rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

A rămas în schemă și sexy-consiliera de la Sănătate

Fosta angajată a lui Liviu Dragnea, numită administrator la Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia

Iolanda Anamaria Babău rămâne şi ea în conducerea şantierului

Șantierul Naval 2 Mai SA, compania de stat din subordinea Ministerului Economiei care deține participația majoritară de 51% din acțiunile Șantierului Damen Mangalia, are de pe 26 septembrie 2019 un nou consiliu de administrație. Acesta le păstrează în componența sa pe Andra Nicoleta Onețiu și Iolanda Anamaria Babău, dar o introduce în peisaj și pe Claudia Elena Frunzete, un psiholog din București și apropiată a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD, în prezent după gratii.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la Șantierul Naval 2 Mai SA Constanța a numit în ședința de pe 26 septembrie 2016 un nou Consiliu de Administrație (CA) al companiei, cu un mandat provizoriu de două luni. Andra Nicoleta Onețiu şi Iolanda Anamaria Babău își păstrează mandatele primite în martie 2019, iar CA-ul devine 100% feminin după ce a fost numită aici și Claudia Elena Frunzete, o bucureșteancă fără nici un fel de legătură cu domeniul, așa cum ne-au obișnuit deja înțelelepții de la Ministerul Economiei, condus acum de Nicola Bădălău.

Beizadeaua din Beiuș, trimisă de PSD șefă la șantierul naval din Mangalia

Anda Nicoleta Oneţiu este geograf, lector universitar doctor la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, în timp ce Iolanda Anamaria Babău este, așa cum a mai prezentat ”Replica”, o tânără din Beiuş, unde a luat BAC-ul în 2011. În august 2017, a fost numită consilier personal al ministrului Sănătăţii de atunci, Florian Bodog, coleg de partid în Bihor cu mama ei, Stela Babău, consilier judeţean, preşedinta Organizaţiei de Femei şi vicepreşedinte al PSD Bihor. În perioada martie- august 2018, beizadeaua pesedistă Iolanda Anamaria Babău a fost consiliera secretarului de stat Oana Pintilei, din cadrul Secretariatului General al Guvernului, iar din februarie 2019 este consilier în Ministerul Economiei. În paralel, Iolanda a rămas consiliera senatorului Florian Bodog, dar este şi directoarea de cabinet a secretarei de stat Mihaela Voicilă, din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, precum şi consiliera personală a actualului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea.

Specialistă în lemn

Iolanda a fost recomandată pentru administrarea şantierului din Mangalia, o companie de importantă strategică pentru statul român, şi de afacerile personale. Tânăra care lua în 2016 un master la ASE cu teza „Diplomaţia strategică. Studiu de caz Egipt” este asociat unic la Dorafort General Group SRL din Beiuş, producător şi distribuitor de uşi, parchet şi ferestre de lemn, precum şi la Fortilemn Concept SRL, o firmă înfiinţată în 2018, specializată tot în prelucrarea lemnului. Iolanda Anamaria Babău raporta în februarie 2019 un Chevrolet primit cadou şi venituri de circa 58.000 lei, încasate din cinci surse, toate bugetate de stat: Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, cabinetul senatorial al lui Florian Bodog şi Secretariatul General al Guvernului.

Concediu de creștere a copilului plătit cu 102.000 lei

Revenim însă la noua figură din conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA, Claudia Elena Frunzete. Pesedistă pur sânge, Frunzete este de profesie psiholog, calificare mai mult decât suficientă pentru a o face competentă în construcția navelor, în viziunea ministrului Bădălău. Psiholoaga Frunzete a fost adusă de PSD șefă la Șantierul Naval 2 Mai SA din concediul de creștere a copilului, perioadă în care a primit numai puțin de 102.000 lei de la stat, în doar un an de zile. Informația apare în declarația de avere a soțului său, administrator la Radiocom SA, de asemenea companie de stat.

Apropiată și martor în procesul lui Dragnea

Claudia Elena Frunzete este o apropiată a fostului lider PSD. În 2014, Claudia Elena Frunzete era angajată ca specialist marketing la PSD, de la care a încasat atunci 24.024 lei, dar și consiliera personală a ministrului Dezvoltării Regionale de atunci, nimeni altul decât Liviu Dragnea, funcție remunerată cu 49.372 lei. De asemenea, se afla și în Consiliul de Administrație al ANL, de unde a încasat 4.720 lei. Tot în 2014, Mădălin Corneliu Frunzete, soțul ei, era șef lucrări la Universitatea Politehnica București, cu venituri de 31.180 lei, dar și consilier personal al ministrului pentru Societatea Informațională, post retribuit cu 17.358 lei. Claudia Elena Frunzete este unul din martorii favorabili din procesul în urma căruia Liviu Dragnea a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Referendumul.

R.C.

sâmbătă, 28 septembrie 20198766
Comentarii

02Mangaliot(30 sep 07:20)
O tzevista !
03Siktir(29 sep 19:15)
Toati bagaboanitili au ajuns sa aiba functii cu salarii mari ,amante ...
13Mariana Gaju(29 sep 19:14)
Ba sa-l lasati pe nea Felix in pace. Eu ii sug limaxul ala mic, ba i-am botezat si o strada cu numele lui. Sictir.
15nae(29 sep 09:57)
sn 2 mai nu are treaba cu vapoarele nu le vede poate decat de pe plaja cand ajung in dreptul spitalului,doar griguta la zile festive mai apare in satierul damen sa mai bea ceva in rest toata activitatea in care nu fac nimic decat niste hartii fara folos o duc in curtea spitalului,acuma nu ca le-ar fi greu ci acolo este liniste ,canta pasaroii in timp ce griguta isi vede de afacerea cu masina de debitat si cu hanul hora,amandoua paguboase,dar daca sn are bani atunci are si el
65hai ma hastagilor(29 sep 08:53)
da nevasta lui barna care ia 6000 euro pe luna la petrom o fi dat concurs! vedeti ca mai e un articol in replica!
06gigi(29 sep 08:29)
panarama asra nici crenwursti nu stie sa vinda.ce intelege dinvapoare?stie vreolimbastraina?
010Ion(29 sep 08:20)
Psd partid de hoti curve si interlopi. Mu13!
221Fane(28 sep 19:38)
Asta e buna tare . Buna tare de p..a
121roman(28 sep 19:16)
cate curve mai exista la PSD care-si asteapat plantarea?
140Rezist(28 sep 15:45)
PUPINCURISTILOR...FELIX STROE SI VLADEASCA NU SERVESC COMENTARII FUTU-VA-N GURA SA VA FUT CU LIBERTATEA PRESEI CU TOT.
246Iolanda(28 sep 15:35)
Sa ii dau clitorisul sa il linga klaus cu sperma de la liviu mancamiar cacatul de la cur uscat
132No comment(28 sep 15:27)
Dar absolventi de facultati cu profil naval nu mai sunt, trebuie sa administreze un santier naval un psiholog,un geograf si un specialist in usi si ferestre? Si ne mai miram cand ne opereaza un macelar sau un croitor! Tot ce s-a construit in tara asta intre anii 50-89, daca ar fi fost facute si administrate de unii care habar nu aveau de meserie, cei de dupa '89 n-ar fi avut ce sa fure.Cei mai grav e ca nu au stiut sa gestioneze si tot ce nu s-a putut muta din loc sau nu s-a putut desface bucata cu bucata pt fier vechi, s-a distrus.Poate si timpul, poate si indiferenta dar sigur ignoranta.
023Marin(28 sep 15:20)
canta bine la clarinet cu orele, aaltfel cum a ajuns acolo...
714Drona,(28 sep 14:46)
voi, cei de sub mine, aveti dreptul la obinie, dar trebuie sa aveti si bunul simt ca inainte de toate sa invatati sa scrieti si sa va exprimati corect. Asadar inapoi la scoala, si mai apoi la comentarii.
024Alex(28 sep 13:53)
Buna fata, buna, cred ca face un oral traznet.
267Jskfj(28 sep 12:25)
Numai scrie-ti prostii....este o profesionista foarte priceputa
127esda(28 sep 10:34)
Astia au salarii mai mari si conditi mai bune decat navigatori cu facultate, n-au nicio treaba cu vapoarele sau logistica dar no asta e, ce sa mai zicem de docheri si macaragii care deabea mai traiesc
126,,,,,,,,,,,,,(28 sep 10:34)
la-so ca suge bine .
014klaus(28 sep 10:28)
Iolanda asta , o stii principiu lui Arhimede , baza a tot ce inseamna vapoare , salupe , barci etc . Daca are ditamai functia , intr-un port .
319marinaru(28 sep 10:23)
lasa ma pe griguta.domn subinginer analfabet si a luat hotel in eforie.a reusit performanta asta cu el bugetar nevasta sa bugetara.un linge blide. oare cand il duc astia la puscarie ca merita umflatu
318Remus(28 sep 10:15)
Orice majoritate guvernamentala din Romania isi planteaza habarnisti pe functii de conducere din considerente politice,de interese de grup si personale. Nu am avut pana azi nici un singur exemplu de numiri pe criterii de performanta din partea nici unui partid sau coalitie. Romania are obligatia sa mearga prost si se tine de acest lucru,o face constiincios.
118Ce botic sexi !(28 sep 09:28)
Hai mai ca ezte buna !
317Ipse(28 sep 09:18)
De ion griguta ,depanatorul radio-tv,care domneste de 10 ani peste SN2MAI nu spune nimeni nimic.El a construit vapoare la Viseul de Sus .Ioane ,nu mai plati articole de 2 bani, plateste paguba de un milion de euro pe care ai facut-o in zece ani de domnie sau cumpara-ti niste vertebre noi ca mergi cam adus de spate
033Curvasarie(28 sep 09:08)
Nepotism,cleptocratie,trafic de influenta,minciuna,spaga,abuz,crima numele vostru comun este PSD.Ca d-aia-i zice PSD ,CIUMA ROSIE !
241Absolvent(28 sep 08:58)
In aceasta tara, doar siliconatele si panaramele care fac rating sunt promovate. Degeaba iti faci studiile la universitate de stat, pe bune, coate tocite si nopti nedormite pentru studiu, ca nu ai nicio sansa in fata unuia care a terminat la Spiru, Saguna sau Cantemir, care si-a platit examenele si nopti nedormite in cluburi. Va mai mirati ca pleaca tot tinerii absolventi in diaspora. Macar afara au sanse sa reuseasca si sa fie apreciati. Aici, doar odraslele si pupilele politicienilor, de orice culoare, au prioritate, chit ca sunt niste incapabili. Niste incapabili conduc un guvern impotent.
309Xman(28 sep 08:35)
Nu inteleg ceva,greseala este doar ca a fost sustinuta de psd? Sa fim seriosi dar in reportaj nu ati venit cu ceva negativ la adresa ei doar cu un cv,cand a luat bac-ul,cand a venit la santier etc. Daca tot publicati o stire cu impact atunci veniti si cu ce a gresit ca observ ca chiar cu nimic si are ceba timp de cand este la Mangalia!
221gigi(28 sep 08:14)
scapatiba decoorve.Habarn.are aia de nimic ,la cemai sifoneaza banii?pecentura sa se duca!
139rober(28 sep 07:45)
Oare nu le e rusine sa intre in santier ? Sper sa nu le intalnesc prin oras .Cum pot sa incaseze salariik uriase pe cand muncitori calificati care lucreaza in consitii minabile sunt platiti mizerabil ?? Oare dorm linistite ??Sper sa se zguduie rau PSD si toti sa ajunga langa Dragnea
2421alo hashtagisti(28 sep 07:40)
spalati pe creier! pleaca psd, ok, e de bine! vin imaculatii de la usr, credeti ca asta o sa dispara din functii? punem pariu ca nu? e sustinuta de securitate asa cum este si partidul vostru! ipocrizia manipuleaza romania!
150Dr. Justice(28 sep 07:24)
Vomit! Domnia cretinilor a ajuns la apogeu. Romani care mai judecati si mai aveti o urma de bun simt, hai sa ne trezim!
150Pentru care e problema(28 sep 05:31)
Problema este pentru cel care nu pricepe e ca ia niste bani pentru o functie pe care nu este pregatit sa o ocupe ca de altfel si alte pozitii de acolo si celalat director e la fel
238Relu(28 sep 02:50)
ce curva, ar face orice pentru bani
829Si care este problema ??(28 sep 02:26)
Managerul general olandez , este de profesie ... contabil !. A invatat vapoare la locul de munca.Asa ca ce pretentii sa ai , la altii mai mici !?
mai mult...Replica
8 iul 00:25ReplicaVAL de PENSIONĂRI FORȚATE la FACULTATEA de MEDICINĂ de la OVIDIUS!

Mai multe cadre didactice de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța au fost...325

8 iul 00:12ReplicaMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO455
8 iul 00:03ReplicaMuhscină CONSOLIDEAZĂ taluzul din Faleză Nord și-și construiește SCĂRI de ACCES spre plajă284
8 iul 00:15ReplicaSe SCHIMBĂ ȘEFII într-o VESELIE, la POLIȚIA județului Constanța

După ce Constantin Dancu a fost ”scos la pensie”, la ordinul ministrului Marcel Vela, în locul său fiind...467

8 iul 00:00ReplicaBOSCHETĂREALĂ la DRUMUL MARE: Tot MAI MULȚI tineri se CAZEAZĂ pe NISIP353
8 iul 00:00ReplicaA DISPĂRUT anunțul cu PERMISUL de CONDUCERE care COSTA 3.000 de lei229
8 iul 00:00ReplicaCe spune DIRECTORUL RADET despre AVARIILE zilnice care vă lasă FĂRĂ apă CALDĂ

A devenit deja o tradiție ca aproape în fiecare zi să anunțăm constănțenii din anumite zone ale orașului că nu...150

8 iul 00:00ReplicaA FURAT trei GĂINI și un COCOȘ de la ANGAJATOR, că n-a fost PLĂTITĂ!120
8 iul 00:00ReplicaBĂTAIE de JOC! Nimeni NU știe câți PACIENȚI cu COVID - 19 au fost EXTERNAȚI!129
8 iul 00:00ReplicaȚuțuianu BAGĂ 10 MILIOANE de EURO în noul ACVARIU

Constănțenii și turiștii care vizitează litoralul românesc sunt “amenințați” cu un nou obiectiv pe lista de...136

8 iul 00:00ReplicaÎn STAREA de ALERTĂ NU e PROBLEMĂ dacă îți EXPIRĂ BULETINUL sau PERMISUL!129
8 iul 00:00ReplicaACCIDENT de MUNCĂ la Metacom Weld119
Vremea
16.7°16.7° - 16.7° miercuri, 8 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 83%
Vânt: 9.97 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 iul 00:00SportFormaţia Chelsea Londra a învins, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Crystal Palace

Formaţia Chelsea Londra a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Crystal Palace, în etapa a XXXIV- a...94

8 iul 00:00SportBogdan Stancu, atacantul echipei Genclerbirligi, a marcat contra lui Fenerbahce, în Turcia

Atacantul român Bogdan Stancu a marcat golul echipei Genclerbirligi Ankara, care a terminat la egalitate cu Fenerbahce...94

8 iul 00:00SportCS Mioveni a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul cu Rapid, în play-off-ul Ligii a II-a

CS Mioveni a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania formaţiei...101

8 iul 00:00SportTenismenul Rafael Nadal va participa la turneul de la Madrid

Feliciano Lopez, director al turneului de la Madrid, a anunţat că Rafael Nadal a confirmat participarea la Mastersul...90

Local
8 iul 20:57LocalRAZII în TRAFIC! AMENZI pe BANDĂ RULANTĂ!

Polițiștii rutieri și cei de ordine publică, în perioada 29 iunie – 5 iulie a.c., au acționat pe raza...500

8 iul 20:56LocalDeblocare de ușă în municipiul Constanța

Pompierii ISU "Dobrogea" au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei uși, pe strada Albatrosului, din...405

8 iul 20:56LocalVerificări de amploare pe litoralul românesc. Ce deficiențe au fost constatate

590

8 iul 20:55LocalAccident rutier în Tuzla

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați marți, 7 iulie, să intervină la un accident rutier produs în...505

8 iul 20:55LocalAsociația Managerilor de Muzee, acuzații la adresa CJ în ceea ce-l privește pe Colesniuc

Asociația Managerilor de Muzee din România trage un semnal de alarmă după situația creată de Consiliul Județean...505

8 iul 20:54LocalSe redeschid sau nu școlile în septembrie? Când va fi luată decizia

804

Politică
8 iul 00:00PoliticăGuvernul pregătește o schemă de ajutor de 1 miliard de lei

Guvernul Orban va introduce prin OUG o schemă de ajutor de stat pentru fermierii loviți de secetă, în valoare...88

8 iul 00:00PoliticăAEP: Perioada electorală a alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu în 29 iulie

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă, marţi, că perioada electorală a alegerilor locale din acest an va...79

8 iul 00:00PoliticăGiugea (PNL): Ion Ştefan deranjează PSD pentru că nu este şantajabil

90

Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4532

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6169

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4421

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5568

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3669

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3223

Monden
8 iul 00:00MondenJohnny Depp respinge acuzaţiile de agresiune în cadrul procesului intentat tabloidului britanic The Sun

Vedeta de la Hollywood Johnny Depp şi-a acuzat marţi fosta soţie, actriţa Amber Heard, de relaţii extraconjugale...92

8 iul 00:00MondenTom Hanks, supravieţuitor al coronavirusului, nu are ''prea mult respect'' pentru cei care ignoră măsurile de precauţie

Actorul american de Oscar Tom Hanks, care s-a vindecat după a fost infectat cu noul coronavirus, la începutul acestui...88

8 iul 00:00MondenCatherine Zeta-Jones va lansa un brand de lifestyle

91

8 iul 00:00MondenRingo Starr primeşte urări de ''pace şi iubire'' din spaţiu la împlinirea vârstei de 80 de ani

Fostul baterist al grupului britanic The Beatles, Ringo Starr, a primit mesaje de ''pace şi iubire'' din spaţiu,...87

8 iul 00:00MondenTop-modelul Naomi Campbell a cerut industriei modei ''să impună principiul includerii''

Top-modelul britanic Naomi Campbell, care militează de mulţi ani împotriva discriminării, a cerut luni industriei...83

8 iul 00:00MondenBrad Pitt va juca în ''Bullet Train'', noul film al regizorului David Leitch

91

Mapamond
8 iul 00:00MapamondChina: Cel puţin 21 de morţi după ce un autobuz a plonjat într-un lac în provincia Guizhou

Cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite marţi în sud-vestul Chinei după ce un autobuz...84

8 iul 00:00MapamondCoronavirus: Situaţia din SUA ''chiar nu e bună'', avertizează dr. Fauci

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a apreciat luni...91

8 iul 00:00MapamondSpecialist la Oxford: Noul coronavirus era prezent şi în alte zone ale lumii înainte de izbucnirea epidemiei în China

85

8 iul 00:00MapamondSUA: Fără vize pentru studenţii străini în cazul cursurilor online după vacanţa de vară

Statele Unite nu vor acorda viză studenţilor străini înscrişi în instituţii de învăţământ care vor continua...89

8 iul 00:00MapamondCoronavirus: Preşedintele Bolsonaro a fost supus unui test, după simptome de COVID-19

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat luni la postul CNN Brasil că prezintă anumite simptome de COVID-19...89

8 iul 00:00MapamondBoeing ucrainean doborât: Kievul salută trimiterea cutiilor negre în Franţa

87

Sănătate
8 iul 00:00SănătateCum se transmite toxoplasmoza și pentru cine este periculoasă această boală parazitară

Toxoplasmoza este o boală parazitară. Ea este o afecțiune des întâlnită, pe care omul o poate lua în urmă...89

8 iul 00:00SănătateCum scăpăm definitiv de onicomicoză sau ciupercă unghiei

Onicomicoză sau ciupercă unghiei reprezintă o infecție de tip fungic, cauzată de un anumit tip de ciupercă aflată...90

8 iul 00:00SănătateCe sunt infecțiile nosocomiale și cum le recunoști

83

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT