REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Firma din Constanţa care a pus în funcţiune un hotel plutitor cu fonduri europene, acuzată de spălare de bani!

Firma din Constanţa care a pus în funcţiune un hotel plutitor cu fonduri europene, acuzată de spălare de bani!

Replica API 19 mai 2018 | 00:17 2714

Dosar trimis în judecată

Dosar trimis în judecată

Hotel plutitor Bella Marina

Mai multe persoane au fost trimise în judecată pentru spălare de bani, la fel și două societăți comerciale. Este vorba despre Eugen Munteanu, S.C. Lucia Inter Tour SRL (prin reprez legal Munteanu Monica Cristina), Trupină Bogdan Valeriu, SC Metal Engineering SRL, Dobre Ioan Virgil, Buiea Gabriel, Dimcică Cătălina, Radu Ilie și Ungureanu Liviu. Părți vătămate în dosar s-au constituit Ministerul Fondurilor Europene și ANAF Constanța.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 17.05.2018. Precizăm că, prin intermediul societății Lucia Inter Tour se dorea punerea în funcțiune a unui hotel plutitor (la Jurilovca, acum fiind în funcțiune – n.r.), fiind vorba despre un proiect cu fonduri europene, potrivit unui mesaj transmis de către reprezentantul legal al firmei, respectiv Monica Cristina Munteanu, premierului României, din februarie 2016, Dacian Cioloș:

” Domnule prim-ministru, ne adresăm dumneavoastră, în speranța că eforturile noastre nu au fost zadarnice. S.C. Lucia Inter Tour SRL, prin reprezentantul legal Monica Munteanu, vă solicită sprijinul în vederea soluţionării problemelor cu care se confruntă societatea noastră, în vederea finalizării unui proiect de investiţii realizat prin fonduri europene nerambursabile, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a cărui perioadă de implementare s-a încheiat şi care este destinat să funcţioneze în Delta Dunării conform contractului de finanţare nr. 568/07.10.2009, cod SMIS 3852, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul de interveţie 5.2. Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurilor specific pentru valorificarea durabilă a resurselor naturale cu potenţial turistic. Valoarea totală a proiectului este de 18.109.818,50 lei.

Localizarea proiectului: loc. Murighiol, Br. Sf. Gheorghe din Delta Dunării, jud. Tulcea. Hotelul dispune de toate utilităţile, are autonomie proprie şi nu reprezintă niciun impact negativ asupra mediului. Toate instalaţiile şi echipamentele, precum şi toate dotările sunt de ultimă generaţie şi respectă normele UE. În vederea racordării la reţeaua de energie electrică a obiectivului turistic Hotel plutitor Bella Marina, societatea noastră a demarat proiectul de Scoatere definitivă din fond forestier naţional a unei suprafeţe de teren în suprafaţă de 0,65 ha aflat în administraţia Ocolului Silvic Ruscă UP XIII Dobrogea u.a. 29 B cu compensare echivalentă că suprafaţă şi bonitate.

Întreaga procedură a fost demarată în anul 2013. Societatea noastră a parcurs toate procedurile legale în vederea finalizării proiectului de Scoatere definitivă din fond forestier naţional a unei suprafeţe de teren în suprafaţă de 0,65 ha aflat în administraţia Ocolului Silvic Ruscă UP XIII Dobrogea u.a. 29 B, încurajată de Direcţia Silvică Tulcea şi ARBDD Tulcea prin faptul că există cadrul legal pentru acest proiect, societatea noastră investind mult timp şi eforturi financiare considerabile.

Mai mult, meţionăm că există un precedent al solicitării noastre. La 100 m distanţă de terenul solicitat de societatea noastră pe acelaşi mal al Dunării (mal drept braţul Sfântu Gheorghe), există o scoatere definitivă din fond forestier, teren pe care s-au efectuat defrişări masive şi betonări ale zonei dig-mal. Pe acelaşi mal drept al Dunării acostează pontoane putitoare, ce şi-au realizat drumul de acces prin defrişarea vegetaţiei forestiere.

Ne găsim în situaţia în care proiectul societăţii noastre, care are că obiectiv specific refacerea şi dezvoltarea infrastructurii turistice pentru practicarea unui ecoturism durabil în Delta Dunării,să nu poate fi dat spre exploatare, aflându-ne la limita de timp impusă de Agenţia pentru Dezvoltare Regională, 01.06.2016.

Vă solicităm sprijinul în vederea punerii în funcţiune a obiectivului turistic Hotel plutitor Bella Marina şi obţinerea cadrului legal de racordare la reţeaua de energie electrică şi realizarea drumului de acces spre ponton, având în vedere că deţinem avizul favorabil de amplasare a pontonului plutitor pe Br. Sfântu Georghe la km 63, com. Murighiol, Jud. Tulcea emis de către A.F.D.J R.A. Galaţi, precum şi a permisului de acostare la mal liber emis de ARBDD Tulcea. Cu deosebită stimă, Administrator SC Lucia Inter Tour SRL, Monica Munteanu”. Menționăm că sediul social al firmei este situat pe strada Soveja din municipiul Constanța.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia de sus sunt romane s toti. unu si unu , se lipeste de mana lor tot. ti ai dreaq de hoti si koorve.
4
0
Fura de rup pe fonduri europene!
5
2
de unu mai era ancorat la jurilandia ptr cine cunoaste....
1
0
E ancorat in Tulcea pe faleza, vis-avi de hotel Esplanada, langa gara CFR Calatori. Are legatura cu fratii Puflene, pe fonduri europene??
4
6
De la ANAF care imping hirtii tre sa arate realizari.
5
6
bai mari gazetari , hotelu e la cheu in jurilovca acum , e un f bun proiect , si foarte luxos la un standard inalt ptr romania , ce comentati prostii
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108