REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

George Simion a primit „Crucea Șaguniană” de la Mitropolitul Ardealului

George Simion a primit „Crucea Șaguniană” de la Mitropolitul Ardealului

Mariana MURAT 30 noiembrie 2023 | 15:46 822

Liderul AUR, George Simion, a primit, joi, de Sfântul Andrei, distincția „Crucea Șaguniană” din partea Mitropolitului Ardealului ÎPS Laurențiu Streza. În trecut, mai multe personalități, dar și politicieni PNL și PSD, au fost decorați cu această distincție. 

George Simion a primit „Crucea saguniana” de la Mitropolitul Ardealului  George Simion a primit „Crucea Șaguniană”

Simion a imortalizat momentul primirii distincției într-o fotografie, pe care a publicat-o pe rețelele sociale. „La mulți ani de Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României! Mulțumesc Mitropolitului Laurențiu al Ardealului pentru onoarea de a-mi acorda Crucea Șaguniană!”, a scris Simion.

Recunoașterea ar veni în semn de apreciere a contribuțiilor lui George Simion la ”promovarea valorilor creștine și a identității naționale românești”, iar distincția a fost acordată cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, considerat ocrotitorul României. În trecut, mai mulți politicieni liberali, cât și social-democrați au primit această distincție. Printre ei se numără: Nicolae Neagu (senator PNL), Raluca Turcan (ministrul Culturii, lider al PNL Sibiu), Bogdan Trif (președinte al PSD Sibiu) și Astrid Fodor (primarul municipiului Sibiu).

De asemenea, „Crucea Şaguniană” a mai fost oferită, printre alții, și lui Emil Hurezeanu, scriitorului Andrei Pleşu şi actorului Dorel Vişan. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, spunea cu altă ocazie că distincția „Crucii Șaguniene” este cea mai importantă pe care o poate oferi. „Ordinele pe care le acordăm în legătură cu Sfântul ierarh Andrei Șaguna sunt distincții pentru cei care se ostenesc, cei care slujesc și cei care ne ajută în păstrarea patrimoniului șagunian, în sporirea lui. Cea mai importantă este Crucea Şaguniană”, a spus ÎPS Laurenţiu în 2013, la decorarea actualului ambasador al României în Austria, Emil Hurezeanu. „Crucea Şaguniană” a apărut în peisajul religios în 2011. Atunci, fostul mitropolit al Transilvaniei, Andrei Şaguna, a fost canonizat, conform digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
La parcul reca cand va primi o cruce?
3
1
Popa acesta este p***t? Incurajaza extremismul rusofon ? Parca ne-am intors pe vremea cand a fost ales Hitler
5
1
ar putea sa-l acuze pe isp ... de oportunism, lipsa de calitati morale si coloana vertebrala iar eu le-as da dreptate; avem asteptari mult mai mari de la clericii nostrii dar de unde nu e ...
3
1
Mare greșeală, deci acest nimic numit Simion este un mare manipulator, pozează în ceea ce și ar dori sa fie. Păcat, se pare ca maidanul l a ajutat cumva. Acest neica nimeni pozeaza perfect. Vom vedea, romanii adevărati nu se lasă inselati de acest individ
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407