constanța, la fel ca în toată țara, au fost închise toate...2612

11 apr 00:00InterviuriINTERVIU cu deputatul George Vișan, despre pandemia de coronavirus și conflictul dintre PSD și PNL

2270

Monden
26 mai 21:01MondenToni Braxton, în bikini, la 52 de ani

Interpreta hitului Un-Break my heart a împărtăşit fanilor o poză în care apare în lenjerie intimă. Artista şi-a...642

26 mai 00:00MondenBen Affleck, fotografiat alături de copiii lui şi de noua sa iubită, Ana de Armas

Fosta soţie a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, pare să-şi fi dat acordul faţă de relaţia actorului cu noua lui...391

26 mai 00:00MondenBrian May a dezvăluit că s-a aflat „la un pas de moarte“ după ce a suferit un infarct

282

26 mai 00:00MondenElon Musk, obligat să schimbe prenumele fiului său şi al cântăreţei Grimes

Magnatul sud-african Elon Musk şi actuala lui parteneră de viaţă, cântăreaţa Grimes, şi-au surprins fanii atunci...400

26 mai 00:00MondenAnna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele mărcii de lux italiene Bvlgari, a murit la vârsta de 93 de ani

Anna Calissoni Bulgari, una dintre moştenitoarele dinastiei italiene de bunuri de lux Bvlgari, a murit la vârsta de 93...408

26 mai 00:00MondenGuy Laliberté intenţionează să cumpere Cirque du Soleil, compania pe care a fondat-o

269

Mapamond
26 mai 00:00MapamondMai multe persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după ce au mers la un restaurant în Germania

Oficiali din domeniul sănătăţii din nord-vestul Germaniei continuă să investigheze un focar de coronavirus...303

26 mai 18:44MapamondFranţa: Autorităţile doresc ca cetăţenii să îşi petreacă anul acesta vacanţa de vară în țară

Guvernul francez nu doreşte ca cetăţenii săi să călătorească în străinătate în această vară şi recomandă...281

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: 653 de noi decese în Brazilia, al doilea focar de infectare la nivel global

262

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Italia va realiza 150.000 de teste serologice

Italia a început de luni să efectueze 150.000 de teste serologice, care detectează dacă organismele persoanelor...263

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Situaţia cazurilor de COVID-19 în ţările vecine României

Numărul noilor cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore este în scădere în majoritatea ţărilor vecine...288

26 mai 00:00MapamondCoronavirus: Reţeaua de metrou din Kiev, redeschisă după zece săptămâni

Capitala Ucrainei, Kiev, şi-a redeschis luni reţeaua de metrou, la zece săptămâni după ce fusese închisă pentru...267

Sănătate
26 mai 00:00SănătateExcesul de sare scade imunitatea organismului împotriva unei bacterii din rinichi

Un studiu recent pune în lumină legătura dintre consumul prea mare de sare și alterarea funcției antibacteriene a...280

26 mai 00:00SănătateCoacăzele negre sau roșii, benefice în caz de surmenaj sau anemie

Acrișoare și răcoritoare, coacăzele sunt fructele perfecte pentru vară. Fie că le preferi pe cele roșii sau pe...273

26 mai 00:00SănătateCe sunt macro și micronutrienții?

258

26 mai 00:00SănătateTemperaturile de vară nu vor încetini răspândirea noului coronavirus

Mulți oameni sperau că sosirea verii va încetini răspândirea coronavirusului, dar cercetătorii canadieni spun că...273

26 mai 18:09SănătateAlergia la vin: care sunt alergenii din vin și cum îi putem depista

Vinul este o băutură alcoolică foarte populară, care poate aduce beneficii organismului, datorită aportului mare de...310

26 mai 18:03SănătateAlimente despre care nu știai că pot să conțină gluten

Cei mai mulți dintre noi credem că doar pâinea, pastele și prăjiturile conțin gluten. Dacă suferi de boală...298

26 mai 00:00SănătateTotul despre amiotrofia spinală: cauze, simptome și tratament

Amiotrofiile spinale reprezintă un grup de boli degenerative transmise genetic care atacă neuronii din măduva...259

26 mai 00:00SănătateADN-ul influențează capacitatea de eliminare a amintirilor înfricoșătoare

Capacitatea de a elimina amintirile înfricoșătoare se bazează pe flexibilitatea ADN-ului fiecărei persoane,...265

26 mai 00:30SănătateDirectoarea institutului din Wuhan acuzat că a fabricat coronavirusul rupe tăcerea

676

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT