REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Helmut Duckadam: Avem șanse să ne calificăm la Campionatul European

Helmut Duckadam: Avem șanse să ne calificăm la Campionatul European

Virgil STOIAN 5 ianuarie 2023 | 00:00 1162

Anul 2022 s-a încheiat, Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar de asemenea, și, cum ne-a obișnuit până acum, naționala României de Fotbal nu a fost prezentă nici acum. De altfel, naționala României de Fotbal nu a mai fost prezentă la o Cupă Mondială din anul 1998, de pe vremea Generației de Aur. Reporterii Replica de Constanța au vorbit cu Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla, despre șansele pe care le are România să se califice la următorul campionat european, despre meciul pe care CFR Cluj îl va disputa cu Lazio în cupele europene, dar și despre viitoarea campioană a României.

Helmut Duckadam

Helmult Duckadam consideră grupa de calificare în care a fost trasă la sorți România (Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra) una destul de accesibilă, locul 2 fiind destul de ușor de atins. În privința, câștigătoarei din campionatul intern, fostul mare portar o vede favorită pe CFR Cluj, însă consideră că lupta se  va da în 3: FCSB, Farul și CFR Cluj.

Nu cred că puteam cădea într-o grupă mai bună. Acum șanse... vom vedea dacă vom avea. Normal, ar trebui să avem șanse la locul 2, dar asta vom vedea când vor începe preliminariile. Eu văd o națională care nu este cea mai grozavă, dar ăsta este fondul de jucători. Edi Iordănescu sau oricare alt antrenor de la echipa națională nu ar putea să convoace pe altcineva. Ăsta este fondul de jucători, cu ăsta trebuie să mergem. Că nu avem valoarea pe care ne-o dorim, asta este altă treabă. Noi avem foarte mulți jucători din străinătate care vin la echipa națională, nu cred că se poate pune problema că nu se face pregătire fizică acolo, deci nu cred că asta ar fi problema. Mai mult e problema de dăruire în teren, adică să dai totul, eu cred că acolo este problema. Am văzut și în Cupele Europene, echipe mai slab cotate, dar prin dăruire și prin voință, au câștigat și cu FCSB-ul și cu CFR-ul.”, a declarat Helmut Duckadam, pentru Replica de Constanța.

E greu să îi elimini pe Lazio

Helmut Duckadam crede că șansele echipei CFR Cluj în fața echipei Lazio sunt destul de mici: ”Va fi greu, dacă ar fi un singur meci, șansele ar fi fost mai mari. Fiind o dublă, e greu să îi elimini pe Lazio, pentru că e diferență de valoare, oricât de bun ar fi lotul CFR-ului în România, dar pe plan internațional, nu ne putem încă ridica la nivelul acesta.

CFR sunt favoriți la titlu

În privința luptei din campionat, Helmut Duckadam o vede favorită tot pe CFR Cluj: ”Eu îi văd pe cei de la CFR favoriți la titlu, la fel ca în ceilalți ani. CFR care au o strategie bună, au un lot experimentat, eu îi văd pe CFR că vor câștiga campionatul. Sigur, în fotbal se pot întâmpla multe, ar putea fi o surpriză, dar în principiu cred că CFR-ul va câștiga campionatul.  Farul este o surpriză plăcută, dar va fi greu, pentru că totuși având foarte mulți tineri, Hagi tot încearcă să reactiveze anumiți jucători, va fi greu să țină pasul pentru campionat, dar sigur se va bate acolo sus. Cu siguranță și FCSB au și ei o șansă. Nu e o dragoste, eu am fost cu FCSB-ul, dar nu este neapărat un sentiment de dragoste. Țin și cu Sepsi și cu UTA. Sigur, au un lot bun, dar știm problemele care sunt acolo la FCSB, dar cum au recuperat destul de multe puncte, se vor bate și ei. Dar cum am spus, și Farul și FCSB-ul, dar până la urma prima șansă o va avea CFR-ul. Nu aș include Rapidul. Anul ăsta nu. Dar proiectul este frumos la Rapid, și cred că la anul, cu răbdare vor face o echipă cu care se pot lupta la titlu.

Sevilla 1986

Cine este Helmut Duckadam

Helmut Duckadam s-a născut în localitatea Șemlac, din județul Arad. A început fotbalul în 1975, la Gloria Arad, iar în 1983 s-a transferat la Steaua. În cariera sa a mai jucat la UTA Arad (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978). A atins apogeul carierei la Steaua, în finala Cupei Campionilor Europeni, câștigată de steliști într-un meci memorabil jucat la Sevilla, când Duckadam a apărat 4 penalty-uri, fiind supranumit eroul de la Sevilla.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De coci in rețea ?
1
0
Nea Hulmut nu mai spera..pai nu ai văzut ce basinosi de fotbaliști avem? Dacă nu au tatuaje și talente nu pot juca parțarii ăștia..asa ziși fotbaliști..nu degeaba latră Becali
1
1
adanc le zice... ce draccu il intrebati pe p r o s t u l asta... si un copil putea spune ce s-a straduit asta sa zica.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272