REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Gravidă internată în Spitalul Judeţean: 'Sunt de 3 zile aici şi nu mă bagă nimeni în seamă!'. Reacţia medicilor: 'Nu îi putem provoca naşterea acum'

Gravidă internată în Spitalul Judeţean: 'Sunt de 3 zile aici şi nu mă bagă nimeni în seamă!'. Reacţia medicilor: 'Nu îi putem provoca naşterea acum'

Replica API 2 august 2019 | 02:01 938

Comunitatea de mămici active pe reţeaua de socializare Facebook a intrat în alertă după ce o gravidă a relatat că, deşi este internată de trei zile în Spitalul Judeţean Constanţa, cadrele medicale o ignoră şi nu o ajută să nască!

“Sunt internată de 3 zile la Spitalul Judeţean, am fost internată cu contracţii false, sunt însărcinată în 39 de săptămâni; jos la Urgenţă când am ajuns mi-am făcut control ginecologic, mi s-a spus că în următoarele ore ar trebui să nasc (…), astăzi am trei zile de când m-am internat şi nu am născut, fiecare asistentă mă întreabă dacă am doctorul meu cu care să nasc. Eu nu am doctor, că nu sunt de aici şi nu cunosc nici un doctor din spital. O asistentă mi-a zis că dacă nu am doctorul meu care monitorizează sarcina o să aştept mult şi bine să nasc. Acum, întrebarea mea este: pe ultima sută de metri pot să găsesc un doctor? Se poate face o injecție de dilataţie, ceva? Îmi poate provoca nașterea vreun doctor, pe cine să întreb şi nu ştiu exact: trebuie să plătesc sau nu? Pentru că de 3 zile nu mă bagă nimeni în seamă (…)” – este postarea care a stârnit numeroase reacţii.

Contactaţi de “Replica”, medicii din Spitalul Judeţean Constanţa au susţinut că situaţia este cu totul alta: „Nu este totul bine şi frumos în spital, că orice pădure are uscăturile ei, dar în cazul acestei gravide chiar este exclus să fi fost ignorată!”. La rândul său, directorul medical al unităţii spitaliceşti, dr. Bogdan Obadă, a declarat că pacienta este „indisciplinată”: „Nu a fost găsită în salon în mai multe rânduri, când avea loc vizita medicală. I s-a făcut şi un eco, a fost văzută de dr. Stelian Bafani. Este o gravidă cu sarcină avansată, dar cu un făt mai puţin dezvoltat pentru că pe toată perioada sarcinii nu a fost urmărită de un medic. Este exclus să nască acum, în nici un caz nu i se va provoca naşterea, pentru că fătul este mic, şi ar fi un prematur cu probleme şi şanse să nu supravieţuiască. Ea va naşte la sfârşitul lunii”, a precizat dr. Obadă. Medicul a adăugat că, din informaţiile sale, pacienta „este bine, va fi externată azi (vineri, 2 august – n.r.)”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lagarul de concentrare spitalul judetean Constanta. Fugiti cat mai puteti de acest spital. Toti iau spaga de la infirmiera la Directorii. Daca nu dai, si nu insisti sa primeasca, categoric vei muri. Se vor nascoci tot felul de afectiuni sau complicatii care au dus la deces. Medicii care fac autopsia sunt aserviti mediciilor din spital. Deci nu aveti nici o sansa de scapare.
2
0
cel mai bun doctor din constanta este trenul de Bucuresti
0
0
De proasta tu crezi ca minte nu stii ce nemernicii sunt acolo?s-au faci parte din ei
1
2
Am citit postarea pe fb si comentariile. Eu nu o cred pe femeie, indiferent ca are sau nu are doctor oricum cineva se intereseaza de ea. Cel putin rezidentii si tot o fac. Ca nu vine nimeni sa ii explice ce si cum asta e altceva. Dar cel putin un echo tot are facut
11
2
Pacienta a chemat ziaristii,deci este "indisciplinata" trebuie sa stea cuminte disciplinata, sa fie scoasa pe la morga, si atunci tot personalul medical, pana la Director sunt multumiti. Dupa ce femeia moare cu zile, i se va gasi o boala incurabila despre care nu se stia. Deci a fost vina pacientei. Scenariul de groaza clasic de la sp. Judetean Constanta.
12
9
Contractii false am avut si eu in luna a 7-a chiar. Mamica sa stea linistita si sa astepte pana vine vremea, la 42 de sapt., va fi mai bine pentru copilasul ei. Vrea injectie de dilatatie? Nici nu stie ce cere si despre ce e vorba. Sa stea cuminte. Probabil vrea ea sa nasca acum ca sa-i fie ei mai usor, pentru ca e mic copilul si astfel iese mai usor pe canalul vaginal. Iar multi sau multe care comentati aiurea probabil ca nu ati purtat o sarcina, nu ati nascut si nici nu o veti face vreodata.
8
3
asteptam verificari de la doamna ministru la acest spital
9
2
Cand citesc unele comentarii ma inspaimanta atata prostie. Zici ca traim in tara in care medicii sunt perfecti si femeia e singura nebuna care se plange. Am vazut in Judetean gravida trecuta de 40 sapt. si nu se uita nici dracu' la ea ca era amarata! Ba, nu vreo imputita sau nesimtita. O amarata care tacea! I se invinetise burta, ce dracu vorbim?!
12
7
Foarte bine ca ai luat legatura cu redactia ziarului,sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti trimita un doctor bun,dl Tomescu si sa te bucuri de copil si tot ce-iai frumos pe pamant alaturi de el..Deci statul le-a creat conditii ,le-o oferit salarii mari pe care altii le viseaza si lipsa de responsabilitate nu poate fi tratata.Rusine sa le fie.
10
8
De sistemul medical din Romanica nu mai zice nimeni nimic ? Atentia opiniei publice este indreptata catre cazul Caracal si lumea a uitat de toate problemele din tara asta, politicienii ies toti si pozeaza in justitiari, iar noi punem botu ca pelicanii, dandu-ne mai putina paine si cat mai mult circ
9
2
Daca e pacienta sub acoperire de-a lu' Pintea cu intentii provocatoare?Posibil are telefonul pe inregistrare permanenta!
7
3
Fara nici o suparare, "a fi gravida"nu inseamna ca esti bolnava. Eu m-am dus la medic inainte cu 2 saptamani sa nasc si medicul a zis ca mai am o luna si ceva cand eu facusem calculul si nu aveam cum sa nasc peste 9 luni. Este normal sa ceri ajutor daca ai probleme si consider ca e dreptul unei femei sa primeasca sprijin la nastere. Macar cu atat sa evoluam daca pe vremuri se nastea acasa.
10
2
eu zic de mult timp ca salariile uriase si nejustificate ale medicilor trebuie taiate maxim, vom vedea dupa alegeri,nu?
13
9
cezarica la mangalia.400 euro si maine gata copilul,luni externare.DNA constanta, lucrati si in weekend? Sa stiu daca ma mai agit sau nu
5
4
Este un adevar cunoscut ca vorbim de o acuta lipsa de personal. Cei ce inca mai sunt in Romania ,pe langa munca specifica cu mult peste norme,au de intampinat si mizerii de tot felul. Pe langa asta,se fac niste asa zise scoli de asistenti medicali,un fel de incropeli din care ies niste vai de lume pentru care tot cei vechi muncesc,pe care tot cei vechi trebuie sa-i invete de fapt meserie,adica mai bine cei vechi ar selecta de pe strazi niste oameni capabili si I-ar instrui ca pe front in timp de razboi,in loc de scolile astea de doi lei. Ca atare,multi din cei buni vor pleca.Succes!
6
0
di nefericire si lipsa de educatie ajungem aici. Dar totusi ajugand la spital trebuie sa fii bagat in seama intr o lume civilizata.
17
1
Daca nu dai, nu se uita nimeni la tine. Si ce sa caut la spital ? Sa nu se uite nimeni la mine 9 luni ??? Muie cu cacat grasa !!!
13
8
Sa nasca pe cur. Imbecila
10
21
Astia sunt medici sau spagari? Niste golani ordinari care nu se mai satura de bani. Astfel de specimene trebuie indepartati din sistem si sa nu mai aiba drept nici la stat nici la privat.Se vede ca nu au auzit de juramintul lui Hipocrate. RUSINE...
20
9
Pacienta e impertinenta, nu vrea sa dea 300 de euro ca sa-i fac cezariana. Asa ca sa nasca acasa !
23
13
daca e copilul mic si dedezvoltat sigur tanti aia e fumatoare, posibil si alcolista. sa stai tu 9 luni ca vaca fara sa mergi la un consult, sa faci un eco, ceva sa vezi daca e bine copilul...asta va naste un viitor asistat social presupun...si asa se perpetueaza specia de cersetori si hoti din rromania
19
18
Individei asteia nu i-a pasat de propriul copil si de ea, pana la urma, si 9 luni nu a calcat pragul niciunui medic si dintr-o data are pretentia sa i se sufle in fund pe toate partile cand ajunge in spital. Daca trebuia sa nasca, sigur o baga cineva in seama. Ea umbla ca o oaie dezlegata si are pretentia sa fie cautata cu fanfara si sa fie adusa la eco. Sa nu mergi 9 luni la control si sa nu ai doctor denota o cantitate mare de nesimtire si ignoranta asa ca mai usor cu compatimitul unor astfel de persoane. Lasati medicii in pace! La prosti le mai face bine si selectia naturala!
37
17
Ce inseamna sa nu bagi mana in buzunar
24
18

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108