REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul director general al Portului Constanţa se mută la mare. Salariul uriaş încasat de Tivilichi

Fostul director general al Portului Constanţa se mută la mare. Salariul uriaş încasat de Tivilichi

Replica API 16 iulie 2019 | 00:00 931

Şi-a vândut casa din Galaţi

Şi-a vândut casa din Galaţi

Dan Nicolae Tivilichi, fostul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC), se mută definitiv la Constanţa, unde îşi poate cheltui în linişte salariile uriaşe pe care le-a primit la conducerea societăţii de stat. Tivilichi şi-a vândut casa pe care o avea în Galaţi, oraşul său natal, iar din banii astfel obţinuţi a cumpărat o alta în oraşul Ovidiu. În prezent, Tivilichi este doar administrator al APC, după ce şi-a pierdut postul de director general la începutul acestui an, în urma unei hotărâri judecătoreşti.

Dan Nicolae Tivilichi a vândut pe 12 iunie 2019 casa de locuit şi terenul aferent pe care le deţinea în Galaţi către un anume Costel Stan, contra sumei de 90.000 de euro. În aceeaşi perioadă, Tivilichi a cumpărat un teren intravilan de 214 metri pătraţi şi o casă de 128 metri pătraţi în oraşul Ovidiu, urmând astfel, cel mai probabil, să se mute definitiv la malul mării. Dan Nicolae Tivilichi şi-a păstrat în schimb apartamentul de 52 de metri pătraţi pe care îl are în Galaţi încă din 1994. Actualul administrator al APC a câştigat un salariu fabulos ca director general: 295.441 lei pe an, adică peste 24.500 lei net lunar, echivalentul a circa 5.300 de euro.

Retrogradat de la director, la administrator

În prezent, Tivilichi trebuie să se mulţumească cu mult mai puţin de jumătate din cât câştiga din funcţia de director general. Ca membru în Consiliul de Administraţie (CA) al APC, va încasa o indemnizaţie lunară brută de “numai” 10.636 lei pe lună. Ceilalţi membri ai CA sunt Daniel Adrian Naftali, Elena Petraşcu, Gabriela Murgeanu, Daniela Şerban, Ghiorghe Bătrînca şi Mircea Burlacu. Tivilichi a pierdut în ianuarie 2019 funcţia de director general al APC după ce Curtea de Apel Constanţa a anulat procedura de selecţie prin care acesta a câştigat postul. În locul lui a fost numită Daniela Şerban.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina olandezii sa ia portul si sa ti l age in kur! Cat de retardat sa fii sa ti doresti asta? Olandezii isi doresc portul pentru a elimina concurenta pt Roterdam. Oare de ce nu vrea Olanda sa intram in Schenghen? MCV ul e praf in ochi. Va fi la fel ca industria cimentului pe care francezii au redus o la nimic. Au vrut o sa scape de concurenta Romcim! Basescu si guvernul Boc batusera palma cu olandezii. Ganditi cu creieru nu cu kuru! Nu inghititi tot ce va furnizeaza toti lacheii occidentului.
4
1
Nu se mai gasesc oameni competenti in oras numai boturi militare
6
3
Dupa cum arata si ce salariu primeste cam ce grad credeti ca are? La competenta nu ma bag.Constanteni nu mai sint?
10
2
Va dati seama de ce sunt ingroziti PSDisti de pierderea alegirilor parlamentare,cate posturi de astea sunt ocupate de inconpetenti prin toate ministerele sau in tara de cotizanti lor.
13
2
Salariu prea mare dauneaza grav sanatatii ----a se vedea din poza !
13
2
....orice cal de curse ....
8
2
Acelasi salariu pe care il are acum dna director, poate chiar mai mare
10
4
A facut ceva! Ani de zile se plomba podul de la poarta 5 ,a asfaltat ,tot,la dana 0,sosea gara poarta 1, doua cai de intrare si iesire din port si multe altele.
13
7
A facut praf portul! Nu a facut nimik! Este jale sa vina o data olandezii sa i a portul sa faca ceva cu el
16
8
pe jidan...
8
5
Are un tonaj, considerabil ! Probabil salariul asa de mare i s-a stabilit dupa greutate !
21
3
are o mecla de ti rade in nas!Administreaza prostia !
16
3
Fie-va mila
15
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108