REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Flash Lighting Services SA, DREPT la REPLICĂ

Flash Lighting Services SA, DREPT la REPLICĂ

Replica API 24 septembrie 2021 | 00:00 1753

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut în ediția online replicaonline.ro din data de 24 septembrie 2021 (“Afaceristul Bogdan SANDU NU vrea să renunțe la ILUMINATUL public din CERNAVODĂ!”,) Flash Lighting Services SA a transmis un drept la replică.

”Contestația Flash Lighting Services SA împotriva documentației de atribuire publicată prin anunțul SCN1089453 din 16.07.2021 semnalează o serie de specificații tehnice introduse voit, pentru a restricționa accesul anumitor participanți, încălcându-se astfel principiul tratamentului egal și al proporționalității. Flash Lighting Services SA observă că din documentația pusă la dispoziție de autoritate rezultă nenumărate cerințe care încalcă dispozițiile legale, motiv pentru care a formulat această contestație.

Flash Lighting Services SA consideră că prin inserarea unor condiții pe care le îndeplinește un singur operator economic de pe teritoriul României, se încalcă în mod flagrant atât principiul nediscriminării, cât și principiul tratamentului egal. Produsele promovate de autoritate prin cerințele din documentația în discuție și pe care a încercat să le impună în detrimentul altor produse consacrate, sunt produse de calitate îndoielnică, importate de o companie cu un lung istoric de probleme, în justiție și nu numai, și care face obiectul unor anchete ale autorităților.

Astfel, încălcarea principiul nediscriminării, cât și principiul tratamentului egal stă la baza contestației privind documentația de atribuire a proiectului „CREȘTEREA EFICIENȚEI ENERGETICE A ILUMINATULUI PUBLIC ÎN ORAȘUL CERNAVODĂ (POR 2014 - 2020) - Modernizarea sistemului de iluminat în Orașul Cernavodă, Județul Constanța", publicat cu anunțul de participare simplificat, publicat în SICAP sub nr. SCN1089453 din 16.07.2021.

Totodată, alături de condițiile și cerințele restrictive menționate mai sus, autoritatea contractantă solicita în documentația de atribuire un expert “inginer cu specializare în termografie atestat profesional cod COR 313908”. Cerința era un restrictivă, și nu avea legătură cu obiectul contractului, și anume „Modernizare iluminat public”. În urma plângerii făcute la Curtea de Apel Constanța, s-a hotărât joi, 23 septembrie, 2021, modificarea în parte a deciziei CNSC nr. 1735/10.08.2021, în sensul că obligă autoritatea contractantă să remedieze documentaţia de atribuire prin eliminarea cerinţei studiilor superioare cu privire la specialistul în termografie.

Astfel, documentația a fost întocmită greșit și părtinitor de către autoritate, lucru dovedit de deciziile CNSC și ale Curții de Apel Constanța, autoritatea fiind obligată sa modifice documentația. Mai mult decât atât, ca urmare a contestației, autoritatea a modificat documentația, corectand o parte din erori, fără a mai aștepta decizia CNSC.

Referitor la titlul articolului publicat de replicaonline.ro pe 24 septembrie, 2021, respectiv “Afaceristul Bogdan SANDU NU vrea să renunțe la ILUMINATUL public din CERNAVODĂ!” ținem să menționăm că Bogdan Gabriel Sandu este acționar cu doar 23,65% în Flash Lighting Services SA. Acesta nu este implicat în vreun fel în conducerea executivă sau în procesul decizional. Totodată, Flash Lighting Services SA nu a avut nicio implicare în dosarul retrocedărilor, iar acest dosar nu are vreo legătură cu iluminatul sau cu compania noastră. Toate aceste informații pot fi verificate oricând prin solicitarea de informații de la compania Flash Lighting Services SA sau public, în spațiul online.

Compania Flash Lighting Services SA este deținută majoritar de fondul de investiții China CEE Investment Cooperation Fund și este condusă în sistem dual: printr-un consiliu director (executiv) și un consiliu de supraveghere. Din consiliul director (executiv) fac parte 3 persoane, respectiv, CEO - Dan Vătăjelu, COO - Tudor Totu, CFO- Mihai Pavel. Consiliu de supraveghere este format din Tomasz Plociennik, Senior Associate în echipa CEE Equity Partners, care este președintele consiliului de supraveghere, alături de Radu Zară și Dorin Savu. Cele două consilii asigură gestionarea companiei și conformarea cu toate legile în vigoare, având la bază principii clare de luptă împotriva corupției.

Flash Lighting Services SA este lider de piață în proiectarea, construirea și gestionarea sistemelor inteligente de iluminat, acreditată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) și este cel mai mare operator de iluminat public din România, cu o vechime de 20 de ani în industrie. Flash Lighting Services SA prestează servicii de iluminat public în 14 mari orașe din România: Alba Iulia, Brașov, Botoșani, Călărași, Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Orăștie, Sacele, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târnăveni, Tulcea. Flash Lighting Services SA este una dintre cele 5 companii din România cu licență Clasa I, acordată de ANRSC, autorizată ca operator de servicii de iluminat pentru localitati cu peste 300.000 locuitori”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920