REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fiul fostului primar din Cernavodă încearcă să scape de puşcărie. Ajuns după gratii ‘pe mâna’ tatălui său, a cerut recuzarea judecătorului

Fiul fostului primar din Cernavodă încearcă să scape de puşcărie. Ajuns după gratii ‘pe mâna’ tatălui său, a cerut recuzarea judecătorului

Replica API 22 octombrie 2018 | 01:07 593

Hânsă Jr. cere ca dostul de complicitate la abuz în serviciu să fie judecat de altă instanță

Hânsă Jr. cere ca dostul de complicitate la abuz în serviciu să fie judecat de altă instanță

Fiul fostului primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, nemulțumit de justiția din Constanța! Tiberiu Marius Hânsă nu vrea ca dosarul în care este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, în dosarul cu contracte de deszăpezire și lucrarea de amenajare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, să mai fie judecat la Medgidia. Acesta a cerut strămutarea cauzei la altă instanță, însă nu înainte de a recuza judecătorul de caz. Cererea de recuzare i-a fost repinsă!

Gheorghe Hânsă

Tiberiu Hânsă, fiul fostului primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, este cercetat penal alături de alte persoane, printre care și tatăl său, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Medgidia din anul 2014. În calitate de inculpați, mai apar Suliman Ecrem, Nicolae Cristache, administrator al SC NKC Magnetism Construct, Mihai Adam, din Cernavodă, asociat al Stelmi Structuri, Rodica Cojocaru, din Cernavodă, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă. Concret, este vorba despre lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 - august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă. La termenul din 9 octombrie, Hânsă Jr. a recuzat judecătorul Anca Teodora Chivu, însă pe 11 octombrie, completul desemnat pentru soluţionarea cererii de recuzare a respins cererea. Nemulțumit, Tiberiu Hânsă, aflat în spatele gratiilor, fiind condamnat într-un alt dosar, a depus o cerere la Curtea de Apel Constanța, prin intermediul căreia cere strămutarea dosarului. Dosarul a fost înregistrat joi, 18 octombrie a.c., urmând ca instanța să ia o decizie în acest sens pe 9 noiembrie.

N-a avut succes nici nu cererea de liberare condiționată! Judecătorii consideră că nu a dat dovezi temeinice de îndreptare

Tiberiu Hânsă a fost condamnat definitiv, în mai 2016, într-un dosar în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu. El a primit 3 ani şi 2 luni de închisoare, în timp ce, în același dosar, tatăl său, fostul primar Gheorghe Hânsă, a pfost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare. Hânsă Jr. a cerut liberarea condiționată la Judecătoria Medgidia, în august 2018.

Apărătorul lui Hânsă a solicitat instanței să aibă în vedere că este o persoană lipsită de antecedente penale, nu a mai beneficiat niciodată de liberare condiționată și este la a treia analiză. De asemenea, Hânsă a mai spus instanței căa re nevoie să fie liber pentrua fi alături de copiii săi, care au nevoie de el. Mai mult, Hânsă s-a bazat pe faptul că, pe toată perioada executării pedepsei a primit un număr de 17 recompense, a participat la aproape zeci de activități educative, a participat la activități sociale și la conferințe. Are un număr de 202 zile câștigate ca urmare a muncii prestate. Executarea pedepsei a început la data de 29 martie 2016 și urmează să expire la 29 decembrie 2019, deci, a executat fracția obligatorie prevăzută de lege pentru a deveni propozabil (2/3). Cu toate acestea, instanța i-a respins cererea, luna trecută. ”Respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, â cu privire la condamnatul Hânsă Tiberiu Marius, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă. Stabileşte termen de reînnoire a cererii după 3 luni de la data rămânerii definitive a prezentei”, se arată în minuta instanței. Astfel, judecătorul de caz a considerat că nu există dovezi că acesta a încercat sau încearcă să înlăture urmările negative ale faptei sale, în sensul reparării prejudiciului, astfel încât să se poată aprecia ca fiind serioase eforturile de îndreptare. Tiberiu Hânsă a formulat recurs la cererea de liberare, urmând ca Tribunalul să aibă ultimul cuvânt, termen stabilit fiind pe 29 octombrie.

Mirela Sorian PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vine si necoita si curva lui diana,da mai e curva lui??sau a parasit o??
0
9
Cum sa ajungi redactor cu atatea greseli de ortografie in materialul tau? Daca-l iau pe Ghiorghita, fostul copil al strazilor din Cernavoda si-l pun sa scrie acest articol sigur o sa aibe mai putine greseli. Chiar asa? dupa ce se scrie un articol nu se verifica? nu se reciteste?
0
0
mai urmeaza, pe langa Ionel Gabriela, Sava Marian si Mustafa Leyla, cei din Consiliul de Administratie de la Gospodaria Comunala si toata clica lor angajata.
0
0
Este acasa bine mersi...ASTA ESTE MAFIA DIN PARCHETUL CONSTANTA ADICA PROCURORII SI _AU LUAT SPAGILE DE RIGOARE.DACA CIORDEA UN AMAEASTEAN O GAINA ERA DE MULT LA PUSCARIE CU ANI GREI DE TEMNITA.ACELASI SCENARIU CA LA INCENDIUL COLECTIV 65 DE MORTI SI 186 RANITI SI NIMENI NU ESTE IN PUSCARIE.
3
1
Primar de PSD??
0
2
Unde se ascunde Costel Lefter ucigasul
6
0
Acum urmeaza Negoita,Serif, Radulescu,Sava ,Gabriela Ionel ,Vladareanca cu tot neamul ei cel adormit.
10
11
Dar pa BADESCU LAURENTIU MENEJER LA AMBULANTA CIND IL ANCHETATI. A UCIS O FATA DE 32 ani DIN NAVODARI IN IULIE TREBUIE SA PLATEASCA PT CRIMA. EL SI CU SLEAHTA LUI DE HOTI DE LA AMBULANTA NE FIRA TOTI BANI. CRIMINALUL DE BADESCU LAURENTIU VREA SA MEARGA LA PUSCARIE SA PLATEASCA PT CRIMA
8
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218