REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

HAOS pe TRASEUL pentru obținerea PERMISULUI de CONDUCERE, din pricina școlilor de șoferi, la Constanța!

HAOS pe TRASEUL pentru obținerea PERMISULUI de CONDUCERE, din pricina școlilor de șoferi, la Constanța!

Replica API 7 iunie 2019 | 11:34 3536

AMENZI DRASTICE!

AMENZI DRASTICE!

Chiar dacă Ordinul privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere este în vigoare de ceva ani, se pare că instructorii școlilor de șoferi din Constanța nu prea au ținut cont de el, până s-a ajuns la un haos total! Însă, începând de miercuri, 5 iunie, se schimbă lucrurile! Polițiștii rutieri vor efectua controale și vor aplica amenzi drastice. Este vorba despre folosirea pe timpul școlii a traseului destinat examenului pentru obținerea permisului de conducere. ”Măsura este in beneficiul siguranței rutiere de care avem cu toții nevoie!”, a spus comisar-șef Liviu Vîrșă, șeful SPCRPCIV Constanţa.

Potrivit Ordinului nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, în vigoare de la de la 16 decembrie 2010, Art. 14,traseele folosite la proba practică se stabilesc de către poliția rutieră și sunt, de regulă, altele decât cele folosite în procesul de instruire practică a cursanților. Traseele trebuie să fie stabilite astfel încât să permită examinatorului aprecierea deprinderilor și aptitudinilor necesare conducerii în siguranță a unui autovehicul și să corespundă criteriilor stabilite la art. 4 alin..

Chiar și așa, instructorii din cadrul Școlilor de Șoferi de la malul mării nu prea au ținut cont de acest aspect și astfel s-a ajuns în punctul în care persoanele care susțin proba practică pentru obținerea permisului de conducere sunt încurcate în trafic de către autovehiculele cursanților. Iar situația nu este una tocmai plăcută, în sensul că, de multe ori, s-au trezit că autoturismul din față rulează imprevizibil și frânează brusc. Alteori, efectiv, nu au avut spațiu pentru manevrele de mers înapoi sau parcare laterală tocmai pentru că zona era deja ocupată de cei care se aflau în timpul cursurilor de la Școala de șoferi. Dar, începând din data de 5 iunie, se schimbă situația! Se vor intensifica verificările în trafic de către Poliția Rutieră și vor fi aplicate amenzi drastice. Potrivit reprezentanților Serviciului Rutier, sancțiunile sunt în valoare de 4/5 puncte amendă pentru instructori.

”Măsura este în beneficiul siguranței rutiere de care avem cu toții nevoie! Este foarte greu pentru un elev, care este emoționat, să meargă în spatele unei alte mașini de școală pe tot traseul. Și care se deplasează imprevizibil. În plus, un om care nu știe la ce se așteaptă la un examen cred că este mult mai motivat să se pregătească decât unul care se păcălește singur că știe”, a declarat, pentru Replica, comisar-șef Liviu Vîrșă, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa.

Potrivit informațiilor noastre, unele dintre școlile de șoferi de la malul mării deja și-au anunțat cursanții că nu vor mai avea acces pe traseele destinate examenului.

Ce spun reprezentanții IPJ Constanța: iată noile trasee!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au actualizat traseele pe care se pot desfășura pregătirea practică și susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere în județul Constanța. Astfel, pregătirea practică în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere în municipiul Constanța se poate desfășura pe toate străzile deschise circulației rutiere, cu următoarele excepții: - strada Soveja (de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu strada Primăverii), strada Chiliei, strada Maramureș, strada Ion Andreescu și strada Războieni;

- perimetrul format de strada Mihai Viteazu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Traian), strada Traian (de la intersecția cu strada Mihai Viteazu până la intersecția cu bulevardul Tomis), strada Termele Romane (bulevardul Marinarilor), bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, strada Lebedei, strada Mircea cel Bătrân (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), bulevardul Tomis (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), străzile din interiorul perimetrului (ex. strada Ecaterina Varga, strada Mihail Kogălniceanu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Dragoș Vodă), strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, strada Marcus Aurelius, strada Sulmona, strada Arhiepiscopiei, fără ca enumerarea să aibă caracter limitativ) și parcarea din vecinătatea Porții de acces nr. 1 a Portului Constanța. În perioada 1 mai - 15 septembrie a.c. este interzis accesul pe bulevardul Mamaia (de la intersecția cu strada Soveja până la intersecția cu strada Lotus), pe bulevardul Mamaia Nord (de la intersecția cu strada Lotus până la intersecția cu bulevardul Năvodari), pe bulevardul Tomis (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Aurel Vlaicu). Examinarea cursanților în vederea obținerii permisului de conducere în municipiul Constanța se poate desfășura pe toate străzile deschise circulației rutiere, cu următoarele excepții: - în perioada 1 mai – 15.09 este interzis accesul pe bulevardul Mamaia (de la intersecția cu strada Soveja până la intersecția cu strada Lotus), pe bulevardul Mamaia Nord (de la intersecția cu strada Lotus până la intersecția cu bulevardul Năvodari). Pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere se va realiza în județul Constanța, pe toate drumurile deschise circulației rutiere (cu excepția A2 și A4).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca elevul este limitat ce vina are instructorul ! Daca un elev nu ia bac-ul este vinovat profesorul de la clasa? Va dati toti cu parerea dar cei mai multi a-ti ramas cu sechele din scoala de soferi !!!
2
3
Ce ma mira cel mai tare este de ce nimeni nu recunoaste ca in constanta 80% din cei care sunt admisi au luat permisul cu bani.
5
4
Inadmisibil! In poarta 6 un instructor cu invatacelul a oprit masina fix in dreptul unei intrari in alta strada. Ai un,, paralizat" de frica la volan, cobori, tu, instructorule si iti muti masina, nu pui in pericol pe altii. Nu ma mai mira de ce e haosul din trafic.
4
3
Ioane, nu mai bine i-ai suge tu pe toti instructorii cu toata familia ta de frustrati homosexuali?
6
3
Frustratule, tin sa precizez ca nu am fost toti ca ei!!! Mai suntem si dintre cei care ne-am dus sa facem scoala de soferi avand deja habar despre cum se conduce o masina si multe altele! Asa ca du-te dracului cu sloganul tau si cu ceea ce consideri tu drepturile omului!
3
1
Cele nai mari lepre de oameni sunt instructorii, daca gasesti unu din 100 sa fie bun de ceva. In majoritatea cazurilor trebuie sa te invete o ruda, un prieten sa conduci cu adevarat dupa ce ai luat permisul. Stiu doar sa-si faca orele si sa te invete minimi minimorum ca sa iei vai steaua ta permisu si sa nu isi strice ei masina. Le-as rupe capu la toti
9
2
de ce merg cu 20-30 kmh tot timpul ? Viteza turmei e intotdeauna viteza celui mai lent din ea, in cazul de fata a astora cu scolile de soferi care merg in bataie de joc cu 20 la ora pe banda din mijloc daca se poate. Merge cineva cu 20 kmh dupa ce isi ia carnetul de conducere ? De ce merg cu 20 atunci ?
13
3
LA CE CAZANE DE MASINI AU SCOLILE AR TREBUI OPRITE IN TRAFIC SI DE CEI DE LA R.A.R. JUMATATE DIN MASINILE DE SCOALA NU AU CE CAUTA PE STRADA !!!
13
5
Foarte urat din partea celor care comenteaza contra elevi si instructori. Nu uitati ca ati fost si voi ca ei, ca si mine de altfel care am permis de 18 ani si nu stiu sa fi existat inainte anumite trasee. Frate vrei permis? Trebuie sa stii sa conduci peste tot inclusiv Mamaia si statiuni. Nu se poate asa ceva este ingradirea unui drept legal la libera circulatie, drepturile omului sunt incalcate aici
13
11
plin de instructori in comentarii. mai bine ii pregatiti temeinic pe elevi, parcarea cu spatele, lateral, mersul cu spatele. toti cu lamai in geam sunt varza, fac accidente. toti lache flausat sunt acum instructor, habar n-au limba romana, dar vor mii de lei taxa. ar trebui s-ai pice pe toti politistii, amenzi la instructori...
16
7
Aglomeratia din zona delfinariu e strict din vina autoritatilor care nu sunt capabile sa sincronizeze 2 semafoare sa se fluidizeze traficul, au acceptat sa se construiasca o mizerie de sens giratoriu de la lidl si ingreunarea sustinerii examenului auto practic care ajunge pana la 6 luni.
21
1
Subscriu la ce ai zis sofer. Este adevarat total. Indisciplina in trafic aglomereaza nu scolile de soferi
15
6
Rene daca inainte de examen nu te ducea instructorul tau pe traseul de examen era bine? Sau te gandeai si atunci ca incurci traficul..hai sa nu uitam ca toti am facut scoala de soferi si vroiam sa mergem pe traseu..traficul e infernal nu din cauza masinilor de scoala..din cauza indisciplinei in trafic ..
22
6
Toate arterele de circulatie din Constanta sunt pline de masini - Scoli de soferi ! Nu se poate asa ceva, intarziem la servici nu putem sa ajungem la spital, etc. Pentru Scolile de soferi instructorii care scolesc noii conducatori auto, trebuie sa aiba stabilite anumite artere de circulatie si nu marile bulevarde - Tomis, Lapusneanu, Mamaia ....
17
14
Nimeni nu vorbeste de cata scarba are Secareanu pe el ?? Un frustrat care din cauze personale se razbuna pe anumite scolii
14
4
in sezonul estival erau oprite scolile de soferi.
15
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218