REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
11.1° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

GĂSELNIȚĂ pe LITORAL: 100 de lei ora de PARCARE!

GĂSELNIȚĂ pe LITORAL: 100 de lei ora de PARCARE!

Replica API 29 iunie 2021 | 00:45 15545

Subiectul legat de plata parcărilor este intens circulat în această perioadă, de când cu noul regulament din municipiu. Însă, iată că în localitatea vecină, vorbind de Năvodari, dar pe zona de litoral, un afiș ”postat” la intrarea unei curți a stârnit indignarea turiștilor. 100 de lei ora de parcare. În urma controalelor declanșate de Poliția Locală, deznodământul a fost unul... mai puțin așteptat: locuitorii unui bloc din zonă, exasperați că li se ocupau locurile de parcare, au apelat la acest truc.

”Șmecheria” dă roade

Constănțenii și turiștii care au mers, în weekend, pe promenada din Năvodari au avut de strâns din dinți în căutarea unui loc de parcare. Nici invazia de buburuze nu i-a ținut departe de plajă, astfel că oamenii au dat buluc cu mașinile din dotare. Însă, au dat nas în nas cu o situație care le-a stârnit indignarea. Astfel, cum mergeai pe promenadă, dinspre Mamaia Nord, înainte de Zanzibar Beach, pe o alee la stânga, o curte pietruită, împrejmuită cu un așa – zis gard, avea la intrare un afiș: Parcare privată/100 de lei pe oră!

”Nu ne-a venit să credem! Ni se pare mult și 100 de lei pe zi! Dar aici era pe oră! Am crezut că e o glumă! O fi privat, ok, dar chiar au voie să pună asemenea prețuri? Au profitat că era full în zonă și oameni erau disperați după un loc de parcare. Dar nu am îndrăznit să lăsăm mașina acolo. Pentru 3 ore de stat la plajă, dădeam 300 de lei. Ne ajungea cât cazare. Dar, totuși, ne întrebăm cum de este posibil așa ceva”, au spus turiștii aflați în zonă.

Contactați de către reporterii Replica, reprezentanții Primăriei Năvodari au și trecut la verificări, depistând că persoana în cauză nu avea acord pentru a funcționa, motiv pentru care, la fața locului, s-a deplasat un echipaj al Poliției Locale.

Potrivit acestora, prețul nu poate fi impus când este vorba de o parcare privată, însă, pentru a funcționa este nevoie de un acord cu Primăria.

Deznodământul

În urma controlului, misterul a fost deslușit. Acea curte/parcare aparține unui bloc de locuințe din zonă. Locatarii, exasperați că, pe perioada sezonului estival, li se ocupă locurile de parcare și, când revin la domiciliu, nu au unde să-și lase mașinile, chiar dacă au tot fost puse anunțuri cu ”Parcare privată” și ”Proprietate privată”, au apelat la această metodă. Potrivit acestora, de când au pus acel anunț cu 100 de lei pe oră, nu mai parchează nimeni, iar oamenii își asigură, astfel, locurile de parcare. Pe viitor, locuitorii au precizat că vor strânge bani și vor pune o barieră.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
primarul constantei in loc sa atraga turistii ii alunga in bulgaria.nu vedeti o legatura???
19
2
pai le trebuie parati sa ridice blocul
13
6
Nu-i rau. Buna treaba!
29
2
Tare ideea.
38
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389