REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul director al SC Mamaia SA, Lucian Dan, EVACUAT din locuinţa primită 'pomană' de la primărie, are de achitat un PREJUDICIU IMENS

Fostul director al SC Mamaia SA, Lucian Dan, EVACUAT din locuinţa primită 'pomană' de la primărie, are de achitat un PREJUDICIU IMENS

Replica API 1 octombrie 2018 | 14:36 768

După ce s-a bucurat de banii statului, acum trebuie să-i restituie!

După ce s-a bucurat de banii statului, acum trebuie să-i restituie!

Lucian Victor Dan, fostul director general al SC Mamaia SA, în perioada 2003-2009, urmărit și astăzi de activitățile, nu tocmai ortodoxe, pe care le-a interprins în cadrul societății de stat! SC Mamaia SA se chinuie de șase ani să-l facă pe Victor Dan să plătească un prejudiciu cu multe zerouri pe care l-ar fi produs în perioada când a condus societatea de stat. Printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanţa în 2012, SC Mamaia SA îi cerea fostului său director daune de 700.000 de euro, după ce un control al ANAF, efectuat după plecarea acestuia din funcţie, a scos la iveală furtul a câtorva zeci de miliarde de lei vechi, din banii statului, jaf desfăşurat de-a lungul anilor exclusiv sub semnătură lui Lucian Victor Dan. Ei bine, coșmarul numit ”Lucian Victor Dan” pare să ajungă la final. Pe 3 octomrbrie, instanța constănțeană urmează să dea sentința finală în acest caz!

Finul afaceristului Bartolomeu Finis, Lucian Victor Dan, s-a bucurat de multă noptorietate, în anii 2003-2012. Presa locală, dar și cea centrală, scria, la acea vreme, despre afacerile pe care acesta le derula în diferite firme, despre activitatea, nu tocmai corectă pe care a întreprins-o la SC Mamaia SA, dar și despre cum se ținea cu dinții de un apartament primit de la Primăria Constanța, în 2003, pentru care plătea o chirie modesă, la acea vreme 200 lei pe lună, în condițiile în care chiria, în mod normal, era de 10 ori mai mare, locuința aflându-se într-o zonă exclusivistă, mai exact pe strada Pescarilor, cu vedere la malul mării. Referitor la acest ultim aspect, Dan a fost evacuat, în urma unei decizii definitive judecătorești, cu ajutorul unui executor judecătoresc, în 2016, după ce Regia Autonomă de Explotare a Domeniului Publci și Privat l-a dat în judecatăî pentru neplata chiriei. Paralel cu acest dosar, Lucian Victor Dan trebuia să răspundă în fața legii și în dosarul cu Mamaia SA. Societatea l-a acționat în instanță, în 2012, pentru recuperarea unui prejudiciu produs în perioada în care a fost director. Printr-un dosar înregistrat la Tribunalul Constanţa în 2012, SC Mamaia SA îi cerea fostului său director daune, după ce un control al ANAF, efectuat după plecarea acestuia din funcţie, a scos la iveală furtul a câtorva zeci de miliarde de lei vechi, din banii statului, jaf desfăşurat de-a lungul anilor exclusiv sub semnătură lui Lucian Victor Dan.

Bun de plată: 3 miliarde trebuie să plătească către SC Mamaia SA

Procesul s-a tot tărăgănat, astfel că, nici până astăzi nu a ajuns la final. Inițial, în noiembrie 2017, Tribunalul a dat câștig de cauză societății Mamaia SA și a dispus obligarea pârâtului la plata sumei de 3.341.866 lei cu titlu de prejudiciu, dar și suma de 38.520 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Evident, Dan a efectuat recurs, la Curtea de Apel. Lucian Victor Dan a solicitat, între timp, cerere de ajutor public judiciar în ceea ce privește plata taxei de timbru. Și l-a obținut! Curtea a acordat acestuia facilitatea la plata taxei judiciare de timbru, stabilită în valoare de 19.260 lei, sub forma eşalonării în rate lunare egale de 1.605 lei, rata se va plăti până la data de 25 a fiecărei luni, începând cu luna iunie 2018 şi până în mai 2019, inclusiv. După îndelungi amânări, administrări de probe, solicitări pentru plata taxei de timbru în trașne, iată că, în sfârșit, instanța va decide dacă Dan se face vinovat sau nu de gaura financiară găsită de ANAF, după cedarea tronului. Pe 3 octombrie, Curtea de Apel este posibil să se pronunțe în dosarul menționat.

Afacerile lui Lucian Victor Dan au început să scârțâie

Fostul director al SC Mamaia SA a fost implicat, de-a lumngul anilor, în mai multe afaceri. În 2010, de exemplu, apărea ca asociat în firma Bambu Tei, alături de Giosue Castellano, cunoscut ca Joshua, unchiul fostului soţ al cântăreţei Antonia (Vincenzo Castellano) şi prieten bun al lui Cătălin Botezatu. A fost asociat în firma SC Gondola Serv SRL, alături de Aurelian Pătrașcu, în SC Perfect Team Net, Eco Solution CA și SC Club Magic 18 SRL. Cea din urmă societate se află, în prezent, în stare de insolvență. Pe 28 septembrie a.c., reprezentanții SC Club Magic 18 SRL au solicitat Tribunalului Constanța, deschiderea procedurii de insolvență.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un jegos rupt de foame! Pe banii statului
0
0
sa i luati apartamentul oricum era moka asa le place la rupti....de foame
0
0
Sageata celor din bucuresti ... el un papusoi care a executat
3
0
Pe scursurile de fosti presedinti din 89 incoace, cand ii dati afara din casele platite din banii nostri???
4
0
Referendumul opreste distrugerea familiei. Hai sa comentam .
2
1
Vedeti ce votati la referendum, ca eu am amant cu 12 ani mai tanar ca mine si vreau sa-mi refac viata cu el.
0
2
Cercetati investitia facuta in anul 2003 la Cazinoul din Mamaia - si veti descoperi MILIARDE de lei.
2
1
Pt jigodiile astea!!
7
2
El este groparul lor. El este sifonul la militie. El a papat cu ei la masa si dupa aceea ia vandut. Gabriel Melcea
10
1
Un amarat taranoi el si parvenita lui......care a facut praf banii statului... poate il luati la puscarie,, merita la cate tunuri a tras
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108