REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Furnizorii de energie anunță că vor emite cu întârziere facturile pentru septembrie

Furnizorii de energie anunță că vor emite cu întârziere facturile pentru septembrie

Virgil STOIAN 4 octombrie 2022 | 14:54 1761

Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE). Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor, scrie Agerpres.

 

"Cred că toţi furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecţie a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situaţii, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările", a spus Dărăban. Furnizorii nu vor întrerupe activitatea de furnizare, a arătat ea.

"Va depinde de la caz la caz. Fiecare furnizor va încerca să fie cât mai puţin afectat, pentru că emiterea cu întârziere a facturii înseamnă o întârziere şi pentru ei în încasări, ceea ce se adaugă la riscurile şi la problemele de acces la lichiditate ale furnizorilor", a precizat reprezentanta ACUE. Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor. "Atunci când vor veni trei facturi, dacă este nevoie, furnizorii vor oferi şi eşalonare", a completat Dărăban, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr cine nu stie,contabilitatea la ,ele ctrika se face de catre o firma din..india, asa k aia baga la greu in foc, k sa isi scoata banu, magnatii din energie au salarii ne meritate fabuloase, la fel si toti de acolo,mai putin femeia de serviciu, toti au de la 10 mii in sus ,si freaca menta ,rusine si nesi mtiree.statul doarme, hotie pe fata cu acceptul statului ,r*m..
0
0
Romania, un stat esuat! Intreprinderile strategice au fost 'cadorisite' strainilor in cardasie cu 'baietii destepti cu ochi albastri si stele pe epoleti'.
2
0
Inca nu au avut timp sa numere cascavalu produs luna trecuta. Lasati ciorditorii sa respire putin. Ne trimit ei facturile cand termina.
7
0
Cine a inventat acesti nemernici ? De unde au ei energia electrica ? De ce in tarile fara hoti producatorul de energie electrica este si distribuitor si vanzator ? Cine a avut interesul sa permita sa fim furati si de distribuitori si de catre furnizori ?In Ungaria de ex.exista o singura societate gigant care produce distribuie si vinde energia electrica asa cum avea si romania inainte de a vota sa ne conduca hotii
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614