REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Firma unui cunoscut constănţean va construi grădinița cu orar prelungit din Kogălniceanu

Firma unui cunoscut constănţean va construi grădinița cu orar prelungit din Kogălniceanu

Replica API 23 august 2018 | 00:00 470

Lucrările trebuie să dureze maxim 9 luni

Lucrările trebuie să dureze maxim 9 luni

Firma fostului consilier local și lider PNL Iustin Fabian Roman a fost angajată să construiască grădinița cu orar prelungit din comuna Mihail Kogălniceanu. Contractul în valoare de aproape 1,6 milioane lei a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate, iar lucrările trebuie finalizate în maxim 9 luni. Firma lui Roman a raportat pentru anul trecut un profit simbolic și datorii periculos de mari: mai mult decât dublul cifrei de afaceri.

Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit pe 6 august 2018 un contract privind ”servicii de proiectare tehnică, verificarea tehnică a proiectului şi asistenţă tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente obiectivului ”Grădiniță cu orar prelungir în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța””. Valoarea contractului este de 1.558.095,63 lei, fără TVA, persoana de contact în cazul acestei achiziții fiind, potrivit datelor de pe SEAP, fostul primar Valer Iosif Mureșan. Conform documentației de atribuire, elaborarea proiectului tehnic și a DTAC va costa 67.265 lei, verificarea tehnică a proiectului- 8.048 lei, iar asistenţa tehnică din partea proiectantului- 554 lei, în timp ce cheltuielile pentru investiția de bază se ridică la 1.482.125 lei, iar organizarea de șantier- 2.773 lei.

Constructorul nu primește nici un avans

Potrivit documentației de atribuire, termenul de realizare a contractului este de maxim 2 luni pentru elaborarea și predarea documentațiilor tehnice și de maxim 9 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru execuția lucrării. ”Nu se acordă avans, ofertantul fiind obligat să susțină financiar lucrarea din surse proprii, autoritatea contractantă va efectua plăți doar pe bază de proces verbal recepție/situații de lucrări realizate și acceptate în limita fondurilor alocate de MDRAP”, se mai arată în documentație.

Probleme cu banii

Firma aleasă de Primăria Mihail Kogălniceanu pentru construirea grădiniței cu program prelungit din comună este Gamaro Construct SRL din Constanța. Firma a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 4.685.822 lei și un profit simbolic, de numai 2.334 lei, cu 60 de angajați. Îngrijorătoare este suma datoriilor: nu mai puțin de 12.762.982 lei, adică mai mult decât dublul cifrei de afaceri a firmei. Și spunem îngrijorătoare pentru că Gamaro Construct va trebui să se împrumute și mai mult pentru a face rost de banii necesari derulării contractului din Mihail Kogălniceanu.

Plecare cu scandal din PNL

Firma este deținută de Iustin Fabian Roman, fost consilier local și lider PNL Constanța, pe filiera fostului PDL. În februarie 2016, Roman și-a dat demisia din Consiliul Local Constanța și din funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL în urma presiunii venite din partea președintelui PNL Constanța, actualul senator neafiliat Vergil Chițac, în urma unor controverse privind interesele lui Roman legate de aprobarea unui PUZ.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Firma are legatura cu Cobuz el a facut cartile lui ia revenit comisionul pe care l a impartit cu primarita
0
0
E ceva necurat la mijloc, cum dracului sa dai un contract asa mare unei firme care are cifra datoriilor de 4 ori mai mare decat cifra de afaceri?
8
2
Platim cele mari taxe ca viceprimarul sa foloseasca masina primariei in interes personal si nevasta sa ia cel mai mare salariu desi nu are functie de raspundere!
15
5
Contract dubios?
14
1
Deci este proiectul lui Muresean!
19
3
Draga Replica trebuie sa stii ca in 80 la suta din comuna Kogalniceanu nu exista canalizare!!!
16
0
Ce sa zic muie psd muie muresan
7
10
Pe noi cetatenii ne doare ca platim cele mai mari si mai multe taxe de comuna din judet si ca pe banii nostri Pandrea se plimbacu familia duminica cu masina primariei la Cta si ca primarita cheltuie aiurea banii comunei cu interes sau fara? tunuri cum a fost contractul cu wifi gratuit platit cu bani grei. In rest PUIE MNL.
30
13
Ce va intereseaza pe voi cine construieste, atat timp cat se face? Lasati o pe dna primar sa si faca treaba, ca abia este asteptata gradinita asta! Este proiectul dansei de la inceput pana la sfarsit, la fel ca multe alte proiecte! Este singurul primar din com asta care a facut si face ceva! Chiar va ramane ceva in urma dansei si o vor pomeni generatii intregi!
9
32
Dupa ce ca se fac investitii pentru un trai mai bun..gradinita vine in sprijinul celor cu servici si nu au posibilitatea sa lase copilul in grija altor persoane. Va freaca grija ca e proiectul altuia..sau cn o construieste. Sa le sugeti pl. Voi nu sunteti in stare sa ridicati un pai. Cat despre firma care conatruieste nu cred ca conteaza ce datorii are...atata timp cat a castigat licitatia! Inca odata. PUIE MSD Ca voi sunteti cei care nu ii suportati ai stiti cam multe detalii.
12
33
cum a fost atribuit contractul unei firme cu datorii?se pare ca ceva nu este in regula, nu?
31
7
Cetatene din Kogalniceanu platesti cele mai mari taxe ca sa fie bani ptr kagearurile pe care le freaca in fiecare zi in interes personal Pandrea si ceilalti platesti taxe mari ptr ca sa aiba un servici fisu lu Coconcea, Viorica Fotu, ca sa ia treij demilioane pe luna cu program de voie pistruiata lu Pandrea si sa aiba 2 servicii la primarie domnul Raresh.
33
11
Asta-i practica ocolitoare pentru paraindarat sigur.La primaria Costinesti la fel se intampla o singura firma SC.VIRALEX COMPLEX 2015 SRLadm. de fratii Balan Virgil si Alexandru,firma agreata de primarul Cristea Traian primeste contracte directe pentru achizitii publice infrastructura,borduri ,pavele ,diverse constructii asigurandu-si paraindaratul.Se poate verifica la Primarie cate contracte directe au semnat numele Balan Virgil si Alexandru prin firmele detinute de cca 10 ani .Si cand am fost consilier eram fara drept de replica in fata primarului ca si in prezent consilierii actuali.
3
5
Aaaaa deci proiectul este al lui Muresean! !! De ce a fost aleasa o firma cu datorii mai mari decat cifra de afaceri!?!? Inca un contract cu mari semne de intrebare in comuna cu cele mai mari si mai multe taxe locale din Dobrogea !!!!
35
7
Miroase a Carataneala machedoneasca ! S I C T I R cipani ciorditori !
8
8
Aceeasi firma a luat si reabilitarea dispensarului comunal, si multe altele ca asa vrea primaritza! Ea hotaraste cui da contractele. Cotizexi, primesti!
40
8

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369