rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

La mâna unei firme din Harghita, care nu a prestat niciodată servicii

GOLĂNEALĂ juridico-financiară la Primăria Hârşova! O spune chiar primarul: pe ce sunt risipiţi banii!

Viorel Ionescu

Cum se duc pe apa sâmbetei banii publici! De mai bine de trei ani, administrația locală se luptă prin instanțe cu o firmă din Harghita, Platoneşti, cu trei angajaţi, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Societatea a fost contractată, pe timpul fostului primar Ionel Chiriță, în anul 2008, pentru crearea unui site pentru unitatea administrativ teritorială.

Document conceput şi redactat în totalitate de firmă, semnat “pe genunchi” de fostul edil. Potrivit conducerii primăriei, reprezentanții firmei nu au respectat contractul. În ciuda acestui lucru, este bună de plată. Peste 44.323,91 lei trebuie să achite în contul SC Impact Com SRL suma, reprezentând penalităţi de întârziere contractuale. Culmea este că respectivul contract ar fi putut fi reziliat încă din anul 2013, însă acest lucru nu s-a întâmplat, generând plăți, deși societatea nu a prestat servicii. Așa se face că s-au mai adăugat, la debitul de mai sus, încă 50.000 lei.

Incredibil! Primăria Hârșova, ”legată” 10 ani de un contract încheiat în mandatul fostului primar, Ionel Chiriță, cu firma SC Impact Com SRL, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Concret, firma se angaja, conform contractului încheiat în anul 2008, să modernizeze și să administreze site-ul primăriei.

Până aici, nimic spectaculos, dar tot acelaşi contract prevede şi o clauză obligatorie, păguboasă pentru primărie, care spune că neplata la termen a unei facturi atrage dreptul operatorului de a solicita beneficiarului plata de penalităţi de întârziere. O altă clauză decisivă pentru ceea ce avea să urmeze priveşte denunţarea unilaterală a contractului, care prevedea că denunţarea se face la expirarea perioadei contractuale în curs, respectiv cinci ani, cu condiţia achitării tuturor obligaţiilor de plată de către operator stabilite prin contract. Bun! Numai că firma nu a prestat niciodată serviciile.

Deși, victima în toată povestea asta pare a fi administrația locală, iată că instanța a dat câștig de cauză, în 2016, societății, obligând Primăria Hârșova să plătească niște bani în baza unor servicii neprestate. ”Trebuia să se ocupe de site-ul web al primăriei, nu s-a ocupat. Este vechi contractul, de pe vremea lui Ionel Chiriță. Contractul a fost făcut în așa fel, încât să se pierdă în instanță. Și au câștigat!

Suntem obligați să le plătim peste 90.000 lei, cheltuieli de judecată, dobânzi și contractul în sine. Deși nu au prestat, nici până în ziua de azi, servicii. Sunt clauze care, din punctul instanței de vedere, a fost vina primăriei că nu s-au respectat”, a declarat, pentru Replica, fostul viceprimar Ionel Dia, în prezent, consilier local. Inițial, suma care trebuia plătită de către primăriei, potrivit hotărârii judecătorești, este 44.323,91 lei, acum ea a ajuns la valoarea menționată mai sus.

Primarul Viorel Ionescu: „Acest contract este o golăneală juridico-financiară“

Contractul ar fi putut fi reziliat în 2013, în mandatul lui Tudorel Nădrag, dar nici acest fost edil nu s-a deranjat să verifice veridicitatea actului, fapt pentru care actul s-a prelungit, automat, încă cinci ani, conform uneia dintre clauze. ”Contractul a fost încheiat în luna mai, anul 2008, un contract păgubos, din punctul meu de vedere, pentru oraşul Hârşova. Un contract care, prin clauuze ilegale, nu prevedea încetarea unilateral decât după cinci ani, şi cu toate plăţile la zi.

Aceasta clauză este abuzivă. În 2013, Tudorel Nădrag, ori nu s-a gândit, ori nu a ştiut, şi n-a făcut rezilierea, şi a intrat în cealaltă perioadă de cinci ani de zile. În mai, 2018, le-am făcut notificare de reziliere a contractului. Eu am putut să fac asta! De foarte mult timp, însă, neprestând servicii, nu s-au mai primit facturile, s-au returnat. Nu le primesc facturi, căci acestea trebuie însoţite de rapoarte de activitate. Însă, în momentul în care penalităţile sunt mai mari decât debitul efectiv, avem o reală problemă.

Deşi, firma ar fi trebuit, la momentul respectiv, să notifice că penalităţile sunt mai mari decât debitul. Dacă stăm aşa şi dormim pe noi, doar ca să ne crească penalităţile, ca să câştigăm bani..., deşi nu prestăm servicii, nu sunt de acord”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, primarul Viorel Ionescu. „Este o societate micuţă, dintr-un sătuc din ţară. Nu ştiu ce implicaţii avea, experienţă în domeniu nu avea, să spună Ionel Chiriţă ce a urmărit cu acest contract.

Căci aveam o pagină a oraşului Hârşova, asiguram toată comunicarea cu locuitorii cerută de lege.“, a mai completat edilul. Dacă instanţa va decide, definitiv şi irevocabil, că societatea are dreptate şi va obliga administraţia locală la plata penalităţilor, atunci primarul se îndrepta împotriva celor doi foşti edili, să răspundă ei pentru această pagubă, nu cetăţenii.

„Dacă oraşul va fi păgubit, printr-o decizie definitivă, îi voi chema pe cei doi foşti primari să plătească ei suma. Nu ştiu de ce n-au prestat serviciile. Ce a fost în mintea celor doi foşti primari! Sunt penalităţi acumulate în perioada 2008-2018, e imposibil să plăteşti aceşti bani. Mă voi judecata cu ei până la ultima resursă, iar dacă instanţa le va da dreptate, îi voi chema pe cei doi să răspundă, nu pe cetăţenii oraşului Hârşova. Când am văzut acest contract moştenit, am spus din start că este o golăneală juridico-financiară. Unul a încheiat-o, altul a continuat-o“, a conchis Ionescu.

Copie la indigo! Alte primării, păcălite de Impact Com

Primăria Hârşova nu este singura administraţie locală păcălită de această firmă. De exemplu, o altă administraţie locală din Vrancea, Homocea, se confruntă cu exact aceeaşi situaţie. Contract şi clauze identice semnate tot pe ghenunchi, fără prestări servicii, cu penalităţi acumulate de-a lungul anilor de ordinul miilor de euro. Şi în acest caz, conducerea urbei se luptă să scape de debit.

Potrivit presei centrale, fostul primar al comunei Homocea, împreună cu alţi edili de oraşe şi comune din ţară, care se pare au încheiat la rândul lor contracte păguboase pentru bugetele localităţilor, s-au adresat Parchetului din Topliţa-Harghita, solicitând efectuarea de cercetări faţă de această firmă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetarea penală in rem a arătat faptul că “fapta nu există” şi dosarul a fost clasat.

Cu afaceri şi în Franţa!

Societatea Impact Com SRL, cu sediul în Platoneşti, Harghita, a fost înfiinţată în 13 decembrie 2003, are ca administrator pe Mihail Dragoş Coşarcă, iar la asociaţi apare numele lui Florin Daniel Jabenitea. În 2017, cifra de afaceri a fost de 137.415, în 2016-402.169, iar în 2015-257.555. Mihail Dragoş Coşarcă s-a făcut cunoscut şi în Franţa, în Cagnes Sur Mer, acolo unde a înfiinţat o societate, în anul 2010. Este vorba despre SARL SAAD EUROPE, cu acelaşi domeniu de activitate. Firma apare ca radiată în mai 2018.

Mirela Sorina PASCAL

miercuri, 19 septembrie 20183551
Comentarii

01articol ieftin(7 noi 23:07)
adunat din informatii luate de pe net. Dar o hotarare judecatoreasca ati cerut primarului? Sau, macar pentru a bifa - ati contactat firma pentru un punct de vedere?
00DURAC(26 sep 08:18)
nu ai realizat nimic nici macar pe BEICAi nu ai reusit sa-l dai afara DIN SPITAL salariul platit degeaba pe scarpinat la coaie dar nici nu avem pe cine mai vota jos NADRAG SI PELELUNGA
06ionesculeee(21 sep 19:36)
Este vizibil cum toata lumea din oras te uraste si abia vrea sa scape de tine.tu inca traiesti in alta lume ,lumea trepadusilor in care pentru un salariu o pozitie si un serviciu mai bun te pupa in anus.normal ca iti place acum dar vei vedea la alegeri ca aceasta placere se va transorma in esec total.Traiasca primarul ZEUS!HA HA HA!
90Niste hahalere(20 sep 22:01)
Baaa hahalerelor astia care va dati mari dezamagiti, ca ati votat in 2016 cu primaru si ca nu o sa l mai votati, terminati draq odata cu vrajeala asta. Cine e dazamagit ca nu mai e Calistru politist? Ha ha.Dezamagiti ca ce? Ca nu mai aveti voi acces la vaca de muls? Ne Ati inebunit dreaq cu excursia aia. Ce e atat de senzational? Sunteti disperati rau. La munca cu voi!!!!
29Dezamagit acum votant in 2016(20 sep 15:22)
Sa vedem de unde platesti excursia in America, salariile lui Calistru. In 2020 cu ce minciuni o sa mai iesi pe strada.
83Gurgu(20 sep 12:20)
Bravo domnule primar ca vati descurcat mai bine decit mine cu proiectele ,va rog pe aceasta cale sa mi dati si mie citeva sfaturi pentru cum sa accesez si eu niste proecte
93Hirsovean(20 sep 12:16)
Felicitari pentru tot ce faceti sunteti un om bun si cu o educatie aleasa ,nu va lasati intimidat de toti trepadusi
44bune(20 sep 08:19)
COMENTARII ASA A PIERDUT PROCESUL SI CU FRAIERUL DE BEICA SI A PRIMIT NISTE BANI NEMUNCITI IAR ACUM SE SCARPINA IN CUR SI LA OUA PRIN CURTEA SPIT OR HVA SI ARE CATAMAI SALARIUL NU ESTE BUN DE NIMIC NU AI FOST IN STARE SA L DAI AFARA DOMN PRIMAR CIT TE SPIONEAZA EL SI PE TINE SI PE ZIDARU B SUCCES
810Un locuitor(19 sep 20:00)
Aveti grija dragi harsoveni pt anul 2020 cu cine votati, am inteles dl. IONESCU NUUU! Dar nici dna fost judecator Pielelunga ca si ea e la fel ca dl. Ionescu. Asadar deschide-ti ochii si ganditi cu creierul.
38Pana(19 sep 17:47)
Constantinescule stai linistit ca chiar daca tiai cerut reabilitarea tot un pedofil esti si o sai sugi urechile lui gurgu mult si bine
1017ACTUALE(19 sep 17:25)
Viorele mai ai 624 de zile si te intorci sa pazesti digul ca sa nu-l gaureasca chitanii. Si cu furaciunle lui domnul Nadrag ne-ai aburit si in campanie ca a furat 70 de miliarde si au trecut 27de luni de mandat si nu s-a adeverit nimic. Spune-ne mai bine cum este cu camionul cu excursia in AMERICA cu angajarea finului Capbun cu tribunele de la Generala cu procesul care l-ai pierdut cu DIA si Calistru si a platit Primaria. Spune la lume de astea actuale numai dezgropa morti.
513Cetatean(19 sep 13:43)
Cirita doua apartamente in bucuresti ,7 vile la durau ,cerea spagi de sau speriat cetateni acelui oras ,nadrag un strungar usor de manipulat ,.beica un sofer meneger de spital,brateanu un hot fara pereche ,pelelunga contracte cu primaria si ia saraca o pensioara pe caz de boala de 14000 niste excroci
16Si la OVIDIU e la fel !(19 sep 13:36)
Cipanezii au subt bugetul ! Au angajat toti semianalfabetii pe concursuri Guvernamentale aranjate de Scupra !
010un cetatean(19 sep 11:31)
cunosc f bine problema acestei societati. nu doar primaria harsova are probleme, ci sute de alte uat-uri din tara platesc bani acestor tepari. ar trebui sa se sesizeze autoritatile in privinta contractelor paguboase pe care acesta societate le are la nivel NATIONAL, nu doar local.
612Aaa(19 sep 11:25)
Nadrag si Chirita la puscarie
712asta DA Primar(19 sep 10:18)
In ritmul asta mai iei 2 mandate.Felicitari
012Corect(19 sep 09:34)
Tot in judet si la Stejaru situatia e aceiasi. Contractele cu firma asta sunt date cu dedicatie. Nu au facut absolut nimic pentru banii pe care ii cer si instantele judeca numai in beneficiul lor. Ce escrocherie mai e si cu firma asta. Contractele facute acum multi ani sa nu poata fi desfiintate. Cine a profitat de incheierea lor? Poate verifica parchetul.
716Casimcea(19 sep 08:30)
Bravo acestui primar ca le-a taiat macaroana.Si la Casimcea e aceeasi problema. Se tot judeca si pierd pentru ca au fost facute contracte cu aceasta firma foarte paguboase in urma cu multi ani. Si acum vin facturi cu droaia. Cred ca a fost o firma de partid. Cineva a tras sfori ca unele primarii sa faca aceste contracte prin anii 2008. Sa plateasca cine a facut golaneala.
021BUREBISTA(19 sep 08:08)
Instantele de judecata sunt de multe ori surprinzatoare ! M-am confruntat cu acest aspect ! Te duci sa iti faca dreptate si te gasesc vinovat ! Se judeca mai bine pe timpul lui Stefan cel Mare, Mihai viteazu, Mircea cel Batran, etc.
mai mult...Replica
15 dec 00:00ReplicaMIZERIE, PLANURI DE DEMOLARE ȘI POSIBILE PLÂNGERI LA DNA! Palaz, acuzații grave la adresa unui medic

Clădirea veche de peste 70 de ani din curtea Policlinii 2 urmează să fie demolată în zilele următoare!...23

15 dec 00:00ReplicaAsistentul acuzat de luare de mită, condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare59
15 dec 00:00ReplicaProtecția Consumatorului, VERIFICARE la magaziul Brick, în cazul clientului care a returnat un produs și nu și-a primit banii140
15 dec 00:00ReplicaCERCETĂRI și la CONSTANȚA: mecanism evazionist pus la cale de asociații unei firme care se ocupa cu amenajarea spațiilor publice

Procurorii DIICOT – Structura Centrală, în dimineața de vineri, 14 decembrie, împreună cu ofiţeri de poliţie...126

15 dec 00:25ReplicaConstănțeanul Bogdan Ion a câștigat 'Vocea României'!1270
15 dec 00:35ReplicaCOLIZIUNE violentă! Șoferul vinovat rula cu 160 km/h!2442
14 dec 15:52ReplicaUn primar și un fost viceprimar au MURIT în drum spre Constanța, într-un accident rutier!

Tragedie în drum spre Constanța! Nefericitul eveniment s-a petrecut vineri, 14 decembrie, pe DJ 221, între...4021

14 dec 15:17ReplicaDESCINDERI la Constanța: DROGURI, ȚIGĂRI și PISTOALE descoperite în mai multe locuințe!3355
14 dec 00:00ReplicaMarci a fost CONDAMNAT la peste 6 ani de închisoare! A fost 'SĂLTAT' de polițiști!7247
14 dec 11:35ReplicaANCHETĂ! Un vârstnic a fost BĂTUT în propria casă de către trei indivizi!

Trei bărbați au ajuns în arest după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova au depus...1577

14 dec 00:00ReplicaȘOFERII cu 'PROBLEME' preferă mărcile BMW și Mercedes și se iau la 'ÎNTRECERE' cu polițiștii2080
14 dec 00:00ReplicaCONCLUZIA după DEZASTRUL din Piaţa Ovidiu: 'Constanţa nu duce un târg privat'. OARE?5690
Vremea
0° - 0° vineri, 14 decembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.27 m/s din ENE
Presiune: 1034.02 milibari

Loto
6/4911925324143
5/4041220273435
joker6242532426
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 dec 00:23SportPoli Iaşi a învins-o pe Concordia Chiajna cu 6-3!

Poli Iaşi a învins-o pe Concordia Chiajna cu neverosimilul scor de 6-3 (2-1), vineri seara, în deplasare, în primul...52

15 dec 00:25SportCu cine va juca România pentru bronz

România a fost umilită de Rusia în drumul spre titlul continental și are un meci de coșmar și pentru medaliile de...129

15 dec 00:25SportRomânia a fost SPULBERATĂ de Rusia, în semifinalele Europeanului de Handbal

România nu a făcut față campioanei olimpice, Rusia, în semifinalele Campionatului European de Handbal, din Franța!...284

15 dec 00:00SportHagi e plătit să piardă! În loc să fie favorită la titlu, Viitorul se zbate să prindă podiumul

Gică are dreptate, statutul de furnizor de jucători i-a șubrezit șansele la câștigarea campionatului, după ce i-a...71

Local
14 dec 04:04LocalElevii Liceului Teoretic Lucian Blaga au împărtășit magia sărbătorilor de iarnă!

Joi, 13 decembrie, toți elevii Liceului Teoretic ,,Lucian Blaga’’ Constanța împreună cu învățătorii,...702

14 dec 04:02LocalA accidentat un bărbat pe trecere și a FUGIT! A fost prins în trafic

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, în data de 12.12.2018, ora 12.25, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia,...1875

14 dec 04:01LocalCondamnat pentru tăinuire, prins de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie, la data 13 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, au depistat un...508

14 dec 03:25LocalUn șofer BEAT a LOVIT o bornă rutieră, s-a RĂSTURNAT, iar mașina a luat FOC!

Un bărbat de 25 de ani din Tulcea, în noaptea de 12 spre 13 decembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism pe DN...1216

14 dec 04:00LocalAccident rutier cu persoană încarcerată, la Constanța: a fost rănit și un copil!

Un accident rutier a avut loc în Constanța, joi, 13 decembrie, pe strada Călărași, colț cu Mihai Viteazu, o...2437

14 dec 03:59LocalContainer sosit din China, controlat de polițiști în portul Constanța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 12.12.2018, s-au sesizat din oficiu cu privire la...540

14 dec 03:32LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de către polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, în data de...431

14 dec 03:30LocalTrei șoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, au depistat un bărbat,...409

14 dec 03:29LocalTânăr din Murfatlar, condamnat pentru tâlhărie și furt

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar, la data 12 decembrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă...1294

14 dec 03:27LocalÎn zona Eden - Bişniţar amendat de poliţiştii locali pentru comerţul cu ţigări netimbrate

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au depistat, în cursul zilei de 12...611

Politică
15 dec 00:36PoliticăNumirea lui Ionuţ Done în funcţia de subprefect, publicată în Monitorul Oficial

Ordinul prin care Ionuţ Done este numit să exercite, temporar, prin detaşare în condiţiile legii, funcţia de...332

15 dec 00:38PoliticăConsilierii locali municipali, convocaţi în şedinţă!

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 19 decembrie 2018, ora...255

15 dec 00:39PoliticăCurtea de Apel Bucureşti respinge cererea Turciei de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la Zaman România

Un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea autorităţilor turce de extrădare a...133

14 dec 03:57PoliticăAdministraţia locală pune la cale o TAXĂ de emitere a avizului de oportunitate pentru PUZ-uri

Consilierii locali municipali constănţeni vor dezbate, în şedinţa care va avea loc la finele aceste luni, o serie...1517

14 dec 00:00PoliticăIMPOZITE majorate şi cu 500% pentru clădirile lăsate în paragină la Constanţa - iată lista discutată de consilieri

Consilierii locali au primit, în avansul şedinţei care va fi convocată de primarul Decebal Făgădău la sfârşitul...533

14 dec 00:00PoliticăŞedinţă a Consiliului Local Municipal: autobuzele Isuzu vor ajunge în administrarea RATC

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa care va avea loc la finele acestei luni, pe ordinea de zi va figura...438

14 dec 04:04PoliticăOficial, proiectele discutate şi aprobate în şedinţa de Guvern! Decizie şi în privinţa subprefectului de Constanţa!

Iată proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din 13...1011

14 dec 04:03PoliticăDăncilă: „Pensiile se plătesc înainte de Sărbători”

Bugetarii vor avea liber și pe 24 şi 31 decembrie. Executivul a anunțat că cele două zile de luni vor fi libere,...450

14 dec 04:01PoliticăDecebal Făgădău a primit colindători. Holul Primăriei Constanța a răsunat de glasurile copiilor!

Holul instituției a răsunat de glasurile copiilor de la școlile și grădinițele din oraș. Recitalul a fost deschis...503

14 dec 03:22PoliticăConsilierii județeni, convocați în ședință. Vezi ordinea de zi!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale,...406

Monden
15 dec 16:18MondenTom Jones concertează în România pe 26 iunie 2019

Cântăreţul britanic Tom Jones va concerta în premieră la Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă BTarena, pe 26 iunie...53

15 dec 15:51MondenLoredana Groza a afișat în mediul online un decolteu de vis

Cântăreața Loredana Groza arată impecabil într-o rochie din catifea de culoare roșie. Artista a impresionat pe...60

15 dec 00:00MondenEchipa emisiunii „România, te iubesc!” a refuzat premiul APTR. Jurnaliștii nici măcar nu au mers la gală

Echipa "România, te iubesc!" a invocat valorile şi principiile după care se ghidează cei şase jurnalişti care fac...55

15 dec 15:22MondenAlexandra Stan, comentată de Iulia Albu. „Se chiloțărește în bucătărie”

Cântăreața Alexandra Stan s-a fotografiat în chiloți, în bucătărie. Imaginea a fost comentată de...55

15 dec 00:00MondenDragoș Pătraru, enervat: „Dar e aiurea să vezi că muncești 12 ore pe zi, iar niște jeguri profită de chestia asta”

Dragoș Pătraru prezintă emisiunea Starea nației la postul de televiziune Prima TV. Jurnalistul se declară...54

15 dec 00:00MondenScandal între Mirela și Bogdan de la „Insula iubirii”. „Mi-aș fi dorit să aibă mireasa ta caracterul meu!”

Un nou scandal a izbucnit în mediul virtual, după încheierea emisiunii "Insula Iubirii". De data asta replicile dure...54

15 dec 00:00MondenCântărețul Bryan Adams, pasionat de fotografie, expune la Berlin. Chipuri celebre și veterani de război, temele lui preferate

Bryan Adams are o pasiune care rivalizează cu cea pentru muzică: fotografia. Cântărețul britanic expune din 2000,...50

15 dec 15:12MondenEllen Pompeo și Patrick Dempsey, din „Anatomia lui Grey”, nu și-au mai vorbit de la terminarea filmărilor. De 3 ani nu și-au mai adresat nici un cuvânt

50

15 dec 15:09MondenCasa din Londra a lui Paul McCartey a fost spartă de hoți

Poliția din Londra investighează o spargere care a avut loc la domiciliul fostului membru al trupei Beatles, Paul...47

15 dec 15:09MondenTopul celor mai bine plătite modele în 2018. Cine este pe primul loc

Kendall Jenner, fiica în vârstă de 23 de ani a lui Kris Jenner şi sora mai mică a lui Kim Kardashian, ocupă,...51

Mapamond
15 dec 00:00MapamondBrexit: Premierul Theresa May anunţă că vor avea loc noi discuţii în următoarele zile cu UE

Premierul britanic Theresa May a declarat vineri că vor avea loc noi discuţii cu Uniunea Europeană în următoarele...54

15 dec 00:00MapamondParlamentul din Kosovo a votat în favoarea creării unei armate

Parlamentul de la Pristina a votat vineri o lege privind crearea unei armate kosovare, decizie care stârneşte...53

15 dec 00:00MapamondUngaria: Gaze lacrimogene şi arestări la protestele de la Budapesta împotriva ''legii sclaviei''

Poliţia ungară a recurs la gaze lacrimogene şi a operat arestări în timpul manifestaţiei de joi seara de la...53

15 dec 00:00MapamondGinerele lui Trump, în cursa pentru postul de secretar general al Casei Albe

Nominalizarea lui Jared Kushner, ginere şi consilier apropiat al lui Donald Trump, la postul prestigios de secretar...56

15 dec 00:00MapamondUE îşi va intensifica pregătirile pentru scenariul unui Brexit fără acord, afirmă Jean-Claude Juncker

Comisia Europeană îşi va intensifica pregătirile pentru cazul în care nu va exista un acord cu Marea Britanie...53

15 dec 00:00MapamondLiderii europeni au prelungit cu şase luni sancţiunile împotriva Rusiei

Şefii de stat şi de guvern din ţările UE, reuniţi joi la Bruxelles la Consiliul European de iarnă, au aprobat...55

15 dec 00:00MapamondMaria Butina, rusoaica arestată în SUA pentru spionaj, a pledat vinovată în instanţă

Maria Butina, rusoaica arestată în SUA în luna iulie şi acuzată de spionaj în favoarea Moscovei, a pledat joi...54

15 dec 00:00MapamondAutorul atacului armat de la Strasbourg, Cherif Chekatt, a fost ucis de poliţie

Autorul atentatului de la Târgul de Crăciun din Strasbourg, Cherif Chekatt, urmărit de două zile de sute de...60

15 dec 00:00MapamondProtestele se intensifică în Ungaria

Mii de unguri au protestat joi la Budapesta, reluând demonstraţiile de miercuri împotriva unei noi legi care...57

15 dec 00:00MapamondSUA: Schimb de focuri într-un colegiu din Indiana, atacatorul s-a sinucis

Un tânăr înarmat şi-a pus capăt zilelor într-un colegiu din Indiana, în nordul SUA, după un schimb de focuri cu...55

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1288

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...464

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...367

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...805

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1547

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...668

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1028

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1373

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...884

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...857