rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

La mâna unei firme din Harghita, care nu a prestat niciodată servicii

GOLĂNEALĂ juridico-financiară la Primăria Hârşova! O spune chiar primarul: pe ce sunt risipiţi banii!

Viorel Ionescu

Cum se duc pe apa sâmbetei banii publici! De mai bine de trei ani, administrația locală se luptă prin instanțe cu o firmă din Harghita, Platoneşti, cu trei angajaţi, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Societatea a fost contractată, pe timpul fostului primar Ionel Chiriță, în anul 2008, pentru crearea unui site pentru unitatea administrativ teritorială.

Document conceput şi redactat în totalitate de firmă, semnat “pe genunchi” de fostul edil. Potrivit conducerii primăriei, reprezentanții firmei nu au respectat contractul. În ciuda acestui lucru, este bună de plată. Peste 44.323,91 lei trebuie să achite în contul SC Impact Com SRL suma, reprezentând penalităţi de întârziere contractuale. Culmea este că respectivul contract ar fi putut fi reziliat încă din anul 2013, însă acest lucru nu s-a întâmplat, generând plăți, deși societatea nu a prestat servicii. Așa se face că s-au mai adăugat, la debitul de mai sus, încă 50.000 lei.

Incredibil! Primăria Hârșova, ”legată” 10 ani de un contract încheiat în mandatul fostului primar, Ionel Chiriță, cu firma SC Impact Com SRL, ce are ca domeniu de activitate consultanța în tehnologia informației. Concret, firma se angaja, conform contractului încheiat în anul 2008, să modernizeze și să administreze site-ul primăriei.

Până aici, nimic spectaculos, dar tot acelaşi contract prevede şi o clauză obligatorie, păguboasă pentru primărie, care spune că neplata la termen a unei facturi atrage dreptul operatorului de a solicita beneficiarului plata de penalităţi de întârziere. O altă clauză decisivă pentru ceea ce avea să urmeze priveşte denunţarea unilaterală a contractului, care prevedea că denunţarea se face la expirarea perioadei contractuale în curs, respectiv cinci ani, cu condiţia achitării tuturor obligaţiilor de plată de către operator stabilite prin contract. Bun! Numai că firma nu a prestat niciodată serviciile.

Deși, victima în toată povestea asta pare a fi administrația locală, iată că instanța a dat câștig de cauză, în 2016, societății, obligând Primăria Hârșova să plătească niște bani în baza unor servicii neprestate. ”Trebuia să se ocupe de site-ul web al primăriei, nu s-a ocupat. Este vechi contractul, de pe vremea lui Ionel Chiriță. Contractul a fost făcut în așa fel, încât să se pierdă în instanță. Și au câștigat!

Suntem obligați să le plătim peste 90.000 lei, cheltuieli de judecată, dobânzi și contractul în sine. Deși nu au prestat, nici până în ziua de azi, servicii. Sunt clauze care, din punctul instanței de vedere, a fost vina primăriei că nu s-au respectat”, a declarat, pentru Replica, fostul viceprimar Ionel Dia, în prezent, consilier local. Inițial, suma care trebuia plătită de către primăriei, potrivit hotărârii judecătorești, este 44.323,91 lei, acum ea a ajuns la valoarea menționată mai sus.

Primarul Viorel Ionescu: „Acest contract este o golăneală juridico-financiară“

Contractul ar fi putut fi reziliat în 2013, în mandatul lui Tudorel Nădrag, dar nici acest fost edil nu s-a deranjat să verifice veridicitatea actului, fapt pentru care actul s-a prelungit, automat, încă cinci ani, conform uneia dintre clauze. ”Contractul a fost încheiat în luna mai, anul 2008, un contract păgubos, din punctul meu de vedere, pentru oraşul Hârşova. Un contract care, prin clauuze ilegale, nu prevedea încetarea unilateral decât după cinci ani, şi cu toate plăţile la zi.

Aceasta clauză este abuzivă. În 2013, Tudorel Nădrag, ori nu s-a gândit, ori nu a ştiut, şi n-a făcut rezilierea, şi a intrat în cealaltă perioadă de cinci ani de zile. În mai, 2018, le-am făcut notificare de reziliere a contractului. Eu am putut să fac asta! De foarte mult timp, însă, neprestând servicii, nu s-au mai primit facturile, s-au returnat. Nu le primesc facturi, căci acestea trebuie însoţite de rapoarte de activitate. Însă, în momentul în care penalităţile sunt mai mari decât debitul efectiv, avem o reală problemă.

Deşi, firma ar fi trebuit, la momentul respectiv, să notifice că penalităţile sunt mai mari decât debitul. Dacă stăm aşa şi dormim pe noi, doar ca să ne crească penalităţile, ca să câştigăm bani..., deşi nu prestăm servicii, nu sunt de acord”, a declarat, pentru Replica de Constanţa, primarul Viorel Ionescu. „Este o societate micuţă, dintr-un sătuc din ţară. Nu ştiu ce implicaţii avea, experienţă în domeniu nu avea, să spună Ionel Chiriţă ce a urmărit cu acest contract.

Căci aveam o pagină a oraşului Hârşova, asiguram toată comunicarea cu locuitorii cerută de lege.“, a mai completat edilul. Dacă instanţa va decide, definitiv şi irevocabil, că societatea are dreptate şi va obliga administraţia locală la plata penalităţilor, atunci primarul se îndrepta împotriva celor doi foşti edili, să răspundă ei pentru această pagubă, nu cetăţenii.

„Dacă oraşul va fi păgubit, printr-o decizie definitivă, îi voi chema pe cei doi foşti primari să plătească ei suma. Nu ştiu de ce n-au prestat serviciile. Ce a fost în mintea celor doi foşti primari! Sunt penalităţi acumulate în perioada 2008-2018, e imposibil să plăteşti aceşti bani. Mă voi judecata cu ei până la ultima resursă, iar dacă instanţa le va da dreptate, îi voi chema pe cei doi să răspundă, nu pe cetăţenii oraşului Hârşova. Când am văzut acest contract moştenit, am spus din start că este o golăneală juridico-financiară. Unul a încheiat-o, altul a continuat-o“, a conchis Ionescu.

Copie la indigo! Alte primării, păcălite de Impact Com

Primăria Hârşova nu este singura administraţie locală păcălită de această firmă. De exemplu, o altă administraţie locală din Vrancea, Homocea, se confruntă cu exact aceeaşi situaţie. Contract şi clauze identice semnate tot pe ghenunchi, fără prestări servicii, cu penalităţi acumulate de-a lungul anilor de ordinul miilor de euro. Şi în acest caz, conducerea urbei se luptă să scape de debit.

Potrivit presei centrale, fostul primar al comunei Homocea, împreună cu alţi edili de oraşe şi comune din ţară, care se pare au încheiat la rândul lor contracte păguboase pentru bugetele localităţilor, s-au adresat Parchetului din Topliţa-Harghita, solicitând efectuarea de cercetări faţă de această firmă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetarea penală in rem a arătat faptul că “fapta nu există” şi dosarul a fost clasat.

Cu afaceri şi în Franţa!

Societatea Impact Com SRL, cu sediul în Platoneşti, Harghita, a fost înfiinţată în 13 decembrie 2003, are ca administrator pe Mihail Dragoş Coşarcă, iar la asociaţi apare numele lui Florin Daniel Jabenitea. În 2017, cifra de afaceri a fost de 137.415, în 2016-402.169, iar în 2015-257.555. Mihail Dragoş Coşarcă s-a făcut cunoscut şi în Franţa, în Cagnes Sur Mer, acolo unde a înfiinţat o societate, în anul 2010. Este vorba despre SARL SAAD EUROPE, cu acelaşi domeniu de activitate. Firma apare ca radiată în mai 2018.

Mirela Sorina PASCAL

miercuri, 19 septembrie 20183424
Comentarii

00DURAC(26 sep 08:18)
nu ai realizat nimic nici macar pe BEICAi nu ai reusit sa-l dai afara DIN SPITAL salariul platit degeaba pe scarpinat la coaie dar nici nu avem pe cine mai vota jos NADRAG SI PELELUNGA
06ionesculeee(21 sep 19:36)
Este vizibil cum toata lumea din oras te uraste si abia vrea sa scape de tine.tu inca traiesti in alta lume ,lumea trepadusilor in care pentru un salariu o pozitie si un serviciu mai bun te pupa in anus.normal ca iti place acum dar vei vedea la alegeri ca aceasta placere se va transorma in esec total.Traiasca primarul ZEUS!HA HA HA!
90Niste hahalere(20 sep 22:01)
Baaa hahalerelor astia care va dati mari dezamagiti, ca ati votat in 2016 cu primaru si ca nu o sa l mai votati, terminati draq odata cu vrajeala asta. Cine e dazamagit ca nu mai e Calistru politist? Ha ha.Dezamagiti ca ce? Ca nu mai aveti voi acces la vaca de muls? Ne Ati inebunit dreaq cu excursia aia. Ce e atat de senzational? Sunteti disperati rau. La munca cu voi!!!!
29Dezamagit acum votant in 2016(20 sep 15:22)
Sa vedem de unde platesti excursia in America, salariile lui Calistru. In 2020 cu ce minciuni o sa mai iesi pe strada.
83Gurgu(20 sep 12:20)
Bravo domnule primar ca vati descurcat mai bine decit mine cu proiectele ,va rog pe aceasta cale sa mi dati si mie citeva sfaturi pentru cum sa accesez si eu niste proecte
93Hirsovean(20 sep 12:16)
Felicitari pentru tot ce faceti sunteti un om bun si cu o educatie aleasa ,nu va lasati intimidat de toti trepadusi
44bune(20 sep 08:19)
COMENTARII ASA A PIERDUT PROCESUL SI CU FRAIERUL DE BEICA SI A PRIMIT NISTE BANI NEMUNCITI IAR ACUM SE SCARPINA IN CUR SI LA OUA PRIN CURTEA SPIT OR HVA SI ARE CATAMAI SALARIUL NU ESTE BUN DE NIMIC NU AI FOST IN STARE SA L DAI AFARA DOMN PRIMAR CIT TE SPIONEAZA EL SI PE TINE SI PE ZIDARU B SUCCES
810Un locuitor(19 sep 20:00)
Aveti grija dragi harsoveni pt anul 2020 cu cine votati, am inteles dl. IONESCU NUUU! Dar nici dna fost judecator Pielelunga ca si ea e la fel ca dl. Ionescu. Asadar deschide-ti ochii si ganditi cu creierul.
38Pana(19 sep 17:47)
Constantinescule stai linistit ca chiar daca tiai cerut reabilitarea tot un pedofil esti si o sai sugi urechile lui gurgu mult si bine
1017ACTUALE(19 sep 17:25)
Viorele mai ai 624 de zile si te intorci sa pazesti digul ca sa nu-l gaureasca chitanii. Si cu furaciunle lui domnul Nadrag ne-ai aburit si in campanie ca a furat 70 de miliarde si au trecut 27de luni de mandat si nu s-a adeverit nimic. Spune-ne mai bine cum este cu camionul cu excursia in AMERICA cu angajarea finului Capbun cu tribunele de la Generala cu procesul care l-ai pierdut cu DIA si Calistru si a platit Primaria. Spune la lume de astea actuale numai dezgropa morti.
513Cetatean(19 sep 13:43)
Cirita doua apartamente in bucuresti ,7 vile la durau ,cerea spagi de sau speriat cetateni acelui oras ,nadrag un strungar usor de manipulat ,.beica un sofer meneger de spital,brateanu un hot fara pereche ,pelelunga contracte cu primaria si ia saraca o pensioara pe caz de boala de 14000 niste excroci
16Si la OVIDIU e la fel !(19 sep 13:36)
Cipanezii au subt bugetul ! Au angajat toti semianalfabetii pe concursuri Guvernamentale aranjate de Scupra !
010un cetatean(19 sep 11:31)
cunosc f bine problema acestei societati. nu doar primaria harsova are probleme, ci sute de alte uat-uri din tara platesc bani acestor tepari. ar trebui sa se sesizeze autoritatile in privinta contractelor paguboase pe care acesta societate le are la nivel NATIONAL, nu doar local.
612Aaa(19 sep 11:25)
Nadrag si Chirita la puscarie
712asta DA Primar(19 sep 10:18)
In ritmul asta mai iei 2 mandate.Felicitari
012Corect(19 sep 09:34)
Tot in judet si la Stejaru situatia e aceiasi. Contractele cu firma asta sunt date cu dedicatie. Nu au facut absolut nimic pentru banii pe care ii cer si instantele judeca numai in beneficiul lor. Ce escrocherie mai e si cu firma asta. Contractele facute acum multi ani sa nu poata fi desfiintate. Cine a profitat de incheierea lor? Poate verifica parchetul.
716Casimcea(19 sep 08:30)
Bravo acestui primar ca le-a taiat macaroana.Si la Casimcea e aceeasi problema. Se tot judeca si pierd pentru ca au fost facute contracte cu aceasta firma foarte paguboase in urma cu multi ani. Si acum vin facturi cu droaia. Cred ca a fost o firma de partid. Cineva a tras sfori ca unele primarii sa faca aceste contracte prin anii 2008. Sa plateasca cine a facut golaneala.
021BUREBISTA(19 sep 08:08)
Instantele de judecata sunt de multe ori surprinzatoare ! M-am confruntat cu acest aspect ! Te duci sa iti faca dreptate si te gasesc vinovat ! Se judeca mai bine pe timpul lui Stefan cel Mare, Mihai viteazu, Mircea cel Batran, etc.
mai mult...Replica
21 oct 16:02ReplicaVIDEO. Controversatul afacerist Omer din Murfatlar, arestat preventiv după ce ar fi șantajat o familie din Valu lui Traian!

O familie din Valu lui Traian a fost șantajată în repetate rânduri de către un afacerist cunoscut din Murfatlar,...3256

21 oct 13:07ReplicaFotbalul românesc, în DOLIU! A MURIT ILIE BALACI!2564
21 oct 00:00Replica'Şmecherul' din Hârşova, care-şi făcea joint la volan, SANCŢIONAT de POLIŢIE! VIDEO3638
20 oct 18:43ReplicaTânăra care a murit într-un GROAZNIC ACCIDENT mergea să-și viziteze părinții

Tânăra din Independența care a murit, sâmbătă dimineață, 20 octombrie a.c., într-un teribil accident care a...18695

20 oct 18:58ReplicaPropunere legislativă pentru ca un ORAȘ din județul Constanța să devină COMUNĂ!10053
20 oct 16:00ReplicaMOARTE TERIBILĂ LA ISTRIA! A fost solicitat elicopterul SMURD5535
20 oct 18:57ReplicaUrmările TRAGEDIEI de la restaurantul Beirut, acoperite cu o PLASĂ!

Clădirea rămasă în paragină a restaurantului Beirut, unde în urmă cu patru ani a avut una dintre cele mai...1645

20 oct 12:15ReplicaVIDEO. Ciprian Marica despre viitorul FC FARUL: „Vrem să promovăm în Liga I! Când am preluat echipa, avea datorii”2744
20 oct 12:15ReplicaACCIDENT RUTIER MORTAL, LA CONSTANŢA: O TÂNĂRĂ S-A RĂSTURNAT CU MAŞINA!21841
20 oct 00:00ReplicaIndividul care cerea ŞPĂGI pentru ANL-urile de la Mangalia a mai ‘împuşcat’ o condamnare!

Nicolae Mola a intrat în atenţia oamenilor legii de mai mulți ani, acuzat fiind de înșelăciuni. A fost cercetat...3379

20 oct 00:00ReplicaO firmă din Năvodari se bate pe milionul de euro pentru uniformele şoferilor RATB4720
20 oct 08:20ReplicaCazul femeii mutilate de doi medici constănţeni. Unul dintre ei a scăpat de acuzaţiile de malpraxis6081
Vremea
18°15.5° - 18° duminică, 21 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 95%
Vânt: 5.71 m/s din N
Presiune: 1029.41 milibari

Loto
6/49101113273234
5/4061417202331
joker101920384016
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 oct 00:00SportIanis Hagi, primul interviu după superperformanța reușită cu România U21: "Este cel mai frumos moment al carierei"

Ianis Hagi (19 ani) a fost esențial în calificarea României U21 la Campionatul European din 2019. Ajuns înapoi în...468

20 oct 00:00SportSimona Halep, desemnată cea mai bună jucătoare a anului

Simona a primit distincția vineri, într-o ceremonie desfășurată la Singapore. În aceeași gală au fost stabilite...481

20 oct 00:00SportÎncă un gest de mare campion al lui Leo Messi. Argentinianul a făcut fericiți zeci de copii care suferă de cancer

...422

20 oct 00:00SportDorinel Munteanu anunță sancțiuni dure după umilința cu Voluntari, 0-4: "Un căpitan de echipă reacționează altfel. Veți vedea mâine"

Concordia Chiajna a cedat categoric, scor 0-4, contra celor de la FC Voluntari. Dorinel Munteanu le transmite...552

Local
20 oct 01:12LocalBărbat în comă, după ce a căzut într-o fostă staţie de apă!

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea sunt în alertă: aceştia au fost solicitaţi să intervină în comuna Castelu, în...735

20 oct 01:21LocalPortul Constanța, 'INVADAT' de chinezării! Polițiștii au declanșat anchetă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în data de 19.10.2018, în baza analizei de risc, împreună...649

20 oct 01:22LocalA traversat fără să se asigure și a fost lovit de o mașină!

O femeie în vârstă de 29 de ani, la data de 19 octombrie, a condus un autoturism pe strada Mihai Viteazu din...438

20 oct 01:21LocalToamna a scos vânzătorii ambulanţi în stradă! Iată cum i-au surprins poliţiştii locali în pieţele constănţene!

Constănţenii se aprovizionează cu legume pentru perioada iernii! Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, pieţele...823

20 oct 01:12LocalACCIDENT în zona Palatului Copiilor: COPIL lovit de mașină!

Intervenție de urgență a polițiștilor și a cadrelor medicale de la SMURD în zona Paltului Copiilor, la...2950

20 oct 01:18LocalZiua Porţilor Deschise la Centrul de Scafandri Constanța

Centrul de Scafandri Constanța și-a deschis porțile, joi, 19 octombrie a.c., pentru a fi vizitat de elevii din...511

20 oct 01:17LocalCenaclu literar la Liceul „Nicolae Bălcescu” Medgidia

La Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu” din Medgidia are loc, vineri, 19 ocombrie a.c., începând cu ora 11,00, în...353

20 oct 01:16LocalElevii constănţeni, în vizită la Penitenciarul 'Poarta Albă'! Iată ce experienţă au avut!

La sfârșitul săptămânii trecute, elevii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanţa au participat la...1138

20 oct 01:15LocalPieton lovit pe trecerea pentru pietoni!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 20.30, au fost...440

20 oct 01:15LocalPrins la volanul unui autoturism neînmatriculat, în Ciobanu!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 18 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...983

Politică
20 oct 20:52PoliticăConsilierii judeţeni au votat tot, inclusiv proiectele lui Palaz, pentru ‘o zonă medicală civilizată’

Consilierii judeţeni constănțeni s-au întrunit în ședință vineri, 19 octombrie, în Sala Remus Opreanu, pentru a...523

20 oct 01:10PoliticăLiberalii fac 'curăţenie'. Calafus nu mai este preşedintele PNL Năvodari

Silviu Calafus, fratele avocatului Sorin Calafus, nu mai este preşedinte al organizaţiei PNL Năvodari. Conducerea...911

20 oct 01:24PoliticăKlaus Iohannis convoacă partidele parlamentare la Cotroceni

Surse politice au declarat că președintele Klaus Iohannis intenționează să convoace, săptămâna viitoare,...382

20 oct 00:00PoliticăContinuă asfaltările pe străzile din oraşul Cernavodă

De de începutul lunii octombrie, până în prezent, în orașul Cernavoda, prin programul ”Lucrări de întreținere...402

20 oct 01:23PoliticăKlaus Iohannis îi cere demisia lui Tudorel Toader

"Președintele României, Klaus Iohannis, consideră că aspectele foarte grave reținute de Comisia de la Veneția cu...506

20 oct 01:23PoliticăTudorel Toader face marele anunţ: când va judeca Comisia de la Veneția OUG pe legile justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că OUG pe legile justiției va fi trimisă Comisiei de la Veneția...446

20 oct 01:20PoliticăTraian Băsescu: „Între 'Ţopul' din Teleorman şi 'Doamna' din Voluntari nu este nici o deosebire”

Traian Băsescu răspunde dur la acuzațiile făcute, joi, 18 octombrie a.c., de primarul Capitalei, Gabriela Firea,...583

20 oct 01:16PoliticăTăriceanu pune piciorul în prag! Mesaj FERM pentru PSD: 'Vom avea proprii candidați'

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a mai discutat în ultima perioadă despre listele comune...521

20 oct 01:16PoliticăServiciul Public de Asistență Socială Constanța începe înscrierile pentru PROGRAMUL „RESPECT”!

Serviciul Public de Asistentă Socială Constanța anunță că începând de luni, 22 octombrie, între orele...492

20 oct 01:25PoliticăSCANDAL în PSD. Contraatac la Firea: Codrin Ştefănescu s-a întâlnit cu oamenii primarului general

Scandalul din PSD dă din nou în clocot, după ce Gabriela Firea nu a reuşit să treacă un proiect important prin...812

Monden
20 oct 00:00MondenCum o răsfață Cornel pe Brigitte Sfăt. Relația lor este din ce în ce mai serioasă

După divorțul de Ilie Năstase. Brigitte își trăiește dinplin viața alături de noul iubit. Cornel îi face toate...355

20 oct 00:00MondenŞtefan Bănică filmează în secret pentru o comedie

Juratul de la „X Factor” a împlinit ieri 51 de ani, deşi ai jura că n-are mai mult de 30 de ani. Ştefan Bănică...223

20 oct 00:00MondenCabron a lansat “Dayamay”, un nou single de pe albumul GEMENI

După ce a lansat single-ul „Strada”, single extras de pe albumul „Gemeni”, Cabron revine cu piesa și clipul...204

20 oct 00:00MondenLili Sandu se mărită! S-a răzgândit în privința căsătoriei, pentru că vrea un copil cu Silviu Tolu

Lili Sandu și Silviu Tolu au ajuns la concluzia că trebuie să-și ducă relația la un alt nivel. După 3 ani de...309

20 oct 00:00MondenValters Fridenbergs, fost concurent Eurovision 2009, a murit la 30 de ani

Valters Fridenbergs a fost unul dintre cei mai apreciați artiști, după apariția lui la Eurovision 2009. Din păcate,...235

20 oct 00:00MondenKim Kardashian a pozat goală. Imaginea care a încins spiritele

Kim Kardashian a stârnit controverse în rândul fanilor ei, după ce a pozat goală pentru a promova o firmă de...346

20 oct 00:00MondenAngelina Jolie, cu sânii la vedere la 5 ani de la dubla mastectomie. Decolteul îndrăzneț i-a jucat feste

La cinci ani după ce a dezvăluit că și-a făcut dublă mastectomie pentru a evita orice risc de a face cancer mamar,...415

20 oct 00:00MondenAu renunţat la protocol: Prinţul Harry şi Meghan Markle, în picioarele goale pe plajă

Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia acestuia, ducesa Meghan de Sussex, aflaţi în vizită oficială în...248

20 oct 00:00MondenFestivalul de film de la Roma, al doilea eveniment cinematografic ca importanţă din Italia, a debutat joi seară

Cate Blanchett, Martin Scorsese, Dakota Johnson, Sigourney Weaver şi Michael Moore se regăsesc pe lista...205

20 oct 00:00Monden„Halloween“ se pregăteşte să sperie concurenţa la box office-ul american

'Halloween', "reînvierea" uneia dintre francizele cele mai de succes ale genului horror, este principala premieră a...211

Mapamond
20 oct 00:00MapamondMii de persoane au adus un ultim omagiu victimelor masacrului de la liceul din Crimeea

La două zile după masacrul care a făcut 20 de morţi într-o liceu din Kerci, în Crimeea, mii de oameni au adus...216

20 oct 00:00MapamondRusia: Şeful Gărzii Naţionale refuză „duelul verbal“ propus de Navalnîi; ar prefera o 'cafteală'

Şeful Gărzii Naţionale a Rusiei, generalul Viktor Zolotov, fosta gardă de corp a preşedintelui Vladimir Putin, care...241

20 oct 00:00MapamondSUA: Casa Albă a contractat un nou avocat principal

Casa Albă a contractat un nou avocat principal pentru preşedintele SUA, Donald Trump, în locul lui Don McGahn, a...209

20 oct 00:00MapamondSummit Erdogan-Putin-Macron-Merkel privind situaţia din Siria, la Istanbul pe 27 octombrie

Un summit axat pe Siria îi va reuni la 27 octombrie pe liderii turc, Recep Tayyip Erdogan, rus, Vladimir Putin,...222

20 oct 00:00MapamondPatriarhul Kirill al Rusiei califică drept „schismatică“ Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a denunţat vineri Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol,...222

20 oct 00:00MapamondWashingtonul oferă o recompensă pentru prinderea unui lider al grupării Al-Qaida

Washingtonul a oferit joi o recompensă de cinci milioane de dolari pentru prinderea lui Khalid Batarfi, un lider al...215

20 oct 00:00MapamondUn apel al eurodeputaţilor la o anchetă independentă asupra asasinării lui Daphne Galizia, respins de guvernul maltez

Un apel al unui grup de eurodeputaţi, printre care şi Monica Macovei, la efectuarea unei anchete independente asupra...202

20 oct 00:00MapamondGuvernul german a aprobat vânzări de arme de aproape 500 de milioane de dolari către Arabia Saudită în 2018

Guvernul german a aprobat până acum în acest an vânzări de arme în valoare de aproape 500 de milioane de dolari...210

20 oct 17:32MapamondTrump consideră că Jamal Khashoggi este mort, ameninţă cu „grave“ consecinţe

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a admis joi pentru prima dată că jurnalistul saudit dispărut Jamal...254

20 oct 00:00MapamondGrecia: A crescut la 41 numărul persoanelor decedate de virusul West Nile

Numărul persoanelor care au murit după ce au fost infectate cu virusul West Nile a ajuns la 41 în actualul sezon al...204

Sănătate
20 oct 01:18SănătateMurăturile în oțet din comerț pot cauza cancer gastric? Semnal de alarmă tras de Asociația Pro Consumatori

Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a drumurilor şi metabisulfit de potasiu,...549

19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...384

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...875

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...698

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...1035

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...801

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1455

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...1072

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1219

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3665