REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Haos pe strada I.L. Caragiale din cauza sensului unic. Constănțenii din zonă trag un semnal de alarmă

Haos pe strada I.L. Caragiale din cauza sensului unic. Constănțenii din zonă trag un semnal de alarmă

Replica API 20 decembrie 2019 | 00:00 413

Constănțenii se împotrivesc, din ce în ce mai mult, noilor construcții din oraș, mai dacă nu respectă planurile urbanistice dar, mai ales, drepturile lor, așa că tot mai mulți decis să lupte pentru aceste drepturi care, cred ei, le sunt încălcate. O astfel de construcție este cea care ar urma să se edifice pe strada I.L. Caragiale, un imobil cu patru etaje. Pentru ca proiectul să prindă contur, investitorul, SC Elys Interdecor SRL, a elaborat un nou PUZ pentru zona delimitată de str. I.L. Caragiale, str. Poporului, str. Fulgerului și al. Nalbei. Cei care locuiesc aici se opun acestei construcții, din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că zona se va aglomera mult mai mult de mașini, pentru că vor dispărea locuri de parcare, pentru că vor dispărea și spații verzi. De altfel, odată cu instituirea sensului unic în zonă, traficul a fost dat peste cap.

”Din parametrii măriți solicitați, va rezulta o clădire cu spații comerciale la parter și aproximativ 16 apartamente, fără identificarea terenului alocat parcărilor și aleile de acces către acestea, fără precizarea parcărilor minime acoperite, fără precizarea suprafețelor verzi rămase în afara construcției și parcărilor, fără identificarea terenului alocat platformei de gunoi pentru locatari”, a precizat, pentru Replica, Asociația de proprietari BL L112 de pe I.L.Caragiale. ”Prezentarea este frumoasă, dar nu a fost menționat faptul că Primăria Constanța a transformat toate căile de acces din zona studiată în străzi cu sens unic în scopul descongestionării traficului de mașini care se desfășoară pe artera principală cu doar două benzi de circulație. În această zonă comercială s-a creat o mare aglomerare în trafic care generează cozi de câte 30-40 de mașini, din trei în trei minute, când apare culoarea roșie la semaforul de la intersecția I.L.Caragiale cu strada Theodor Murada, situație care a generat noxe insuportabile de gaze de eșapament și zgomot peste limita admisă în intervalul orar de circulație maximă 9-17 din acest perimetru. Credem că după verificarea acestor observații cu impact asupra vieții concetățenilor, trecerea de la PUZ-ul existent P+2A l noul PUZ P+4 nu va putea fi aprobată, mai ales în această zonă, vor apărea peste 30 de mașini care vor aparține noilor proprietari de apartamente, iar noii parametri solicitați POT 80 % și CUT 3 depășesc cu peste douăzeci limitele primului PUZ”, se mai plâng proprietarii.

Solicitarea emiterii acordului consultare publică PUZ pentru zona delimitată de str. IL Caragiale, str. Poporului, str. Fulgerului și al. Nalbei, inițiator SC Elys Interdecor SRL s-a aflat în atenția Comisiei de Urbanism pe 5 decembrie.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde este sens unic pe Caragiale? Cand l-au facut? Astazi am mers pe acolo, nu este asa ceva. Sunt doua sensuri, ca inainte.
0
2
Iar a dat primarul autorizatii la machidonii lui???
5
0
pai la poarta alba mai e loc,deabia a inceput adunarea
7
0
cine are masina merge pe contra sens, cine nu sta la coada
1
3
Atata vreme cat lumea interlopa si conducerea orasului isi impart spatiile intravilane si construiesc far de masura si mai ales aiureli, asa o sa fie in Constanta. Un oras urat si invechit, in comparatie cu orasele din Ardeal. Nu avem traditie si nici oameni cu carte care sa ne conduca urbea. Daca au terminat la facultati particulare, gen Spiru, cu diplome facute la imprimanta si fara sa mearga la scoala este clar.
13
0
Cineva isi bate joc de noi si de Constanta si nimeni nu ii face nimic!?
24
3
Fagabou ... ce viseaza noaptea ...pune in aplicare ziua ! Doar Spagi are in cap- Coruptul orasului !
31
3
Constantenii sa se traga de pula,care au,nu de semnale de alarms!
3
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272