REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fostul parlamentar Metin Cerchez inflamează comunitatea musulmană: a stat în genunchi când s-a rostit "Tatăl Nostru"

Fostul parlamentar Metin Cerchez inflamează comunitatea musulmană: a stat în genunchi când s-a rostit "Tatăl Nostru"

Replica API 19 ianuarie 2012 | 00:00 910

Metin Cerchez s-a aşezat în genunchi, rostind "Tatăl Nostru", alături de protestatarii constănţeni, lucru care a scandalizat comunitatea musulmană. Sau, cel puţin aşa reiese din cele declarate de şeful Cultului Musulman, muftiul Iusuf Muurat.

Fostul parlamentar Metin Cerchez s-a aflat, miercuri seara, în faţa Prefecturii Constanţa, la mitingul anti-guvernanţi. Tot acolo s-a aflat şi Ioana Purcărea, lidera de sindicat din învăţământ. La un moment dat, Purcărea a solicitat celor prezenţi să se aşeze în genunchi, pentru a fi rostit "Tatăl Nostru", ceea ce s-a şi întâmplat. În genunchi s-a aflat şi Metin Cerchez. Se pare că ulterior au fost rostite şi cuvinte în limba turcă, însă faptul că Metin Cerchez ar fi rostit - spun unii - "Tatăl Nostru" a stârnit supărarea muftiului. "Voi întreba imamul din zona unde stă domnul Cerchez dacă acesta a trecut la creştinism. Nu am nimic împotrivă, fiecare e liber să aleagă, dar dacă domnul Cerchez este în continuare musulman, dacă a rostiti "Tatăl Nostru", atunci este foarte ciudat. De fapt, dumnealui a dovedit şi cu alte ocazii că nu respectă comunitatea musulmană şi religia noastră. Mă refer la incidentul de acum 3 ani, când dumnealui vorbea despre stafii şi umbla prin cimitir", a spus şeful cultului musulman din România. "vom discuta la Sinod incidentul. Domnia lui ar trebui să ştie bine anumite lucruri, mai ales că a făcut parte din Consiliul Sinodal. Şi tot dumnealui s-a bucurat de susţinerea comunităţii musulmane când a fost ales parlamentar. Eu nu pot afirma că dumnealui e un credincios adevărat, având în vedere comportamentul din ultimii ani", a mai afirmat muftiul.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari. Bravo Dl. Cerchez. Asta arata ca respecta orice confesiune religioasa mai ales ca se afla in ROMANIA stat crestin si nu in turcia. Mustafa sa isi vada de treaba lui si sa nu uite in ce tara se afla. Nu ii convine , sa plece. Facand astfel de comentarii, inseamna ca nu respecta CONSTITUTIA ROMANIEI in care este scris clar ; discriminarea pe criterii religioase etc. ESTE INTERZISA !
0
0
Metin Cerchea prin gestul sau a aratat respect romanilor alaturi de care traieste aici , in Romania . Bravo dlui. mai rar asa oameni.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272