REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul deputat Florin Gheorghe şi-a dat demisia de la conducerea Neptun Olimp SA

Fostul deputat Florin Gheorghe şi-a dat demisia de la conducerea Neptun Olimp SA

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 661

A rezistat doar jumătate de an

A rezistat doar jumătate de an

Florin Gheorghe

Fostul deputat şi lider PDL, apoi PMP şi UNPR Florin Gheorghe şi-a dat ieri demisia din funcţia de preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie (CA) de la societatea de stat Neptun Olimp SA. Politicianul nu a oferit nici o explicaţie cu privire la decizia sa. Florin Gheorghe a fost numit administrator la Neptun Olimp SA în iunie 2017.

“Subsemnatul Gheorghe Florin, domiciliat în Constanţa, str. Pescăruş (…) vă aduc la cunoştinţă demisia mea din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al SC Neptun Olimp SA, începând cu data de 30.01.2018”, se arată întru-un document al societăţii de stat, semnat de directorul general Cătălin Mihail Caracostea. Fostul deputat PDL şi PMP Florin Gheorghe a fost numit administrator la Neptun Olimp SA în iunie 2017, alături de Dragoş Călin (din Braşov, şeful Direcţiei Juridice din SIF Transilvania, acţionar al Neptun Olimp SA), Ionel Damian (constănţean, fost administrator la Agenţia Natională de Cadastru, alături de Sevil Shhaideh, actualul vicepremier), Ramona Zena Petcu (şefa de cabinet a lui Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa) şi Ionela Stoian (secretar general în Ministerul Dezvoltării, minister în conducerea căruia se afla şi în mandatul Elenei Udrea, martoră în procesul de corupţie „Gala Bute”).

Un mandat şi patru partide

Florin Gheorghe a bifat nu mai puţin de patru partide politice în cei patru ani de mandate parlamentar. Fostul lider PDL Constanţa a fost ales deputat în 2012 pe listele acestei formaţiuni, pentru ca, un an mai târziu, să părăsească partidul condus atunci de Vasile Blaga şi să treacă la PMP-ul lui Traian Băsescu. Nu a rezistat nici aici prea mult, pentru că, în 2014, avea să plece din cauza perpetuului război cu Claudiu Palaz, liderul judeţean al partidului. Noua destinaţie a fost UNPR-ul lui Gabriel Oprea, pe care l-a părăsit însă în 2016 pentru a se transfera la PSD, sub motivaţia că face acest lucru pentru a-l ajuta pe prietenul său, Decebal Făgădău, să ajungă primarul Constanţei.

Ce avere mai are Neptun Olimp

Neptun Olimp SA a raportat pentru anul 2016 o cifra de afaceri de doar 612.669 si pierderi de 980.807 lei, cu 15 angajati. În 2016, Neptun Olimp SA si-a schimbat domeniul de activitate din “hoteluri” în “închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.

Neptun Olimp SA este condusă de directorul general Cătălin Mihail Caracostea și mai deține, ca avere, Complexul de Vile Olimp, alcătuit din vilele de 4 stele Afrodita, Hera, Atena, Irene şi Artemis, cu un total de 30 de locuri de cazare, două autocare de 3 stele, o secţiune de plajă în Neptun, restaurantul de 3 stele La Barchetta, cu 336 de locuri şi Pizzeria Complex International din Olimp. Acţionarul majoritar al Neptun Olimp SA este statul român, prin Ministerul Economiei, care deţine 52,2156% din acţiuni, alături de care mai sunt SIF III, cu 41,1848%, persoane juridice- 0,5573% şi persoane fizice- 6,0423%. De câteva luni, statul încearcă, fără succes, să-şi vândă participaţia la Neptun Olimp SA.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce aiurea! Casa de cultura a sindicatelor! Ce o fi aia cultura sindicatelor...
0
0
Mai nea Gheorghe demisia nu exista pe Legea 31. Probabil ai vrut sa scrii ca renunti la mandat! Asta e pe principiul HOTI CU HOTI SA NE UNIM PROSTI CU PROSTI SA ME GANDIM
2
1
Pai nu era niic de furat la ce sa mai stau.
3
1
Vand rochii by Oana Turcescu
2
1
Un cretin si o jigodie de om. Nu gasesti un caracter mizerabil ca al lui oricat ai cauta.
6
1
asta si cu dorin oprean sunt perlele pdl constanta si care au migrat pentru a prinde functii. unii s-au lins cu fagadau alti s-au maritat
4
1
mergi acasa ca esti un limbric puturos. Oamenii care l au ajutat au primit o mare muje de la cretinul asta. Din pacate realizezi cat este de imputit numai dupa ce l ajuti.
6
2
Probabil este dificil sa-l prinzi cu ochii deschisi, pasarile migratoare fiind mereu ostenite.
9
5
Rog ca cititorii mai bine documentati, sa ne spuna ce partid e in spatele Replicaonline. Cu PNL sigur nu e. E rosiatica Replica? Cum naibii sa te cheme Rocsana, da asa se scrie, si sa vrei sa pari impartiala cand pui o astfel de poza? Cu mama ta ai fi pus o poza la trezire sau la culcare? La dracu', nu am pierdut timpul citind stirea, dar iti dai seama de interesele 'ziaristului' punand o astfel de poza.
12
2
Si-a dat si demisi si ochii peste cap.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108