REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fostul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, vrea mai mulți bani la pensie

Fostul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, vrea mai mulți bani la pensie

Mirela PASCAL 25 aprilie 2024 | 00:00 8047

Constantin Dancu, fost șef al IPJ Constanța, a ieșit la pensie începând cu data de 1 iulie 2020, fiind succedat în funcție de Adrian Glugă. În loc să se bucure de viața de pensionar, Dancu nu are liniște, fostul șef al IPJ fiind nevoit să se lupte prin instanță cu statul, pentru un drept ce i se cuvine și care nu i-a fost acordat, prin decizia de pensionare. Statul a uitat sporul de vechime.

Fostul sef al IPJ Constanta, Constantin Dancu, vrea mai multi bani la pensieConstantin Dancu

În loc să se bucure de pensie, Constantin Dancu, fostul șef al IPJ Constanța se plimbă pe la instanțe cu Casa de Pensii Sectorială a MAI. Instituia nu i-a luat în calcul sporul de vechime, așa că Dancu s-a văzut nevoit să-și caute dreptatea la judecători. Deși procesul a fost înregistrat în urmă cu un an, nu s-a scurs, până acum, niciun termen de judecată. Dosarul este făcut ping-pong, de la o instanță la alta. Inițial, a fost înregistrat la Tribunal, însă pe 12 aprilie, judecătorii de aici au declinat cauza la Curtea de Apel, fiind înregistrat pe 17 aprilie.

Fostul șef al IPJ, declara, pentru Replica de Constanța, legat de acest subiect că în urma aplicării unei metodologii greșite la calcularea pensiei, nu i s-a acordat un spor de vechime. „Am contestat decizia de pensionare pentru că nu mi s-a acordat ordinul de vechime, de 25 de ani. Mi s-a aplicat pe salariu dar pe urmă l-au plafonat. Și, teoretic, el trebuia aplicat pe pensie, să mi se calculeze pensia și apoi să mi se acorde ordinul. S-a aplicat o metodologie greșită, din acest motiv eu având o pensie mai mică decât subalternii mei”, a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Fostul sef al IPJ Constanta, Constantin Dancu, vrea mai multi bani la pensie

Cercetat de ANI

Reamintim că, în afară de conflictul juridic pe care-l are cu Casa de Pensii, Dancu mai duce un război... cu ANI. Agenția Națională de Integritate a constatat, anul trecut, existența unei diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Dancu Constantin, în perioada exercitării funcției publice. În urma finalizării evaluărilor efectuate, spune ANI, a rezultat că în anul 2013 acesta a obținut venituri totale în suma de 184.619 și a efectuat cheltuieli în suma de 528.751, rezultând o diferență de 344.132 lei. Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Constanța a constatat că raportul ANI e nul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dacă statul ia încălcat un drept,consider ca are coloana vertebrala pentru ca are tăria de caracter, în comparație cu alții care se mulțumesc cu firimituri,și stau cu capul plecat
1
2
Are dreptate !!!
2
6
Dar cele 5 case din km 4-5 din ce le-a făcut, din salariu??? Dumneavoastră și alții ca dumneavoastră (vezi Adrian Năstase) aveți tupeu!
18
4
Toate se plătesc în viata!! Și asta e doar începutul! Dumnezeu are grija de toți și de toate!
12
2
Se imprumuta de la camatari din Piata Chiliei tradatorul. Era c***a camatarilor, o catea
12
2
Spagarul asta ordinar vrea pensie și mai mare,ca oricum este pensie de nesimțit. Ți se pare ca ai făcut prea mult pt tara asta sa iei pensie atat de mare?? Ai luat doar spaga!! Plimbata în continuare prin oras cu rucsacul în spate și fesul ala p*****l cu par artificial!
22
3
De unde și proverbul, câinele moare de alergătură și prostul de grija altuia!
1
19
Poate vede si dumnealui cum e sa ai dreptate si sa mori cu ea in mana fara sa se rezolve, exact ca si spetele pe care trebuia sa le rezolve cand era in functie, dar le acoperea praful.
29
2
Dancu bate câmpii! Nu are nicio șansă să câștige ce vrea el. Plafonarea respectivă s-a făcut prin lege și se aplică tuturor. Nu este el singurul care se află în situația asta.
26
2
Sa.i su.ge.ti ciorapii
6
27

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272