rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

AMENZI DRASTICE!

HAOS pe TRASEUL pentru obținerea PERMISULUI de CONDUCERE, din pricina școlilor de șoferi, la Constanța!

Chiar dacă Ordinul privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere este în vigoare de ceva ani, se pare că instructorii școlilor de șoferi din Constanța nu prea au ținut cont de el, până s-a ajuns la un haos total! Însă, începând de miercuri, 5 iunie, se schimbă lucrurile! Polițiștii rutieri vor efectua controale și vor aplica amenzi drastice. Este vorba despre folosirea pe timpul școlii a traseului destinat examenului pentru obținerea permisului de conducere. ”Măsura este in beneficiul siguranței rutiere de care avem cu toții nevoie!”, a spus comisar-șef Liviu Vîrșă, șeful SPCRPCIV Constanţa.

Potrivit Ordinului nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, în vigoare de la de la 16 decembrie 2010, Art. 14,traseele folosite la proba practică se stabilesc de către poliția rutieră și sunt, de regulă, altele decât cele folosite în procesul de instruire practică a cursanților. Traseele trebuie să fie stabilite astfel încât să permită examinatorului aprecierea deprinderilor și aptitudinilor necesare conducerii în siguranță a unui autovehicul și să corespundă criteriilor stabilite la art. 4 alin..

Chiar și așa, instructorii din cadrul Școlilor de Șoferi de la malul mării nu prea au ținut cont de acest aspect și astfel s-a ajuns în punctul în care persoanele care susțin proba practică pentru obținerea permisului de conducere sunt încurcate în trafic de către autovehiculele cursanților. Iar situația nu este una tocmai plăcută, în sensul că, de multe ori, s-au trezit că autoturismul din față rulează imprevizibil și frânează brusc. Alteori, efectiv, nu au avut spațiu pentru manevrele de mers înapoi sau parcare laterală tocmai pentru că zona era deja ocupată de cei care se aflau în timpul cursurilor de la Școala de șoferi. Dar, începând din data de 5 iunie, se schimbă situația! Se vor intensifica verificările în trafic de către Poliția Rutieră și vor fi aplicate amenzi drastice. Potrivit reprezentanților Serviciului Rutier, sancțiunile sunt în valoare de 4/5 puncte amendă pentru instructori.

”Măsura este în beneficiul siguranței rutiere de care avem cu toții nevoie! Este foarte greu pentru un elev, care este emoționat, să meargă în spatele unei alte mașini de școală pe tot traseul. Și care se deplasează imprevizibil. În plus, un om care nu știe la ce se așteaptă la un examen cred că este mult mai motivat să se pregătească decât unul care se păcălește singur că știe”, a declarat, pentru Replica, comisar-șef Liviu Vîrșă, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa.

Potrivit informațiilor noastre, unele dintre școlile de șoferi de la malul mării deja și-au anunțat cursanții că nu vor mai avea acces pe traseele destinate examenului.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța: iată noile trasee!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au actualizat traseele pe care se pot desfășura pregătirea practică și susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere în județul Constanța. Astfel, pregătirea practică în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere în municipiul Constanța se poate desfășura pe toate străzile deschise circulației rutiere, cu următoarele excepții: - strada Soveja (de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu strada Primăverii), strada Chiliei, strada Maramureș, strada Ion Andreescu și strada Războieni;

- perimetrul format de strada Mihai Viteazu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Traian), strada Traian (de la intersecția cu strada Mihai Viteazu până la intersecția cu bulevardul Tomis), strada Termele Romane (bulevardul Marinarilor), bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, strada Lebedei, strada Mircea cel Bătrân (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), bulevardul Tomis (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), străzile din interiorul perimetrului (ex. strada Ecaterina Varga, strada Mihail Kogălniceanu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Dragoș Vodă), strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, strada Marcus Aurelius, strada Sulmona, strada Arhiepiscopiei, fără ca enumerarea să aibă caracter limitativ) și parcarea din vecinătatea Porții de acces nr. 1 a Portului Constanța. În perioada 1 mai - 15 septembrie a.c. este interzis accesul pe bulevardul Mamaia (de la intersecția cu strada Soveja până la intersecția cu strada Lotus), pe bulevardul Mamaia Nord (de la intersecția cu strada Lotus până la intersecția cu bulevardul Năvodari), pe bulevardul Tomis (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu). Examinarea cursanților în vederea obținerii permisului de conducere în municipiul Constanța se poate desfășura pe toate străzile deschise circulației rutiere, cu următoarele excepții: - în perioada 1 mai – 15.09 este interzis accesul pe bulevardul Mamaia (de la intersecția cu strada Soveja până la intersecția cu strada Lotus), pe bulevardul Mamaia Nord (de la intersecția cu strada Lotus până la intersecția cu bulevardul Năvodari). Pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere se va realiza în județul Constanța, pe toate drumurile deschise circulației rutiere (cu excepția A2 și A4).

Liliana CHIRU

vineri, 7 iunie 20197019
Comentarii

12gogu(7 iun 20:15)
Daca elevul este limitat ce vina are instructorul ! Daca un elev nu ia bac-ul este vinovat profesorul de la clasa? Va dati toti cu parerea dar cei mai multi a-ti ramas cu sechele din scoala de soferi !!!
33Ion(7 iun 19:06)
Ce ma mira cel mai tare este de ce nimeni nu recunoaste ca in constanta 80% din cei care sunt admisi au luat permisul cu bani.
31Diana(7 iun 19:01)
Inadmisibil! In poarta 6 un instructor cu invatacelul a oprit masina fix in dreptul unei intrari in alta strada. Ai un,, paralizat" de frica la volan, cobori, tu, instructorule si iti muti masina, nu pui in pericol pe altii. Nu ma mai mira de ce e haosul din trafic.
36Andrei T(7 iun 18:21)
Ioane, nu mai bine i-ai suge tu pe toti instructorii cu toata familia ta de frustrati homosexuali?
13pt. 10:49(7 iun 15:36)
Frustratule, tin sa precizez ca nu am fost toti ca ei!!! Mai suntem si dintre cei care ne-am dus sa facem scoala de soferi avand deja habar despre cum se conduce o masina si multe altele! Asa ca du-te dracului cu sloganul tau si cu ceea ce consideri tu drepturile omului!
27Ion(7 iun 14:57)
Cele nai mari lepre de oameni sunt instructorii, daca gasesti unu din 100 sa fie bun de ceva. In majoritatea cazurilor trebuie sa te invete o ruda, un prieten sa conduci cu adevarat dupa ce ai luat permisul. Stiu doar sa-si faca orele si sa te invete minimi minimorum ca sa iei vai steaua ta permisu si sa nu isi strice ei masina. Le-as rupe capu la toti
213Cornel(7 iun 11:52)
de ce merg cu 20-30 kmh tot timpul ? Viteza turmei e intotdeauna viteza celui mai lent din ea, in cazul de fata a astora cu scolile de soferi care merg in bataie de joc cu 20 la ora pe banda din mijloc daca se poate. Merge cineva cu 20 kmh dupa ce isi ia carnetul de conducere ? De ce merg cu 20 atunci ?
512FOARTE BINE(7 iun 10:52)
LA CE CAZANE DE MASINI AU SCOLILE AR TREBUI OPRITE IN TRAFIC SI DE CEI DE LA R.A.R. JUMATATE DIN MASINILE DE SCOALA NU AU CE CAUTA PE STRADA !!!
1113Frustrat dadaa(7 iun 10:49)
Foarte urat din partea celor care comenteaza contra elevi si instructori. Nu uitati ca ati fost si voi ca ei, ca si mine de altfel care am permis de 18 ani si nu stiu sa fi existat inainte anumite trasee. Frate vrei permis? Trebuie sa stii sa conduci peste tot inclusiv Mamaia si statiuni. Nu se poate asa ceva este ingradirea unui drept legal la libera circulatie, drepturile omului sunt incalcate aici
714dadaa(7 iun 10:30)
plin de instructori in comentarii. mai bine ii pregatiti temeinic pe elevi, parcarea cu spatele, lateral, mersul cu spatele. toti cu lamai in geam sunt varza, fac accidente. toti lache flausat sunt acum instructor, habar n-au limba romana, dar vor mii de lei taxa. ar trebui s-ai pice pe toti politistii, amenzi la instructori...
120Instructor(7 iun 09:47)
Aglomeratia din zona delfinariu e strict din vina autoritatilor care nu sunt capabile sa sincronizeze 2 semafoare sa se fluidizeze traficul, au acceptat sa se construiasca o mizerie de sens giratoriu de la lidl si ingreunarea sustinerii examenului auto practic care ajunge pana la 6 luni.
614Bravo sofer(7 iun 09:32)
Subscriu la ce ai zis sofer. Este adevarat total. Indisciplina in trafic aglomereaza nu scolile de soferi
622Sofer(7 iun 08:51)
Rene daca inainte de examen nu te ducea instructorul tau pe traseul de examen era bine? Sau te gandeai si atunci ca incurci traficul..hai sa nu uitam ca toti am facut scoala de soferi si vroiam sa mergem pe traseu..traficul e infernal nu din cauza masinilor de scoala..din cauza indisciplinei in trafic ..
1417RENE(7 iun 08:34)
Toate arterele de circulatie din Constanta sunt pline de masini - Scoli de soferi ! Nu se poate asa ceva, intarziem la servici nu putem sa ajungem la spital, etc. Pentru Scolile de soferi instructorii care scolesc noii conducatori auto, trebuie sa aiba stabilite anumite artere de circulatie si nu marile bulevarde - Tomis, Lapusneanu, Mamaia ....
314Culmea(7 iun 08:17)
Nimeni nu vorbeste de cata scarba are Secareanu pe el ?? Un frustrat care din cauze personale se razbuna pe anumite scolii
715Pe timpul lui Ceausescu(7 iun 07:44)
in sezonul estival erau oprite scolile de soferi.
mai mult...Replica
5 apr 19:43ReplicaCovid-19: Peste 3000 de sancțiuni, aplicate în județul Constanța

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control fac zi de zi acțiuni de verificare a respectării...790

5 apr 19:05ReplicaSperanțe pentru un tratament anti-COVID. Rafila: Medicamentul din SUA se pare că este eficace. Probabil că în toamnă va fi disponibil1049
5 apr 13:04ReplicaCovid-19: Situația actualizată din România1269
5 apr 19:00ReplicaMinistrul Sănătăţii, la Constanţa: ''Un medic de familie este în stare critică''

Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății se află în...4723

5 apr 18:09ReplicaAlte cinci decese din cauza coronavirusului. Bilanţul a ajuns la 1511431
5 apr 13:55ReplicaUn bărbat a murit după ce a căzut de la etajul 3 al hotelului Malibu3332
5 apr 21:12ReplicaSCANDAL între elevi și profesori la Constanța

Consiliul Județean al Elevilor Constanța reclamă modul în care se desfășoară cursurile online. Ei spun că în...3493

5 apr 09:53ReplicaOrașul în care nu mai există locuri de carantină, așa că românii veniți din străinătate sunt duși și ținuți pe stadion2606
5 apr 08:40ReplicaCând ar putea fi epidemia declarată învinsă în România: simulare prezentată premierului și ministrului Sănătății3236
4 apr 00:00ReplicaMinistrul Sănătății a recunoscut: ‘La Brașov și Constanța sunt focare COVID cu personal medical intens contaminat’

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a recunoscut în premieră la RomâniaTV că la Brașov și Constanța sunt focare...5621

4 apr 23:30ReplicaAutocar BURDUȘIT cu repatriați, în drum spre Techirghiol! VIDEO8177
4 apr 00:15ReplicaINTERCEPTAT când a coborât din tren: a aruncat peste gard o pungă albă!4458
Vremea
8.4°8.4° - 8.8° duminică, 5 aprilie 2020
ConstanțaUmiditate: 56%
Vânt: 10.24 m/s
Presiune: 1028 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 apr 00:00SportMaradona i-a criticat pe conducătorii de cluburi care profită de situaţia actuală pentru a nu-i plăti pe jucători

Diego Maradona i-a criticat pe conducătorii de cluburi care profită de situaţia actuală pentru a nu-i plăti pe...373

5 apr 00:00SportFIFA a amânat toate meciurile internaţionale prevăzute în luna iunie

Un grup de lucru al Federaţiei internaţionale de fotbal (FIFA) a recomandat, vineri, amânarea tuturor meciurilor...310

5 apr 00:00SportFC Liverpool a anunţat că a luat toate măsurile pentru a se adapta pandemiei de coronavirus

FC Liverpool a anunţat, sâmbătă, că a luat toate măsurile pentru a se adapta pandemiei de coronavirus şi a-şi...317

5 apr 00:00SportVoi fi campioană la Wimbledon pentru doi ani, a declarat Simona Halep după anularea turneului

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a privit partea plină a paharului după anularea...463

Local
4 apr 00:00LocalVerificări ale polițiștilor privind măsurile de izolare, carantină și restricționarea circulației

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat peste 9.100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.090.347...636

4 apr 00:00LocalDosare penale după ce s-au urcat băuţi la volan

La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un...547

4 apr 00:00LocalDat pe mâna poliţiei după ce şi-a agresat fizic soţia

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Crucea, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 16.40, au fost sesizați,...499

4 apr 00:00LocalA comis infracțiuni la regimul circulației rutiere și a ajuns la închisoare

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de...497

4 apr 00:00LocalUn șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs un accident rutier

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 22.20, au identificat un...485

4 apr 00:00LocalPrins băut la volan și cu chef de SCANDAL: a refuzat să sufle în etilotest!

Polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai, la data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 23.30, au...534

4 apr 00:00LocalPrimăria Mangalia oferă măști și mănuși vârstnicilor orașului

Primăria Mangalia a demarat un program de sprijinire a tuturor vârstnicilor orașului, persoanelor singure sau cu...602

4 apr 00:00LocalSe extinde locul de joacă din Portul Tomis

Echipele contractate de Primăria Municipiului Constanța lucrează de zor pentru ca locuitorii să aibă parte de...586

4 apr 00:00LocalUn polițist local a fost amendat!

Un polițist local a fost sancționat de către un polițist din cadrul Serviciului Rutier Constanța, în noaptea de 30...723

4 apr 00:00LocalProcedura de înregistrare a căsătoriilor modificată, la Constanța

În contextul instituirii stării de urgență în țara noastră, în conformitate cu prevederile Decretului 195/2020...528

Politică
4 apr 00:00PoliticăOrban, despre prelungirea stării de urgenţă: În funcţie de evoluţia epidemiei vom lua cele mai potrivite decizii

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri că o decizie în ceea ce priveşte prelungirea stării de urgenţă pe...526

4 apr 00:00PoliticăOrban: Localele - posibil în septembrie; suntem pregătiţi să adoptăm o OUG pentru prelungirea mandatelor actualilor aleşi

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că este posibil ca alegerile locale să fie organizate în septembrie,...486

4 apr 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis încurajează o cooperare strânsă cu Germania pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat vineri la telefon cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, context în care...492

4 apr 00:00PoliticăIohannis către românii din străinătate: Dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători

...496

4 apr 00:00PoliticăTăriceanu: Preşedintele ar trebui să prezideze toate şedinţele de Guvern

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că şeful statului, Klaus Iohannis, ar trebui, pe...492

4 apr 00:00PoliticăLegea privind majorarea salariilor pentru mai multe categorii de bugetari, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea salariilor de bază ale personalului din...870

4 apr 00:00PoliticăNegrescu solicită Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului la educaţie online

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat vineri Comisiei Europene sprijin urgent pentru asigurarea accesului egal...457

4 apr 00:00PoliticăPSD: Facem un apel către Guvernul PNL să nu ignore avertismentul asupra riscului unei penurii alimentare

PSD face apel către Guvernul PNL ''să nu ignore'' avertismentul ONU şi al organizaţiilor mondiale ale Sănătăţii...484

4 apr 00:00PoliticăOrban, medicilor: Să-şi facă datoria; în toate ţările afectate de coronavirus au fost goluri de aprovizionare

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, joi seara, medicilor "să-şi facă datoria" şi să trateze toţi pacienţii,...465

4 apr 00:00PoliticăOrban: Nu sunt adeptul unor măsuri de austeritate; nici de plafonare a preţurilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că peste 30% din economie este afectată de epidemia de noul coronavirus,...528

Monden
4 apr 00:00MondenAndreea Antonescu și-a înnebunit fanii cu picioarele sexy

Andreea Antonescu are un trup de invidiat, la cei 37 de ani ai săi, iar în această perioadă delicată conturile ei...697

4 apr 00:00MondenDana Rogoz ajută bătrânii la cumpărături: „Mi s-au inundat și mie ochii!“

Dana Rogoz se implică în tot ce înseamnă lupta cu epidemia de Coronavirus. Sensibilizată și de faptul că este...511

4 apr 00:00MondenOana Roman și Raluca Bădulescu și-au uimit prietenii cu un look fără machiaj

Vedetele izolate la domiciliu se întrec, pe timpul pandemiei de coronavirus, în fotografii pe diverse teme. Bombele...576

4 apr 00:00MondenCum a trecut Mihai Petre de la arte marțiale la dans: „Așa puteam să cunosc fete”

Îl cunoaștem cu toții ca fiind un expert al dansului, însă puțini știu că marea pasiune a lui Mihai Petre, în...596

4 apr 00:00MondenCelebrul bucătar Adi Hădean gătește pentru medici și bătrâni singuri

În aceste vremuri de criză toată lumea ajută cum poate. Iar celebrul bucătar Adi Hădean face ce se pricepe cel mai...477

4 apr 00:00MondenTactica pe care a abordat-o Angelina Jolie pentru a-l cuceri pe Brad Pitt

Angelina Jolie şi Brad Pitt nu mai sunt împreună, dar povestea lor de dragoste continuă să fascineze, iar oamenii...622

4 apr 00:00MondenO trupă din Rusia propune o alternativă la concursul Eurovision: Quarantine Vision

Pasionaţii concursului Eurovision, a cărui ediţie de anul acesta a fost anulată din cauza pandemiei de COVID-19, pot...436

4 apr 00:00MondenCoronavirus: Data de lansare a "Top Gun: Maverick", amânată pentru luna decembrie

"Top Gun: Maverick" este ultimul film hollywoodian a cărui lansare a fost întârziată din cauza pandemiei de...436

4 apr 00:00MondenOprah Winfrey donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus

Oprah Winfrey a declarat joi că donează 10 milioane de dolari pentru lupta împotriva noului coronavirus, inclusiv...455

4 apr 00:00MondenElton John şi Paul McCartney, printre vedetele care au mulţumit personalului sanitar din NHS

Elton John, Paul McCartney şi David Beckham s-au numărat printre vedetele care au adus un omagiu personalului...447

Mapamond
4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Abordarea suedeză, contestată pe măsură ce creşte numărul victimelor

Creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu noul coronavirus în Suedia şi a celui al deceselor ridică...546

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Regina Elisabeta a II-a se va adresa duminică naţiunii; bilanţul deceselor în Marea Britanie a crescut cu 684

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va adresa duminică naţiunii în legătură cu epidemia de COVID-19, a...479

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Italia raportează un număr de 766 de noi decese, aproximativ egal cu cel de joi

Bilanţul deceselor provocate de epidemia de COVID-19 a crescut vineri în Italia cu 766 de cazuri, faţă de 760...426

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: 200.000 de măşti de protecţie destinate Germaniei, „confiscate“ la Bangkok

O comandă de 200.000 de măşti de protecţie împotriva coronavirusului destinate poliţiei din Berlin a fost...516

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Wuhan revine treptat la viaţă, dar rămâne în alertă în faţa pericolului virusului

În Wuhan, autovehiculele circulă din nou pe străzi, iar pasionaţii de cumpărături redescoperă marile centre...466

4 apr 00:00MapamondPrefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze după ce a sugerat că pacienţii internaţi cu COVID-19 nu au respectat izolarea

Prefectul Poliţiei din Paris a prezentat scuze publice vineri, după ce a sugerat că pacienţii cu COVID-19 internaţi...449

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Elveţia raportează un total de peste 19.300 de cazuri şi 484 de decese

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns la 484 în Elveţia, au anunţat vineri autorităţile sanitare, care...444

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Nerespectarea distanţării sociale, pasibilă la Berlin de o amendă de până la 500 de euro

Nerespectarea distanţării sociale minime de 1,5 metri pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus va fi...436

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 3.294

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Iran a crescut vineri la 3.294, după recenzarea a 134 de morţi...433

4 apr 00:00MapamondCoronavirus: Carantina din Italia va fi probabil prelungită până după 1 mai, anunţă şeful Protecţiei Civile

Carantina naţională din Italia pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus va fi probabil prelungită...440

Sănătate
4 apr 00:00SănătateTătaru: Algoritmul de testare a rămas deocamdată acelaşi în această fază epidemică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat vineri că algoritmul de testare la infecţia cu COVID-19 a rămas...431

4 apr 00:00SănătatePreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie: Vom avea o creştere mare a îmbolnăvirilor cu coronavirus de Paşti

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, prof. Dr. Doina Azoicăi, a declarat vineri, că un vârf al...491

4 apr 00:00SănătateNelu Tătaru: Avem în continuare achiziţii de ventilatoare, precum şi o producţie internă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că vor fi în continuare realizate achiziţii de ventilatoare,...450

4 apr 00:00SănătateINSP: 41 de noi cazuri de rujeolă - confirmate în România în ultima săptămână

Încă 41 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în România în ultima săptămână, informează vineri Centrul...430

4 apr 00:00SănătateMinistrul Sănătăţii: Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, prelungită până la 31 octombrie

Perioada de rezidenţiat pentru medicii din ultimul an, care nu pot susţine în acest moment examenul de specialist, a...439

3 apr 00:00SănătateCoronavirus - INSP: 12 ţări pe lista „zonelor roşii“

Lista cu ''zonele roşii'', pentru care este necesară carantina instituţionalizată timp de 14 zile, a fost...565

3 apr 00:00SănătateCNAS: Medicul curant va transmite pacientului scrisoare medicală prin mijloace electronice

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia în perioada stării de urgenţă de medicamentele specifice care se...553

3 apr 00:00SănătateCoronavirus: Aproape 50.000 de decese în lume

Pandemia provocată de noul coronavirus a făcut cel puţin 47.993 de morţi în lume de la apariţia sa în decembrie...411

3 apr 00:00SănătatePreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti: Trebuie asigurate echipamente cu cel mai înalt grad de protecţie

Autorităţile trebuie să asigure "obligatoriu" personalului medical echipamente cu "cel mai înalt grad de protecţie"...417

3 apr 00:00SănătatePRIMER roagă populaţia să nu îşi facă stocuri de Paracetamol sau alte medicamente

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a rugat joi populaţia să dea dovadă de...479