REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fostul șef al SRI Tulcea o contrazice pe Corina Martin!

Fostul șef al SRI Tulcea o contrazice pe Corina Martin!

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 10848

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), fost șef al SRI Tulcea și fostul guvernator al Deltei Dunării, a răspuns Corinei Martin în legătură cu subiectul ce indica izbucnirea unei greve în Delta Dunării a oamenilor din sectorul turistic. Aceste zvonuri au fost infirmate de Cătălin Țibuleac, care a făcut și precizări în acest sens.

Cătălin Țibuleac: Oamenii sunt nemulțumiți, dar până la o grevă este cale lungă

Responsabilul Agenției de Management Turistic din Delta Dunării spune că într-adevăr, oamenii nu mai au bani, mulți sunt aproape de a intra în insolvență, dar nu se pune problema de blocarea canalelor navigabile. „În momentul în care a intervenit starea de urgență, oamenii au rămas fără bani. Marea majoritate are rate la bănci, au facturi de plătit. Mulți sunt aproape de a intra în insolvență. Dar de aici până a spune că se pregătește o revoluție și că se blochează canalele este o cale lungă. Oamenii sunt nemulțumiți clar, dar pe de altă parte ei sunt pregătiți să primească turiști în condiții de siguranță. Nu există în prezent chestiuni clare că mâine sau poimâine vrea să iasă cineva și să facă o manifestație în mijlocul Dunării. Până la urmă, canalele navigabile ale Dunării nu sunt un bun al oamenilor din Deltă, ci sunt un bun al României. Vorbim de un canal european. Oamenii sunt într-adevăr nemulțumiți, dar până la a spune că se iese să se blocheze circulația e cale lungă. Probabil că verbal s-o fi exprimat cineva, dar de la a verbaliza până la a face este iar altceva”, a spus Cătălin Țibuleac.

Delta este pregătită să primească turiști

Cătălin Țibuleac a explicat că Delta Dunării, față de alte destinații turistice nu dispune de aglomerări de persoane, iar problema poate fi gestionată mult mai ușor decât în cazul stațiunilor de pe litoral. „Delta față de alte destinații nu dispune de aglomerări de persoane. Plimbarea cu barca nu se realizează cu un număr mare de persoane. Numărul de persoane din barcă este limitat. Pensiunile și unitățile de cazare din Deltă au spații în aer liber. Se poate asigura această distanțare. Delta are acele plaje sălbatice, neamenajate, care nu presupun o aglomerare de persoane. Delta este pregătită să primească turiști. Oamenii din industrie și-au luat și măsuri: măști, mănuși, materiale dezinfectante, instruirea personalului. Oamenii din Deltă își asumă anumite condiții, dar va trebui ca și turiștii să fie instruiți și educați”, a mai declarat el.

Anul acesta, Delta avea un grad de ocupare de 80-90%

Activitatea turistică din Delta Dunării de anul trecut, exact în aceeași perioadă era pornită cu motoarele la turație maximă. Exista un grad de ocupare și de 90%. Sezonul începea încă din luna martie și se încheia abia în luna noiembrie, atunci când ultima navă de croazieră părăsea Delta. „În această perioadă, anul trecut aveam un grad de ocupare undeva la 80-90%. 2020 se anunța un an foarte bun. În 2018 am avut o creștere mare de 67% față de anii anteriori, după în 2019 a mai crescut cu 2-3%, iar 2020 se anunța un an foarte bun. Concursurile de pescuit din Delta Dunării, din luna martie reprezentau deschiderea de sezon. Acesta se închidea în luna noiembrie, când venea ultima navă de croazieră și se încheia ultimul concurs de pescuit. În 2019, sezonul s-a încheiat pe 10 noiembrie”, a mai punctat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Citește și: Hotelierii şi-au lansat deja ofertele turistice, iar în Deltă se pregăteşte un protest

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un corupt pervers
0
0
Acum dupa 2 luni de stat acasa ce concediu sa luam?
4
0
Care alegeri?Voi inca credeti ca o sa mai fie ceva cum a fost?SEMNATI PETITIA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII! NU SUNTEM IMPOTRIVA VACCINURILOR DAR AL OBLIGATIVITATII DA! VREM ARESTAREA LUI HUSSEIN BARRY zis OBAMA,alt TIM OSMAN zis OSSAMA si asta!VREM ARESTAREA LUI BILL GATES!CINE MORTII LUI E GATES SA NE ZICA NOUA CA SUNTEM PREA MULTI?!!SA I INJECTAM FAMILIEA PRIMA DATA!PE MELINDA AIA CA E BARBAT are Pula mai mare ca lu' Michelle Obama
6
2
Comentati numai tampenii. Ce trebuie sa vedeti nu vedeti si anume ca turismul e tot al SRI.
11
2
porneste de la o discutie ,chiar si in contradictoriu
6
1
dupa alegeri speram sa nu te mai vedem
7
1
Greu cu turismul anul asta,... greu nene Iancule. Constantei ii trebuie locuri de munca ptr tot anul si nu numai ptr 2 luni pe an restul de timp saracii primind somaj si bogatii - patronii de hoteluri se lafaie impreuna cu progeniturile. La munca dreapta si cinstita dragi tovarasi!!!
16
0
Ce iti mai placea cu Mazarica, erai bagata in seama! Acum nu te baga nimeni in seama de figuranta ce esti.
25
1
FA TAMPITO CE TURISM VISEZI??? OAMENII AU ALTE PRIORITATI ACUM GEN SA VADA DACA MAI AU SERVICI MAI INTAI , DACA ISI MAI POT LUA CONCEDII DUPA CE DOUA LUNI AU FRECAT MENTA PE ACASA...
22
1
Ce gura sablon pe curu la sticla de coca cola are Corina, e buna pentru oral adanc.
21
1
Mai dar mai lasati turismul, nu vedeti ce vreme este ? Nu vedeti ca suntem in pandemie ? Nu va intereseaza decat sa va curga banii in buzunar ?
20
5
Bai, era o vreme cand era buna de plua. Acum ar trebui sa se mai uite si in oglinda. Ce sa faci corino, frumusetea trece dar tot proasta ai ramas. Asa ca las-o asa. Nu mai bine iti vezi de copii aia care au tati diferiti?
21
2
Toti o contreaza pe corina martin? Fai corino, da mai contreaza si tu altfel adormi contrata
26
2
vaca asta vrea sa se bage in seama si in poze.Urata femeie
39
5
Vaca de Corina Martin mananca cacat ca de obicei din dorinta de a aparea la tv. Are impresia ca fara ea turismul nu ar exista. Sa fim seriosi ca nu face decat sa se plimbe pe banii celor care platesc sa se promovezeturismul.
46
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272