rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

La mâna unei firme din Harghita, care nu a prestat niciodată servicii

GOLĂNEALĂ juridico-financiară la Primăria Hârşova! O spune chiar primarul: pe ce sunt risipiţi banii!

Viorel Ionescu

Cum se duc pe apa sâmbetei banii publici! De mai bine de trei ani, administrația locală se luptă prin instanțe cu o firmă din Harghita, Platoneşti, cu trei angajaţi, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Societatea a fost contractată, pe timpul fostului primar Ionel Chiriță, în anul 2008, pentru crearea unui site pentru unitatea administrativ teritorială.

Document conceput şi redactat în totalitate de firmă, semnat “pe genunchi” de fostul edil. Potrivit conducerii primăriei, reprezentanții firmei nu au respectat contractul. În ciuda acestui lucru, este bună de plată. Peste 44.323,91 lei trebuie să achite în contul SC Impact Com SRL suma, reprezentând penalităţi de întârziere contractuale. Culmea este că respectivul contract ar fi putut fi reziliat încă din anul 2013, însă acest lucru nu s-a întâmplat, generând plăți, deși societatea nu a prestat servicii. Așa se face că s-au mai adăugat, la debitul de mai sus, încă 50.000 lei.

Incredibil! Primăria Hârșova, ”legată” 10 ani de un contract încheiat în mandatul fostului primar, Ionel Chiriță, cu firma SC Impact Com SRL, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Concret, firma se angaja, conform contractului încheiat în anul 2008, să modernizeze și să administreze site-ul primăriei.

Până aici, nimic spectaculos, dar tot acelaşi contract prevede şi o clauză obligatorie, păguboasă pentru primărie, care spune că neplata la termen a unei facturi atrage dreptul operatorului de a solicita beneficiarului plata de penalităţi de întârziere. O altă clauză decisivă pentru ceea ce avea să urmeze priveşte denunţarea unilaterală a contractului, care prevedea că denunţarea se face la expirarea perioadei contractuale în curs, respectiv cinci ani, cu condiţia achitării tuturor obligaţiilor de plată de către operator stabilite prin contract. Bun! Numai că firma nu a prestat niciodată serviciile.

Deși, victima în toată povestea asta pare a fi administrația locală, iată că instanța a dat câștig de cauză, în 2016, societății, obligând Primăria Hârșova să plătească niște bani în baza unor servicii neprestate. ”Trebuia să se ocupe de site-ul web al primăriei, nu s-a ocupat. Este vechi contractul, de pe vremea lui Ionel Chiriță. Contractul a fost făcut în așa fel, încât să se pierdă în instanță. Și au câștigat!

Suntem obligați să le plătim peste 90.000 lei, cheltuieli de judecată, dobânzi și contractul în sine. Deși nu au prestat, nici până în ziua de azi, servicii. Sunt clauze care, din punctul instanței de vedere, a fost vina primăriei că nu s-au respectat”, a declarat, pentru Replica, fostul viceprimar Ionel Dia, în prezent, consilier local. Inițial, suma care trebuia plătită de către primăriei, potrivit hotărârii judecătorești, este 44.323,91 lei, acum ea a ajuns la valoarea menționată mai sus.

Primarul Viorel Ionescu: „Acest contract este o golăneală juridico-financiară“

Contractul ar fi putut fi reziliat în 2013, în mandatul lui Tudorel Nădrag, dar nici acest fost edil nu s-a deranjat să verifice veridicitatea actului, fapt pentru care actul s-a prelungit, automat, încă cinci ani, conform uneia dintre clauze. ”Contractul a fost încheiat în luna mai, anul 2008, un contract păgubos, din punctul meu de vedere, pentru oraşul Hârşova. Un contract care, prin clauuze ilegale, nu prevedea încetarea unilateral decât după cinci ani, şi cu toate plăţile la zi.

Aceasta clauză este abuzivă. În 2013, Tudorel Nădrag, ori nu s-a gândit, ori nu a ştiut, şi n-a făcut rezilierea, şi a intrat în cealaltă perioadă de cinci ani de zile. În mai, 2018, le-am făcut notificare de reziliere a contractului. Eu am putut să fac asta! De foarte mult timp, însă, neprestând servicii, nu s-au mai primit facturile, s-au returnat. Nu le primesc facturi, căci acestea trebuie însoţite de rapoarte de activitate. Însă, în momentul în care penalităţile sunt mai mari decât debitul efectiv, avem o reală problemă.

Deşi, firma ar fi trebuit, la momentul respectiv, să notifice că penalităţile sunt mai mari decât debitul. Dacă stăm aşa şi dormim pe noi, doar ca să ne crească penalităţile, ca să câştigăm bani..., deşi nu prestăm servicii, nu sunt de acord”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, primarul Viorel Ionescu. „Este o societate micuţă, dintr-un sătuc din ţară. Nu ştiu ce implicaţii avea, experienţă în domeniu nu avea, să spună Ionel Chiriţă ce a urmărit cu acest contract.

Căci aveam o pagină a oraşului Hârşova, asiguram toată comunicarea cu locuitorii cerută de lege.“, a mai completat edilul. Dacă instanţa va decide, definitiv şi irevocabil, că societatea are dreptate şi va obliga administraţia locală la plata penalităţilor, atunci primarul se îndrepta împotriva celor doi foşti edili, să răspundă ei pentru această pagubă, nu cetăţenii.

„Dacă oraşul va fi păgubit, printr-o decizie definitivă, îi voi chema pe cei doi foşti primari să plătească ei suma. Nu ştiu de ce n-au prestat serviciile. Ce a fost în mintea celor doi foşti primari! Sunt penalităţi acumulate în perioada 2008-2018, e imposibil să plăteşti aceşti bani. Mă voi judecata cu ei până la ultima resursă, iar dacă instanţa le va da dreptate, îi voi chema pe cei doi să răspundă, nu pe cetăţenii oraşului Hârşova. Când am văzut acest contract moştenit, am spus din start că este o golăneală juridico-financiară. Unul a încheiat-o, altul a continuat-o“, a conchis Ionescu.

Copie la indigo! Alte primării, păcălite de Impact Com

Primăria Hârşova nu este singura administraţie locală păcălită de această firmă. De exemplu, o altă administraţie locală din Vrancea, Homocea, se confruntă cu exact aceeaşi situaţie. Contract şi clauze identice semnate tot pe ghenunchi, fără prestări servicii, cu penalităţi acumulate de-a lungul anilor de ordinul miilor de euro. Şi în acest caz, conducerea urbei se luptă să scape de debit.

Potrivit presei centrale, fostul primar al comunei Homocea, împreună cu alţi edili de oraşe şi comune din ţară, care se pare au încheiat la rândul lor contracte păguboase pentru bugetele localităţilor, s-au adresat Parchetului din Topliţa-Harghita, solicitând efectuarea de cercetări faţă de această firmă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetarea penală in rem a arătat faptul că “fapta nu există” şi dosarul a fost clasat.

Cu afaceri şi în Franţa!

Societatea Impact Com SRL, cu sediul în Platoneşti, Harghita, a fost înfiinţată în 13 decembrie 2003, are ca administrator pe Mihail Dragoş Coşarcă, iar la asociaţi apare numele lui Florin Daniel Jabenitea. În 2017, cifra de afaceri a fost de 137.415, în 2016-402.169, iar în 2015-257.555. Mihail Dragoş Coşarcă s-a făcut cunoscut şi în Franţa, în Cagnes Sur Mer, acolo unde a înfiinţat o societate, în anul 2010. Este vorba despre SARL SAAD EUROPE, cu acelaşi domeniu de activitate. Firma apare ca radiată în mai 2018.

Mirela Sorina PASCAL

miercuri, 19 septembrie 20183906
Comentarii

01articol ieftin(7 noi 23:07)
adunat din informatii luate de pe net. Dar o hotarare judecatoreasca ati cerut primarului? Sau, macar pentru a bifa - ati contactat firma pentru un punct de vedere?
00DURAC(26 sep 08:18)
nu ai realizat nimic nici macar pe BEICAi nu ai reusit sa-l dai afara DIN SPITAL salariul platit degeaba pe scarpinat la coaie dar nici nu avem pe cine mai vota jos NADRAG SI PELELUNGA
06ionesculeee(21 sep 19:36)
Este vizibil cum toata lumea din oras te uraste si abia vrea sa scape de tine.tu inca traiesti in alta lume ,lumea trepadusilor in care pentru un salariu o pozitie si un serviciu mai bun te pupa in anus.normal ca iti place acum dar vei vedea la alegeri ca aceasta placere se va transorma in esec total.Traiasca primarul ZEUS!HA HA HA!
90Niste hahalere(20 sep 22:01)
Baaa hahalerelor astia care va dati mari dezamagiti, ca ati votat in 2016 cu primaru si ca nu o sa l mai votati, terminati draq odata cu vrajeala asta. Cine e dazamagit ca nu mai e Calistru politist? Ha ha.Dezamagiti ca ce? Ca nu mai aveti voi acces la vaca de muls? Ne Ati inebunit dreaq cu excursia aia. Ce e atat de senzational? Sunteti disperati rau. La munca cu voi!!!!
310Dezamagit acum votant in 2016(20 sep 15:22)
Sa vedem de unde platesti excursia in America, salariile lui Calistru. In 2020 cu ce minciuni o sa mai iesi pe strada.
83Gurgu(20 sep 12:20)
Bravo domnule primar ca vati descurcat mai bine decit mine cu proiectele ,va rog pe aceasta cale sa mi dati si mie citeva sfaturi pentru cum sa accesez si eu niste proecte
93Hirsovean(20 sep 12:16)
Felicitari pentru tot ce faceti sunteti un om bun si cu o educatie aleasa ,nu va lasati intimidat de toti trepadusi
44bune(20 sep 08:19)
COMENTARII ASA A PIERDUT PROCESUL SI CU FRAIERUL DE BEICA SI A PRIMIT NISTE BANI NEMUNCITI IAR ACUM SE SCARPINA IN CUR SI LA OUA PRIN CURTEA SPIT OR HVA SI ARE CATAMAI SALARIUL NU ESTE BUN DE NIMIC NU AI FOST IN STARE SA L DAI AFARA DOMN PRIMAR CIT TE SPIONEAZA EL SI PE TINE SI PE ZIDARU B SUCCES
810Un locuitor(19 sep 20:00)
Aveti grija dragi harsoveni pt anul 2020 cu cine votati, am inteles dl. IONESCU NUUU! Dar nici dna fost judecator Pielelunga ca si ea e la fel ca dl. Ionescu. Asadar deschide-ti ochii si ganditi cu creierul.
38Pana(19 sep 17:47)
Constantinescule stai linistit ca chiar daca tiai cerut reabilitarea tot un pedofil esti si o sai sugi urechile lui gurgu mult si bine
1018ACTUALE(19 sep 17:25)
Viorele mai ai 624 de zile si te intorci sa pazesti digul ca sa nu-l gaureasca chitanii. Si cu furaciunle lui domnul Nadrag ne-ai aburit si in campanie ca a furat 70 de miliarde si au trecut 27de luni de mandat si nu s-a adeverit nimic. Spune-ne mai bine cum este cu camionul cu excursia in AMERICA cu angajarea finului Capbun cu tribunele de la Generala cu procesul care l-ai pierdut cu DIA si Calistru si a platit Primaria. Spune la lume de astea actuale numai dezgropa morti.
514Cetatean(19 sep 13:43)
Cirita doua apartamente in bucuresti ,7 vile la durau ,cerea spagi de sau speriat cetateni acelui oras ,nadrag un strungar usor de manipulat ,.beica un sofer meneger de spital,brateanu un hot fara pereche ,pelelunga contracte cu primaria si ia saraca o pensioara pe caz de boala de 14000 niste excroci
16Si la OVIDIU e la fel !(19 sep 13:36)
Cipanezii au subt bugetul ! Au angajat toti semianalfabetii pe concursuri Guvernamentale aranjate de Scupra !
010un cetatean(19 sep 11:31)
cunosc f bine problema acestei societati. nu doar primaria harsova are probleme, ci sute de alte uat-uri din tara platesc bani acestor tepari. ar trebui sa se sesizeze autoritatile in privinta contractelor paguboase pe care acesta societate le are la nivel NATIONAL, nu doar local.
612Aaa(19 sep 11:25)
Nadrag si Chirita la puscarie
712asta DA Primar(19 sep 10:18)
In ritmul asta mai iei 2 mandate.Felicitari
012Corect(19 sep 09:34)
Tot in judet si la Stejaru situatia e aceiasi. Contractele cu firma asta sunt date cu dedicatie. Nu au facut absolut nimic pentru banii pe care ii cer si instantele judeca numai in beneficiul lor. Ce escrocherie mai e si cu firma asta. Contractele facute acum multi ani sa nu poata fi desfiintate. Cine a profitat de incheierea lor? Poate verifica parchetul.
816Casimcea(19 sep 08:30)
Bravo acestui primar ca le-a taiat macaroana.Si la Casimcea e aceeasi problema. Se tot judeca si pierd pentru ca au fost facute contracte cu aceasta firma foarte paguboase in urma cu multi ani. Si acum vin facturi cu droaia. Cred ca a fost o firma de partid. Cineva a tras sfori ca unele primarii sa faca aceste contracte prin anii 2008. Sa plateasca cine a facut golaneala.
021BUREBISTA(19 sep 08:08)
Instantele de judecata sunt de multe ori surprinzatoare ! M-am confruntat cu acest aspect ! Te duci sa iti faca dreptate si te gasesc vinovat ! Se judeca mai bine pe timpul lui Stefan cel Mare, Mihai viteazu, Mircea cel Batran, etc.
mai mult...Replica
25 mai 00:00ReplicaViitorul a câștigat Cupa României, 2-1 cu Astra. Eric, gol în prelungiri

Viitorul a luat Cupa după o victorie în prelungiri cu Astra, chiar dacă a fost condusă la pauză - Alibec a marcat...279

25 mai 01:05ReplicaCursă de caiac-canoe, la 35 de ani de la inaugurarea Canalului Dunăre-Marea Neagră!822
25 mai 17:46ReplicaPERICOL PE ȘOSELE: ȘOFERI BEȚI ȘI FĂRĂ PERMIS, surprinși de polițiști829
25 mai 14:54ReplicaTÂLHĂRIE în zona Gării Constanța. Suspectul, dus la arestare!

Vineri, 24 mai a.c., în jurul orei 15.10, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați despre...2355

25 mai 17:09ReplicaMașină proiectată într-un copac, pe o stradă principală din Tulcea!1112
25 mai 18:07ReplicaAVERTIZARE de COD GALBEN de VIJELIE și GRINDINĂ pentru Constanța3039
25 mai 10:11ReplicaCINCI RĂNIȚI într-un accident provocat de un taximetrist! FOTO

Cinci persoane au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 24 spre 25 mai a.c., puțin înainte de miezul...3522

25 mai 17:10ReplicaREVOLTĂTOR. Ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorului despre două dintre cele mai consumate produse din import1955
25 mai 14:55ReplicaAPEL URGENT: ESTE NEVOIE DE DONATORI DE SÂNGE!1235
25 mai 01:39ReplicaFosta discotecă Noroc din Mamaia se transformă în hotel! Investitorul, în război cu vecinul de la hotel Del Mar!

Încă un hotel în staţiunea Mamaia! Fosta discotecă Noroc se va transforma în spaţii de cazare pentru turişti....2594

25 mai 09:53ReplicaDOUĂ MAŞINI AU ARS, în cartierul Palazu Mare1753
25 mai 09:19ReplicaDETALII ȘOCANTE din FILMUL CRIMEI! Peste 30 de lovituri de cuțit, jugulara tăiată și victimă târâtă prin casă!2643
Vremea
23.9°18.6° - 24.4° joi, 23 mai 2019
cer seninUmiditate: 51%
Vânt: 5.5 m/s din V
Presiune: 1010.1 milibari

Loto
6/4952231383947
5/4014171924256
joker4182131451
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mai 00:00SportValencia a câștigat Cupa Spaniei, după 2-1 cu Barcelona. Primul trofeu după 11 ani al liliecilor în centenar

Valencia şi-a făcut cadou Cupa Regelui la 100 de ani de la înfiinţare. Liliecii au început ca din tun finala cu...118

25 mai 01:08SportSimona Halep este FAVORITĂ la Roland Garros: Pariul pus de legendara Martina Navratilova

Fosta sportivă Martina Navratilova a notat, într-un editorial pentru wtatennis.com, că deşi Naomi Osaka este liderul...263

25 mai 01:08SportAuto: Formula E - Brazilianul Di Grassi (Audi Sport), învingător la Berlin

Pilotul brazilian Lucas Di Grassi (Audi Sport) a câştigat, sâmbătă, ePrix-ul de la Berlin contând pentru...152

25 mai 01:06SportVictorie pentru constănțeanca Antoanela Manac, la cursa de triathlon din Kazastan

Constănțeanca Antonela Manac, declarată „sportivul anului” în 2018 de către Federația Română de Triatlon, se...252

Local
25 mai 00:00LocalNESIMŢIT, TUPEIST, COCALAR: şofer din categoria 'Parchez ca un bou', la Casa de Cultură

Când eşti nesimţit... eşti nesimţit! Nu contează câţi bani ai, dacă eşti patron de local sau dacă ai bolid de...1897

25 mai 01:19LocalA intrat cu mașina în copac, într-o curbă!

În după-amiaza zilei de vineri, 24 mai, un tânăr de 19 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ222...428

25 mai 01:20LocalComisarul care a ajutat la introducerea de telefoane mobile în penitenciar, în fața judecătorilor

Anchetatorii l-au trimis în judecată Silviu Ioan Ionele, la data faptelor comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea,...871

25 mai 01:35LocalMuzeul Marinei Române, la 50 de ani de existență!

Cu jumătate de secol în urmă, la 29 mai 1969, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1127, lua ființă Muzeul...295

25 mai 00:24LocalPrinşi în flagrant după săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, joi, 23 mai a.c., au prins în...429

25 mai 00:24LocalSE RIDICĂ MAȘINILE! Poliția Locală, în control pe străzile principale din Constanța!

Joi, 23 mai a.c., poliţiştii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au executat acţiuni...1443

25 mai 00:23LocalElevii din Medgidia, de vorbă cu polițiștii constănțeni

Poliţişti din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Constanţa, la data de 23 mai a.c.,...294

25 mai 00:26LocalUn bărbat MORT de BEAT a provocat un accident rutier, în Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 24 mai a.c., în jurul orei 4.30, au depistat un...1747

25 mai 00:22LocalSpectacolul „Coșmarul lui Puck” pe scena Teatrului „Căluțul de mare”

Duminică, 2 iunie a.c., ora 19,00, ASOCIAȚIA TEEN TALENT în parteneriat cu Teatrul „Căluțul de mare” va...281

25 mai 00:22LocalRADET citește contoarele de energie termică!

RADET Constanța anunță că în intervalul de timp 27 – 31 mai a.c. se vor efectua citirile contoarelor de energie...309

Politică
25 mai 00:00PoliticăSe modifică anumite tarife la RATC

Consilierii locali municipali constănţeani sunt convocaţi joi, 30 mai 2019, ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” a...317

25 mai 00:00PoliticăAdevărul despre viața dusă de Mazăre în Madagascar

Mama lui Radu Mazăre, Gabriela Victoria Mazăre, a făcut o dezvăluire incendiară despre pe care o ducea fiul său...985

25 mai 00:00PoliticăConsilierii locali din Eforie, convocaţi în şedinţă

Consilierii locali din Eforie au fost convocaţi în şedinţă ordinară, joi, 30 mai, pe ordinea de zi fiind înscrise...449

25 mai 01:45PoliticăElena Udrea a scris totul, într-o carte: Va fi lansată la editura lui Adrian Sârbu și redactată de Ion Cristoiu

Elena Udrea urmează să publice o carte despre experiența ei în exil. Fostul ministru a trimis deja manuscrisul la o...339

25 mai 00:00PoliticăDECIZIA Biroului Electoral Central: CURS și Avangarde vor face singurul EXIT-POLL la alegeri

Biroul Electoral Central (BEC) a decis acreditarea Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupului de...259

25 mai 23:31PoliticăFacebook intră în joc: Le cere românilor să meargă la vot, alături de Tinder și Snapchat

Platformele de social media şi serviciile de internet, utilizate de milioane de europeni, s-au alăturat efortului de a...321

25 mai 23:34PoliticăŞase foşti ambasadori ai SUA, semnal de ALARMĂ cu privire la România. Scrisoare dură publicată în Jerusalem Post

Alfred Moses, James Roseapepe, Michael Guest, J.D. Crouch, Nicholas Taubman şi Mark Gitensteein, foşti ambasadori ai...610

25 mai 01:43PoliticăDNA: 59 de inculpaţi au fost condamnaţi în aprilie în dosare de corupţie; unul e primar

Direcţia Naţională Anticorupţie a informat vineri că, în luna aprilie, au fost condamnaţi definitiv 59 de...539

25 mai 01:20PoliticăCăsuțe pentru copii abandonați și persoane cu dizabilități, în Medgidia, Nicolae Bălcescu, Chirnogeni și Topraisar

Demersurile Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Constanța și ale Consiliului...788

25 mai 01:14PoliticăCazul jurnalistei Emilia Şercan: Prorectorul Academiei de Poliţie şi-a dat demisia

Prorectorul Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', Mihail Marcoci, a anunţat vineri că şi-a dat demisia din...492

Monden
25 mai 00:00MondenOana Zăvoranu revine spectaculos în televiziune. În ce serial va juca

Oana Zăvoranu revine spectaculos în televiziune, la 15 ani de la ultimul său rol. Aceasta va face parte din...257

25 mai 02:00MondenFlorin Piersic va fi cetăţean de onoare al municipiului Iaşi. „E cel mai charismatic actor român”

Actorul Florin Piersic va primi distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, decizia în acest sens fiind...289

25 mai 00:00MondenCe spune Ioana Ginghină despre divorțul de Alexandru Papadopol. De când au început problemele

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol s-au despărțit în urmă cu patru luni, când actorul a părăsit casa în...328

25 mai 00:00MondenAlexandra Stan și iubitul ei s-au despărțit după patru ani de relație

Alexandra Stan și iubitul ei, Bogdan, și-au spus adio la patru ani de relație. Deși au locuit împreună și s-au...275

25 mai 18:58MondenArnold Schwarzenegger şi Linda Hamilton, din nou parteneri în trailerul viitorului film din seria „Terminator“

Franciza cinematografică ''Terminator'' a prezentat joi trailerul viitorului film ''Terminator: Dark Fate'', care...229

25 mai 00:00MondenSigourney Weaver, la cea de-a 40-a aniversare a lungmetrajului SF „Alien“: "Am crezut că este un film mic"

Sigourney Weaver era o actriţă de teatru necunoscută, în vârstă de 28 de ani, atunci când a primit rolul lui...216

25 mai 00:00Monden„Aladdin“ şi duhul interpretat de Will Smith iau cu asalt box-office-ul american

''Aladdin'', clasicul film Disney într-o nouă versiune live-action, este principala lansare din acest weekend în...214

25 mai 01:21MondenSophie Turner afirmă că nu a putut să iasă în cluburi şi să bea alcool în timpul filmărilor la ''Game Of Thrones''

Actriţa Sophie Turner a declarat că, în timpul filmărilor la serialul ''Game Of Thrones'', nu a avut posibilitatea...226

25 mai 00:00MondenHarvey Weinstein a ajuns la o înţelegere financiară cu acuzatorii şi creditorii lui

Fostul producător căzut în dizgraţie Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere financiară, în cadrul unei...213

25 mai 00:00MondenOzzy Osbourne se recuperează după începutul de an „foarte greu“ şi urmează şedinţe de psihoterapie

Sharon Osbourne a dezvăluit că cea mai mare dificultate cu care se confruntă soţul său, rockerul britanic Ozzy...199

Mapamond
25 mai 00:34MapamondATAC TERORIST în Franța: O explozie a făcut mai multe victime, la Lyon

Mai multe persoane au fost rănite în urma unei explozii produse vineri după-amiază în oraşul Lyon, situat în...1530

25 mai 00:00MapamondRegatul Unit: Theresa May a anunţat că va demisiona pe 7 iunie

Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel...221

25 mai 00:00MapamondSUA: O procedură de destituire a lui Trump ar fi prematură, asigură preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a reafirmat joi că este prea devreme pentru a...187

25 mai 00:00MapamondPreşedintele Iranului afirmă că ţara sa nu va capitula sub presiunile SUA, chiar dacă va fi bombardată

Iranul nu va capitula sub presiunile Statele Unite şi nu va renunţa la obiectivele sale, chiar dacă este bombardat, a...205

25 mai 00:00MapamondIstoria îi va da dreptate cancelarului german Angela Merkel în privinţa refugiaţilor, crede Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a lăudat-o pe cancelarul german Angela Merkel pentru politica sa de...209

25 mai 00:00MapamondMarea Britanie - 10 persoane arestate după un documentar BBC despre abuzurile comise într-un spital privat

Poliţia britanică a arestat 10 membri ai personalului unui spital privat, în urma unui documentar BBC Panorama despre...208

25 mai 00:00MapamondSUA: Departamentul Justiţiei anunţă încă 17 capete de acuzare împotriva lui Assange, în baza legii împotriva spionajului

Departamentul Justiţiei al SUA a anunţat joi inculparea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, pentru încă 17...190

25 mai 00:00MapamondMigraţia din Uniunea Europeană către Regatul Unit a atins un minim în 2018

Migraţia pe termen lung din Uniunea Europeană către Regatul Unit a scăzut anul trecut la cel mai mic nivel de după...198

25 mai 00:00MapamondFacebook estimează că 5% din conturile active sunt „false“

Facebook încearcă să răspundă creşterii importante a numărului tentativelor de creare automată de conturi în...184

25 mai 00:00MapamondAngajaţi ai unui spital din Marea Britanie, filmaţi în timp ce 'torturau' pacienţi cu autism şi dizabilităţi de învăţare

Angajaţi ai unui spital din Marea Britanie au fost filmaţi cu camera ascunsă în timp ce "torturau" pacienţi cu...226

Sănătate
25 mai 01:09SănătateNoi informații despre SPITALUL REGIONAL: Va fi făcut la Constanța, pentru a deservi și turiștii, militarii de la Kogălniceanu, dar și migranții!

Aflat într-o vizită în județul Tulcea, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a făcut afirmații și cu...1015

25 mai 01:07SănătateCOPIII MOR CU ZILE, în așteptarea unui loc în spital…

În campania Pacient în România, despre lipsurile sistemului medical, echipa Digi24 a ajuns la spitalele pentru copii....320

25 mai 00:25SănătateNu ați primit CARDUL DE SĂNĂTATE? Aflați unde este, printr-o aplicație!

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța îi informează pe constănțenii care constată,...1040

24 mai 00:42SănătateSpitalul Medgidia intră în REPARAȚII CAPITALE!

A fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Municipal Medgidia, aferente proiectului...543

23 mai 17:21SănătateCASA SOARELUI va primi pacienți începând cu 1 iunie!

Compartimentul de Îngrijiri Paliative din cadrul Secției de Oncologie a Spitalului Județean Constanța – fosta...3395

18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...534

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...997

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...561

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...549

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...596