REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
8.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Forţa Dreptei: Decizia CCR pe pensiile speciale, necinstită

Forţa Dreptei: Decizia CCR pe pensiile speciale, necinstită

A.F. 2 august 2023 | 18:26 622

Partidul Forţa Dreptei susţine că eliminarea pensiilor speciale a devenit "mascarada complicităţilor dintre CCR şi coaliţia PSD-PNL" pentru "păcălirea celor naivi", iar parlamentarii formaţiunii vor susţine trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivităţii, fără excepţie, urmând că depună în Parlament noi amendamente în acest sens.

Forta Dreptei: Decizia CCR pe pensiile speciale, necinstitaLudovic Orban

"Eliminarea pensiilor speciale a devenit mascarada complicităţilor dintre CCR şi coaliţia PSD-PNL, cu scopul de a promova o pseudo-reformă pentru păcălirea celor mai naivi. Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale referitoare la pensiile speciale este pe cât de previzibilă pe atât necinstită şi lipsită de orice autoritate instituţională", precizează un comunicat al Partidului Forţa Dreptei transmis miercuri.

Forţa Dreptei consideră că judecătorii CCR erau obligaţi fie să se recuze, fie să-şi prezinte fiecare în parte argumentele pentru care, "aflându-se într-un flagrant conflict de interese", au hotărât să ia "o decizie favorabilă pecuniar propriei lor condiţii".

Potrivit comunicatului, Legea referitoare la pensiile speciale declarată neconstituţională nu prevedea trecerea pe deplin la regimul contributivităţii.

"În ciuda acestui fapt, totuşi, a fost admisă sesizarea CCR şi întoarsă în Parlamentul României, întrucât coaliţia PSD-PNL a introdus în mod deliberat elemente de neconstituţionalitate menite să servească drept pretext în decizia Curţii Constituţionale. Avem convingerea că întreaga chestiune referitoare la pensiile speciale a fost, în realitate, o mascaradă a coaliţiei guvernamentale în conivenţă cu CCR, astfel încât să servească drept argument pentru menţinerea pensiilor speciale ca privilegii ale unor categorii de angajaţi bugetari", transmite Forţa Dreptei, scrie Agerpres.

Formaţiunea mai susţine că, de fapt, Curtea Constituţională a îndeplinit astăzi rolul de "gardian al pensiilor speciale" şi nu al legii fundamentale.

În opinia partidului, este "strigător la cer" faptul că magistraţii, care au rolul de a împărţi dreptatea şi de a aplica principiul egalităţii în faţa legii, sunt tocmai cei care pledează să se afle "deasupra" regulilor legale generale.

Parlamentarii Forţa Dreptei vor pleda pentru trecerea tuturor pensiilor pe principiul contributivităţii, fără excepţie, depunând noi amendamente cu prilejul revenirii în Parlament a proiectului.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si tu cind ai fost premier, ai alocat bani in plus ptr salarile si pensiile speciale. vrei voturi?
1
0
PENTRU MAGISTRATI. Nu va este rusine deloc pentru sentintele pe care le dati ? Depun la dosar probe scrise, probe foto, aduc martori, sunt reprezentat de avocat si imi respingeti actiunea intr-un mod iresponsabil interpretand legile dupa cum vreti ? Directivele Uniunii Europene nu le luati in considerare si dati castig de cauza institutiei publice care mi-a produs un abuz si care nu a fost reprezentata in instanta depunand numai un inscris de cateva randuri ? Adica eu ca simplu cetatean nu trebuie sa am castig de cauza impotriva unei institutii publice ? Si vreti sa inchidem ochii la nenumaratele drepturi pe care le cereti: salarii de 20.000 lei, pensionare anticipata si pensii speciale ? Adica eu platesc taxe si impozite pentru „drepturile voastre” ca sa judecati stramb ? Dati-va demisia si lasati persoane cinstite si morale care sa judece. Mai corect se judeca pe timpul lui Stefan cel Mare.
1
1
S-a trezit betivul Organ din mahmureala ? Multa mwie organ de la toti cei care beneficiaza de pensii contributive fara exceptie. Pentru tine ala care ai fost toata viata un somer de lux
4
5
Ce ar fi sa reorganizati toate aceste instituții care au pensionari speciali.
1
3
Vrea voturi si malai
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468