REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul viceprimar Gabi Stan poate dormi liniștit! N-a prejudiciat primăria

Fostul viceprimar Gabi Stan poate dormi liniștit! N-a prejudiciat primăria

Replica API 7 noiembrie 2019 | 08:55 507

Decizie DEFINITIVĂ!

Decizie DEFINITIVĂ!

Fostul viceprimar al Constanţei, Gabi Stan, a avut marți, 5 noiembrie, termen în dosarul aflat pe rolul Curții de Appel Constanța, după ce Primăria Constanța a efectuat apel împotriva deciziei Tribunalului, care a constatat că Gabi Stan nu a prejudiciat administrația locală prin neplata unor facturi la telefonie mobilă în perioada 2009-2012. Magistrații au respins apelul formulat de reprezentanții primăriei, decizia fiind definitivă.

Reamintim că, în urma unui Control al Curţii de Conturi, auditorii au constatat, printre altele, o gaură în bugetul local cauzată de neurmărirea și nerecuperarea unor sume înregistrate în evidența contabilă ca debitori mai vechi de un an. Este vorba despre depășirea plafonului aprobat de cheltuieli la convorbiri telefonice cu telefonul mobil din dotare, înregistrate în perioada anilor 2009 – 2011, pentru foști salariați ai instituției, ca de exemplu Gabriel Stan. În sarcina fostului viceprimar s-a stabilit suma de 4167,27, fapt pentru care administraţia locală a început demersurile pentru recuperarea sumei. În acest sens, pe 17 ianuarie a.c. a fost depusă o acţiune patrimonială în instanţă, unde Gabi Stan are calitatea de pârât. În motivarea cererii, apărătorii primăriei au arătat că, prin dispoziția nr. 1362/1361/4.03.2010 s-a dispus cu data de 4.03.2010 ca fiecare salariat beneficiar de abonament la telefonia mobilă contractată de Municipiul Constanţa să folosească cartela doar în limita minutelor incluse în costul abonamentului, precum și în limita celorlalte servicii incluse în abonament. În cuprinsul aceleiași dispoziții s-a menționat că valoarea facturii care depășește valoarea abonamentului cu minute incluse va fi suportată de salariatul care o folosește și urmează a fi reținut din salariu prin grija Serviciului Contabilitate. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Motivul respingerii acțiunii!

Instanța a constatat că, în cauză, nu s-a făcut dovada unui prejudiciu real și cert care să fi fost produs în patrimoniul angajatorului și care ar fi justificat formularea cererii de chemare în judecată, motiv pentru care a apreciat că nu sunt întrunite elementele răspunderii delictuale, și, în consecință, nu poate fi antrenată răspunderea civilă delictuală a fostului viceprimar.

Primăria Constanţa a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa miercuri, 17 iulie a.c.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai de noi!Judecatori analfabeti
9
0
spalare publica si imaculare a hotilor de catre instanta. specific mizerabilei urbe constantene. Poate nu e vina exclusiva a magistratilor ci "aparatorilor" primariei. Oare s-a cerut expertiza in proces. Totusi, de ce nu a fost suficienta nota Curtii de conturi. Aia de ce mai incaseza banii daca nici ca probatoriu nu sunt luati in calcul de catre o instanta de judecata. Ceva e si mai putred aici. Mai avem nevoie de curte de conturi alta decat de angajator de fii si fiice? -vezi cazul Dancila.
12
0
Adica asta era fapta care ar fi putut sa fie penala din toata activitatea lui GABI STAN ca viceprimar al orasului Constanta,ma voi sunteti siguri ca ati verificat tot si bine?,ia mai cautati pentru ca daca vine un supracontrol cine stie ce gasesc aia si daca intrati la tainuire s-ar putea sa nu dormiti linistiti voi aia care ati verificat.
14
0
Sau luat de factura de telefon dar vilele si contu nu le verifica???? Oare cum lea facut cinstit...??
12
0
cind lucra la telegraf lua palme dupa ceafa si suturi in cur de la colegi .era trimis dupa cafele si pizza
16
0
Gabitza era fetita lui Mazarel.
13
0
O vedeti in foto si pe sugatoarea aia elena francu care trimitea toate loturile venite in oras la hotelul golanilor? muierea asta imbatranita in uratenie si rautate a fost cu varf si indesat recompensata de catre mascarici si umflatul betivan...
15
1
l-au gasit ca n-a platit telefonul ! La toti participantii la aceasta mascarada multa muie cu cacat !!!
18
1
un mare gunoi rebut al societatii din c ta prost rau
17
0
Cum sa prejudicieze Primaria cand el nu lucra nimic ?
22
0
A prejudiciat-o in mod cert prin salariul incasat degeaba in anii de activitate. Este incredibil cum un om de o prostie proverbiala a reusit sa acceada intr-o funtie publica.
22
0
E curat ca lacrima. Si el si multi altii milionari care stau linistiti cu banii furati
28
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108