rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Florin CHELARU: În Mamaia Nord sunt INTERZISE kebab-ul, porumbul și shaorma. Vreau să ridic ștacheta stațiunii!

Mamaia Nord este o zonă turistică aflată în plina expansiune, în ultimii ani bucurându-se de o mai mare atenție din partea investitorilor. Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, vrea să ridice ștacheta stațiunii, să o aducă la un nivel mai înalt, iar acest lucru nu este posibil fără o strânsă colaborare cu operatorii zonei. ”Nu o să accept sfaturi de la cei care stau pe margine și fluieră, accept sfaturi de la oamenii care au investit în Mamaia Nord”, a spus edilul, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Și nu acceptă nici tonetele cu kebab, porumb și shaorma, măsură luată, de anul acesta, și de administrația locală din Constanța, pentru stațiunea Mamaia.

Florin Chelaru a vorbit, în prima parte a interviului, despre proiectele sale pentru Năvodari, dar a făcut și o trecere în revistă a activității derulată de la preluarea mandatului, până în prezent. ”Am continuat proiectele pe care le aveam în desfășurare, a urmat o perioadă de funcționare a orașului și, bineînțeles, am aprobat bugetul, am aprobat încheierea contractului de reparații pentru orașului Năvodari. Pot să spun că pentru această perioadă avem începute marea majoritate a achizițiilor, multe au legătură cu perioada primăverii. Din păcate, mai avem puțin timp și intrăm în vară. Avem o activitate care ține strict de pregătirea sezonului turistic și ne pregătim pentru un an bun turistic. Am gândit bugetul plecând de la programul de dezvoltare al orașului, apoi m-am gândit la funcționarea orașului. Băgăm banii în proiectele pe care noi le avem în implementare. Marea majoritate sunt cele cunoscute, construirea unei școli, amenajarea de spații verzi, parcuri noi, liceu, iluminat public, un cartier de tineret cu tot ce înseamnă utilități, de Mamaia Sat, cu tot ce înseamnă canalizare, vorbim de cultură - desemnarea câștigătorului pentru modernizarea Casei de Cultură”, a spus Florin Chelaru.

Chelaru: Îmi doresc să înființăm un Centru Civic

Totodată, edilul are în plan înființarea unui Centru Civic. Ce înseamnă acest proiect și când va fi demarat?! ”Odată cu modernizarea zonei de centru a orașului, cu finalizarea lucrărilor RAJA, îmi doresc să înființăm un Centru Civic. Vreau să pun în dezbatere acest proiect. Vom închide circulația între cele două sensuri giratorii, astfel încât zona să fie pietonală pe perioada verii. Dorim să dezvoltăm și un mic comerț stradal, așa cum au marile centre urbane din lume: zonă de cafea, de gelaterie, ceainărie… unde năvodărenii vor putea să vină să se relaxeze. Ne dorim să impunem, prin Consiliu Local, un anumit tip de construcție, și nume construcții provizorii. Nu știu dacă vom realiza proiectul anul acesta, poate anul viitor”, a precizat primarul.

PUG-ul orașului Năvodari, în lucru

Chelaru a vorbit și despre PUG-ul orașului Năvodari și necesitatea finalizării lui cât mai repede.”Suntem în stadiul de avizare a PUG ului la diferite ministere, am început procedura de avizare la Mediu. Am gândit lucrurile de așa natură încât să fim în pas cu dezvoltarea orașului, care este extrem de energică. Pe zona de Mamaia Sat, îmi doresc ca, de la regimul de înălțime P+4, să fie la P+1. De ce? Pentru că e zona firească de case. Această reglementare este din 1994, deci nu este făcută de mine, dar îmi asum înjurăturile în proporție de 5 %. Nu mă simt vinovat de faptul că în Mamaia Sat se construiește în regim de P+4. În maximum 5 luni ies toate avizele și-l voi introduce în Consiliul Local”, spune Chelaru. O altă modificare care este adusă PUG-ului vizează plajele din Mamaia Nord. ”Suntem singurul oraș care vrem să scoatem la liman zona de plaje și am încercat să aducem câțiva indicatori urbanistici pentru cei care au închiriat sau concesionat plajele, astfel încât să aibă posibilitatea să construiască acele beach baruri. Am hotărât tipurile de construcții, distanța față de promenadă… toate acestea le-am introdus în PUG, astfel încât să intre turismul pe Mamaia Nord într-o condiție firească”, a completat primarul orașului Năvodari.

Chelaru își dorește și dezvoltarea zonei industriale

Orașul încearcă să devină o stațiune puternică, de aceea se și construiește foarte mult. Oamenii, în general vorbesc. Dar acești oameni e posibil să nu investească 5 lei. Nu pot să nu iau în calcul persoanele care investesc, de exemplu, 10 milioane de euro. Acestea își doresc să eficientizeze profitul. Cel care investește și bani și muncă are un cuvânt de spus. În Mamaia Nord respectăm și legea urbanismului și codul civil. Numai că acolo sunt niște breșe pe care cei care le fac, o speculează foarte bine. Fiecare vrea să câștige spații. E adevărat că intră în contradicție cu anumiți oameni. Avem în vedere și zona industrială. Avem platforma Midia, unde putem să scoatem bani frumoși, să aducem investitori puternici care să creeze locuri de muncă. Turismul e important, dar niciodată orașul Năvodari nu trebuie să stea în turismul care se face două, trei luni. Coloana orașului e dată de industrie. Eu trebuie să susțin această industrie. Cum să fac asta: printr-un PUG care să permită dezvoltarea zonei. Îmi doresc să mențin un ritm alert și pe zona industrială”, a dezvăluit alesul șef.

Și la Năvodari este interzisă vânzarea de porumb și shaorma pe faleză

Tocmai pentru că își dorește un turism de calitate, Chelaru spune că nici în Mamaia Nord nu se acceptă vânzarea porumbului sau a shaormei pe faleză. ”Constanța urmează exemplu meu. La Năvodari nu am dat autorizații pentru porumb și șhaorma pe faleză. Nu vrem ca pe domeniul public să acceptăm tonete, containere cu fast food, din respect pentru cei care au investit în Mamaia și Năvodari. Nu o să accept sfaturi de la cei care stau pe margine și fluieră, accept sfaturi de la oamenii care au investit în restaurante și funcționează nu doar două luni, ci și în sezonul rece. Dacă oamenii respectivi își deschid restaurante, nu vreau să pun în fața acestora tonete cu kebab-uri sau produse alimentare. Ideea celor de la Constanța e una bună”, a explicat edilul.

”Mamaia Nord nu se compară cu Mamaia Constanței. E copil”

Chelaru spune că își dorește să mențină ștacheta sus cu privire la stațiunea Mamaia Nord, pe măsura investițiilor derulate în zonă. ”Încerc să țin ștacheta sus cu privire la stațiunea Mamaia Nord. Am impus reguli care sunt foarte clare, îmi doresc ca stațiunea să mențină un standard ridicat. Mamaia Nord nu trebuie să fie, neapărat, o stațiune ieftină. Construcțiile din Mamaia Nord sunt etalon, aduc cele mai frumoase și scumpe materiale. Îmi doresc să respect munca celor care au făcut ceva pentru Mamaia Nord”

Întrebat dacă vrea să aducă Mamaia Nord la același nivel cu stațiunea Mamaia, a Constanței, Chelaru a precizat: ”Nu este comparabil. Există o tradiție pentru Mamaia și nu pot compara cele două stațiuni. Mamaia Nord e un copil al stațiunii Mamaia. Noi am crescut datorită faptului că Mamaia are o tradiție veche, puternică. Întotdeauna în Mamaia Nord o să avem mai mulți turiști decât în Mamaia, pentru că are o altă adresabilitate. Sunt multe locuințe de vacanță. În marea majoritate, proprietarii vin ori ei ori invitații, în weekend-uri, atât vara cât și toamna. Nu suntem o stațiune clasică, în sensul că sunt doar hoteluri. Ca edil, îmi doresc tot ce e mai bine pentru oraș și pentru societățile din Năvodari. Îmi doresc un sezon bun pentru ei, dacă ei sunt mulțumiți, vor investi în continuare. Toată lumea trebuie să prospere la Năvodari”, a conchis Chelaru.

Mai multe declarații, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

joi, 20 mai 20218571
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Interviuri
31 iul 00:22InterviuriStelian GIMA: Ministerul Transporturilor NU consideră IMPORTANTĂ Varianta Techirghiol! Video

Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța din partea PNL a fost prezent în studioul Replica,...2318

14 iul 23:47InterviuriCÎRJALIU: Prin absurd, ÎNLĂTURAREA mea ABUZIVĂ va reprezenta un DEZASTRU pentru Agigea6370
1 iul 00:06InterviuriGeorge MĂNDILĂ: Se va înființa o ORGANIZAȚIE care se va ocupa de promovarea stațiunii Mamaia2510
10 iul 23:45InterviuriConsilierul PNL Mihaela ANDREI: Proiectul „Constanța coffee break“ va aduce un suflu nou orașului

Mihaela Andrei, consilierul local municipal din partea Partidului Național Liberal, a fost prezentă în studioul...1631

3 iul 00:02InterviuriMedicul Constantin Dina: Varianta DELTA a VIRUSULUI este foarte AGRESIVĂ, INFECTEAZĂ DUBLU! Video3041
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO2510
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video2175
19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video11610
26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video2270
25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!2746
Vremea
30.4°27.8° - 30.4° miercuri, 4 august 2021
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 5.77 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 aug 00:00SportJocurile Olimpice - Alexandru Mihăiță Novac s-a calificat în finala probei de aruncarea suliței

Atletul român Alexandru Mihăiță Novac a reușit miercuri dimineața să se califice în finala probei olimpice de...99

4 aug 22:26SportLarisa Iordache, prima reacție după retragerea din finala de la bârnă

Gimnasta Larisa Iordache a scris un mesaj, marţi, după retragerea din finala la bârnă, în care afirmă cu durerea...558

4 aug 22:26SportLarisa Iordache s-a retras în finala olimpică de la bârnă, de la Tokyo

Laria Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român într-o...570

4 aug 22:27SportAlexandru Chipciu S-A BĂTUT cu un coechipier și a fost EXCLUS din lotul CFR Cluj. Şumudică: Nu pot să accept

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost scos de pe lista UEFA...926

Local
4 aug 23:10LocalHală din incinta FABRICII de MOBILĂ din Constanța, inundată cu FUM

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 3 august a.c., în Constanța, pe strada...507

4 aug 23:10LocalCoronavirus la Constanța: 43.104 persoane infectate cu SARS-CoV-2

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.104 persoane...347

4 aug 23:10LocalCasă ÎN FLĂCĂRI, la Lumina. O femeie de 75 de ani a fost preluată de elicopterul SMURD

574

4 aug 23:09LocalMai mulți TURIŞTI, anul acesta, decât în 2020

Turiştilor străini le place pe litoralul românesc! Numărul turiştilor a crescut în perioada anului 2021 în...247

4 aug 23:10LocalCoronavirus: 696 persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...264

4 aug 11:13LocalSTATISTICĂ! Au EXPLODAT PREȚURILE la ALIMENTE

Prețurile mondiale la alimente au explodat! Vești extrem de proaste vin de la Direcția Județeană de Statistică...388

4 aug 23:11LocalAccident rutier la Viișoara. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Cadrele medicale au fost solicitate marți, 3 august a.c., să intervină la Viișoara, acolo unde a avut loc un...476

4 aug 23:11LocalTrecerea de pietoni de pe strada Mircea cel Bătrân va fi desființată

Lucrările vor loc avea în această noapte. Echipele administratorului drumului public vor aplica marcajele care vor...636

4 aug 00:05LocalINCIDENŢA cazurilor de COVID, în CONTINUĂ CREŞTERE la Constanţa

2944

Politică
4 aug 00:00PoliticăMinistrul Mediului, întrebat cât se mai fură din păduri: Este imposibil de spus

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a declarat că este imposibil de precizat "cât se mai fură...144

4 aug 19:31PoliticăSorin Cîmpeanu l-a DEMIS pe șeful ARACIP. ANI și Parchetul au fost sesizate

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că au fost găsite "nereguli grave" în urma unui control la...264

4 aug 19:25PoliticăSorin Cîmpeanu: "Toţi elevii şi studenţii se vor întoarce fizic la şcoală pe 13 septembrie"

259

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1298

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2175

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11610

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1506

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2270

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2746

Monden
4 aug 00:00MondenPrimul film din 'La casa de papel Partea 5' va fi difuzat de Netflix pe 3 septembrie

„La casa de papel Partea 5” va fi lansat de Netflix în două părţi: volumul 1, pe 3 septembrie, iar volumul 2, pe...143

4 aug 00:00MondenFilmările la thrillerul 'Emancipation', cu Will Smith în distribuție, întrerupte după apariţia unor cazuri de Covid-19

Filmările la viitorul film cu Will Smith, „Emancipation”, despre fuga unui fost sclav afro-american, au fost...119

4 aug 02:20MondenAriana Grande va susţine un concert virtual în jocul video „Fortnite“

103

4 aug 00:00MondenCoronavirus: Solistul trupei Lordi, care a câştigat Eurovision 2006, vaccinat în timp ce purta un costum de monstru

Mr. Lordi, solistul trupei hard-rock finlandeze Lordi, a purtat celebrul său costum de scenă - cel al unui monstru -...127

4 aug 00:00MondenProducţia Disney „Jungle Cruise“ debutează pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul de aventuri cu tente nostalgice ''Jungle Cruise'', prezentat în premieră pe marile ecrane din America de Nord...95

4 aug 00:00MondenPe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 şi măştile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

101

Mapamond
Sănătate
4 aug 00:00SănătateBăuturi detoxifiante care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Fața și abdomenul sunt primele zone în care se vede când punem câteva kilograme în plus și nu avem o dietă...193

4 aug 00:00SănătateRozaceea – cauze, manifestări şi metode de tratament

Începutul perioadei însorite din decursul unui an poate semnifica şi debutul sau agravarea leziunilor de rozacee la o...128

4 aug 00:00SănătateEste crema de plajă sigur de utilizat?

100

4 aug 00:00Sănătate5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul...148

4 aug 00:00SănătateTop 10 alimente care îți protejează inima

Legumele și fructele proaspete, oleaginoasele, peștele gras și uleiurile sănătoase (precum uleiul de măsline,...156

4 aug 00:00SănătateSemințe de susan: nutriție, beneficii și contraindicații

Semințele de susan oferă multe beneficii pentru sănătate. Poți folosi aceste seminţe delicioase pentru a crește...114

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT