REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Grindeanu: Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră!

Grindeanu: Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră!

Replica API 13 aprilie 2022 | 00:06 2230

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră. Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina iar România are șansă de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al portulu, este de părere Grindeanu.

”Am abordat această oportunitate în discuțiile dintre delegația română condusă de Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și delegația americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorității Republicane din Camera Reprezentanților.

În circumstanțele actuale, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziției aliate de apărare.

Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun și de importanță strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanța și portul polonez Gdansk) și Via Carpathia.

Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea și Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca și contrapondere la încercările Rusiei și Chinei de a-și spori influența politică și economică prin investiții în infrastructura critică”, spune Grindeanu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catana asta stie ca Constanta este port la marea Neagra ?
0
0
De ciobanii din Cogealac. Va dati seama ce este in CAul ala?numa specialisti.tu va n gura ca profesionisti nu ati gasit.numa oieri ati pus peste tot.miroase a branza n tot orasul
0
0
Puneti-l in poza si pe Catana alaturi de Grindeanu sa se dea mare ministrul.
0
0
Da cumetre de cand a venit Catana in conducerea portului se cunoaste. Aer proaspat, elan tineresc, cunostinte solide in conducerea porturilor maritime ! Zic !
0
0
Vorbe, vrajeala si fumigene
0
0
Sa fim recunoscatori lui Catana din conducere si prin interventiile pe care le face in MT va duce portul Constanta mai departe pe culmile socialismului multilateral dezvoltat.
0
0
Vise Taica
0
0
cam bate campii Dl. Grindeanu, prin portul novorossyisk trec azi in condii de criza de 2 ori mai multe marfuri ca prin Constanta
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212