REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Hotărârea de consiliu local care a stat la baza construirii centrului comercial City Park, nelegală. SURPRIZĂ! Ce a făcut Prefectura

Hotărârea de consiliu local care a stat la baza construirii centrului comercial City Park, nelegală. SURPRIZĂ! Ce a făcut Prefectura

Replica API 8 august 2019 | 12:49 386

Acțiunea a fost RESPINSĂ în instanţă!

Acțiunea a fost RESPINSĂ în instanţă!

Plan Urbanistic de Detaliu, elaborat în vederea construirii City Park Mall, adoptat de consilierii locali municipali cu nerespectarea prevederilor legale! Acest fapt a fost constatat de Inspectoratul de Stat în Construcții, anul trecut, după ce inspectorii au luat la puricat întreaga documentație care a stat la baza construiriic entrului comercial. ISC a sesizat Prefectuira Constanța, iar reprezentantul Guvernului în teritoriu a deschis acțiune în instanță, solicitând anularea HCLM privind aprobarea PUD-ului care a stat la baza construcției. Numai că, magistrații s-au văzut nevoiți să respingă cererea, după ce City Park Mall a invocat excepția tardivității formulării acțiunii.

Prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Prefectul județului Constanța a solicitat anularea HCLM Constanța nr.285/25.05.2005 privind modificarea altei hotărâri, respectiv HCLM nr.142/2001 ce vizează un plan urbanistic de detaliu elaborat în vederea construirii City Park Mall pe terenul în suprafaţă de 52455,71 mp. Cea din urmă hotărâre a fost modificată în sensul schimbării amplasamentului şi scăderii procentului de ocupare. Acțiunea în instanță a survenit după ce, pe 14 mai 2018, Inspectoratul Județean în Construcții Constanța a înștiințat Prefectura Constanța că, urmare a sesizării Asociatiei Constanta Altfel, au fost efectuate verificări referitoare la legalitatea adoptarii de către Consiliul Local Constanța a H.C.L.M. Constanta nr.285/25.05.2005 privind modificarea HCLM nr. 142/2001 rezultând că a fost adoptată cu nerespectarea prevederilor legale. Mai exact, a fost aprobată documentația de urbanism PUD pentru Centru de Agrement, cultură și comerț-Mall-zona Parc Tăbăcărie în lipsa avizului favorabil de la gestionarul rețelei de electricitate Electrica Dobrogea, ceea ce constituie abateri față de prevederile anexei 2 la Legea nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul consolidată la data de 24.08.2004 prin O.G.nr.69/2004.

La termenul de judecată din data de 8 martie a.c.2019 City Park Constanța SRL a formulat cerere de intervenție în interesul Consiliului Local, prin care a arătat că este proprietara imobilului teren și construcție(centru comercial), la baza autorizației de construire stând și documentația de urbanism de tip PUD - Centru de Agrement, cultură și comerț-Mall-zona Parc Tăbăcărie. Societatea a mai arătat că a dobândit dreptul de proprietate asupra terenului prin cumpărare în baza contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr.1817/16.11.2005 și construcția în baza autorizației de construire nr.3441/23.12.2005, nr.1648/31.07.2006 și respectiv 1024/13. 05.2008. Cu această ocazie, societatea a invocat în instanță excepția prescripției dreptului Prefectului de a solicita anularea actului administrativ contestat, excepția lipsei de interes a prefectului în promovarea prezentei acțiuni și pe fond respingerea acțiunii cu cheltuieli de judecată. Judecătorii Tribunalului au admis cererea societății City Park Mall și au respins cererea, pe motiv că a fost depusă tardiv. Adică, după 13 ani de la adoptarea ei. Potrivit legii, hotărârea ar fi trebuit atacată în cel mult un an de zile de la adoptare. Prefectura Constanța a atacat decizia, apelul fiind înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța marți, 6 august.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
RESTAURANTUL SI TRENULETUL DE CARE SE VORBESTE ERAU VAI DE CAPUL LOR, 2 TOATA SUPRAFATA CITY PARK ESTE MAXIM 2% DIN TOT PARCUL SI VOUA NU VA AJUNGE PARCUL 3 TOATA ZONA AIA ERA MOARTA, CEL PUTIN NOATEA ITI ERA FRICA SA TRECI SINGUR SI NU MAI ZIC CA ACOLO NOAPTEA SE INTALNEAU HOMOSEXUALI SI SI.O SUGEAU PE ROUA DE PE IARBA SI PE SUNET DE GREIER
1
2
Nu incomodeaza cu nimic acest mall ,nu a luat din parc prea mult ,este bine pozitionat,ca in toate tarile civilizate,da o nota de eleganta orasului.
2
4
Sa se refaca zona aceea de parc cum a fost inainte de construirea acestei fabrici de facut bani- vezi Mall-ul ! Exista un restaurant - Bulevard , un trenulet care inconjura parcul multe banci in stanga si dreapta unei alei care ajungea pana la lac ! REFACETI cum era , domnilor hoti golani , discortecari - Mazare !
3
0
Pe rolul cui? Al tribunalului prefectul judetului? Nu mai stati la soare ca va ameteste neuronul.
2
0
Da,si eu ,cu mare drag ma alatur
0
1
si adus apoi la starea initiala. Regulati si mizerabilii aia de la raja care au extins statia de epurare in parc.
5
1
Cand incepe demolarea? Vin voluntar
8
1
daca este nelrgala daca este nelegala..si este.ce conteaza timpul trecut?vinovatii sa plateasca.
9
0
Vedeti pe you tube tete d or lyon acolo frumusete,exemplu pt noi!!!
2
0
De ce nu ma mir ,acum sa vina escavatoarele sa refaca restaurantul Bulevard frumusetea parcului!!!
10
1
ok, atunci sa plateasca cine a gresit, nu e normal?
12
1
Eu mi-am extins balconul cu 1,5 m si m-au plimbat pe la institutii un an jumate pt un kkt de autorizatie, cu receptie finala de la inspectoratul de stat in constructii .... de parca imi construiam hotel cu zece etaje si astia in cateva zile au primit autorizatia pentru ditamai mall-ul, ce mai vreti ???
33
1
Astia,pesedeii,au hotia in ADN.Mint si fura asa cum respira.Pana si actiunea asta de "puricare" a Inspectoratului de Stat in Constructii si a Prefecturii este o smecherie tipic pesedista pentru a-si spala toate rufele murdare care au ramas.Probabil ca se asteapta la schimbarea guvernelor,la inasprirea legilor,actiuni ale DNA-ului sau la vremuri mai grele.Smecherii se pun la adapost acum prin hotarari judecatoresti.
19
2
Mircea, fa-te ca lucrezi. Toti care au dat semnaturi ar trebui sa plateasca. Ar trebui ca pentru toate proiectele importante pentru oras, facute pe domeniul public sa se faca o consultare publica sau referendum, obligatorie pentru factorii de decizie. Cum e in Elvetia
25
1
Pe 16.11 au cumparat terenul pe 23.12 au primit autorizatia pt mall....misto Ma intreb cat dureaza sa ti iei o autorizatie de renovare apartament
49
0
Demisisia celor care au depus cererea la instanta, nu cunostea codudul civil, nu stia termenele?
20
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108