REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

GALERIE FOTO: Controale de amploare la Constanța. Un magazin alimentar, ÎNCHIS!

GALERIE FOTO: Controale de amploare la Constanța. Un magazin alimentar, ÎNCHIS!

Replica API 24 mai 2020 | 00:02 10982

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au venit la Constanța, în cadrul unei campanii de control privind modul în care comercianții își desfășoară activitatea în piețe. De asemenea, au fost efectuate controale în piețele agroalimentare și la operatorii economici din oraș.

Acțiunea s-a derulat sub coordonarea lui Eduardt Cozminschi, președintele ANPC și Paul Anghel, directorul general al ANPC. Au participat echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor București și ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

*Click pe poză pentru a vedea imaginea completă

"Astfel au fost controlați 18 operatori economici și 3 producători individuali de produse lactate. Până în acest moment, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, din care 2 amenzi în valoare de 14.000 de lei și 4 avertismente, urmând ca, în cazul a 15 operatori economici, acțiunea de verificare să continue și în zilele următoare. De asemenea, ca măsuri complementare, un magazin alimentar a fost închis până la remedierea neregulilor constatate, fiind deschis între timp, în urma corectării abaterilor, fapt verificat de comisarii ANPC, iar un altul a fost închis definitiv.", afirmă reprezentanții ANPC.

*Click pe poză pentru a vedea imaginea completă

Dintre neregulile depistate de comisarii ANPC menționăm:

- nerespectarea condițiilor de vânzare și păstrare a peștelui și a produselor din pește, gheața necesară lipsind total sau fiind insuficientă, ceea ce a făcut ca produsele respective să fie nesigure și improprii consumullui uman;

- existența la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depașită;

- existența la vânzare a unor produse alimentare fără a avea etichete cu elemente de identificare, data producției, data durabilității minimale sau data limită de consum, data capturii pentru pește, țara de proveniență a mărfii sau traduse în limba română;

- folosirea unor condiții de păstrare sau expunere la vânzare improprii (spații neigienizate, vitrine ruginite sau deteriorate);

- în cazul unităților de alimentație publică, cu autoservire, s-a constatat lipsa listei meniu, a ingredientelor folosite, a posibilelor substanțe alergene.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe cei din piata Ovidiu de la DonGoe nu ii verifica nimeni
0
1
Praf in ochii cititorilor acestui articol odata ce nu sunt date negru pe alb numele comerciantilor.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272