REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Hotelul INTIM ”PLÂNGE” printre RUINELE centrului istoric al orașului

Hotelul INTIM ”PLÂNGE” printre RUINELE centrului istoric al orașului

Replica API 27 mai 2021 | 22:09 2111

Hotelul Intim din Constanţa trece în ultimii ani printr-o degradare continuă şi sigură. Mobilierul și candelabrele au dispărut, unele geamuri sunt sparte, iar trecătorii plâng de milă faimosului monument istoric de la malul Mării Negre. În 2019 se anunţa cu surle şi trâmbiţe reabilitarea acestui imobil, iar constănțenii încă așteaptă să se producă minunea.

Imobilul s-a degradat văzând cu ochii după anii '90

Hotelul Intim, situat în Constanța, pe strada Nicolae Titulescu, este un imobil ce are subsol, parter, două etaje și mansardă, 21 de camere cu baie proprie. Clădirea, ce are elemente decorative Art Nouveau, a fost lăsată pradă degradării. “Monumentul istoric este una dintre cele mai frumoase clădiri de pe raza municipiului Constanța, dar care a fost lovită de urmele trecerii timpului. Imobilul s-a degradat văzând cu ochii după anii '90. Clădirea, care are în spate aproape două secole de existență, plânge printre ruinele centrului istoric al orașului. Astăzi, din hotelul de lux de altădată, au rămas doar amintirile”, transmite un cetăţean, dezamăgit de situaţia actuală a faimosului hotel. În anul 2019, au fost făcute demersuri pentru reabilitarea clădirii, dar de atunci şi până acum lucrurile nu s-au schimbat.

Solicitare la APM pentru reabilitarea monumentului

În anul 2019, SC DGN - ROMAG S.R.L. a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa emiterea acordului de mediu pentru proiectul: „reabilitare monument istoric hotel Intim, amplasare firma şi organizare execuţie lucrări”, situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 9, în zona Peninsulară. Firma este deţinută de Ion Duşu, din Constanţa, fiind inclus pe lista celor mai bogaţi afacerişti din România. În 2020, şi Primăria Constanţa a emis un certificat de urbanism, pe numele aceleiaşi societăţi, ce prevedea modernizarea şi extinderea clădirii.

În februarie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunţa publicul interesat asupra actualizării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul privind reabilitarea Hotelului Intim.

Povestea hotelului

Se spune că la un moment dat, într-una dintre camerele hotelului a murit o fată răpusă de leucemie. Pentru că nu se știa nimic despre ea, administratorul a decis să o înmormânteze pe cheltuiala hotelului. Lucrurile domnișoarei au fost strânse și depozitate la subsolul hotelului. Se spune că de atunci, ea umblă prin camerele hotelului.

Nu este singura emblemă a oraşului, care a ajuns în această situaţie teribilă. Amintim că şi clădirea fostului hotel de lux Rex zace uitată de ani de zile în staţiunea Mamaia. Considerat un simbol al litoralului, imobilul istoric atrage, în prezent, mila constănţenilor şi a turiştilor. De 10 ani hotelul nu mai face parte din circuitul turistic, iar pentru că proprietarul nu îşi permite să investească în reabilitarea acestuia, hotelul se degradează tot mai mult pe zi ce trece.

Citeşte şi:

Hotelul ‘BÂNTUIT’ din Piaţa Ovidiu, REABILITAT! Investitorul, un afacerist bogat din Constanţa

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212