REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Florin Cîţu, despre problema majorării prețului la energie

Florin Cîţu, despre problema majorării prețului la energie

Replica API 31 august 2021 | 00:01 1081

Premierul Florin Cîţu a anunţat că marţi va avea o întâlnire cu reprezentanţii ANRE, ANPC şi ai Consiliului Concurenţei pe tema preţurilor la energie, anunță Agerpres, citată de stiripesurse.ro.

Florin Cîțu

"Mâine o să am o întâlnire cu ANRE, ANPC, Consiliul Concurenţei, Ministerul Muncii, toate aceste instituţii, pe de o parte - pentru a identifica aceste situaţii, pe de altă parte - pentru a veni cu soluţiile pe care le-am anunţat deja pentru iarnă, pentru a le formaliza pentru această iarnă, dar, da, ANPC va fi mâine la masa discuţiilor şi vom vedea ce soluţii luăm", a afirmat Cîţu, întrebat, la Parlament, legat de mai multe cazuri de furnizori care au aplicat preţuri înşelătoare, mai mari, la energie.

Întrebat dacă el consideră că autorităţile care ar trebuie să monitorizeze modul în care se liberalizează aceste preţuri şi-au făcut datoria, premierul a spus: "Dacă există aceste situaţii, înseamnă că nu şi-au făcut datoria".

"La această discuţie vin şi cei de la Consiliul Concurenţei pentru că ei sunt cei care pot să ne spună dacă o piaţă funcţionează în continuare sau nu şi atunci vor veni şi ei. ANPC este acolo pentru a vedea dacă au fost respectate contactele cu persoane fizice sau cu consumatorii individuali. (...) Legea o să fie amendată în sensul de a intra mai devreme în vigoare, vom vedea dacă e nevoie să o amendăm", a adăugat Florin Cîţu.

Despre subvenţia acordată pentru energia termică din Bucureşti, Cîţu a spus că Primăria Capitalei a primit banii de la Guvern.

"Primăria trebuie să plătească subvenţia, a avut banii în buget. Dacă nu a plătit subvenţia, atunci este problema Primăriei. A primit banii de la Guvern. Nu s-a plătit subvenţia. Eu am verificat la rectificare, cred că sunt câteva sute de milioane de lei în contul Primăriei Bucureşti, deci se poate plăti subvenţia", a explicat premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum nu v-a pasat niciodata de acest popor, canaliilor!
6
0
Daca nu tipau astia chiar nu-l interesa, oricum nu va lua nici o masura doar va spune o vorba-n vant sa al creada vacile lui , speram ca poporul va intelege ca trebuie schimbarea cat mai repede !
6
0
Ma doare la salamus sclavetilor
7
0
ati dat cu votu, v-ati fotoot norocu!!! avem ce ne-am dorit!! preturi ca in occident chiar mai mari si salarii ca in africa!!!
9
0
Locala doarme acasa dupa amiaza in Wekeend si la tura de noapte,Manu stie!Poate afla si Neacoita primarul de carton!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272