REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea, numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea, numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Replica API 28 septembrie 2019 | 01:42 1969

A rămas în schemă și sexy-consiliera de la Sănătate

A rămas în schemă și sexy-consiliera de la Sănătate

Iolanda Anamaria Babău rămâne şi ea în conducerea şantierului

Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat din subordinea Ministerului Economiei care deține participația majoritară de 51% din acțiunile Șantierului Damen Mangalia, are de pe 26 septembrie 2019 un nou consiliu de administrație. Acesta le păstrează în componența sa pe Andra Nicoleta Onețiu și Iolanda Anamaria Babău, dar o introduce în peisaj și pe Claudia Elena Frunzete, un psiholog din București și apropiată a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, în prezent după gratii.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Șantierul Naval 2 Mai SA Constanța a numit în ședința de pe 26 septembrie 2016 un nou Consiliu de Administrație (CA) al companiei, cu un mandat provizoriu de două luni. Andra Nicoleta Onețiu şi Iolanda Anamaria Babău își păstrează mandatele primite în martie 2019, iar CA-ul devine 100% feminin după ce a fost numită aici și Claudia Elena Frunzete, o bucureșteancă fără nici un fel de legătură cu domeniul, așa cum ne-au obișnuit deja înțelelepții de la Ministerul Economiei, condus acum de Nicola Bădălău.

Beizadeaua din Beiuș, trimisă de PSD șefă la șantierul naval din Mangalia

Anda Nicoleta Oneţiu este geograf, lector universitar doctor la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în timp ce Iolanda Anamaria Babău este, așa cum a mai prezentat ”Replica”, o tânără din Beiuş, unde a luat BAC-ul în 2011. În august 2017, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog, coleg de partid în Bihor cu mama ei, Stela Babău, consilier judeţean, preşedinta Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor. În perioada martie- august 2018, beizadeaua pesedistă Iolanda Anamaria Babău a fost consiliera secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din februarie 2019 este consilier în Ministerul Economiei. În paralel, Iolanda a rămas consiliera senatorului Florian Bodog, dar este şi directoarea de cabinet a secretarei de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, precum şi consiliera personală a actualului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Specialistă în lemn

Iolanda a fost recomandată pentru administrarea şantierului din Mangalia, o companie de importantă strategică pentru statul român, şi de afacerile personale. Tânăra care lua în 2016 un master la ASE cu teza „Diplomaţia strategică. Studiu de caz Egipt” este asociat unic la Dorafort General Group SRL din Beiuş, producător şi distribuitor de uşi, parchet şi ferestre de lemn, precum şi la Fortilemn Concept SRL, o firmă înfiinţată în 2018, specializată tot în prelucrarea lemnului. Iolanda Anamaria Babău raporta în februarie 2019 un Chevrolet primit cadou şi venituri de circa 58.000 lei, încasate din cinci surse, toate bugetate de stat: Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cabinetul senatorial al lui Florian Bodog şi Secretariatul General al Guvernului.

Concediu de creștere a copilului plătit cu 102.000 lei

Revenim însă la noua figură din conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA, Claudia Elena Frunzete. Pesedistă pur sânge, Frunzete este de profesie psiholog, calificare mai mult decât suficientă pentru a o face competentă în construcția navelor, în viziunea ministrului Bădălău. Psiholoaga Frunzete a fost adusă de PSD șefă la Șantierul Naval 2 Mai SA din concediul de creștere a copilului, perioadă în care a primit numai puțin de 102.000 lei de la stat, în doar un an de zile. Informația apare în declarația de avere a soțului său, administrator la Radiocom SA, de asemenea companie de stat.

Apropiată și martor în procesul lui Dragnea

Claudia Elena Frunzete este o apropiată a fostului lider PSD. În 2014, Claudia Elena Frunzete era angajată ca specialist marketing la PSD, de la care a încasat atunci 24.024 lei, dar și consiliera personală a ministrului Dezvoltării Regionale de atunci, nimeni altul decât Liviu Dragnea, funcție remunerată cu 49.372 lei. De asemenea, se afla și în Consiliul de Administrație al ANL, de unde a încasat 4.720 lei. Tot în 2014, Mădălin Corneliu Frunzete, soțul ei, era șef lucrări la Universitatea Politehnica București, cu venituri de 31.180 lei, dar și consilier personal al ministrului pentru Societatea Informațională, post retribuit cu 17.358 lei. Claudia Elena Frunzete este unul din martorii favorabili din procesul în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O tzevista !
2
0
Toati bagaboanitili au ajuns sa aiba functii cu salarii mari ,amante ...
3
0
Ba sa-l lasati pe nea Felix in pace. Eu ii sug limaxul ala mic, ba i-am botezat si o strada cu numele lui. Sictir.
3
1
sn 2 mai nu are treaba cu vapoarele nu le vede poate decat de pe plaja cand ajung in dreptul spitalului,doar griguta la zile festive mai apare in satierul damen sa mai bea ceva in rest toata activitatea in care nu fac nimic decat niste hartii fara folos o duc in curtea spitalului,acuma nu ca le-ar fi greu ci acolo este liniste ,canta pasaroii in timp ce griguta isi vede de afacerea cu masina de debitat si cu hanul hora,amandoua paguboase,dar daca sn are bani atunci are si el
5
1
da nevasta lui barna care ia 6000 euro pe luna la petrom o fi dat concurs! vedeti ca mai e un articol in replica!
5
6
panarama asra nici crenwursti nu stie sa vinda.ce intelege dinvapoare?stie vreolimbastraina?
6
0
Psd partid de hoti curve si interlopi. Mu13!
10
0
Asta e buna tare . Buna tare de p..a
21
2
cate curve mai exista la PSD care-si asteapat plantarea?
21
1
PUPINCURISTILOR...FELIX STROE SI VLADEASCA NU SERVESC COMENTARII FUTU-VA-N GURA SA VA FUT CU LIBERTATEA PRESEI CU TOT.
40
1
Sa ii dau clitorisul sa il linga klaus cu sperma de la liviu mancamiar cacatul de la cur uscat
6
24
Dar absolventi de facultati cu profil naval nu mai sunt, trebuie sa administreze un santier naval un psiholog,un geograf si un specialist in usi si ferestre? Si ne mai miram cand ne opereaza un macelar sau un croitor! Tot ce s-a construit in tara asta intre anii 50-89, daca ar fi fost facute si administrate de unii care habar nu aveau de meserie, cei de dupa '89 n-ar fi avut ce sa fure.Cei mai grav e ca nu au stiut sa gestioneze si tot ce nu s-a putut muta din loc sau nu s-a putut desface bucata cu bucata pt fier vechi, s-a distrus.Poate si timpul, poate si indiferenta dar sigur ignoranta.
32
1
canta bine la clarinet cu orele, aaltfel cum a ajuns acolo...
23
0
voi, cei de sub mine, aveti dreptul la obinie, dar trebuie sa aveti si bunul simt ca inainte de toate sa invatati sa scrieti si sa va exprimati corect. Asadar inapoi la scoala, si mai apoi la comentarii.
14
7
Buna fata, buna, cred ca face un oral traznet.
24
0
Numai scrie-ti prostii....este o profesionista foarte priceputa
7
26
Astia au salarii mai mari si conditi mai bune decat navigatori cu facultate, n-au nicio treaba cu vapoarele sau logistica dar no asta e, ce sa mai zicem de docheri si macaragii care deabea mai traiesc
27
1
la-so ca suge bine .
26
1
Iolanda asta , o stii principiu lui Arhimede , baza a tot ce inseamna vapoare , salupe , barci etc . Daca are ditamai functia , intr-un port .
14
0
lasa ma pe griguta.domn subinginer analfabet si a luat hotel in eforie.a reusit performanta asta cu el bugetar nevasta sa bugetara.un linge blide. oare cand il duc astia la puscarie ca merita umflatu
19
3
Orice majoritate guvernamentala din Romania isi planteaza habarnisti pe functii de conducere din considerente politice,de interese de grup si personale. Nu am avut pana azi nici un singur exemplu de numiri pe criterii de performanta din partea nici unui partid sau coalitie. Romania are obligatia sa mearga prost si se tine de acest lucru,o face constiincios.
18
3
Hai mai ca ezte buna !
18
1
De ion griguta ,depanatorul radio-tv,care domneste de 10 ani peste SN2MAI nu spune nimeni nimic.El a construit vapoare la Viseul de Sus .Ioane ,nu mai plati articole de 2 bani, plateste paguba de un milion de euro pe care ai facut-o in zece ani de domnie sau cumpara-ti niste vertebre noi ca mergi cam adus de spate
17
3
Nepotism,cleptocratie,trafic de influenta,minciuna,spaga,abuz,crima numele vostru comun este PSD.Ca d-aia-i zice PSD ,CIUMA ROSIE !
33
0
In aceasta tara, doar siliconatele si panaramele care fac rating sunt promovate. Degeaba iti faci studiile la universitate de stat, pe bune, coate tocite si nopti nedormite pentru studiu, ca nu ai nicio sansa in fata unuia care a terminat la Spiru, Saguna sau Cantemir, care si-a platit examenele si nopti nedormite in cluburi. Va mai mirati ca pleaca tot tinerii absolventi in diaspora. Macar afara au sanse sa reuseasca si sa fie apreciati. Aici, doar odraslele si pupilele politicienilor, de orice culoare, au prioritate, chit ca sunt niste incapabili. Niste incapabili conduc un guvern impotent.
41
2
Nu inteleg ceva,greseala este doar ca a fost sustinuta de psd? Sa fim seriosi dar in reportaj nu ati venit cu ceva negativ la adresa ei doar cu un cv,cand a luat bac-ul,cand a venit la santier etc. Daca tot publicati o stire cu impact atunci veniti si cu ce a gresit ca observ ca chiar cu nimic si are ceba timp de cand este la Mangalia!
9
30
scapatiba decoorve.Habarn.are aia de nimic ,la cemai sifoneaza banii?pecentura sa se duca!
21
2
Oare nu le e rusine sa intre in santier ? Sper sa nu le intalnesc prin oras .Cum pot sa incaseze salariik uriase pe cand muncitori calificati care lucreaza in consitii minabile sunt platiti mizerabil ?? Oare dorm linistite ??Sper sa se zguduie rau PSD si toti sa ajunga langa Dragnea
39
1
spalati pe creier! pleaca psd, ok, e de bine! vin imaculatii de la usr, credeti ca asta o sa dispara din functii? punem pariu ca nu? e sustinuta de securitate asa cum este si partidul vostru! ipocrizia manipuleaza romania!
21
24
Vomit! Domnia cretinilor a ajuns la apogeu. Romani care mai judecati si mai aveti o urma de bun simt, hai sa ne trezim!
50
1
Problema este pentru cel care nu pricepe e ca ia niste bani pentru o functie pe care nu este pregatit sa o ocupe ca de altfel si alte pozitii de acolo si celalat director e la fel
50
1
ce curva, ar face orice pentru bani
38
2
Managerul general olandez , este de profesie ... contabil !. A invatat vapoare la locul de munca.Asa ca ce pretentii sa ai , la altii mai mici !?
29
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367