REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Hotelierii de pe litoral vor să fie sprijiniţi de primării

Hotelierii de pe litoral vor să fie sprijiniţi de primării

Replica API 25 aprilie 2020 | 00:00 2337

Data de 15 mai se pare că a devenit o zi emblematică pentru repornirea activității economice în mai multe sectoare. Turismul își poate începe activitatea, bineînțeles, cu motoarele la turație minimă, dar poate fi un început, mai ales că 2020, un an tragic, din toate punctele de vedere, un an pus sub zodia acestui coronavirus, poate fi totuși unul favorabil turismului românesc.

95 % dintre români preferă destinațiile interne în acest an

Corina Martin spune că data de 15 mai și automat, relaxarea restricțiilor și revenirea la libera circulație, este o veste bună pentru litoralul românesc și implicit, o gură de oxigen pentru turismul românesc, greu încercat în această perioadă din punct de vedere economic, din cauza pandemiei de coronavirus. În urma unui sondaj realizat de Ministerul Turismului , împreună cu Alianța pentru Turism, se pare că 95% dintre români vor prefera destinațiile turistice interne, în detrimentul celor din străinătate. „Am realizat un sondaj în aceste zile, iar rezultatul a fost că 95% dintre români vor prefera anul acesta destinațiile turistice din România. Este îmbucurător faptul că de pe 15 mai se vor relaxa restricțiile, iar românii vor putea începe să călătorească încet, încet. Hotelurile se vor deschide după data de 15 mai, deja pregătirile sunt în toi. O problemă ar fi cu hotelurile care au servicii all inclusive, deoarece restaurantele nu se știe sigur încă dacă se vor putea deschide. În acest sens, se caută deja soluții. Dacă vor întruni toate condițiile, este posibil ca aceste restaurante să poată fi deschise. Mă refer aici la distanțarea meselor și respectarea tuturor normelor igienico-sanitare. Faptul că oamenii vor putea ieși în sfârșit din apartamentele în care au fost închiși atâta timp este o veste bună”, a spus președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

Propune Consiliului Local Constanța și celorlalte Consilii Locale de pe litoral un set de măsuri pe care să le analizeze

Președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, trage un semnal de alarmă în privința planului de pregătire pentru sezonul estival și îndeamnă autoritățile locale să înceapă deja întocmirea unor măsuri, deoarece în mai puțin de trei săptămâni, starea de urgență va dispărea, iar restricțiile se vor relaxa. „Așadar, întreb: ce măsuri s-au gandit să adopte Consiliile Locale de pe Litoral, în acest sens, pentru a aduce turiști la Constanța, la Eforie, la Neptun sau Venus sau la Mamaia Nord Năvodari? Nu știu. Știu însă, și aici vorbesc ca specialist, că se pierde timp prețios în acest sens. Nu va veni nimeni de la Ministerul public, de la București, să ne aduca nouă bani, campanii de promovare, sau autocare și zboruri pline cu turiști....Și atunci, ce facem? Incotro? Propun Consiliului Local Constanța şi celorlalte consilii locale de pe litoral un set de măsuri pe care să le analizeze - ca și impact bugetar, și pe care să le putem aplica imediat ce se termină situația de criză, adică peste ....22 de zile!”, a spus Corina Martin.

Care ar fi măsurile recomandate de Corina Martin?

Președintele FAPT a propus o serie de măsuri ce ar putea fi luate de autoritățile locale. „Spre exemplu, am putea analiza (daca am mai avea Asociația de promovare și dezvoltare a turismului de altadată, care să reunească, la aceeași masă, operatorii privați și autoritățile locale!) măsuri precum :

- acces gratuit la muzeele orașului pentru o perioadă determinată de timp

- Parcare gratuită de 24 de ore pentru cei care au numere de înmatriculare din alte județe (ne asumăm ca vor fi și constănțeni cu masini înmatriculate în alte județe)

- Reducere la Aqua Parc, Delfinariu, Acvariu, tururile cu autobuze etajate pentru turiștii cazati în Mamaia pentru cel puțin o noapte ( se poate discuta in parteneriat între o asociație hotelieră și aceste administrații - daca se oferă soluții de "recompensă")

- transport public gratuit 48 ore pentru cei care au 2 nopți de cazare în Constanța - Mamaia

- scutirea de taxa locală de oraș/stațiune

- amenajarea unei parcari cu destinatie exclusiv turistică în Mamaia - pentru autocare, microbuze, chioșcuri pentru ghizii de turism etc. Constanța NU are o asemenea parcare, deși am solicitat îndelung, pe parcursul ultimilor ani, acest lucru, imperios necesar pentru o destinație turistică.

Mulți care preferau vacanțele în străinătate, vor merge în România în acest an

Directorul agenției de turism, „Paradis Vacanțe de Vis”, Aurelian Marin, a declarat că de trei zile, începând de miercuri, 22 aprilie, numărul rezervărilor a crescut. „Rezervări au fost în toată această perioadă, însă foarte puține. Începând de miercuri, 22 aprilie, se pare că a revenit optimismul în rândul turiștilor. Creșteri au fost în fiecare zi. Începând de marți, inclusiv azi (nr,vineri.24 aprilie). Nu este ceva spectaculos, dar este un trend crescător, ceea ce este îmbucurător. Totuși, oamenii încep să se gândească în continuare la vacanță. Nu știm în momentul de față câți turiști vom avea și câți dintre ei vor vrea să vină pe litoral. Cert este că mulți care preferau să plece de obicei în străinătate, în vacanțe, acum preferă să își facă vacanța în România, bineînțeles pe litoral, deoarece se apropie sezonul estival”, a declarat Aurelian Marin.

De trei zile se menține o creștere de 100% în ceea ce privește numărul rezervărilor

Directorul agenției a mai specificat faptul că cele mai multe rezervări sunt făcute pentru lunile iulie și august. Asta arată că românii încă nu sunt siguri în privința unei vacanțe pe litoral în luna iunie, când se pare că ar putea începe sezonul estival din acest an. „Cele mai multe rezervări le avem în perioada iulie-august. Cred că pentru luna iunie există o temere. De la zi la zi a fost o creștere de 100% a rezervărilor, dar acestea au pornit totuși de la un număr destul de mic. De trei zile s-a menținut creșterea de 100%. Față de anul trecut este un număr mult mai mic al rezervărilor, dar ne bucurăm că în ultimele zile, oamenii au început să își facă rezervări pentru vacanțe”, a mai spus Aurelian Marin, directorul agenției „Paradis Vacanțe de Vis”.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Visati frumos in continuare. V ati cam batut puiu cu ata pe care il aveati . Visati frumos si voi si aia cu imobiliarele.
0
0
Hotii striga dupa ajutor. Au primit hoteluri gratis, si-au batut joc de angajati, de noi si de stat, si acum iar vor ajutati. Sa-si vanda masinile luxoase si vilele iar daca nu vor sa ne suga alup macar pana isi revine economia. Jeguri PSD
0
0
Aurelian Marin nu iti este rusine sa minti in halul asta , jegosule manipulatorule
5
0
V-ati pierdut clientii atunci cand ati pus preturi la cazare foarte mari de ani de zile. Limitati-va la profit minim daca vreti sa existati. Nu mai cersiti la primarii.
8
0
dupa ce au distrus orasul makedonii vor ajutoare parati de la primarii .bravo ba stambaer gumaru si pe cleosparta pocitania cu mult ruj de ce o bagati in seama. la poza aia nici cainele nu mai latra
11
1
hotelierri sa ceara bani de la Zelca ca asta daca nu ii merg hotelurili ii merg apartamantili si Fagabou tot are bani de campanie
7
0
Mai usor cu ajutoarele de la Primarie! Sunt banii comunitatii din impozite si taxe! Adica sa le dam banditilor care au luat hotelul pe nimic de la stat ,adica de la Ceausescu si acum sa-i dau eu bani ca sa faca el profit si sa se frece pe burta , ca ce destept este el si ce prosti suntem noi. Sa vanda hotelul si altul cu bani sa continue afacerea. Asta este capitalismul! Ei stau cu banii in conturi offshore si noi sa le dam bani , sa-i ajutam.
15
0
daca ieri am avut 10 rezervari si azi am 20 , in termeni matematici inseamna ca au crescut cu 100 la suta
4
1
Vara asta, litoralul va fi doar al constantenilor! Fara marlanimea din tara venita cu nasu' , cu finu, cu pitipoance si parveniti! Si cel mai important, fara sezlonguri pe nisipul nostru!
10
0
Auzi si la nea'Caisa asta:rezervare 100 la suta!Si cum ramane cu respectarea restrictiilor, respectiv distantarea sociala? Daca ai un hotel cu 200 de locuri clar nu ai decat 100 de turisti pe serie. Si sa vezi atunci preturi ridicate pentru ca oferi confort.Daca unele cheltuiei pot fi economice , altele nu au cum sa fie mai mici:intr-o camera cu doua paturi nu poti pune lenjerie doar pe cel ocupat, curentul electric functioneaza la fel si pt o persoana si pentru doua sau trei, personalul de curatenie e acelasi.Si toate astea raportate la venituri mai mici.Aici depinde de fiecare manager.
5
0
Avand in vedere bataia de joc si preturile nesimtite din sezoanele anterioare va sprijinim cu o mooie bai cacatilor!
13
0
Din comentarii observ confuzii. Lumea are impresia ca daca sezonul 2020 va fi un esec, in toamna patronii isi vor pune streangul de gat. Fals. Patronii din turism si au pus la adapost familiile de mult. Pe cand lumea dormea salteaua se umplea.
14
0
Daca va functiona sau nu sezonul estival ramane de vazut. Pana una alta turismul este o industrie. Daca nu functioneaza vara asta cum trebuie , comentatorii de Replica vor avea o iarna grea. Administratia locala are alegeri in toamna, deci cum te prezinti in fata constantenilor flamanzi?
13
1
eu sa platesc din contributiile mele pe niste ciocoi branzari?nu e de ajuns ca tot din banii mei platesc pensii speciale si mai nou copiii doctorilor morti chipurile de covid?acum trebuie sa platesc si saracii hotelieri? ba statul asta sub orice partid psd pnl usr este si va fi la fel. astea sunt directivele primite de la sri si orice partid trebuie sa se conformeze. nu e de stat aici!
23
1
ciupani nenorociti!!!!
11
2
Bai disperatilor care cereti sa se deschida sezonul din luna mai,voi nu va ganditi ca infectarile cu COVID sunt inca in crestere si se poate ca dupa doua sapmani maxim sa apara primul infectat dintr-un hotel apoi altul dupa care sezonul 2020 s-a terminat.Lasati ma lucrurile sa decurga normal si numai plangeti ca va merge prost pentru ca eu nu am vazut nici macar un hotel din statiunea"de lux"mamaia scos la vanzare de patronul lui pentru ca afacerea asta nu mai merge si vrea sa investeasca bani in altceva mai rentabil.
20
2
Daca Mamaia ar aduce plus valoare bugetului, central dar mai ales local, poate cererea de ajutor ar fi decenta. Dar Mamaia este capitala evaziunii fiscale. Prin artificii si golaneli, la sfarsit de an toti marii patroni de acolo declara pierderi chiar daca au mers tot sezonul pe full capacitate. Serviciile sunt jalnice, celebrele cluburi sunt paravane pentru consum de droguri si prostitutie. Motive pentru ca restul tarii sa ne arate cu degetul si sa ne injure. Asa ca nu pot accepta ca din banii mei sa 'sponsorizez' pe 'bietii' hotelieri si carciumari.
21
0
MANIPULARE spune orice bani sa iasa auzi rezervari suta la suta
19
1
De unde dracu ati scos o ca 95% dintre romani vor sa petreaca concediu in tara ? Manipulare totala , trebuie sa salvam machidonii cu hoteluri de pe litoral si jegurile de prin tara cu conditii infecte , sa i salveze pulea mai bine stau acasa !
27
3
cu cacat nu vor
19
1
A draku evazionisti ,,mai vor bani si de la Premarie,,,ia de la saraci si da la escroci.
22
0
Vai saracii de ei. Sa le plingem de mila. Cei mai mari evazionisti. De unde dracu au avut atitia bani de au n hoteluri? I-a intrebat cineva? Nici n-o sa-i intrebe nimeni.
27
1
Astia nu dau nimic la stat. Vor 50 lei sezlongul
25
1
saracii hoti,muncesc,adica fura trei luni pe an si traiesc foarte bine restul de noua,au transformat statiunile in niste tiganii betonate,si mai vor si bani.Ba,cind se vor mai destepta naspa turistii,veti ramine singuri in hotelurile alea igrasioase si super scumpe!
28
1
unde s-au dus? Anul faceati cate 1milion de euro si acum vreti ajutor de la primarii? da o mie nu vreti? aveti si voi minus un an, ce atat circ? nu va place sa pierdeti bani? sa spuneti merci ca n ati murit, foame de bani a pus stapanire pe burtile boierilor, mama voastra de puslamale, ce preturi aveati voi, de Hawai...trage sfori dl mohammad ca totul sa fie ok de dragul banilor?
26
1
Visa sau cosmaruri tu poti sta inchis pana in 2021 ca tot prost ramai asta nu se vindeca cu carantina
9
3
CE AR FI SA SA PLATEASCA ANGAJATII, UTILITATILE SI SA NU AIBE NICIUN VENIT
14
0
stati cuminti domnilor hotelierica anul acesta ati belit salamu lasati stirile false o sa mai vina draq in gunoiul ala de statiune plin de hoti curve pesti mizerie etc.
37
1
Ar fi iresponsabilitate sa permiti cohorte de turisti la mare si la munte. Asa a facut Italia si Austria in februarie desi au fost avertizate. Foamea de bani a dus la dezastru. Nu o fi foc daca mai stam pana pe la 15 iulie macar...
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272