REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Forțele Navale Române preiau președinția Forumului Comandanților Marinelor Militare Europene

Forțele Navale Române preiau președinția Forumului Comandanților Marinelor Militare Europene

Replica API 7 mai 2021 | 23:32 1227

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a participat, în perioada 5-6 mai, la forumul șefilor forțelor navale europene (CHENS, CHiefs of European NavieS), din care fac parte șefii forțelor navale din 24 de state maritime europene, indiferent dacă acestea sunt membre NATO sau ale Uniunii Europene (Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Turcia).

CHENS este un forum informal, independent și apolitic, având ca obiective principale dezvoltarea colaborării în domeniul naval, analizarea problematicii maritime europene, precum și promovarea punctelor de vedere navale în cadrul forurilor de decizie. Reuniunea din acest an a fost găzduită de Malta și a avut loc în mediul online, pe fondul prevenirii răspândirii COVID-19.

În alocuțiunea sa, contraamiralul Panait a adus în atenția participanților provocările maritime recente cu care se confruntă Europa și care măresc complexitatea misiunilor pe care forțele navale europene trebuie să le îndeplinească, precum migrația ilegală pe mare și efectele globalizării asupra activităților maritime.

„Dezvoltarea doctrinelor navale, adaptarea instrucției și integrarea noilor tehnologii în actul de comandă și control pe mare pot fi soluții care conduc la îndeplinirea, cu succes, a misiunilor. Utilizarea dronelor și a senzorilor de la bordul platformelor navale, independent de resursa umană, contribuie la realizarea unei imagini de ansamblu a situației maritime, precum și la planificarea optimă a misiunilor de descurajare a actelor ilegale și a agresiunilor din spațiul maritim”, a menționat șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

La finalul intervenției sale, contraamiralul Mihai Panait a adresat invitația tuturor șefilor forțelor navale europene de a participa la următoarea reuniune a CHENS, pe care Forțele Navale Române o vor găzdui, pentru prima dată, în perioada 11-12 mai 2022, la București. Tematica propusă pentru forumul CHENS 2022 va fi axată pe optimizarea actului de comandă și control în domeniul maritim și va cuprinde trei sesiuni de discuții.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aoleu!o haita mai mate de incompetenti si pafaristi ca la asa zisele forte navale,doar la isu mai gasesti!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367