REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.1° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Fostul internațional, Ioan Andone, are probleme cu investiția din Pădurea Comorova  

Fostul internațional, Ioan Andone, are probleme cu investiția din Pădurea Comorova  

A.F. 13 octombrie 2023 | 00:00 7954

Fostul mare fotbalist Ioan Andone are probleme cu investiția de lux pe care o derulează în Pădurea Comorova, după ce Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis că trebuie efectuată evaluarea impactului acestui proiect asupra mediului, iar certificatul de urbanism eliberat de Primăria Mangalia va expira în scurt timp. Andone vrea să construiască 150 de apartamente în cadrul proiectului de lux La Reserva Natura din stațiunea Olimp, unde prețurile pornesc de la peste 100.000 de euro pentru un studio și depășesc 400.000 de euro în cazul unui duplex.

Fostul international, Ioan Andone, are probleme cu investitia din Padurea Comorova  Ioan Andone

Planurile lui Ioan Andone pentru complexul rezidențial de lux din Pădurea Comorova sunt departe de a se materializa în viitorul apropiat, în condițiile în care demersurile birocratice fac imposibilă finalizarea proiectului La Reserva Natura la data de 1 noiembrie 2024, așa cum era inițial prognozat. Astfel, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis recent că investiția are nevoie de evaluarea impactului asupra mediului, în condițiile în care certificatul de urbanism eliberat de Primăria Mangalia pe 18 noiembrie 2021 va depăși în curând și termenul legal prelungit de 24 de luni.

Fostul international, Ioan Andone, are probleme cu investitia din Padurea Comorova  

Un duplex din complexul lui Andone se vinde cu 345.000 de euro, fără TVA 

Legenda fotbalului Ioan Andone, acum în vârstă de 63 de ani, are în derulare proiecte imobiliare totalizând aproape 270 de apartamente în Constanța și Pipera. Complexul La Reserva Natura din Olimp este amplasat în Pădurea Comorova, la 250 de metri de Marea Neagră și presupune construirea a 150 de apartamente într-un bloc cu două corpuri, în formă de ”C”, cu subsol și șase etaje. Construcția urmează să fie edificată pe un teren de 3.500 de metri pătrați pe strada Trandafirilor, la 2 minute de plajă și înconjurată de stejari seculari. Valoarea estimată a proiectului este de 12,2 milioane de euro și, potrivit site-ului propriu, se află în prezent în etapa de autorizare, deși fundația trebuia turnată încă din septembrie 2022, iar blocul urma să fie finalizat în noiembrie 2024. 

Fostul international, Ioan Andone, are probleme cu investitia din Padurea Comorova  

Apartamentele lui Andone vor costa ceva bani, iar sumele prezentate acum vor fi cu siguranță mai mari, din cauza inflației. Deocamdată, proiectul La Reserva Natura se vinde cu 92.000 de euro, plus TVA, în cazul unui studio, 132.300 euro, plus TVA, pentru un apartament cu 2 camere, 203.150 euro, plus TVA, în cazul unui apartament cu 3 camere și 345.000 euro, fără TVA, pentru un duplex penthouse.

Firmele lui Andone au datorii de 11,6 milioane de lei 

Proiectul din Pădurea Comorova se derulează prin La Reserva Natura AG SRL din București, o firmă înființată în 2022, care a raportat pentru primul an de activitate afaceri 0 și pierderi de 77.509 lei, fără niciun angajat, dar și datorii de 6.535.745 lei. Societatea este deținută în proporție de 75% de persoana juridică La Reserva AG SRL, o altă firmă din București, înființată în 2021, cu afaceri 0 în 2022 și pierderi de 2.793 lei și niciun angajat, dar cu datorii de 5.111.101 lei. 

La Reserva AG SRL este deținută de fostul mare jucător și antrenor Ioan Andone, cu 33,33%, fiul său, Mihnea Gheorghe Andone, cu 33% și Andrei Alexandru Covalschi, cu 33,33%. 

Fostul international, Ioan Andone, are probleme cu investitia din Padurea Comorova  

Proiectul din Olimp nu este primul derulat de Andone. ”Fălcosul” a finalizat la sfârșitul lui 2022 complexul Otopeni Residence, cu 45 de apartamente, pe care l-a vândut în totalitate, iar în Pipera dezvoltă proiectul boutique ERA La Reserva, alături de fiul său Mihnea, dar și fostul portar de la CFR Cluj Eduard Stăncioiu și fostul fotbalist Florin Dan, trecut pe la CFR Cluj și FCM Târgu Mureș. Proiectul din zona de vile a cartierului Pipera este estimat la 10 milioane de euro.         

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la cine a cumpărat terenul ?
0
0
Dacă va reuși sa facă blocurile cel mai indicat e sa mutam și cartierul Henri Coanda lângă el.
3
0
primaria/consiliul local este in principal vinovat pentru ca a aprobat schimbarea destinatiei din padure in teren construibil, apoi de vină este si APm daca va emite aviz de mediu si nu in ultimul rand cei care cumpara sau vor cumpara acolo. Daca nu ar fi cerere, nesătuii astia, asa zisii investitori imobiliari, nu ar construi.
14
0
Nea' fotbalistul asta, smecheras si obraznicut (care ne trimitea cu ani in urma salutari de la Andone, din sort) , cum de s-a facut el mare investitor la Olimp! De ce nu a deschis o covrigarie, in satul lui natal sau un atelier de tinichigerie in Ferentari!? Cum se pricep acesti fotbalisti , la constructii, cand ei nu au citit o carte in viata lor!? De vina este si primaria respectiva si organele statului, inclusiv agentia de mediu! Atat se poate ...
23
2
solutia ptr asa zisii investitori imobiliari, era ca bancile sa nu mai crediteze asa ceva. sa faca pe banii lor. lucrurile facute pe datorie, iti aduc ca tara, spoliere, datorii.
15
0
Il respectam, dar acum ma pis pe el de nenorocit. Cum p**a mea sa te duci sa tai [padurea ca sa faci tu blocuri. Nu numai ca ii doresc sa nu poata face, dar ii doresc sa ajunga si la puscarie. javrele dracu
30
0
La Mediu nu a dat șpaga din câte se vede ... n-ar fi mai bine să defrișeze la el acasă ?
28
0
l e p r a asta ar trebui pus sa replanteze pomii defrisati din padurea aia, impreuna cu borfasii ce i-au dat permisiunea sa nenoroceasca zona.
41
1
Cine sa fie idiotul care sa plateasca bani in avans pentru o constructie care nu are Autorizatia de constructie? Practic ai o bucata de pamant si dai un anunt ca o sa fac si o sa dreg si costa atat.
41
0
Acolo e un parc !, cata sphaga o fi dat la primarie?! Ia controlatile averea !
39
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407