A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: fopen(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/replicaonline_rof5315a80f19289d16b697c2166810bddadb809d1): Failed to open stream: No space left on device

Filename: drivers/Session_files_driver.php

Line Number: 177

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/core/General.php
Line: 10
Function: __construct

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 5
Function: __construct

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): Failed to read session data: user (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80)

Filename: Session/Session.php

Line Number: 137

Backtrace:

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/core/General.php
Line: 10
Function: __construct

File: /home/replicaonlinero/public_html/ar_application/controllers/Home.php
Line: 5
Function: __construct

File: /home/replicaonlinero/public_html/index.php
Line: 329
Function: require_once

Guvernul mărește sumele alocate elevilor pentru transport | replicaonline.ro
4.9° Constanța Dum., 4 Dec. 2022
Anul XX Nr. 6202
4.9° Constanța Duminică, 4 Decembrie 2022 Anul XX Nr. 6202

Guvernul mărește sumele alocate elevilor pentru transport

Virgil STOIAN 7 octombrie 2022 275

Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de acasă la școală, creșterile respective acoperind dinamica prețurilor practicate de operatorii de transport. Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, cu reprezentanți ai Consiliului Național al Elevilor. Potrivit Executivului, principalele teme abordate au fost legate de soluțiile necesare pentru asigurarea transportului gratuit al elevilor și noul pachet de legi ale educației, care implementează viziunea Proiectului România Educată.

„Reprezentanții elevilor au expus problemele cu care aceștia se confruntă în ultimii ani, atât din cauza practicilor neunitare, cât și pe fondul alocărilor insuficiente pentru transportul lor. Ministrul Educației a prezentat principalele abordări practicate la nivelul statelor din Uniunea Europeană, în acest context fiind evidențiat și cadrul normativ european. Cu această ocazie, au fost agreate soluții pe termen scurt, care să ofere pachetul financiar necesar până la implementarea unui nou sistem integrat gestionat la nivel local. Astfel, Guvernul va asigura cadrul normativ pentru mărirea sumelor forfetare alocate elevilor pentru transportul acestora de la domiciliu la unitatea de învățământ, creșterile respective acoperind dinamica prețurilor practicate de operatorii de transport”, se arată în comunicatul de presă. Guvernul anunță că va constitui, la inițiativa premierului, un Comitet interinstituțional de lucru, „pentru a genera o soluție pe termen mediu și lung, care să ofere o perspectivă stabilă și funcțională viitorului sistem de decontare a costurilor cu transportul școlar”.

„În acest sens, obiectivul principal este legat de garantarea dreptului fiecărui elev care solicită asigurarea transportului pentru a merge la școală. În baza solicitărilor centralizate prin instituția de învățământ, în strânsă corelare cu autoritățile locale, Guvernul va oferi toate fondurile necesare pentru a acoperi aceste costuri. În privința noilor legi ale educației, reprezentanții elevilor au transmis că au toată deschiderea pentru a susține cu argumente propunerile de îmbunătățire a funcționăriii sistemului de învățământ, pe care le-au transmis deja către ministerul Educației. Atât prim-ministrul României, cât și ministrul Educației, au confirmat disponibilitatea de a dialoga cu toți factorii interesați de bunul mers al implementării Proiectului România Educată”, se menționează în finalul comunicatului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

laptele si cornul in orasul constanta , nu se mai da?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
193339183026
5/49
1136376284
joker
20243019359