REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Firma unui fost polițist din Vaslui a prins gustul banilor la Constanța

Firma unui fost polițist din Vaslui a prins gustul banilor la Constanța

Replica API 29 mai 2020 | 00:26 7213

Locațiile și obiectivele RAJDP Constanța continuă să fie păzite de firma din Vaslui, cu un singur angajat, abonată la banii Regiei. Patronul, fost șef în cadrul IPJ Vaslui, este însă cunoscut pe piața firmelor de bodyguarzi, primind contracte de milioane de euro de la stat.

Romold Security SRL, administrată de Vasile Mihoci; foto: agorapress.ro

Recent, firma Romold Security SRL, din Vaslui,administrată de Vasile Mihoci, a câștigat un nou contract cu RAEJDP Constanța. Este vorba despre” Servicii de pază la locațiile și obiectivele Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța”. Contractul a fost oferit în urma unei licitații, la care au mai participat alte două firme. Ambele au contestat rezultatul.

Lucian Lungoci, șeful RAJDP

Licitație… cu dedicație?!

Rino Guard SRL, din Slobozia, deţinută de Emil Bordea şi administrată de Iulian Daniel Pleşea, a contestat rezultatul procedurii, solicitând să se constate că oferta financiară depusă de societatea sa este formulată cu respectarea prevederilor legale, și să dispună reevaluarea ofertei declarate câştigătoare şi stabilirea drept câştigătoare a ofertei depusă de Rino Guard S.R.L. De asemenea, societatea a cerut să se constate că ofertantul clasat pe locul I, Romold SecuritySRL, nu justifică preţul neobişnuit de scăzut ofertat şi că oferta financiară nu respectă reglementările din domeniul raporturilor de muncă (salariul minim pe economie, sporuri obligatorii, contribuţii, cheltuieli suplimentare). Și cealaltă firmă care a participat la licitație, Dragostal Security S.R.L., din Gheorghe Doja, Ialomița, a contestat firma câștigătoare, din aceleași considerente.

Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor a respins solicitările celor două firme.

RAJDP

Sute de contracte cu statul

Romold Security SRL a fost înființată în aprilie 2016 și a raportat pentru anul 2017 rezultate insignifiante: cifră de afaceri de 49.368 lei și un profit net de 29 lei, cu un singur angajat. Patronul firmei, Vasile Mihoci, are însă vechime în industria serviciilor de pază. Romold SRL, business-ul său mai vechi, a beneficiat de aproape 300 de contracte cu statul, majoritatea primite prin încredințare directă, în valoare totală de peste 5.000.000 de euro. Firma fostului șef al Serviciului de Ordine Publică din IPJ Vaslui nu se află la prima aventură la mare. Romold SRL a asigurat paza obiectivelor RAEJDPP și-n 2018, și anul trecut. De asemenea, s-a ocupat și de siguranța obiectivelor Consiliului Județean Constanța, dar și a CET Constanța. Romold Security SRL are mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată din țară, inclusiv la Constanța. Societatea s-a judecat chiar cu RAEJDP, cea din urmă fiind obligată să-i plătească 500 lei, cu titlul de despăgubiri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu stiti ce vorbiti oameni buni! Ati visat asta aseara si ati postat cand v.ati trezit dimineata!
0
1
politistii sint tatii hotilor.in mangalia minca avea hoti care spargeau case de doctori si furau numai bijuterii si cash,in ajunul sarbatorilor.gaborii il pazeau.asa si cu asta,toti trintorii pazesc ceva.Hotii le spun sa se care in alta parte cit fura!
0
1
Toate contractele se dau cu spaga de 20 la suta.
0
1
Cum le stiti voi pe toate!
1
5
TOATE ,ABSOULT TOATE firmele de paza au in spate,fosti genearali secu sau fosti politisti sau fosti si actuali interlopi care au avut si inca au afaceri cu securisti sau politisti! WWG1WGA
11
1
Un sector de activitate iesit complet de sub autoritatea statului din punct de vedere fiscal si al protectiei angajatilor. Se mizeaza pe faptul ca multi dintre angajati accepta sa incheie contracte fara stipularea tuturor drepturilor, ori sa primeasca salariul in numerar, uneori chiar fara adeverinta de salariu;la fel, nu se reactioneaza atunci cand se intarzie plata salariilor. In lipsa unui sindicat, angajatii ar trebui sa si apere singuri drepturile prin sesizari individuale , colective la inspectoratele de munca ori la politie . Este singura modalitate de a disciplina patronii abuzivi
5
1
firmele de asa zisa securitate,tatii hotilor.unui politist spagar nu.i ajunge pensia de 8000 roni,ii mai trebuie si alte venituri,daca nu mai ajunge spaga de la interlopi.Firme dempaza numai ei pot sa faca,de parca politia,jandarmeria,politia locala platite gras din banii nostri munciti hu ajungeau.
12
3
Sa va ia dracu de jigodii cu firmele voastre care dati banii o data la trei luni si aia minim pe economie ore suplimentare neplatite sa va manance cancerul si buba neagra de nenorociti va bateti joc de angajati si de familiile lor sigur dumnezeu o sa aibe grija de voi gunoaielor
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102