rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

O înfierează cu mânie proletară, dar îi dau contracte

Firma din cauza căreia Cazinoul Constanța se va prăbuși în mare primește milioane de la stat

Imagine din interiorul Cazinoului Constanţa

Eldiclau SRL din Craiova, firma care blochează cu rea voință lucrările de reabilitare a Cazinoului Constanța, își vede nestingherită de treabă și continuă să adune zeci de milioane de la stat. Zilele trecute, Consiliul Județean Arad i-a băgat în conturi peste 500.000 lei, în cadrul unui contract pentru întreținerea unor drumuri din județ, pentru care Eldiclau a încasat deja peste 7,5 milioane lei.

Cea mai detestată firmă a momentului din România a încasat pe 14 octombrie 2019 suma de 517.082,55 lei, fără TVA, parte a contractului atribuit de Consiliul Județean Arad (CJA) în octombrie 2018, pentru întreținerea unor drumuri județene. În noiembrie 2018 și în martie 2019, aceeași Eldiclau SRL a mai încasat câte 3.522.216,9 lei, ridicând astfel valoarea banilor primiți numai de la CJA la peste 7,5 milioane de lei.

Pe 12 august 2019, firma craioveană a primit de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) un contract pentru servicii de arhivare fizică și depozitare a proiectelor PNDR 2007-2013, în valoare de 11.692.680 lei, fără TVA. Oltenii care blochează reabilitarea Cazinoului Constanța se dovedesc astfel buni la toate, nu numai la lucrări de drumuri și construcții, ci și la depozitarea unor hârțoage, pe bani grei.

Pe 23 iulie 2019, Eldiclau SRL a pus mâna și pe lucrările de extindere a terminalului de sosiri și plecări ale Aeroportului Craiova, oferite de Consiliul Județean Dolj. Valoarea totală a contractului este de 25.199.216,81 lei, fără TVA.

O groază de bani și de la SRI

Pe 28 decembrie 2018, Eldiclau SRL a fost cadorisită și de Unitatea Militară 0148 București cu 17.527.786,41 lei, fără TVA, pentru construirea unei structuri clasificate. UM 0148 este o unitate din subordinea Serviciului Român de Informații (SRI).

Pe 18 decembrie 2018, ”îndrăgita” firmă din Craiova s-a pricopsit și cu 19.020.241,37 lei, fără TVA, de la Aeroportul ”Traian Vuia” din Timișoara, pentru construirea unui terminal de pasageri. Un contract cu cântec, din moment ce directorul aeroportului Daniel Idolu a fost suprins luând masa, în preajma semnării contractului, cu bunul său prieten Elton Dincă, patronul din umbră al Eldiclau SRL.

Pe 8 octombrie 2018, Eldiclau SRL a mai pus mâna pe un contract de la Consiliul Județean Arad, pentru construirea unei secții de oncologie la spitalul județean. Valoarea contractului: 9.339.050,64 lei, fără TVA.

20.000.000 de euro într-un singur an

Una peste alta, Eldiclau a primit numai în ultimul an peste 90.000.000 de lei de la stat, echivalentul a circa 20 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Sume uriașe de bani pentru o firmă din categoria constructorilor mici. Eldiclau SRL a raportat pentru anul 2018 afaceri de 19,3 milioane lei și un profit net de numai 230.000 lei, cu 40 de angajați, dar și datorii de peste 13 milioane de lei.

Succesul fulminant de care se bucură această mica și rea firmă din Craiova nu poate fi încă pe deplin explicat. Un indiciu este dat de numele patronului real, Elton Dincă, un apropiat al celebrului Ovidiu Tender. Un alt indiciu ar putea sta în postura foarte înaltă pe care o ocupă fratele afaceristului, Cornel Darmasco Dincă. Potrivit lumeapolitica.ro, acesta este doctor la Academia de Poliție și expert în securitatea națională.

În acte, Eldiclau SRL este deținută Ștefania Dincă, o tânără total inocentă în afaceri, care a preluat firma în 2009 de la o anume Doina Șarpe, care, la rândul ei, o cumpărase cu doar 20.000 de lei de la Elton Dincă, unul din oamenii de încredere ai controversatului afacerist Ovidiu Tender.

Eldiclau SRL a primit în ultimii ani numeroase contracte de la instituții de forță, precum SRI, Direcția de Informații și Protecție Internă (DIPI, fostul Doi și-un Sfert, serviciul secret al MAI) și chiar DNA, în valoare de peste 5 milioane de euro. Valoarea totală a contractelor primite de Eldiclau de la stat depășește 30 de milioane de euro, numai în ultimii ani.

Oltenii pot să rămână mândri că din cauza lor se duce Cazinoul în mare

Oltenii de la Eldiclau au ”șansa” unică de a rămâne în istorie ca oamenii fără scrupule din cauza căruia s-a prăbușit Cazinoul din Constanța, unul din monumentele reprezentative ale României.

Firma contestă la foc automat licitația de 60 de milioane de lei pentru salvarea monumentului de la malul mării, făcând astfel imposibile lucrările de reabilitare.

Gustul amar pe care i l-au lăsat vicepremierului Dan Suciu

Dan Suciu a venit pe 28 octombrie 2019 la mare vicepremier și s-a întors la București drept un penibil demnitar. Vizita care trebuia să ducă la semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului a eșuat, iar Suciu a zis că toată situația i-a lăsat un ”gust amar”.

”Cred că nu puteam face nicio excepție în a veni la Constanța puțin cu capul plecat.

Dați-mi voie să mă și explic, am sperat din tot sufletul că după 7 ani de zile de discuții, de contestații, de orgolii, de povești, de bani, de interese, credeam că astăzi reabilitarea Cazinoului putea deveni realitate.

În 8 luni de mandat nu am pomenit nici măcar odată o asemenea batjocură. Iar de data aceasta voi face o excepție și cred că va fi și ultima dată când mă voi referi la orgolii, la interese, la bani și la o cronologie o nesimțirii.

Nu cred că am avut în acest mandat un gust mai amar decât în luna septembrie, când în ultima zi în care se puteau depune contestațiile firma Eldicalau a depus această contestație.

Și vreau să vă spun că numai cred în coincidențe când vorbim despre Cazinoul din Constanța. Contestație depusă ieri este 95% acelați text depus în luna septembrie, au adăugat doar o îndoială. Cum de a răspuns o firmă în trei zile la clarificări, aceasta a fost preocuparea firmei Eldiclau în asociație cu Telekom și încă două firme.

Și dacă am tăcut în luna septembrie crezând că nu se va mai întâmpla acest lucru, de data aceasta numai tac. O să vă pun la dispoziție o cronologie a neputinței și a contestațiilor, dar în continuare sunt optimist că atât CNSC-ul cât și instanțele de judecată vor face într-un termen foarte scurt lumină în acest caz și am să vă spun pe foarte scurt: la licitația pentru reabilitarea Caznoului din Constanța s-au prezentat trei firme, din cele trei, una a fost descalificată pentru documentație tehnică neconformă, când s-a adjudecat licitația, această firmă care a fost descalificată a făcut contestație la CNSC.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) i-a respins firmei contestația și a cerut celorlalte două firme lămuriri suplimentare și să întocmească un nou raport al câștigătorului, lucru care s-a și întâmplat dar aceeași firmă care nu mai era parte a acestei licitații, ieri, a contestat din nou licitația, adică firma Eldiclau.

Firma aceasta a atacat și la CNSC iar eu sunt obligat să aștept termenul când se vor pronunța. Până la urmă, indiferent cine va fi ministru sau la Compania Națională de Investiții (CNI), eu chiar cred că orașul Constanța merită să aibe Cazinoul reabilitat.

Și o să îmi pun întrebarea mult timp de acum înainte, cum Doamne, o firmă unde statul român este acționar este parte a acestei contestații și mă refer la firma Telekom, nu am să dau mai multe detalii, aștept ca în termenul legal CNSC să dea un răspuns favorabil nouă din moment ce 95% din textul contestației este același și să-l respingă, iar următoarea zi contractul să fie semnat.

Este suficientă această bătaie de joc. Acest edificiu nu se poate reabilita cu amatori. Intenția a fost clară de întârziere a contractului, pentru că ieri firma a spus că nu a depus acea garanție și că așteaptă ca CNSC eventual să ceară dovada plății acesteia, totul a fost doar din dorința de a întârzia acest obiectiv și nu înțeleg de ce. Am citit printre informații despre această firmă și sunt aici și o spun clar, această firmă nu a făcut altceva decât să blocheze investiția”, a declarat ministrul Daniel Suciu.

R.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bataie-de-joc-cu-reabilitarea-cazinoului-407030/

joi, 31 octombrie 201910827
Comentarii

01Mihnea(17 noi 14:32)
Ce aberatii. A vorbit cineva de la Replica cu un arhitect? Cazinoul nu e in pericol de prabusire.
03Cuza Florin(14 noi 12:03)
R.C. de la Replica, iti cam bati joc de limba romana. Ca jurnalist e cam jenant! Vezi folosirea cuvantului "Numai".
05Putin efort(12 noi 20:37)
Ce este asa o filozofie si o mare greutate in reabilitarea cazinoului cand 40 de kg de cel bun mortar costa 15 lei, iar materialele de constructie sunt foarte ieftine. Cladirea are o structura solida din piatra facuta sa dainuie si putina bunavointa cladirea istorica ar straluci iar la malul marii.
012Sunt bani multi de la(4 noi 14:29)
buget de furat. De aceea securistii cauta cu toate mijloacele sa-si adjudece felia cea mare !!! Muie securistilor !!! Cu cacat !!!
29sa vina DNA SRI politia(1 noi 23:17)
ajutor petrescu raul cristian strange bani pentru psd de la toti prorietarii de terase si restaurante de pe litoral prin agetile de inspectori care ii trimite abuziv sa efectueze controale la agentii economici. ne-am saturat de abuzurile si spagile cerute de machedonii din tulcea care vin sa jumuleasca constanta. poate vine dna si sri si spp sa verice de unde au astia bani si cum raul isi trimite amanta mihaela stan sa ceara bani de la noi oamenii pentru campania electorala psd ne-am saturat de machedoni fagadau babu nu mai rezistam sa dam bani pt ei
115firma securitsa(1 noi 14:13)
tot injurati machedonii, tiganii si turcii dar astia sunteti ma niste homosexuali de romani cu parinti securisti si turnatori o tara de tradatori si handicapati!
25Aurelian(31 oct 21:44)
Adica daca am o firma de constructii pot sa opresc orice proiect care a luat spaga?
127Cooperativa ochiul si timpanul(31 oct 11:54)
Cred ca firma ar trebui sa se numeasca, mai degraba, ELDICLAU SRI. Asa s-ar explica multe...
124constantean(31 oct 10:28)
Ordinul este clar politic venit pe filiera securista. Daca firma asta are contracte cu SRI se subintelege.
617cezara(31 oct 10:08)
lasa, ca vine Codruta peste ei, sa vedem atunci ce o sa mai faca
924Asta e mana PSD-ului(31 oct 09:52)
Fagadau stie despre ce este vorba dar face pe prostul.Partidul asta de cacat ,PSD,a putut sa schimbe codurile penale dupa placul lor,sa elibereze criminalii din puscarii dar nu poate modifica legea achizitiilor publice.Huooo PSD ! Huoooo Fagadau ! Fagadau,la anul iti cauti de lucru,nemernicule !
227Lia(31 oct 09:10)
Contractu trebuia incheiat cu o firma din China! Cred ca intr-o luna Cazinoul era ca nou. Nici nu plateai o caruta de bani hotilor de aici, din Romania. La noi este simplu, platesti mult, pentru o lucrare proasta. Sictir!
929Fagaboul darama cazinoul(31 oct 08:59)
Sa fie clar cazinoul se prabuseste din cauza incompetentei primarului fagabou care nu a fost in stare sa il reabiliteze si a incercat fel ai fel de tertipuri ani la rand
430Marina(31 oct 08:37)
Mizeriile lui Dragnea. Si cu ce drept Craiova aia plina de tigani si criminali vine sa face legea in Constanta.
232psd(31 oct 08:35)
olteni prosti pusi de cei de la putere sa boicoteze
234Ciudat(31 oct 08:29)
Nu se poate ca pentru cazuri speciale, de tipul Cazinoului, ministrul de resort sa si asume responsabilitatea printr o hotarare de ministru si sa dispuna renovarea in mod direct, cu o firma recunoscuta pe plan international, astfel incat sa i poate ocoli pe JEGOSII de tipul celui din articol??? Eu cred ca se poate...dar trebuie vointa si cohones...Din pacate n avem asemenea oameni de stat!!!
1217Andu(31 oct 08:26)
Niste jeguri...si toti ii pun in carca lui Fagadau ca nu face nimic.Ce sa faca daca dnii sunt cu dedicatii
029GORE(31 oct 08:10)
Dar de ce tine cu dintii aceasta firma sa castige Cazinoul ? Daca are atatea alte contracte, se simte bine sa blocheze reabilitarea unui imobil unic in Romania ? Niste patroni nesimtiti care trebuie tratati cu spatele. Rusine sa le fie.
1514Oportun(31 oct 08:00)
De ce aruncam cu pietre in aceasta firma? Oare cu ajutorul cui s-a catadorisit cu atatea contracte aceasta firma? Trebuie sa ne uitam la cei care, au inchis ochii si si-au umplut conturile personale, si care au oferit acele contracte. Ei , sunt doar oportunisti.
235mari(31 oct 07:56)
Niste boi de politicieni care n-au schimbat legea privind contestatiiile !----astia merita puscarie ptr sabotaj
224Pai, atunci...(31 oct 07:47)
... MOARTE ediclau !!!
mai mult...Anchete
16 noi 02:29AnchetePercheziţii în Constanţa, Bacău şi în Londra: interlopii Băncuţă au forţat zeci de fete să se prostitueze!

Acţiune spectaculoasă a procurorilor DIICOT, pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, concomitent cu acţiuni...6249

5 oct 00:40AncheteDarie și Pușcași, DOSAR GREU în instanţă: este vorba despre un teren retrocedat de Mazăre și revendicat de moștenitori6174
27 aug 00:53AncheteA ÎNCEPUT NEBUNIA! Cumpărătorii de bună credință ai terenurilor din DOSARUL RETROCEDĂRILOR își apără proprietățile în instanță!8018
30 iul 16:21AncheteCâţi CRIMINALI pe modelul celui din Caracal or mai fi? CAZURI SUSPECTE la CONSTANŢA şi dovezi că oamenii legii sunt rupţi de realitate!

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor din Dolj, a ajuns după gratii și este anchetat. Dar câți ca el or mai exista,...11021

10 iul 19:21AncheteBUBUIE un SCANDAL în Mamaia! BLOC de 15 ETAJE în mijlocul cluburilor de fiţe!10660
5 iul 00:51AncheteMinisterul Turismului încurajează construcţiile ILEGALE la Vama Veche?! Koliba Beach Bar se construieşte într-o zonă fără PUZ4456
2 iul 01:14AncheteDETALII din DOSARUL GRUPĂRII care ACŢIONA cu CHEI POTRIVITE! CUM COMUNICAU ÎNTRE EI INFRACTORII – VIDEO!

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe...10453

21 iun 23:51AncheteDOSARUL PEȘTELUI TOXIC VÂNDUT LA CONSTANȚA: MAI MULTE PERSOANE REȚINUTE! VIDEO5373
13 iun 02:07AncheteCAZ IREAL LA CONSTANŢA: Femeie păcălită de soţ să adopte copilul amantei!9184
1 iun 00:29AncheteDECIZIA magistraţilor: ‘EXCES DE PUTERE’ cu privire la SPAŢIUL VERDE din TOMIS NORD, cedat de Mazăre unui veteran de război MORT!

Locuitorii din Tomis Nord au scăpat, pentru moment, de corvoada că spaţiul verde ar putea fi betonat. Odată cu...7619

11 apr 20:00AncheteŞi-au bătut joc de 3 milioane de euro, bani europeni! DOCUMENTE: cum au murit toţi calcanii din crescătoria de la Corbu10491
5 apr 00:06AncheteProsperitate în rândul tinerilor PSD: s-a plimbat prin toată lumea în timp ce era angajat la Apele Române, iar mama lui concesiona sectoare de plajă13591
Vremea
12.9°12.9° - 13.4° miercuri, 20 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 83%
Vânt: 5.91 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 noi 00:00SportPreliminarii Euro 2020. Țara Galilor, a 20-a națională calificată direct! Ultimele 4 locuri se decid la ”baraj”

Reprezentativa pentru care evoluează Gareth Bale a învins Ungaria, scor 2-0, și a urcat pe locul al doilea în Grupa...340

20 noi 00:00SportIrlanda de Nord U21 - Romania U21 0-0. Pas greșit pentru tricolorii mici

Tricolorii mici pierd punct prețioase în lupta pentru calificarea la EURO 2021. Jucătorii antrenați de Mirel Rădoi...473

20 noi 00:00SportGigi Becali, pus sub acuzare de DNA, după ce a fost audiat două ore de procurori: „Sunt acuzat că am spălat bani prin Steaua”

Gigi Becali (61 de ani), patronul FCSB, și Vasile Geambazi, nepotul său, au fost chemați la DNA pentru a fi audiați....530

20 noi 00:00SportIanis Hagi: Aşa nu putem să avem pretenţii să ne calificăm la European, trebuie să schimbăm ceva

Fotbalistul echipei naţionale a României, Ianis Hagi, a declarat, luni noaptea, că el şi colegii săi nu pot avea...404

Local
20 noi 00:00LocalRectificarea actelor de stare civilă: ce trebuie să ştiţi

Rectificarea unor rubrici din actul de stare civilă presupune îndreptarea erorii materiale comise cu ocazia...235

20 noi 01:14LocalSe răcește vremea și vin ploile! La Constanța se verifică receptorii pluviali

Echipe mixte ale Primăriei Municipiului Constanța, S.C. RAJA SA și ale operatorului de salubrizare s-au asigurat, în...1280

20 noi 02:32LocalDacă vedeți acest bărbat, sunați la Poliție!

Polițiștii au fost sesizați cu privire la dispariția lui Denisencu Petre, de 68 de ani, din municipiul Tulcea. În...680

20 noi 02:32LocalSe reabilitează gardul unei școli din Constanța

Primăria Municipiului Constanța a alocat fonduri pentru înlocuirea gardului Școlii Gimnaziale nr. 12 „B.P....636

20 noi 02:31LocalBunuri în valoare de peste 1.200.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii...491

20 noi 02:29LocalNEREGULI depistate de polițiști în traficul rutier din Constanța!

O patrulă formată dintr-un polițist din cadrul Secției 4 și un jandarm al G.M.J. Constanța, la data de 18...483

20 noi 02:29LocalCetăţean sirian cu permis de şedere FALS, descoperit în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean...539

20 noi 02:24LocalBijuterii din aur găsite la Constanța, într-un autocar!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 17.11.2019, au efectuat...942

20 noi 02:24LocalUn constănțean CONDAMNAT pentru furt, PRINS la frontieră!

În Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, în data de 19.11.2019, în jurul orei 7.00, s-a prezentat pentru...405

20 noi 02:22LocalPolițiștii au intervenit la peste 2.000 de evenimente într-o singură zi

Polițiștii au organizat, în cursul zilei de luni, 18 noiembrie, 200 de acțiuni pentru prevenirea faptelor...311

Politică
20 noi 02:33PoliticăCSM a numit vicepreşedinţii Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru următorii trei ani

Secția pentru judecători a CSM a decis, în urma audierilor de marți, ca Elena Bogasiu și Iulian Dragomir să...459

20 noi 02:34PoliticăCopiii fără acte de identitate vor avea acces la sistemul educațional! Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii

Klaus Iohannis a promulgat, luni, Legea prin care copiii fără acte de indentitate să poată fi înscriși în...351

20 noi 02:33PoliticăLudovic Orban: Salariul minim ar putea crește cu 7,2%

Premierul Ludovic Orban a transmis marți, pe pagina de Facebook a Guvernului, că salariul minim pe economie ar putea...487

20 noi 02:23PoliticăPrimăria Agigea implementează proiectul JOYRIDE -Resurse şi Iniţiative Comune Dedicate Mediului Înconjurător

Primăria Agigea, proiect de anvergură pentru dezvoltarea turismului local! Administrația locală implementează...459

20 noi 02:29PoliticăSiegfried Mureşan va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PPE la Congresul de la Zagreb

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) va candida pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular...348

20 noi 02:16PoliticăÎncepe plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din municipiul Constanța

Cei 1758 de membrii ai birourilor electorale ale secțiilor de votare, care au participat la alegerile prezidențiale...526

20 noi 02:30PoliticăOrban: La Congresul PPE susţinem candidatura lui Tusk la funcţia de preşedinte şi a lui Mureşan la cea de vicepreşedinte

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii îi susţin la Congresul Partidului Popular...346

20 noi 02:30PoliticăPNL a sesizat BEC cu privire la distriburea de către PSD a unor broşuri cu informaţii 'false'

PNL a sesizat Biroul Electoral Central cu privire la distribuirea de către PSD a unor broşuri, pe motiv că acestea...568

20 noi 02:30PoliticăOrban: Prezenţa la vot va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform analizelor PNL

Prezenţa la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale va fi cel puţin egală cu cea din primul tur, conform...339

20 noi 02:21PoliticăIohannis, despre renunţarea la imunitate: Când ajungem la schimbarea Constituţiei, voi relua această temă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Ploieşti, că imunitatea preşedintelui este prevăzută în...813

Monden
20 noi 17:52MondenFiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la şcoală, pentru că e mulatră

Fotomodelul Laurette Atindehou (35 de ani) îşi caută dreptatea după ce, pe 14 noiembrie, fiica ei a fost agresată...337

20 noi 02:40MondenMara Georgescu, adolescenta de 15 ani care promite să ajungă ca Rihanna şi-a lansat primul videoclip

O voce puternică ce i-ar putea face concurenţă până şi Rihannei a fost descoperită recent. La doar 15 ani, Mara...326

20 noi 00:00MondenAndreea Antonescu, pentru prima oară în rochie de mireasă. Decolteu de infarct

Andreea Antonescu așteaptă să semneze actele de divorț cu afaceristul Traian Spak, iar între timp a mai consumat o...333

20 noi 00:00MondenDe ce a renunţat Dezbrăcatu' la maşină. Codruţ Kegheş merge acum numai cu trotineta

Actorul Codruţ Kegheş (47 de ani) unul dintre prezentatorii emisiunii “Cronica Cârcotaşilor” şi interpretul lui...271

20 noi 00:00MondenJennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram

Jennifer Aniston le-a mulţumit fanilor după ce a ajuns la 20 de milioane de urmăritori pe Instagram - la puţin peste...201

20 noi 00:00MondenRochia 'Travolta' purtată de prinţesa Diana la Casa Albă va fi scoasă la licitaţie

Celebra rochie de seară pe care prinţesa Diana a purtat-o în timpul unui dans cu actorul John Travolta la un dineu la...299

20 noi 00:00MondenStormzy şi John Legend, printre vedetele care vor cânta la gala Global Citizen Prize Award

Stormzy, John Legend şi Sting sunt printre vedetele confirmate să cânte la o ceremonie de premiere care recunoaşte...179

20 noi 00:00MondenPaul McCartney va fi cap de afiş la Festivalul Glastonbury din 2020

Muzicianul britanic Paul McCartney va fi cap de afiş la viitorul Festival Glastonbury (sud-vestul Marii Britanii), care...183

20 noi 00:00MondenRecuperarea actriţei Catherine Deneuve va fi grea şi de durată

Reputata actriţă franceză Catherine Deneuve, care a suferit pe 6 noiembrie un accident vascular ischemic şi a fost...228

19 noi 00:00MondenAlex Bodi și Bianca Drăgușanu vor divorța la începutul lunii decembrie. „Va fi definitiv, indiferent de alte discuții”

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu nu mai pot forma un cuplu. Se pare că cei doi au ajuns la această concluzie, în...512

Mapamond
20 noi 00:00MapamondFosta casă de discuri a lui Taylor Swift îi va permite artistei să cânte melodii mai vechi la televiziune

Fosta casă de discuri a lui Taylor Swift a lăsat să se înţeleagă luni că îi va permite cântăreţei să...181

20 noi 00:00MapamondPreşedinţia Partidului Popular European va fi deţinută, în premieră, de către un est-european

Congresul Partidului Popular European (PPE), ce are loc miercuri şi joi la Zagreb, va marca o premieră în istoria...206

20 noi 00:00MapamondParchetul suedez renunţă la urmărirea lui Julian Assange pentru viol

Parchetul suedez a anunţat marţi că a abandonat urmărirea lui Julian Assange pentru viol, după aproape zece ani,...180

20 noi 00:00MapamondUniunea Europeană, divizată asupra reformei privind extinderea spre Est

Ţările din Uniunea Europeană s-au arătat divizate marţi în privinţa reformei asupra extinderii spre Est, după ce...201

20 noi 00:00MapamondMalta: Premierul Muscat confirmă arestarea unui intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi arestarea unui bărbat suspectat că a acţionat ca intermediar...186

20 noi 00:00MapamondONU, îngrijorată de graţierile acordate de Donald Trump unor militari acuzaţi de crime de război

Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a criticat vehement, marţi, decizia preşedintelui american de a...221

20 noi 00:00MapamondSpania: 19 foşti lideri socialişti condamnaţi într-un scandal de corupţie

Justiţia spaniolă a condamnat marţi 19 foşti lideri socialişti din Andaluzia (sud), fief istoric al Partidului...182

20 noi 00:00MapamondIstoricul rus Oleg Sokolov, care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a încercat să se sinucidă

Avocatul lui Oleg Sokolov, celebrul istoric rus care şi-a ucis şi dezmembrat iubita, a declarat marţi că acesta a...205

20 noi 00:00MapamondDosare fabricate pe bandă rulantă în Rusia: Disperate, mamele celor arestaţi îi cer lui Putin să ancheteze abuzurile sistemului

Rude a zeci de ruşi arestaţi în marja protestelor neautorizate din vară au denunţat marţi, într-o scrisoare...196

20 noi 00:00MapamondSistemul de învăţământ din Turcia se luptă să îi integreze pe copiii refugiaţilor sirieni

Aproape o treime (1,7 milioane) dintre cei 3,6 milioane de refugiaţi sirieni înregistraţi în acest moment oficial...196

Sănătate
18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...771

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...885

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1646

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...768

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1473

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5358

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...986

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1089

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1338

23 oct 20:14SănătateVal de internări la Pediatrie, cu infecţii respiratorii! Ce sfaturi transmite medicul specialist

Vremea destul de schimbătoare din ultima vreme i-a afectat pe copii, cei mai sensibili la alternanța de temperatură,...9696