rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O înfierează cu mânie proletară, dar îi dau contracte

Firma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat

Imagine din interiorul Cazinoului Constanţa

Eldiclau SRL din Craiova, firma care blochează cu rea voință lucrările de reabilitare a Cazinoului Constanța, își vede nestingherită de treabă și continuă să adune zeci de milioane de la stat. Zilele trecute, Consiliul Județean Arad i-a băgat în conturi peste 500.000 lei, în cadrul unui contract pentru întreținerea unor drumuri din județ, pentru care Eldiclau a încasat deja peste 7,5 milioane lei.

Cea mai detestată firmă a momentului din România a încasat pe 14 octombrie 2019 suma de 517.082,55 lei, fără TVA, parte a contractului atribuit de Consiliul Județean Arad (CJA) în octombrie 2018, pentru întreținerea unor drumuri județene. În noiembrie 2018 și în martie 2019, aceeași Eldiclau SRL a mai încasat câte 3.522.216,9 lei, ridicând astfel valoarea banilor primiți numai de la CJA la peste 7,5 milioane de lei.

Pe 12 august 2019, firma craioveană a primit de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) un contract pentru servicii de arhivare fizică și depozitare a proiectelor PNDR 2007-2013, în valoare de 11.692.680 lei, fără TVA. Oltenii care blochează reabilitarea Cazinoului Constanța se dovedesc astfel buni la toate, nu numai la lucrări de drumuri și construcții, ci și la depozitarea unor hârțoage, pe bani grei.

Pe 23 iulie 2019, Eldiclau SRL a pus mâna și pe lucrările de extindere a terminalului de sosiri și plecări ale Aeroportului Craiova, oferite de Consiliul Județean Dolj. Valoarea totală a contractului este de 25.199.216,81 lei, fără TVA.

O groază de bani și de la SRI

Pe 28 decembrie 2018, Eldiclau SRL a fost cadorisită și de Unitatea Militară 0148 București cu 17.527.786,41 lei, fără TVA, pentru construirea unei structuri clasificate. UM 0148 este o unitate din subordinea Serviciului Român de Informații (SRI).

Pe 18 decembrie 2018, ”îndrăgita” firmă din Craiova s-a pricopsit și cu 19.020.241,37 lei, fără TVA, de la Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara, pentru construirea unui terminal de pasageri. Un contract cu cântec, din moment ce directorul aeroportului Daniel Idolu a fost suprins luând masa, în preajma semnării contractului, cu bunul său prieten Elton Dincă, patronul din umbră al Eldiclau SRL.

Pe 8 octombrie 2018, Eldiclau SRL a mai pus mâna pe un contract de la Consiliul Județean Arad, pentru construirea unei secții de oncologie la spitalul județean. Valoarea contractului: 9.339.050,64 lei, fără TVA.

20.000.000 de euro într-un singur an

Una peste alta, Eldiclau a primit numai în ultimul an peste 90.000.000 de lei de la stat, echivalentul a circa 20 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Sume uriașe de bani pentru o firmă din categoria constructorilor mici. Eldiclau SRL a raportat pentru anul 2018 afaceri de 19,3 milioane lei și un profit net de numai 230.000 lei, cu 40 de angajați, dar și datorii de peste 13 milioane de lei.

Succesul fulminant de care se bucură această mica și rea firmă din Craiova nu poate fi încă pe deplin explicat. Un indiciu este dat de numele patronului real, Elton Dincă, un apropiat al celebrului Ovidiu Tender. Un alt indiciu ar putea sta în postura foarte înaltă pe care o ocupă fratele afaceristului, Cornel Darmasco Dincă. Potrivit lumeapolitica.ro, acesta este doctor la Academia de Poliție și expert în securitatea națională.

În acte, Eldiclau SRL este deținută Ștefania Dincă, o tânără total inocentă în afaceri, care a preluat firma în 2009 de la o anume Doina Șarpe, care, la rândul ei, o cumpărase cu doar 20.000 de lei de la Elton Dincă, unul din oamenii de încredere ai controversatului afacerist Ovidiu Tender.

Eldiclau SRL a primit în ultimii ani numeroase contracte de la instituții de forță, precum SRI, Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI, fostul Doi și-un Sfert, serviciul secret al MAI) și chiar DNA, în valoare de peste 5 milioane de euro. Valoarea totală a contractelor primite de Eldiclau de la stat depășește 30 de milioane de euro, numai în ultimii ani.

Oltenii pot să rămână mândri că din cauza lor se duce Cazinoul în mare

Oltenii de la Eldiclau au ”șansa” unică de a rămâne în istorie ca oamenii fără scrupule din cauza căruia s-a prăbușit Cazinoul din Constanța, unul din monumentele reprezentative ale României.

Firma contestă la foc automat licitația de 60 de milioane de lei pentru salvarea monumentului de la malul mării, făcând astfel imposibile lucrările de reabilitare.

Gustul amar pe care i l-au lăsat vicepremierului Dan Suciu

Dan Suciu a venit pe 28 octombrie 2019 la mare vicepremier și s-a întors la București drept un penibil demnitar. Vizita care trebuia să ducă la semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului a eșuat, iar Suciu a zis că toată situația i-a lăsat un ”gust amar”.

”Cred că nu puteam face nicio excepție în a veni la Constanța puțin cu capul plecat.

Dați-mi voie să mă și explic, am sperat din tot sufletul că după 7 ani de zile de discuții, de contestații, de orgolii, de povești, de bani, de interese, credeam că astăzi reabilitarea Cazinoului putea deveni realitate.

În 8 luni de mandat nu am pomenit nici măcar odată o asemenea batjocură. Iar de data aceasta voi face o excepție și cred că va fi și ultima dată când mă voi referi la orgolii, la interese, la bani și la o cronologie o nesimțirii.

Nu cred că am avut în acest mandat un gust mai amar decât în luna septembrie, când în ultima zi în care se puteau depune contestațiile firma Eldicalau a depus această contestație.

Și vreau să vă spun că numai cred în coincidențe când vorbim despre Cazinoul din Constanța. Contestație depusă ieri este 95% acelați text depus în luna septembrie, au adăugat doar o îndoială. Cum de a răspuns o firmă în trei zile la clarificări, aceasta a fost preocuparea firmei Eldiclau în asociație cu Telekom și încă două firme.

Și dacă am tăcut în luna septembrie crezând că nu se va mai întâmpla acest lucru, de data aceasta numai tac. O să vă pun la dispoziție o cronologie a neputinței și a contestațiilor, dar în continuare sunt optimist că atât CNSC-ul cât și instanțele de judecată vor face într-un termen foarte scurt lumină în acest caz și am să vă spun pe foarte scurt: la licitația pentru reabilitarea Caznoului din Constanța s-au prezentat trei firme, din cele trei, una a fost descalificată pentru documentație tehnică neconformă, când s-a adjudecat licitația, această firmă care a fost descalificată a făcut contestație la CNSC.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) i-a respins firmei contestația și a cerut celorlalte două firme lămuriri suplimentare și să întocmească un nou raport al câștigătorului, lucru care s-a și întâmplat dar aceeași firmă care nu mai era parte a acestei licitații, ieri, a contestat din nou licitația, adică firma Eldiclau.

Firma aceasta a atacat și la CNSC iar eu sunt obligat să aștept termenul când se vor pronunța. Până la urmă, indiferent cine va fi ministru sau la Compania Națională de Investiții (CNI), eu chiar cred că orașul Constanța merită să aibe Cazinoul reabilitat.

Și o să îmi pun întrebarea mult timp de acum înainte, cum Doamne, o firmă unde statul român este acționar este parte a acestei contestații și mă refer la firma Telekom, nu am să dau mai multe detalii, aștept ca în termenul legal CNSC să dea un răspuns favorabil nouă din moment ce 95% din textul contestației este același și să-l respingă, iar următoarea zi contractul să fie semnat.

Este suficientă această bătaie de joc. Acest edificiu nu se poate reabilita cu amatori. Intenția a fost clară de întârziere a contractului, pentru că ieri firma a spus că nu a depus acea garanție și că așteaptă ca CNSC eventual să ceară dovada plății acesteia, totul a fost doar din dorința de a întârzia acest obiectiv și nu înțeleg de ce. Am citit printre informații despre această firmă și sunt aici și o spun clar, această firmă nu a făcut altceva decât să blocheze investiția”, a declarat ministrul Daniel Suciu.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-cu-reabilitarea-cazinoului-407030/

joi, 31 octombrie 201912825
Comentarii

03Roman(6 dec 11:20)
Daca doreau Primarii si Guvernantii sa faca ceva cu acesasta cladire mult Blamata in Minciuni si Suspiciuni de fiecare data la alegeri,nu se impiedicau de o firma,povesti nemuritoare ptr.copii,Trebuie sa treaca 100 de ani ca sa putem face ceva in acest oras,condus dupa BUZUNARUL si INTERESUL politicienilor,nu va mai crede nimeni,nu mai PROSTITI pe NIMENI cu povestile VOASTRE..ati crezut ca ROMANUL e PROSTUL VOSTRU...RUSINE..
04roman(4 dec 07:35)
Cine e firma Edilclau,asa ceva n-am mai auzit,cum reuseste aceasta firma,cine e proprietar de nu poate fii strunit de unde are informatii despre licitatiile de la Cazinou,daca e o fufa din Craiova,sau mai bine zis cine are interes ca acea cladire sa cada,pare absurd sa ajungi la mana unei firme de rahat care face afaceri cu statul,e clar e mana POLITICIENILOR nostrii care mananca CACAT ca nu au putut face nimic timp de 30 de ani dar VOTURI cer in alegeri si promit marea cu sarea...RUSINE,rusine,rusine...
46Krx(1 dec 13:06)
Nu uitati: M U I E PESEDE SI TTUTUROR CELOR CARE-I VOTEAZA.
05boul baltzii(22 noi 22:15)
nici nu e nevoie sa ne atace rusii.fac bajetzii de la interne toata treaba.Onoare muncii.deasupra noastra nu e decat cerul.
32Mihnea(17 noi 14:32)
Ce aberatii. A vorbit cineva de la Replica cu un arhitect? Cazinoul nu e in pericol de prabusire.
25Cuza Florin(14 noi 12:03)
R.C. de la Replica, iti cam bati joc de limba romana. Ca jurnalist e cam jenant! Vezi folosirea cuvantului "Numai".
17Putin efort(12 noi 20:37)
Ce este asa o filozofie si o mare greutate in reabilitarea cazinoului cand 40 de kg de cel bun mortar costa 15 lei, iar materialele de constructie sunt foarte ieftine. Cladirea are o structura solida din piatra facuta sa dainuie si putina bunavointa cladirea istorica ar straluci iar la malul marii.
034Sunt bani multi de la(4 noi 14:29)
buget de furat. De aceea securistii cauta cu toate mijloacele sa-si adjudece felia cea mare !!! Muie securistilor !!! Cu cacat !!!
410sa vina DNA SRI politia(1 noi 23:17)
ajutor petrescu raul cristian strange bani pentru psd de la toti prorietarii de terase si restaurante de pe litoral prin agetile de inspectori care ii trimite abuziv sa efectueze controale la agentii economici. ne-am saturat de abuzurile si spagile cerute de machedonii din tulcea care vin sa jumuleasca constanta. poate vine dna si sri si spp sa verice de unde au astia bani si cum raul isi trimite amanta mihaela stan sa ceara bani de la noi oamenii pentru campania electorala psd ne-am saturat de machedoni fagadau babu nu mai rezistam sa dam bani pt ei
155firma securitsa(1 noi 14:13)
tot injurati machedonii, tiganii si turcii dar astia sunteti ma niste homosexuali de romani cu parinti securisti si turnatori o tara de tradatori si handicapati!
27Aurelian(31 oct 21:44)
Adica daca am o firma de constructii pot sa opresc orice proiect care a luat spaga?
130Cooperativa ochiul si timpanul(31 oct 11:54)
Cred ca firma ar trebui sa se numeasca, mai degraba, ELDICLAU SRI. Asa s-ar explica multe...
127constantean(31 oct 10:28)
Ordinul este clar politic venit pe filiera securista. Daca firma asta are contracte cu SRI se subintelege.
718cezara(31 oct 10:08)
lasa, ca vine Codruta peste ei, sa vedem atunci ce o sa mai faca
1127Asta e mana PSD-ului(31 oct 09:52)
Fagadau stie despre ce este vorba dar face pe prostul.Partidul asta de cacat ,PSD,a putut sa schimbe codurile penale dupa placul lor,sa elibereze criminalii din puscarii dar nu poate modifica legea achizitiilor publice.Huooo PSD ! Huoooo Fagadau ! Fagadau,la anul iti cauti de lucru,nemernicule !
231Lia(31 oct 09:10)
Contractu trebuia incheiat cu o firma din China! Cred ca intr-o luna Cazinoul era ca nou. Nici nu plateai o caruta de bani hotilor de aici, din Romania. La noi este simplu, platesti mult, pentru o lucrare proasta. Sictir!
931Fagaboul darama cazinoul(31 oct 08:59)
Sa fie clar cazinoul se prabuseste din cauza incompetentei primarului fagabou care nu a fost in stare sa il reabiliteze si a incercat fel ai fel de tertipuri ani la rand
433Marina(31 oct 08:37)
Mizeriile lui Dragnea. Si cu ce drept Craiova aia plina de tigani si criminali vine sa face legea in Constanta.
237psd(31 oct 08:35)
olteni prosti pusi de cei de la putere sa boicoteze
239Ciudat(31 oct 08:29)
Nu se poate ca pentru cazuri speciale, de tipul Cazinoului, ministrul de resort sa si asume responsabilitatea printr o hotarare de ministru si sa dispuna renovarea in mod direct, cu o firma recunoscuta pe plan international, astfel incat sa i poate ocoli pe JEGOSII de tipul celui din articol??? Eu cred ca se poate...dar trebuie vointa si cohones...Din pacate n avem asemenea oameni de stat!!!
1221Andu(31 oct 08:26)
Niste jeguri...si toti ii pun in carca lui Fagadau ca nu face nimic.Ce sa faca daca dnii sunt cu dedicatii
034GORE(31 oct 08:10)
Dar de ce tine cu dintii aceasta firma sa castige Cazinoul ? Daca are atatea alte contracte, se simte bine sa blocheze reabilitarea unui imobil unic in Romania ? Niste patroni nesimtiti care trebuie tratati cu spatele. Rusine sa le fie.
1617Oportun(31 oct 08:00)
De ce aruncam cu pietre in aceasta firma? Oare cu ajutorul cui s-a catadorisit cu atatea contracte aceasta firma? Trebuie sa ne uitam la cei care, au inchis ochii si si-au umplut conturile personale, si care au oferit acele contracte. Ei , sunt doar oportunisti.
239mari(31 oct 07:56)
Niste boi de politicieni care n-au schimbat legea privind contestatiiile !----astia merita puscarie ptr sabotaj
228Pai, atunci...(31 oct 07:47)
... MOARTE ediclau !!!
mai mult...Anchete
21 ian 23:53AncheteDetalii ȘOCANTE în cazul fetiței împărțită între rude, după ce tatăl s-a SPÂNZURAT! Mama a plecat cu.. NAŞUL?!

În cazul femeii din Constanța, stabilită de ceva timp în Germania, care dorește să-și recupereze copilul, după...2382

20 ian 23:55AncheteCe înseamnă ANI GREI de ÎNCHISOARE? Karam sau Ţarălungă, de la 8 ani, la 3!6469
17 ian 23:57AnchetePREJUDICIU la CFR Marfă Constanța: CHELTUIELI MARI cu MAȘINILE de SERVICIU!1479
14 dec 00:51AncheteCAZ din județul Constanța, un fel de CARACAL 2: FEMEI SECHESTRATE în CURTE și BĂTUTE CRUNT!

Și-a omorât concubina în bătaie și s-a culcat! A doua zi și-a dat seama că nu respiră, iar când a fost sunat de...8421

12 dec 01:41AncheteUn operator din Constanța a câștigat contractul de DISTRUGERE a DROGURILOR din țară! Cea mai mare cantitate: peste 5 tone3583
28 noi 03:12AncheteReprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!15916
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...8680

5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori7219
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!8676
30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...11708

10 iul 10:09AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!11353
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ5004
Vremea
1.6°1.6° - 2.3° joi, 23 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 60%
Vânt: 6.19 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/493911242847
5/40182229343813
joker204142434515
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 ian 00:00SportOrganizatorii au anunțat ora partidei dintre Simona Halep și Harriet Dart, de la Australian Open

Simona Halep (locul 3 WTA) a trecut de Jennifer Brady în primul tur de la Australian Open, și se va duela cu britanica...41

23 ian 00:00SportSerena Williams s-a calificat în turul al treilea al Australian Open pentru a 19-a oară în cariera sa

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams s-a calificat în turul al treilea al Openului Australiei, pentru a 19-a...32

23 ian 00:00SportMonica Niculescu s-a calificat în turul al doilea la Australian Open 2020, în proba de dublu

Monica Niculescu şi japoneza Misaki Doi s-au calificat, miercuri, în turul al doilea al probei de dublu de la...35

23 ian 00:03SportHagi face curăţenie la Viitorul! Încă un jucător e OUT! Cine a plecat de sub comanda "Regelui" şi unde va juca

Echipa antrenata de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanta, a anuntat printr-un comunicat emis pe site-ul oficial al clubului...43

Local
23 ian 00:00LocalȘedința AGA a Curții de Apel Constanța, pe tema pensiei de serviciu a magistraţilor

La sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc marți, 21 ianuarie, şedinţa Adunării Generale a judecătorilor,...54

23 ian 00:00LocalCurs de inițiere pentru viitorii scafandri

Centrul de Scafandri din Constanța organizează, în perioada 27-31 ianuarie, selecția pentru admiterea la cursul de...65

23 ian 00:00LocalRADET Constanța anunță citirea contoarelor

R.A.D.E.T. Constanța anunță că în intervalul de timp 27.01.2020 – 01.02.2020 se vor efectua citirile contoarelor...66

23 ian 00:00LocalContinuă lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe bulevardul Tomis

Angajații SC Confort Urban SRL continuă intervențiile asupra trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul cuprins...68

23 ian 00:00LocalEvaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în anul 2019

Marți, 21 ianuarie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, în prezenţa lui Niculescu George...55

23 ian 00:00LocalInspectorii ITM Constanța au aplicat, în 2019, sancțiuni în valoare de peste 7.000.000 lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat și în anul 2019 activitatea de control și verificare a...66

23 ian 00:00LocalPrins DROGAT la volan, pe străzile din Medgidia

Un tânăr de 28 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce s-a urcat băut la volan. La data de 21 ianuarie a.c., în...94

23 ian 00:00LocalAutobuzele CT BUS, curățate și dezinfectate

Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de...53

23 ian 00:00LocalO clădire inclusă pe lista monumentelor istorice din Constanța va deveni MUZEU DIGITAL

Administratorul unei societăți din București, înființată în anul 2018, a obținut certificatul de urbanism în...58

23 ian 00:00LocalAtenție, constănțeni! Se verifică toate sirenele de alarmare publică din Constanța

Inspectorii Serviciului Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul...74

Politică
23 ian 21:07PoliticăOrban: PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că PNL o va propune pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, după ce...26

23 ian 00:00PoliticăDaniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, s-a înscris în PSD

Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei economice din Senat, s-a înscris miercuri în Partidul Social Democrat - filiala...28

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Sunt bani pentru majorarea pensiilor, nu văd de ce acest subiect trebuie să fie în permanenţă rostogolit

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat, miercuri, că banii pentru mărirea pensiilor au fost prevăzuţi în buget,...26

23 ian 00:00PoliticăTăriceanu, despre calitatea de suspect într-un nou dosar: Are o legătură evidentă cu campania electorală

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că noua sa convocare la Parchet în calitate de suspect într-un alt...26

23 ian 20:59PoliticăMeleşcanu, despre evenimentele din decembrie 1989: Am văzut în presa străină că au fost ciocniri între armată şi manifestanţi

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în decembrie 1989, când se afla la Viena, nu a...28

23 ian 00:00PoliticăOrban, despre eliminarea pensiilor speciale: Noi nu suntem de acord cu amendamentele lui Adrian Solomon

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că liberalii nu sunt de acord cu amendamentele propuse de deputatul PSD...25

23 ian 00:00PoliticăTurcan: Guvernul va adopta un set de OUG care să pregătească baza legislativă pentru cheltuirea judicioasă a fondurilor europene

Guvernul va adopta un set de ordonanţe de urgenţă care să pregătească baza legislativă pentru "cheltuirea...25

23 ian 00:00PoliticăOrban: Guvernul va stabili condiţiile, pe anul în curs, pentru programul „Prima Casă“

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Guvernul urmează să emită o hotărâre prin care sunt stabilite...25

23 ian 00:00PoliticăUSR-PLUS se opune restricţionării dreptului de vot pentru cetăţenii care au viză de flotant

Alianţa USR-PLUS susţine modificarea legislaţiei pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi de scrutin,...28

23 ian 00:00PoliticăIohannis: Este importantă dezvoltarea relaţiei cu Israelul, inclusiv prin organizarea unei şedinţe comune de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri, în marja Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării...33

Monden
23 ian 00:00MondenSmiley a anunțat că se mută temporar în SUA. Care este motivul

Smiley va deveni „străin” și își va mută parte din echipa și proiecte la Los Angeles pentru următoarele două...26

23 ian 00:00MondenAlexandru Comerzan dispus să plătească 400 de dolari pentru o porţie de sushi. Unde va cheltui premiul de la „Chefi la cuţite“

Alexandru Comerzan, în vârstă de 31 de ani, este câştigătorul sezonului 7 al emisiunii Chefi la cuţite şi...30

23 ian 00:00MondenAugustin Viziru se însoară, iar iubita lui va naște o fetiță

Augustin Viziru, actorul din producțiile „Umbre” şi „Faci sau taci”, s-a hotărât să se facă băiat de...27

23 ian 00:00MondenChef Florin Dumitrescu, pe patul de spital. Motivul pentru care bucătarul a ajuns pe mâinile medicilor

Chef Florin Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, unul dintre cei trei bucătari ai emisiunii Chefi la Cuţite, a ajuns...30

23 ian 00:00MondenPamela Anderson s-a căsătorit în secret cu un mogul de la Hollywood. Cei doi au mai avut o relaţie acum 30 de ani

Pamela Anderson şi mogulul de la Hollywood Jon Peters s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii private, la Malibu,...28

23 ian 00:00MondenMedicul care i-a prescris analgezice lui Prince a scăpat de acuzaţiile de omor

Viaţa unui muzician foarte cunoscut nu este una întotdeauna uşoară. De cele mai multe ori, celebrităţile se...27

23 ian 20:25MondenBradley Cooper iubeşte din nou după despărţirea de Irina Shayk? O actriţă cu 14 ani mai mică i-a furat inima

Bradley Cooper (45 de ani) şi Irina Shayk şi-au spus adio anul trecut, după o relaţie de patru ani şi mai multe...25

23 ian 20:25MondenPaolo Sorrentino prezintă noul sezon al serialului "The new pope" difuzat de HBO

De la Berlusconi la Vatican, regizorul italian Paolo Sorrentino şi-a prezentat propria versiune ludică şi ironică...25

23 ian 00:00MondenTrupa sud-coreeană de K-pop BTS va susţine un nou turneu mondial

Trupa sud-coreeană de K-pop BTS a anunţat miercuri că va susţine un nou turneu mondial, "Map of the Soul", care va...30

23 ian 17:36MondenCântăreaţa Adele a ţinut un regim strict care a ajutat-o să slăbească peste 45 de kilograme

Cântăreaţa britanică Adele a ţinut o dietă strictă însoţită de exerciţii, sub supravegherea antrenoarei sale...36

Mapamond
23 ian 00:00MapamondUrsula von der Leyen estimează că un acord comercial UE-SUA ar putea fi convenit în câteva săptămâni

Finalizarea unui acord comercial între SUA şi UE este posibilă în ''câteva săptămâni'', a declarat miercuri la...32

23 ian 00:00MapamondInterdicţie de călătorie în SUA: Trump anunţă că vor fi adăugate alte „câteva ţări“ pe lista statelor vizate de restricţii

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că administraţia sa se pregăteşte să adauge 'câteva...28

23 ian 00:00MapamondIerusalim: Incident între paza lui Emmanuel Macron şi securitatea israeliană

Un incident minor a avut loc miercuri în zona Bisericii Sfânta Ana din Ierusalim între un membru al forţelor de...25

23 ian 00:00MapamondEkaterini Sakellaropoulou, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte al Greciei

Parlamentul de la Atena a ales-o miercuri pe Ekaterini Sakellaropoulou în funcţia de preşedinte al Greciei, prima...28

23 ian 00:00MapamondItalia: Luigi di Maio va demisiona din funcţia de lider al Mişcării 5 Stele

Politicianul Luigi di Maio va demisiona miercuri din postul de lider al Mişcării 5 Stele (M5S), partid aflat la...27

23 ian 00:00MapamondCamera Lorzilor a modificat acordul pentru Brexit înaintat de premierul britanic Boris Johnson

Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus marţi noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea...37

23 ian 00:00MapamondCoreea de Nord avertizează că ar putea căuta o ''nouă cale'' în faţa ostilităţii americane

Coreea de Nord a avertizat marţi că ar putea căuta o ''nouă cale'' pentru a-şi apăra interesele şi a accelera...31

23 ian 00:00MapamondLibanul are un nou guvern

Libanul are de marţi seară un nou guvern, condus de Hassan Diab, la aproape trei luni de la demisia sub presiunea...32

23 ian 00:00MapamondBirourile liderului opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, au fost percheziţionate

Agenţi ai serviciilor de informaţii venezuelene (SEBIN) au percheziţionat marţi, la Caracas, birourile opozantului...35

23 ian 00:00MapamondProteste în insulele greceşti din Marea Egee împotriva taberelor de migranţi

Insulele greceşti unde se află importante tabere de migranţi organizează miercuri o zi de protest pentru a obţine...34

Sănătate
23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...27

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...273

22 ian 00:00SănătateCum să renunți la fumat fără să iei în greutate

Pentru mulți dintre fumători, faptul că există riscul să se îngrașe, îî împiedică să renunțe la acest...289

22 ian 00:00SănătateRanitidina, interzisă în farmacii: pacienții trebuie să caute tratamente alternative

Agenția Națională a Medicamentului anunță blocarea la vânzare în farmacii a medicamentelor pe bază de...293

21 ian 00:00SănătateEvali, noua afecţiune indusă de ţigara electronică. Care sunt simptomele

O nouă afecţiune indusă de ţigara electronică şi o nouă consecinţă a fumatului este Evali, o boală care în...505

21 ian 00:00SănătateȘapte obiceiuri matinale care te îngrașă

Ești atentă la alegerile alimentare pe care le faci, obișnuiești să faci sport, însă kilogramele în plus nu vor...613

21 ian 00:00SănătateCăderea părului: alimentele care previn, dar și care tratează această problemă

Calviția afectează femeile și bărbații de orice vârstă, din diverse motive. Alimentația are un rol important în...491

21 ian 00:00SănătateCe ar trebui să știi înainte de a purta lentile progresive

O dată cu vârsta de 40 ani, vederea ni se poate schimba, motiv pentru care multe persoane devin presbiopice....526

20 ian 00:00SănătateImpactul sportului asupra prevenirii cancerului

Exercițiile fizice nu sunt numai benefice pe termen scurt, ci pot chiar să ne ferească de afecțiuni serioase precum...410

20 ian 17:22SănătateAlimente care cresc imunitatea la copii: ce e bine să mănânce în sezonul rece

Pe timpul iernii, cu toții devenim mai sensibili, inclusiv copiii, motiv pentru care e bine să ne pregătim din vreme...546